روش های پیدا کردن کار
بسیاری از کارجویان، قبلا از روش های سنتی برای پیدا کردن شغل استفاده می کردند که یکی از این روش ها مراجعه به قسمت نیازمندی های روزنامه های پرتیراژ بود. البته روش های دیگری در آن زمان ، برای استخدام متقاضیان کار وجود داشت که شامل سفارش به اقوام و آشنایان یا مراجعه به آژانس های کاریابی بود.
با این وجود، بسیاری از افراد برای پیدا کردن کار به چنین روش هایی روس مس آورند ولی ورود تکنولوژی باعث تغيير در جنبه های مختلفی از زندگی نظیر کاریابی و استخدام شده است.
* صفحه فرصت های شغلی در وب سایت شرکت ها:
مراجعه به قسمت فرصت های شغلی در وب سایت شرکت ها و سازمان های مختلف، یکی از روش های کاریابی امروزی به شمار می رود. بیشتر سازمان ها و شرکتهای معروف، صفحه ای مخصوص در این زمینه دارند که برای مراجعه به آن می توانید در بیشتر سایت ها به قسمت همکاری با ما بروید. در واقع استخدام کنندگان، این قسمت را مرتبا به روزرسانی میکنند.
* شبکه های اجتماعی شرکت ها و سازمان ها:
بیشتر سازمان ها و شرکت ها در شبکه های اجتماعی حضور دارند. از اهداف حضور شرکت ها در شبکه های اجتماعی میتوان به جذب نیروی کار مستعد، فروش محصولات و خدمات و به اشتراک گذاشتن فرصت های شغلی اشاره کرد. فضای کاری امروزی، به صورت رقابتی است یعنی شرکت ها و سازمان ها برای جذب بهترین نیروها تلاش می کند که فعالیت در شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاری فرصت های شغلی، از مهم ترین اقدامات این زمینه به شمار می رود. مخاطبان میتوانند برای اطلاع از جدیدترین فرصت های کاری موجود، صفحات کسب وکار را دنبال کنند.
* کمک گرفتن و پرس وجو از دوستان و آشنایان:
سایر افرادی که به غیر از آشنایان و دوستان اینترنتی، در دنیای واقعی می بینید نقش موثری در پیدا کردن شغل برایتان دارند. افرادی که میتوانند در پیدا کردن کار به شما کمک کنند شامل اعضای خانواده، فامیل، دوستان نزدیک و نزدیکان هستند. شاید آنها صرفا منتظر درخواست کمکی از جانب شما باشند.
* بررسی آگهی های چاپ شده در مطبوعات:
برخی از کارفرمایان برخلاف باور افراد ترجیح میدهند از تبلیغات سنتی به جای پرداخت هزینه برای تبلیغات و سایت های کاریابی آنلاین، استفاده کنند. پس مطبوعات را در زمان جستجوی کار در نظر بگیرید!
* شرکت در دوره های کارآموزی:
درصورت عدم داشتن تجربه ی کاری و سابقه ی زیاد میتوانید در دوره های کارآموزی شرکت کنید. بسیاری از شرکت ها دارای دوره های کارآموزی هستند و درصورتی شما را انتخاب می کنند که شوق و انگیزه ی کافی داشته باشید و گاهی اوقات، این دوره ها باعث افزایش مهارت و تجربه ی شما در حوزه ی مدنظرتان میشود و پس از آن می توانید به فعالیت در شرکتهای مورد علاقه ی خود بپردازید.
* حضور و شرکت در نمایشگاه های کار:
کارفرمایان، نمایندگان شرکتهای بزرگ و کارجویان در نمایشگاه های کار، دور هم جمع می شوند و به ارائه ی اطلاعات بسیار مفیدی در مورد فعالیت های سازمان و موقعیت های شغلی و کاریابی میپردازند. نمایشگاه کار، ارتباط موثری را بین کارفرمایان و کارجویان برقرار میکند. خوشبختانه چند سالی است که نمایشگاه های کار در ایران در دانشگاه ها و مراکز مختلف برگزار می شود و در برقراری ارتباط بین کارفرمایان و کارجویان، مؤثر است. شما در این نمایشگاه ها می توانید با کافرمایان و مدیران بزرگترین و معروف ترین سازمان ها، دیداری از نزدیک داشته باشید، سپس با آنها هم صحبت شوید و اقدام به ساخت شبکه قدرتمندی برای خود بکنید.
* شرکت در آزمون های استخدامی:
بسیاری از افراد، قصد دارند در شرکتهای دولتی هم چون بانک ها، دانشگاه ها و اداره ها استخدام شوند که لازمه ی چنین کاری شرکت در ازمون های استخدامی است. بدین ترتیب، شما با دنبال کردن وب سایت ها، روزنامه ها و کانال های مربوطه بعنوان یک کاربر از آزمون استخدامی ، مطلع میشوید و سپس در آن ازمون، شرکت میکنید و شانس و اطلاعاتتان را امتحان می کنید. یکی از معایب این روش، هزینه ی آن میباشد که در قبال خدمات رایگان دیگر، کمی آزاردهنده است.
* در فرآیند استخدام بر روی یک حوزه کاری تمرکز کنید:
شما نباید برای هر آگهی استخدامی که در سایت کاریابی می بینید؛ درخواست دهید. درواقع لازمه ی داشتن یک استخدام موفق، اینست که تمرکزتان را در زمان جستجوی فرصت های شغلی، بر روی حوزه ای بگذارید که توانایی و صلاحیت بیشتری در آن دارید. مزیت چنین روشی اینست که شانس دانلود رزومه کاری شما برای مصاحبه و احتمال استخدام، افزایش می یابد.
شما با انتخاب فرصت های شغلی بطور پراکنده و ارسال رزومه و کاورلتر برای آنها ، وقت خود را تلف می کنید. پس در ابتدا تصمیم بگیرید که علاقمند به فعالیت در چه حوزه ای هستید و چه عنوان شغلی در آن صنعت، برایتان مناسبتر است.
* استفاده از توییتر و اینستاگرام:
کارآمدترین روش های شغل یابی در کشور ما، شبکه های اجتماعی نظیر توییتر و اینستاگرام می باشند. شما درصورت داشتن تعداد فالورهای زیاد میتوانید تقاضای شغلیتان را در توییتر پست کنید و از دوستان، آشنایان و نزدیکانتان از طریق هشتگ های مربوطه هم چون #ریتوییت بخواهید تا در یافتن شغل مناسب به شما کمک کنند.
براساس نتایج و تجربه ها ، کمک اطرافیان در چنین مواردی بسیار کارگشا بوده و منجر به پیدا شدن شغل متناسب با فرد گشته است.
* مهارت هایی متناسب با کار خود را به دست آورید:
بیشتر کارفرمایان، در پی استخدام فردی هستند که از مهارت، تحصیلات یا تجربه شغلی خوبی در زمینه کاری آن ها برخوردار باشند. پس اگر به دنبال کار تخصصی میگردید باید به افزایش مهارت های خود از طریق منابع درسی و آنلاین بپردازید. شما میتوانید از دوره های اموزشی برای افزودن مهارت های کاربردی استفاده کنید. البته امروزه کارفرمایان، توجه کمتری نسبت به مدرک تحصیلی دانشگاهی نشان می دهند و بیشتر تمرکز آن ها به میزان مهارت ها و توانمندی های عمل متقاضیان است. بنابراین خود را به مدرک دانشگاهی محدود نکنید و اگر احساس می کنید که باید مهارت هایتان را در زمینه ای تقویت کنید؛ لازم است که در دوره های اموزشی و کارگاه های مختلف، شرکت کنید. مطمئنا با زیادتر شدن سطح توانایی هایتان، موقعیت های شغلی بهتری در انتظارتان خواهد بود و به تبع آن حقوق و درآمد بیشتری دریافت می کنید.
* خود اشتغالی:
از دیگر راهکارهای اشتغال میتوان به خود اشتغالی و راه اندازی کسب وکار اشاره کرد. از این رو هر کسی می تواند کسب وکار خود را راه اندازی کند اما برای چنین کاری باید برخی از پیش زمینه ها هم چون سرمایه، مهارت، تیم و … را داشته باشد.
اگر فکر می کنید که برای استارت کسب وکار خود، از انرژی، انگیزه و توانایی لازم برخوردارید؛ وقت را تلف نکنید.
* شرکت در مراسم:
امکان انجام شبکه سازی به صورت حضوری و آنلاین وجود دارد. شما میتوانید به انجمن های حرفه ای مرتبط شوید یا با شرکت در گردهمایی فارغ التحصیلان دانشگاه، با متخصصانی ارتباط برقرار کنید که در حوزه ی شما کار می کنند. شما باید حداقل با یک آدم جدید که نمی شناخته اید در هر یک از این اجتماعات صحبت کنید. درصورت دسترسی داشتن به فهرست شرکت کنندگان، حداقل یک نفر که قصد صحبت با او را دارید، از قبل مشخص کنید و با تنظیم کردن قراری، او را ببینید. پس بدون تحمیل کردن خودتان، به دنبال بهانه ای برای ادامه ی ارتباط در جلسات دیگر یا گرفتن توصیه ای برای فردی دیگر باشید.
* کمک گرفتن از اساتید دانشگاه:
اکثر اساتید دانشگاه، در ارتباط با صنعت و حوزه های مختلف هستند. در صورت شناخت یکی از اساتید خود که در حوزه کسب وکار، مهارت دارد؛ حتما شرایطتان را برایش توضیح دهید و درخواست راهنمایی کنید. اکثر اساتید راهنما از ارتباطات ارزشمندی برخوردارند که شما توانایی استفاده از این ارتباطات را به خوبی دارید.
البته کسی که شما را به دیگری معرفی می کند ، باید برای این کار، دلیل قانع کننده ای داشته باشد؛ به این دلیل که او از ارتباطاتی بهره می گیرد که چندین سال برایش زحمت کشیده است.
* آشنایی با سایت های جستجوی کار اینترنتی:
شما میتوانید به سایت های جستجوی کار اینترنتی معتبر مراجعه کنید و بهترین و مناسب ترین فرصت های شغلی که با حرفه و تخصصتان در ارتباط است را در رشته های متنوع پیدا کنید. بنابراین باید بر روی منوی استخدام در سایت موردنظر کلیک نمایید. در صفحه ی نمایان شده میتوانید کار مورد علاقه و موردنظر خود را به شیوه کاملاً پیشرفته با فیلتر کردن بخش هایی نظیر طبقه بندی مشاغل، نوع کار، شهر و … جستجو کنید.
سپس به فهرست نتایج جست و جو دسترسی پیدا میکنید که میتوانید از میان آن ها شغل مورد نظرتان را تعیین کنید ولی برای تائید آن کار باید در سایت موردنظر ثبت نام نموده و کارنامه کاریتان را به ثبت برسانید.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 14
- 5