«حسن جوهرچي درگذشت» جمله كوتاه بود و شوكهكننده! و همين چند واژه ناچيز، گواه تمام شدن يك زندگي ديگر بود. صبح روز جمعه اين چند واژه ابتدا در فضاي مجازي دست به دست شد و اندكي بعدتر در فضاي خبرگزاريها و سايتهاي رسمي هم منتشر شد تا سحرگاه پانزدهم بهمن ماه با اين خبر غمانگيز آغاز شود.
در دقايق اوليهاي كه اين خبر در فضاي مجازي منتشر شد، كمتر كسي واقعيت آن را باور كرد و بسياري تصور كردند باز هم يك شايعه ديگر است و به سرعت تكذيب ميشود اما كساني كه صفحه شخصي مهدي امينيخواه ديگر بازيگر را ديده بودند، ميدانستند كه اينبار خبر واقعيت دارد چراكه او در صفحه اينستاگرامش از اين خبر شوكهكننده خبر داده بود. حسن جوهرچي بازيگر خبرسازي نبود و اينچنين بود كه بعد از انتشار خبر درگذشتش، تازه معلوم شد او در چند روز اخير در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستاني در تهران بستري بوده است.
گفته شد او بر اثر ايست قلبي درگذشت و البته جزييات ديگري هم درباره ناراحتي كبدش منتشر شد. ضمن اينكه به نقل از پرستاري گفته شد كه او به دليل عارضه عفونت ريوي و افت فشار خون درگذشته است. ظاهرا اين پرستار گفته است كه جوهرچي به دليل پايين بودن فشار خونش دارو استفاده ميكرده و از سوي ديگر عفونت هم بايد كنترل ميشده تا پيوند كبد بر او انجام شود اما به دليل عفونت شديد ريوي و كنترل نشدن آن، درگذشته است.
در شرايطي كه كوچكترين خبرها به سرعت در فضاي مجازي منتشر ميشود، پنهان ماندن بستري شدن او و بيمارياش، اتفاقي غريب به نظر ميرسد. به هر حال ظهر روز جمعه محمد حيدري، دبير سي و پنجمين جشنواره فيلم فجر پيام تسليتي فرستاد و جشنوارهاي كه بسياري از فيلمهايش با طعم مرگ آميخته شده است، با مرگ واقعي بازيگري همراه شد كه واژه «ناگهاني» بهترين توصيفش بود. بازيگر ٤٨ ساله كه بيشتر در قاب تلويزيون حضور داشت، با وجود بازي در مجموعههاي گوناگون، همچنان با «محمد منصوري» سريال «در پناه تو» در حافظهها مانده است.
سريالي كه در دهه ٧٠ جزو تاثيرگذارترين مجموعههاي تلويزيوني بود و بازيگران جواني چون لعيا زنگنه، پارسا پيروزفر، رامين پرچمي و البته حسن جوهرچي را معرفي كرد. اين سريال در زمان خودش الگوسازيهاي موفقي داشت و نكته جالب اينكه بسياري از نوجواناني كه تماشاگر اين سريال بودند تا مدتها بعد هم حسن جوهرچي را با نام «محمد منصوري» ميشناختند. در همان دوره با اكران فيلم «ضيافت» مسعود كيميايي بازيگران جوان اين سريال؛ پارسا پيروزفر، رامين پرچمي و حسن جوهرچي روي پرده نقرهاي هم حضور يافتند.
هرچند كه حضور جوهرچي در سينما هرگز به اندازه تلويزيون پررنگ نشد. او كه زاده سال ٤٧ در تهران و دانشآموخته عكاسي از دانشكده هنرهاي زيبا بود، در ٢٠ سالگي، بازي مقابل دوربين سينما را تجربه كرد. جوهرچي نيز مانند تعدادي ديگر از بازيگران جوان سينما با بازي در فيلمهاي كيميايي بيشتر در ذهنها ماند و تماشاگران هنر هفتم حضور او را در آثاري مانند « ضيافت» و «سلطان» به ياد دارند. هرچند كه فيلم «دو زن» كار تهمينه ميلاني هم جزو فيلمهايي بود كه ديده شد و بازي حسن جوهرچي نيز در ياد تماشاگران ماند.
او كه با بازي در دو مجموعه «در پناه تو» و «در قلب من» همكاريهاي موفقيت آميزي با حميد لبخنده داشت، آخرين بار در فيلم «آبي» كار همين كارگردان روي پرده نقرهاي رفت. جوهرچي براي عموم تماشاگران با سريالهاي تلويزيونياش شناخته شده است و به جز مجموعههايي كه با كارگرداني لبخنده و بازي او از تلويزيون پخش شد، در سريال «او يك فرشته بود» نيز حضوري موفق داشت.
از جمله آخرين بازيهاي تلويزيوني او مجموعه «تنهايي ليلا» بود. جشنواره فيلم فجر كه سكانس آغازينش را با ياد شهداي آتشنشان حادثه غمانگيز ساختمان پلاسكو آغاز كرد، در روزهاي ميانه برگزاري خود با درگذشت ناگهاني بازيگري روبهرو شد كه براي او خيلي زود، دير شد! قرار است پيكر اين بازيگر ساعت ٩ صبح روز يكشنبه ١٧ بهمن ماه از مقابل خانه سينما بدرقه شود تا بهشت زهرا (س) ميهمان ديگري داشته باشد.
ندا آل طيب
- 19
- 5