فرشته طائرپور تهیه کننده و فیلمنامه نویسان سینمای ایران بر اثر عوارض ناشی از کرونا از دنیا رفت.
این تهیه کننده سینما که آثاری چون" گلنار"،" خداحافظ دختر شیرازی"،" آینه های روبرو"،" نخودی"،" زن دوم"،" وقتی همه خواب بودند"،" پسر مریم"،" نان و شعر"،" پاتال و آرزوهای کوچک"،" مدرسه پیرمردها" را تهیه کرده است ، از یک ماه گذشته به دلیل درگیری ریه پس از ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد و امروز ۲۶ مرداد ماه ، نزدیکانش خبر دادند با وجود اینکه از بیمارستان مرخص شده بود، اما دوباره به بیمارستان برگشته و امروز از دنیا رفته است.
طائرپور که رئیس انجمن کارفرمایی تهیه کنندگان فیلم( اکت) هم هست، بارها مطالبه واکسیناسیون هنرمندان مقابل دوربین را، مطرح کرده است.
بیوگرافی فرشته طائرپور
فرشته طائرپور (زادهٔ ۱۶ بهمن ۱۳۳۱ در تهران) تهیهکننده، مدیر تولید، مجری طرح و فیلمنامهنویس ایرانی است. وی مشاور امور مالیاتی خانهٔ سینما بود.
فرشته طائرپور در بهمن ۱۳۳۱ در تهران به دنیا آمد و فارغالتحصیل کارشناسی ادبیات انگلیسی است. او مدتی را به عنوان نویسنده و عضو هیئت تحریریه در مجله زن مشغول به کار شد و در سالهای بعد ضمن مدیریت مرکز نگارش ویرایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (۱۹۹۱–۱۹۸۲) با گروههای کودک و نوجوان شبکههای اول و دوم سیما در مقام مشاور و نویسنده همکاری داشتهاست. طائرپور به دنبال فعالیت ادبی در حوزه کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۶ در زمینه سینمای کودک نیز به کار پرداخت. خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان که طائرپور مدیرعامل آن است تاکنون بیش از ده فیلم سینمایی و حدود بیست هزار دقیقه آثار ویدئویی تهیه کردهاست.
طائرپور در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر نیز نخستین داور زن از مجموعه سینمای ایران محسوب میشود.
او همچنین نخستین داور جشنواره فیلمهای کودکان در جشنوارههای فرانکفورت، قاهره و حیدرآباد بودهاست، درضمن نخستین سینماگر ایرانی است که در پنجاه سال گذشته توانسته به عضویت هیئت رئیسه سازمان بینالمللی فیلم سازان کودک وابسته به یونسکو (سیفژ) درآید. فرشته طائرپور در سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ به عنوان نخستین تهیهکننده زن، به عنوان رئیس هیئت مدیره خانه سینما که بزرگترین سندیکای صنفی سینماگران ایرانی است، انتخاب و مشغول به کار بودهاست.
- 13
- 3