یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۲۴

آشنایی با انواع مشاغل کاذب و راهکارهای مقابله با آن

مشاغل کاذب,مشاغل کاذب چیست,شغل کاذبمشاغل کاذب به نوعی روی دیگری از بیکاری برای جامعه، شناخته می‌شود
بیکاری در جامعه بگونه ایست که افراد، ناچارا به مشاغلی برای فرار از بیکاری روی می آورند که کاذب و بدون مالیات است اما درامد دارند. مزیت این مشاغل عجیب برای صاحبانش فرار از بی پولی ناشی از بیکاری و درآمد می باشد. در این مطلب از سرپوش تعدادی از مشاغل کاذب و همچنین راههای مقابله با افزایش مشاغل کاذب ذکر شده است.

مشاغل کاذب

شغل کاذب به نوعی بیکاری گفته میشود؛ به این دلیل که افراد در موقعیت های شغلی که متناسب با مهارت و یا تحصیلات دانشگاهی آنها نیست؛ قرار می گیرند و ناچارا آن شغل را انجام می دهند. شغل های کاذب اینگونه است که به جامعه هیچ خدمتی ارائه نمی دهد و یا محصولی در بازارعرضه نمی کند. شغل های کاذب، اسیب هایی به سلامت یک جامعه وارد می کند و در اثر آن مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه افزایش می یابد. میزان علاقه مندی به ادامه تحصیلات و کسب مهارت های دانشی و فنی، درصورت افزایش کشش افراد به سمت شغل های کاذب کاهش می یابد و در بین مردم، باور غلطی مرسوم میشود که می توان بدون داشتن دانش و مهارت به شغل و درآمد رسید و نظام اموزشی را با اسیب های جدی مواجه میکند.

علل ایجاد شغل کاذب

از دلایل ایجاد مشاغل کاذب می توان به موارد زیر اشاره کرد :

> عدم تناسب بین شغل های مورد نیاز در جامعه و تعداد پذیرفته شدگان رشته های مختلف در دانشگاه ها

> کمبود سرمایه برای ایجاد شغل های متناسب با مدرک تحصیلی کسب شده از دانشگاه

> مشکلات مالی

> اعتیاد

> طلاق

> ضعف تربیتی

انواع مشاغل کاذب

>> شغل کاذب پخش تراکت:

یکی از مشاغل کاذب، پخش تراکت های تبلیغاتی در فضاهای عمومی می باشد. این افراد، هیچ مکانی ندارند که بتوانند در آن بنشینند یا گلویی تازه کنند و به سرویس بهداشتی بروند. آنها چنین مسئولیتی را در ازای مبلغ کمی بر عهده می گیرند که در بین مردم، تعداد مشخصی تراکت را پخش کنند و پولی را در ازایش دریافت کنند.

>> جای پارک بگیر:

یکی از دغدغه های افراد در این روزها در کلان شهرهایی مانند تهران، محل پارک ماشین می باشد. افرادی که این نیاز مردم را تبدیل به یک فرصت شغلی می کنند در فروشگاه ها و رستوران ها حضور دارند؛ به این معنی که آن ها جای پارک را برای ماشین ها نگه می دارند و دستمزدی را دربرابر آن دریافت می کنند.  به اینصورت که اماکن شلوغ و مهم را از قبل شناسایی می کنند و با حضورشان مانع پارک کردن ماشین در جای پارک، میشوند و صرفا این مانع با پول از بین میرود و یا این که شما از قبل هماهنگ می کنید و فرد در جای خالی پارک بمدت چندین ساعت می ایستد تا شما برسید و ماشین خود را در آن جا پارک کنید.

انواع مشاغل کاذب,لیست مشاغل کاذب,شغل کاذبمشاغل کاذب یکی از مشکلات اجتماعی-اقتصادی برای سلامت جامعه محسوب می‌شوند

>> شرخر:

از دیگر مشاغل کاذب با قدمت زیاد می توان به شرخری اشاره کرد که افراد از این آدم ها برای پول کردن چک های بی محل خود استفاده می کنند. افرادی که بدهکاران بخت برگشته را به زور کتک و تهدید، به پرداخت بدهی وادار می کنند.

>> پلاک محوکن:

کسی که شغلش پلاک محوکن است؛ وظیفه ی ایستادن در محدوده طرح ترافیک یا زوج و فرد و کمک به راننده ها برای عبور بدون دردسر از دوربین راهنمایی رانندگی را بر عهده دارد. پلاک محوکن ها موظفند که پشت پلاک خودروها بدوند و در مقابل از سرنشینان درآمدی دریافت کنند که کم تر از جریمه ی محدوده طرح ترافیک است!

>> نوبت فروشی:

شغل کاذبی به اسم نوبت فروشی وجود دارد که از زمان راه اندازی سیستم نوبت دهی خودکار رواج پیدا کرده است. افرادی هستند که در برخی از شعب به خاطر صف طولانی برای نوبت، برگه های نوبت را پشت سر هم از دستگاه نوبت دهی دریافت می کنند و سپس به کسانی می فروشند که با عجله وارد بانک می شوند.

>> گریه کن مراسم ترحیم :

حتماً با شنیدن عبارت گریه کن مراسم ترحیم ، فیلم« چند می گیری گریه کنی؟» برایتان تداعی میشود و شاید تصورتان اینست که این قضیه صرفا متعلق به فیلم هاست ولی جالب اینست که برخی از افراد درازای گریه و شیون و زاری کردن پول میگیرند.

>> دست فروشی :

در سال های اخیر، شغل دست فروشي در بین مردم، محبوبیت پیدا کرده است؛ به این دلیل که بهترین گزینه ایست که می توانند از بیکاری فرار کنند. درصورت رفت و آمد در مسیر مترو، دستفروشان زیادی را در مسیرهای مختلف قطار می بینید، گویی که برای خود یک صنف هستند.

>> ساقدوش کرایه ای:

وجود ساقدوش در جشن عروسی های ایرانی تا چندین سال پیش رایج نبود ولی امروزه در کشور ما تمایل برای پیروی از این رسم، افزایش یافته است که برگرفته از کشورهای غربی می باشد. ساقدوش ها در تمام مدت جشن، شادی می کنند و بر شور و هیجان جشن عروس و داماد می افزایند.

>> شاهد دادگاه:

شرط حکم صادر کردن در بسیاری از پرونده ها بنابر قانون قضایی کشور، داشتن دو شاهد بالغ میباشد و درصورت عدم دسترسی به این شاهدها احتمال دارد که حکم دادگاه به نفعتان نباشد؛ به همین خاطر، برخی از افراد، شاهدی را برای زودتر راه افتادن کارشان کرایه می کنند.

>> همراه بیمار:

همراه بیمار، از دیگر مشاغل کاذب به شمار می رود. پرستار خصوصی، همان همراه بیمار است. افرادی در بیمارستان ها هستند که در صورت تمایل بعنوان همراه مریض در بیمارستان، او را همراهی میکنند. هزینه افراد همراه در بیمارستان های دولتی نسبت به بیمارستان های خصوصی کمتر است اما بیمارانی که همراه ندارند میتوانند با پرداخت مبلغ بیشتری همراه بگیرند.

>> رنگ کار مرکبات:

وظیفه ی رنگ کار مرکبات، اینست که میوه هایی را سرخاب سفیداب کنند که رنگ و روی آن چنانی ندارند! درواقع رنگ کار مرکبات به محصولات نارس چیده شده با استفاده از مواد شیمیایی مانند گاز اتیلن و بخارآب کافی، رنگ و ظاهری طبیعی می بخشد و باعث میشود که این میوه ها کاملاً رسیده بنظر برسند و مشتریان، آن ها را بخرند.

مشاغل کاذب چیست,انواع مشاغل کاذب,علل ایجاد شغل کاذبمشاغل کاذب معمولاً بعلت درآمدهای حداقلی که در کوتاه مدت دارند،انتخاب میشوند

>> خط نگهدار تاکسی:

وظیفه ی خط نگهدار تاکسی اینست که در یک مکان، از سر صبح تا سر شب بایستد تا برای سوار شدن مسافران در تاکسی، آن ها را هدایت کند. خط نگهدار تاکسی، علاوه بر دریافت پول از راننده  های خطی و مسافربرها، پولی را از تاکسی های غیر خطی می گیرند تا آن ها هم در بازار مسافرکشی، سهیم باشند.

>> مسافرکشی: 

مسافرکشی، نخستین شغلیست که در همان ساعت های اولیه بیکاری به آن روی می آورید. درآمد این شغل، بسته به زمانی که به آن اختصاص می دهید؛ تعيين میشود. برخی از افراد، اقدام به مسافرکشی در مسیر رفت و آمد به محل کارشان می نمایند درحالیکه برخی دیگر، پس از بیکار شدن به این شغل روی می آورند.

راهکارهای مقابله با مشاغل کاذب

متخصصین حوزه ی اقتصاد به منظور کاهش اشتغال افراد، در پی راهکارهایی برای مشاغل کاذب بوده اند که پیشنهادهایشان عبارتست از:

* یکی از راهکارهای مقابله با مشاغل کاذب اینست که در جهت اشتغال زایی همسو با نیاز، برنامه ریزی کنید. بنابراین با انجام نیاز سنجی هایی در جامعه و تحلیل آن ها در چنین شرایطی باید برای مراکز اموزشی، آموزش های مناسب انجام شود.

* از دیگر اقدامات مؤثر برای مقابله مشاغل کاذب می توان به تأسیس دانشگاه های کارآفرینی و اضافه کردن رشته های تحصیلی جدید در دانشگاه اشاره کرد ولی اگر برای آموزش افرادی که به تخصصشان در جامعه نیازی نیست، هزینه بپردازید؛ منابع مالی شما هدر می رود و علاوه‌براین افراد در مشاغل غیر تخصصی فعالیت میکنند.

* پارامترهای موثر برای جلوگیری از اشتغال اشخاص به مشاغل کاذب جهت رفع نیازهای معیشتی آنها شامل کنترل تورم و فقر و جلوگیری از مهاجرت افراد از روستا به شهر و یا از شهر های کوچکتر به کلان شهر ها میباشد ، به امید این که امکانات رفاهی در شهر های کوچکتر، فراهم شود.

* یکی از مسائلی که باعث به هم زدن تعادل در جوامع مختلف میشود؛ مهاجرت می باشد. خللی که در این تعادل ایجاد می شود ، از عواقب وسیعی برخوردارست. از اثرات مهاجرت می توان به کاهش نیروی جوان در مبدأ، کاهش فرصت های شغلی در مقصد و افزایش و کاهش بی رویه جمعیت و … اشاره کرد. منظور از مهاجرت، صرفا مهاجرت بین کشوری نیست؛ بلکه مهاجرت شامل مهاجرت از روستا به شهر و یا از شهرهای کوچک بسوی کلان شهرها و یا شهرهای صنعتی است. تلاش برای افزایش رفاه و درآمد در شهرهای کوچک و روستاها از راه‌های مؤثر در کنترل نرخ مهاجرت به شمار می رود.

شغل کاذب,لیست مشاغل کاذب,راهکارهای مقابله با مشاغل کاذبمشکلات مالی از علل گرایش به مشاغل کاذب محسوب می‌شود

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش