دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۳ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۵۶۰
اشتغال و تعاون

مبلغ وام کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده و زمان پرداخت آن اعلام شد

وام کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
مبلغ وام کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان است و از اوایل خرداد ۹۹ پرداخت خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کار در راستای پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده و پرداخت تسهیلات به بنگاه ها از اوایل خردادماه آغاز می شود.

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا من جمله سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاه ها و صیانت از نیروهای کار است و بر این اساس ۱۳رسته شغلی که اسامی آن ها به تازگی از طرف کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا به روزرسانی شده و بيش ترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای فهرست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، میتوانند با ثبت نام در سامانه کارا kara.mcls.gov.ir از تسهیلات حمایتی کرونا برخوردار شوند.

فارغ از این ۱۳ رشته شغلی، وزارت کار یک میلیون کارگاه دارای شماره و ثبت شده ، با ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر و نیروی انسانی آسیب دیده از کرونا را شناسایی و با ارسال پیامک، مشمول مصوبه دریافت تسهیلات کرونایی اعلام کرده است.

وام کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

۱۳ گروه شغلی که میتوانند وام کرونا بگیرند:

مراکز تولید و توزیع صنایع دستی

مراکز تولید و فروش پوشاک، کیف و کفش

آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی

مراکز باشگاهها و مجتمع های ورزشی و تفریحی

مراکز و موسسات فرهنگی، هنری، رسانه ای و آموزشی

مراکز توزیع آجیل و خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادی ها

رانندگان مسافر برون شهری جاده ای، هوایی، ریلی و دریایی

آموزشگاههای رانندگی، گرمابه ها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی

مراکز تولید و فروش غذاهای آماده اعم از رستورانها و بوفه ها، طباخی ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها و اغذیه فروشی ها

مراکز مربوط به گردشگری، هتل ها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، مسافرخانه ها، زائرسراها، موزه ها و مراکز اقامتی و گردشگری و بوم گردی

موسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت که در حوزه های درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پارکلینیکی فعالند

وام کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

عیسی منصوری- معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار- در گفتگو با ایسنا، مبنای اصلی پرداخت تسهیلات کرونا را وجود شاغل بیمه شده در بنگاه دانسته و می گوید: نیروی کار در این بنگاه ها نباید اخراج شده یا برای گرفتن بیمه بی کاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شده باشد، درصورتی که نیروی کار تعدیل شده و برای گرفتن بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد مشمول دریافت تسهیلات نخواهد شد.

او با اشاره به ۱۳ گروه شغلی مشمول دریافت تسهیلات می گوید: کارفرمایانی که به آن ها پیامک ارسال شده در صورت تمایل میتوانند در سامانه کارا ثبت نام کنند ولی کارفرمایانی که مشمول این رسته ها بوده و برای آن ها پیامک ارسال نشده است، در مراحل بعدی باید در انتظار ارسال پیامک از طرف وزارت کار باشند.

معاون اشتغال وزیر کار می گوید: ان طور که پیش بینی کرده ایم پرداخت تسهیلات به این دسته واحدها از ابتدای خردادماه آغاز می شود که مبلغ آن برای بنگاه هایی که فعال بوده و تعطیل نشده اند، به ازای هر نیروی انسانی شاغل بیمه شده ۱۲ میلیون تومان وام و برای بنگاه هایی که به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده اند به ازای هر نفر شاغل بیمه شده ۱۶ میلیون تومان است.

به گفته منصوری، برای بنگاه های با نیروی شاغل کم تر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد از تسهیلات جهت پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد بعنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده ولی در بنگاه های بزرگ تر، ۵۰ درصد تسهیلات به پرداخت دستمزد و ۵۰ درصد بعنوان سرمایه در گردش اختصاص یافته است.

شرط دریافت وام کرونا چیست؟

بنگاه هایی مشمول دریافت تسهیلات قرار می گیرند که از سال پیش تا به حال فعال بوده، نیروهای کار خود را تعدیل نکرده و کارگران آن ها از بیمه بی کاری استفاده نکرده باشند. بنگاه هایی که کد کارگاهی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند. این بنگاه ها بعد از تائید اطلاعات و استمرار اشتغال آن ها از طرف تامین اجتماعی، توسط ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی میشوند ولی اگر ارتباط بیمه ای با تامین اجتماعی نداشته باشند، مشمول دریافت تسهیلات حمایتی نمی شوند.

مبلغ وام کرونا چه قدر است؟

در کارگاه هایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده و به اجبار تعطیل شده اند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر نیروی انسانی اختصاص می یابد و در واحدهای کسب و کاری که فعال بوده، تعطیل نشده و غیر مستقیم از کرونا آسیب دیده اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.

نرخ سود تسهیلات و مدت بازپرداخت

نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد بوده و مراحل پرداخت آن به کارفرمایان از ابتدای خردادماه و به تدریج صورت می پذیرد. دوره بازپرداخت تسهیلات بعد از یک دوره تنفس از مهرماه امسال و به مدت دو سال است و وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانکها دریافت می شود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.

سقف وام کرونا چه مقدار است و چند ضامن می خواهد؟

تسهیلات حمایتی کرونا از ۱۲ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان است که برای دریافت تسهیلات تا سقف ۱۲ میلیون تومان، ارائه سفته توسط متقاضي کافی است ولی تسهیلات ۱۲ تا ۴۸ میلیون تومانی سفته متقاضي و یک ضامن می خواهد. برای تسهیلات ۴۸ تا ۱۲۰ میلیون تومانی علاوه بر سفته فرد متقاضی دو ضامن و برای تسهیلات ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی علاوه بر سفته سه ضامن احتیاج است. برای دریافت تسهیلات بیش از ۲۰۰ میلیون تومان هم، ارائه تضمین از طرف صندوق ضمانت و ارائه وثایق متعارف به تشخیص بانک الزامی است.

۱۳ عنوان شغل و فعالیت اقتصادی در سامانه کارا به آدرس kara.mcls.gov.ir بارگذاری شده و همه صاحبان این مشاغل و زیرمجموعه های آن میتوانند کد ملی خود را وارد و مراحل ثبت نام برای دریافت تسهیلات را دنبال کنند.اگر پیامک به متقاضیان نرسیده باشد به منزله مشمول نبودن آن ها نیست و میتوانند تقاضای خود را در سامانه کارا به ثبت برسانند.

ثبت نام در سامانه "کارا" از روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت شروع شده و اطلاعات دریافتی از دستگاههای اجرایی تا هفته آینده تکمیل می شود. برابر اعلام وزارت کار، ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از طرف بانک مرکزی برای حمایت از بنگاه های آسیب دیده از کرونا اختصاص یافته و تا به حال بیش از ۱۸ هزار بنگاه در سامانه کارا ثبت نام کرده اند. باتوجه به آنکه محدودیتی در ثبت نام وجود ندارد آمار ثبت نام کنندگان طی روزهای آینده قطعاً بیشتر خواهد شد.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش