شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۱۳ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۳۱۱۲
اشتغال و تعاون

جذب فقط ۹ میلیارد از ۳۰۵ میلیارد تسهیلات اشتغال روستایی!؛

کم کاری خراسان رضوی در «کارا»

اشتغال روستایی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

 ستاد مقاومتی استان چهارشنبه شب در حالی با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم  معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد که وی با انتقاد شدید  از وضعیت جذب تسهیلات روستایی در استان پرداخت تنها ۹ میلیارد از ۳۰۵ میلیارد تومان سهم خراسان رضوی از این اعتبار را غیرقابل قبول دانست و تاکید کردبرای جذب ۲۹۶ میلیارد تومان دیگر تنها تا پایان تیرماه فرصت باقی است .

 

به گزارش خراسان رضوی،در ابتدای این جلسه، سنجری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان در خصوص طرح‌های اشتغال روستایی استان توضیحاتی ارائه کرد و گفت:  پس از ابلاغ دستور العمل از سوی دولت به استان از دی‌ماه سال گذشته تاکنون ۱۹ هزار و ۴۶۱ نفر در سامانه«کارا» ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد پرونده ۱۵ هزار و ۸۴۸ طرح توسط دستگاه‌های اجرایی استان بررسی شد.از این حیث خراسان رضوی در رتبه اول کشور قرار دارد. وی اضافه کرد :از مجموع طرح‌های بررسی‌شده در دستگاه‌های اجرایی ۱۶۳۷ طرح به چهار بانک عامل در استان معرفی شد که از این تعداد ۱۳۷۸ طرح برای دریافت مبلغ ۲۱۳ میلیارد تومان تسهیلات در بانک ها در حال بررسی هستند البته ما تاکنون ۲۶۴ میلیارد تومان طرح به چهار بانک عامل معرفی کرده ایم.

 

سنجری افزود: تعداد طرح‌هایی که بانک ها تایید کرده‌اند و در حال دریافت وثیقه های لازم هستند ۳۰۵ طرح به مبلغ ۳۱ میلیارد تومان است که از این تعداد بانک‌های استان به ۸۰ طرح معادل ۹ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی روستایی پرداخت کرده‌اند.

 

اما در ادامه جلسه وقتی سنجری به سهم ۵.۹ درصدی  و اعتبار ۲۱۳ میلیارد تومانی اشتغال‌زایی روستایی و عشایری استان و ابلاغ آن به چهار بانک  کشاورزی، توسعه تعاون، پست‌بانک و کارآفرینی امید اشاره کرد با تذکر معاون رئیس‌جمهور مواجه شد و سید ابوالفضل رضوی بابیان این که استان خراسان رضوی سومین استان ازنظر اعتبارات اختصاصی برای اشتغال‌زایی روستایی بعد از سیستان بلوچستان و کرمانشاه است، تصریح کرد:

 

سهم استان خراسان رضوی از اعتبارات اشتغال زایی روستایی ۶۱۰ میلیارد تومان بوده که دولت در ۲۷ فروردین امسال ۵۰ درصد این اعتبارات یعنی ۳۰۵ میلیارد تومان را به چهار بانک عامل داده است؛ یعنی اکنون باید ۳۰۵ میلیارد تومان اعتبار در بانک‌های عامل استان موجود باشد و این وظیفه استان است که پیگیر موضوع شود و بانک‌ها نیز باید جواب گو باشند چرا اعتبارات را در اختیار ندارند.

 

معاون توسعه روستایی معاول اول رئیس‌جمهور با مخاطب قرار دادن استاندار اظهار کرد: آقای حاکم با این گزارش یعنی استان خراسان از سهم ۶۱۰ میلیارد تومانی که ۷۰ درصد آن تا کنون ابلاغ‌شده  فقط ۹ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت‌ کرده است. این درحالی‌ است که در جلسه اسفندماه سال گذشته در وزارت کشور رئیس‌جمهور با برخورد تندی به آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  اعلام کرد این اعتبارات باید تا تیرماه ۹۷ کاملاً جذب شود.

اجرای طرح دربانک ها قفل شده است

 

 سنجری نیز در ادامه صحبت های رضوی به انتقاد از بانک ها در اعضای تسهیلات پرداخت و اظهار کرد: اگرچه طرح در ظاهر با پرداخت تسهیلات با نرخ ۴ درصد و ۶ درصد ابلاغ‌شده است اما هم اکنون اجرای این طرح در بانک‌ها قفل‌شده است و بانک‌ها سفته را به‌عنوان ضمانت از متقاضی روستایی قبول نمی‌کنند که در این باره نیز معاون توسعه روستایی معاون اول تاکید کرد:بانک‌ها موظف هستند طبق مصوبه مجلس در این طرح ،سفته را به‌عنوان ضمانت‌نامه از متقاضی قبول کنند.

 

طرح ۲ ساله را ۴ ماهه از ما می‌خواهید!

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مقام دفاع از عملکرد استان همچنین اظهار کرد: ما با توجه به تعطیلات نوروزی عملا از ۲۰ فروردین امسال توانستیم طرح‌ها را به بانک‌ها معرفی کنیم و در این مدت حدود ۱۶ هزار طرح توسط دستگاه‌های اجرایی استان مطالعه شده است از سویی دیگر در خصوص این طرح مجلس اعلام کرده  اعتبارات باید در مدت دو سال جذب شود پس چگونه از ما می خواهید این اعتبارات را در مدت چهار ماه جذب کنیم. ما نگران خروجی اجرای طرح هستیم نباید کیفیت را فدای کمیت کرد.

 

طرح ۲ ساله نیست

رضوی به اظهارات سنجری این گونه پاسخ داد :در  هیچ کجای دستورالعمل طرح ذکر نشده که این طرح در مدت دو سال اجرا شود و ادعای شما مورد تایید نیست. بلکه در طرح بیان ‌شده است که برای برخی طرح‌ها دوره مشارکت دوساله است.

 

رضوی مجدد با مخاطب قرار دادن استاندار تصریح کرد: با توجه به دستور صریح رئیس‌جمهور در این خصوص مبنی بر پایان مهلت جذب در تیرماه انتظار داریم سرعت عمل پرداخت تسهیلات در استان خراسان رضوی بیشتر شود اگرچه نباید در این موضوع کیفیت را فدای کمیت کنیم.

 

۱۰۰ میلیارد مفقودشده پیدا شد

در ادامه استاندار نیز به‌نقد گزارش ارائه‌شده پرداخت و اظهار کرد: این که گفته می‌شود تاکنون ۲۶۴ میلیارد تومان طرح به چهار بانک عامل استان معرفی‌شده‌اند که فقط تسهیلات  ۸۰ طرح به ارزش ۹ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت‌شده است باید بررسی شود که علت این موضوع چیست؟ آیا بانک‌ها کارشکنی می‌کنند؟

 

رشیدیان افزود: آن چه در استان برنامه‌ریزی‌شده بر اساس مبلغ ۲۱۳ میلیارد تومان بوده است که با توجه به توضیحات آقای رضوی ۱۰۰ میلیارد تومان گم‌شده استان هم پیدا شد وبه نظر می‌رسد بانک ها بر اساس رقم ۴۲۰ میلیارد تومان(۷۰درصد ابلاغی ) سهم ۵۰ درصدی یعنی ۲۱۳ میلیارد تومان را به بانک‌های استان تخصیص داده اند قطعا استان خراسان رضوی نه‌تنها کل اعتبارات را جذب خواهد کرد بلکه می‌تواند مبالغ مازاد دیگر استان‌ها را نیز جذب کند. وی گفت: طرح‌های توسعه اشتغال روستایی در تعادل و ثبات جمعیت روستایی فوق‌العاده مؤثر است و برای جذب اعتبارات ایجاد اشتغال پایدار روستایی نیازمند روحیه جهادی در اجرا و مدیریت هستیم و همه باید این امور را یک جهاد بدانند. وی ادامه داد: بانک‌ها با عشایر و روستاییان سخت‌گیرانه برخورد نکنند.

 

طرح‌های اقتصادی باید تکمیل شود البته دنبال پخش پول نباشیم چراکه اگر پولی پخش شود اما سهم در بازار تولید افزایش نیابد کار به‌درستی انجام‌نشده است.

 

در ادامه جلسه دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای اجرایی کردن این طرح خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استان در خصوص افزایش مبلغ تسهیلات از ۲۵۰ میلیون تومان تا یک میلیارد تومان با تایید استاندار و امکان تغییر رسته‌های تعیین‌شده در دستورالعمل مربوط به طرح اشتغال روستایی توسط استاندار شد که معاون توسعه روستایی معاون اول رئیس‌جمهور با این پیشنهاد‌ها موافقت و اظهار کرد: استاندار تا سقف شش میلیارد تومان می‌تواند در داخل استان برای طرح‌ها تصمیم‌گیری کند و همچنین تا سقف ۳۰ درصد به استان اختیار تغییر رسته‌ها داده می‌شود زیرا هدف اجرای طرح ایجاد اشتغال و جذب حداکثری اعتبارات است.

 

در این جلسه نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان علت این کم‌کاری‌ها را متوجه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست که سنجری در این باره اظهار کرد: ۵۰ درصد اعتبارات در اختیار بانک کشاورزی است و ۷۰ درصد طرح‌ها مربوط به جهاد کشاورزی است لذا باید جهاد کشاورزی توضیح دهد علت کم‌کاری برای پرداخت تسهیلات یا رد کردن طرح در  سازمان جهاد کشاورزی چیست.  وزارت تعاون یک وزارت هماهنگ‌کننده است و اعتبارات در اختیار دیگر وزارتخانه‌هاست. خدا را شکر کسی مانند آقای ربیعی در دولت وجود دارد که همه کاستی‌ها و کم‌کاری‌ها به گردن او انداخته شود.

 

khorasannews.com
  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
خواهشا اگرنظرامثال ماروستائیان رامیخواهیدفکرمنفی نکنیدطرحهای ثبت درسامانه شده رابررسی کنیدولااقل جواب انهارابدهید تاتکلیفشان روشن شود،طرح ملی گوشت ارائه کردیم برغم داشتن جاومکان ونیروی جوان تشنه کارجذب بخاطرعدم رسیدگی مجبورندمهاجرت بشهرکنیم وهزارویک بدبینی به دستگاههاونظام پیش میاید،بنام روستائیان طرح هست ولی بکام شهریها،چون واقعادستورقاطع وروشن به ادارات داده نمیشودوفقط درمراحل ابلاغ وکیش وقوس موافق ومخالف وچگونگی پرداخت کلا دیده گاه فرق میکندومردم هم بااین جلسات فکرمیکنندعزم جدی درارامش واشتغال روسائیان فقط یک حرف واعلام بخشنامه های جنبه سیاسی وتبلیغاتی دارد،،وچون همگانی بوده تراخدامجموعه استان بشینندطرحهارابررسی وجواب ابتدایی داده شودمنفی یامثبت اطلاع پیداخواهندکرد،اخه اینطوری اگرقراربودازبین طرحهافقط تعداداندکی تامین اعتبارشودوتاییدگرددچرااعلام سامانه تعریف میکردیددرسامانه هامعلوم است چندبرابرنیازشمادرخواستی خواهیدداشت،فلذاکارجهادی دررویه نیازهست،نه بهانه پخش پول بیضابطه،حیف،حیف ازاینکه خودتان تامین هستیدوبفکرجوان ساده لوح وزحمتکش روستائی که اصلاقادرنیست درشهرهااواره شود وبااین عدم بی تدبیری سعی دربیراهه رفتن اعتبارات ونهایتا نارضایتی وعدم جذب اعتبارولوح سپاس دریافت نمودن اینگونه مسئولی راخواهیدداشت،،خلاصه کارمتقاضیان رابابررسی دقیق واعتبارسنجی باسرمایه (جاومکان)وتوان انجام کاروجذب نیروروستایی وبازرسیها می توان ازبیراهه رفتن وهدررفت سرمایه وعدم جذب درمحل جلوگیری کرد،،شاه بخشیده شاه قلی نمی گذرد،امیدوارم گوش شنوائی باشدوناراحت نشویدنصایای مقداری تندرااگرجدیدجلسه بوده بیشترمدنظرقرارگیرد،چراکه نارضایتی قشرروستائی واقعاازاینگونه دیده گاهاست،ومنظورروشن است،اگرقادربتامین وجواب بهمه نبودیداخه فقط باطرافیان اعلام میکردیدمگرروستائی که تاکنون شهررابرای گذران زندگی نمیپسندد،نبایستی حمایت شود،امیدوارم لااقل درپایان دوسال هم تمام طرحهالااقل جواب گرفته باشند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش