منابع کارگری در خطوط ابنیه فنی راهآهن به ایلنا گفتند: گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راهآهن درود (ایستگاه سیریز زرند. جلال آباد. کرمان) که تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری رضوان درود مشغول کارند، صبح امروز (۴ تیر ماه) به عدم افزایش دستمزدهای خود در سال جاری اعتراض کردند.
به ادعای این کارگران؛ دریافت حقوق فروردین و اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برای آنها بدون اعمال افزایش حقوق سال جدید بوده و درخواست آنها تسریع در پرداخت مابه التفاوت حقوقهایشان است.
به گفته آنها، با تصویب افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل دستمزد در شورایعالی کار در نوزدهم اسفند، همه کارفرمایان موظف به پرداخت حقوق قانونی کارگران خود بر اساس مصوبه جدید هستند اما ظاهرا برخی شرکتهای پیمانکاری امکان افزایش حقوق کارگران را ندارد.
این گروه از کارگران اظهار داشتند: علارغم گذشت بیش از ۹۰روز از آغاز سال جاری که قیمت بسیاری از اجناس افزایش یافته، اما ما کارگران تعمیرات خطوط راه آهن همچنان با دریافت حداقل پایه حقوق سال ۱۴۰۰ گذران میکنیم.
این کارگران که به عنوان نگهدارنده و تعمیرات مشغول کارند، همچنین مدعی شدند حق اولاد آنان از ابتدای سال جاری در پرداخت حقوق هنوز محاسبه نشده، بنابر این میزان دریافتی ما کارگرانی که دارای فرزند هستیم به حداقل رسیده است.
***
اعتراض کارگران داروگر تهران به عملی نشدن وعدهی پرداخت حقوق
شماری از کارگران کارخانه داروگر تهران؛ صبح امروزشنبه (۴ تیرماه) به محقق نشدن وعدههای داده شده برای وصول مطالباتشان اعتراض کردند.
آنها مدعیاند برخلاف وعدهای که مدیران کارخانه، به آنها داده بودند، هنوز از سه ماه معوقات مزدی، پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.
کارگران گفتند: در آخرین اجتماع صنفی کارگران داروگر تهران که ۲۱ خرداد ماه در محوطه بیرونی کارخانه برگزار شد، مدیران و مسئولان قول دادند با آغاز تیر ماه طی چند نوبت مطالباتمان را پرداخت میکنند که هنوز عملی نشده است.
کارگران داروگر تاکید کردند: افزایش معوقات مزدی کارگران این واحد تولیدی به کمبود منابع مالی برمیگردد که در حال حاضر پرداخت آن از ابتدای سال جاری (۱۴۰۱) به تاخیر افتاده است.
آنها با بیان اینکه با حذف پیمانکار سرویس ایاب ذهاب، کارگران چند ماه است برای رفت آمد دچار مشکل شدهاند، گفتند: منتظر عملی شدن پرداخت مطالبات مزدی، معوقات بیمهای، تامین امنیت شغلی، تعیین تکلیف وضعیت کارخانه و مدیریت کارخانه هستیم.
کارگران در ارتباط با وضعیت تولیدات داروگر گفتند: از ابتدای سال جاری تولید در این واحد تولیدکننده انواع محصولات شوینده (بجز تولید ۱۵ تن شامپو) متوقف شده و کارگران کاری برای انجام ندارند.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: در پیگیری مطالبات صنفی خود، کارفرما مدعی است برای تامین مواد اولیه تولید دچار مشکل شده و در سامانه ثبتنام نمیشود. این در حالی است که مواد اولیه شامپو و مایع ظرفشویی به راحتی در داخل کشور قابل دسترسی وخرید است.
- 14
- 6