چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۶۳۹
چهره ها در سینما و تلویزیون

ستارگان زن سینمای ایران در شخصیت‌های چادری (+تصاویر)

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

روزنامه هفت صبح/ واکنش ها به پوشش مهناز افشار در سریال «گلشیفته» بلافاصله بعد از انتشار عکس های او شروع شد. بعضی کاربران با دید مثبت نظرشان را به اشتراک گذاشتند و برخی با الفاظ منفی! عده ای هم می پرسیدند چه نقشی دارد که به خاطر آن چادر سر کرده. خود افشار در صفحه شخصی اینستاگرامش توضیح داد و گفت که در این سریال عهده دار نقش یک استاد دانشگاه است. هفته پیش اولین قسمت سریال «گلشیفته» در شبکه نمایش خانگی توزیع شد و همچنان پوشش خانم افشار محل بحث است.

این مطلب روی حرف و بحث ها شکل نگرفته بلکه وقتی دامنه نظرها را دیدیم، یاد بازیگران دیگری افتادیم که با چادر جلوی دوربین رفته اند ولی واکنش به همراه نداشته. مجموعه نقش های بازیگران مطرح سینما که چادر داشته اند، در مطلب پیش رو گردآوری شده و نقبی هم به ماحصل کار زده ایم. فریما فرجامی، گلچهره سجادیه، آنا نعمتی و پریناز ایزدیار هم می توانستند در این فهرست حضور یابند که حجم مطلب اجازه نداد. این نکته را هم یادآوری کنیم که فارغ از همه واکنش ها، بازی مهناز افشار در «گلشیفته» قابل دفاع است و در قسمت اول ثابت کرد درک درستی از شخصیت، جایگاه او و نوع استفاده ای که از پوشش چادر می کند، دارد.

مهناز افشار؛ گلشیفته

چه کسی آن را ساخت؟ بهروز شعیبی، بعد از ساخت سریال «پرده نشین» برای تلویزیون، حالا دومین سریالش را به اسم «گلشیفته» در شبکه نمایش خانگی ساخته است. تا الان فقط یک قسمت سریال به بازار آمده

چه نقشی: افشار در این سریال نقش راحله گلشیفته، استاد و رئیس دانشگاه را بازی می کند. او بسیار متمول است و هر کاری می کند تا بتواند چهره موفقی باشد.

دلیل دراماتیک: مهناز افشار استاد معماری دانشگاه است اما به نظر می رسد علت چادر سر کردن او زیاد ربطی به حرفه اش ندارد. از اطلاعاتی که راجع به شغل همسرش شنیده ایم، به نظر می رسد علت چادر سر کردن او به جایگاه همسرش در دستگاه سیاسی مرتبط باشد. او در همان قسمت اول به عنوان رئیس دانشگاه هنر و معماری هم انتخاب شد و این چادر حالا دیگر کاملا به شخصیت اش در سریال می آید. البته فعلا فقط یک قسمت سریال را دیده ایم و معلوم نیست در آینده چه اطلاعاتی درباره زندگی و شخصیت او در قصه ببینیم.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: تا پیش از این هیچ وقت و در هیچ فیلمی چادر مشکی به سر نداشت اما در «یک عاشقانه ساده» به واسطه زندگی در روستا، با چادر رنگی در محل رفت و آمد می کرد. مخاطبان در گلشیفته برای اولین بار روی سر افشار چادر مشکی دیدند و برای همین هم این تغییر خیلی به چشم آمد.

موفقیت نقش: همین که افشار با چهره ای کاملا متفاوت ظاهر شده اتفاق جالبی است منتها هنوز باید مدتی بگذرد تا بشود درباره این نقش قضاوت کرد.

مهتاب کرامتی؛ بیست

چه کسی آن را ساخت؟ عبدالرضا کاهانی سال ۱۳۸۷ بعد از ساخت دو فیلم «آدم» و «آنها»، سراغ ساخت فیلم «بیست» رفت. او به واسطه این فیلم بسیار مورد توجه قرار گرفت و از آن به بعد به عنوان یک کارگردان کاربلد شناخته شد.

چه نقشی: کرامتی در این فیلم نقش یک زن تنها و بی سرپرست را داشت که حتی سقف هم بالای سرش نبود. او با یک بچه کوچک در رستوران کارگری می کرد. غذایش را از همانجا می برد و شب ها هم جایی برای ماندن نداشت.

دلیل دراماتیک: چادر سر کردن مهتاب کرامتی در فیلم بیست، دلیل مهمی داشت. او متعلق به سطح پایین جامعه بود اما با این حال حاضر نمی شد برای بهتر شدن وضعیت اش دست به هر کاری بزند. این چادر یک جورهایی نشانه حجب و حیای درونی او و تعلقش به خانواده ای سنتی و مذهبی بود که در آخر داستان برای شناخت شخصیت به کارمان می آید.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: مهتاب کرامتی اولین بار در سریال «خاک سرخ» ابراهیم حاتمی کیا با چادر سیاه ظاهر شد. او نقش یک مادر جنوبی را داشت و این چادر کاملا با تعریف شخصیت اش مرتبط بود. او علاوه بر «بیست» و «خاک سرخ»، در تله فیلم «آذر» به کارگردانی فرزاد موتمن هم نقش یک زن چادری را بازی کرد. سال ۸۹ در فیلم سینمایی «آلزایمر» به کارگردانی احمدرضا معتمدی هم به عنوان زنی از خانواده ای سنتی جلوی دوربین رفت و آنجا هم چادر به سر داشت.

موفقیت نقش: برای این نقش، از جشنواره بیست و هفتم برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

نیکی کریمی؛ سارا

چه کسی آن را ساخت؟ داریوش مهرجویی «سارا» را سال ۷۱ ساخت که جزو بهترین آثار این کارگردان دسته بندی می شود.

دلیل دراماتیک: نیکی کریمی نقش زنی به نام سارا را بازی می کرد که از نظر پایگاه اجتماعی متعلق به طیف سنتی است. بنابراین چادر یکی از عناصر شناسنامه ای او محسوب می شد.

تجربه های دیگر: نیکی کریمی جزو بازیگران رکوردداری است که نقش خانم های چادری را بازی کرده. در این میان بیشتر تجربیات او مربوط به سال های اخیر است و بعد از «سارا» تا سال ها او در چنین شمایلی دیده نشد. نیکی کریمی در «دوزن» تهمینه میلانی، «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» ساخته محمدهادی کریمی، «تلفن همراه رئیس جمهور» به کارگردانی علی عطشانی، «دیوانه ای از قفس پرید» ساخته احمدرضا معتمدی و «بیداری» به کارگردانی فرزاد موتمن هم نقش هایی برعهده داشت که به اقتضای موقعیت شغلی و طبقه ای شان، چادر به سر می کردند.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ اولین بار که نیکی کریمی در فیلم «سارا» در نقش یک زن چادری ظاهر شد، بازیگری مطرح بود و شهرتش به واسطه «عروس» عمومی شده بود. با این حال نقش های چادری او در دوره شهرت کنونی به دست آمده است.

موفقیت نقش: نیکی کریمی به خاطر بازی در «سارا» موفق به دریافت دو جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره های سن سباستین و سه قاره نانت در سال ۱۹۹۲ شده است. این فیلم و «دیوانه ای از قفس پرید» جزو نقش های تحسین شده کارنامه خانم کریمی به حساب می آید.

هدیه تهرانی؛ دوئل

چه کسی آن را ساخت؟ احمدرضا درویش «دوئل» را سال ۱۳۸۲ آماده اکران کرد که نخستین بار در جشنواره بیست و دوم فیلم فجر به نمایش درآمد.

دلیل دراماتیک: هدیه تهرانی در فیلم «دوئل» نقش دختری جنوبی را بازی کرد که با توجه به خاستگاه، چادر حزو کاراکتر او بود. هانیه در طول روایت داستان باید چادر به سر می داشت که شکل آن مطابق با الگوی خانم های جنوبی است.

تجربه های دیگر: تهرانی یکی سال بعد در چند سکانس فیلم بهمن فرمان آرا یعنی «یک بوس کوچولو» هم چادر به سر داشت. فرمان آرا در این فیلم به شرح سفر و در نهایت مرگ دو نویسنده می پردازد. او برای فرشته مرگ هدیه تهرانی را انتخاب کرد که چهره اش قرابت کاملی با نقش دارد. او در نقش الهه مرگ بازی کرد که به اقتضای موقعیت کاراکتر، وارد جلد شخصیت های دیگر از جمله افسر نیروی انتظامی می شد و خب باید چادر به سر می داشت. هدیه تهرانی در «چهارشنبه سوری» اصغر فرهادی هم چادری بودن را تجربه کرد. این اتفاق در سکانس رخ داد که او می خواست توسط همسرش شناخته نشود.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ هدیه تهرانی به عنوان سوپراستار این سه نقش را پذیرفت.

موفقیت نقش: هر سه فیلم جزو نقش های موفق تهرانی محسوب می شوند. او برای «چهارشنبه سوری» سیمرغ فجر و تندیس خانه سینما دریافت کرد. البته این جایزه به خاطر بازی قدرتمند او در نقش زنی بحران زده به او رسید.

سحر دولتشاهی؛ عرق سرد

چه کسی آن را ساخت؟ سهیل بیرقی، کارگردانی که دو سال پیش با فیلم سینمایی «من» مورد توجه قرار گرفت امسال «عرق سرد» را به جشنواره فجر فرستاد.

چه نقشی: دولتشاهی در عرق سرد نقش مهرانه نوری، سرپرست تیم فوتسال بانوان را داشت.

دلیل دراماتیک: مهرانه نوری به دلیل جایگاهی که در فدراسیون داشت، مجبور بود با چادر ظاهر شود. با توجه به خلق و خویی که از او در فیلم می بینیم، می توانیم مطمئن باشیم چادر فقط وسیله رسیدن او به اهدافش است اگرنه اعتقاد چندانی به آن ندارد. نوری از ابتدا فقط به دنبال پیشرفت است و برای نیل به این هدف دست به هرکاری می زند. او حتی برای این که موقعیتش به خطر نیفتد، مدام با دخترها درباره پوشش و این که آستین تان بالا نرود، هدبند یادتان نرود و... چانه می زند. یکی از جذاب ترین ویژگی های بازی سحر دولتشاهی در این نقش، دقیقا همخوان کردن لحن صحبت کردن و نمایش علایق چنین فردی است.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: اولین بار در عرق سرد دولتشاهی با چادر مشکی مقابل دوربین قرار گرفت و از این جهت خیلی مورد توجه قرار گرفت اما پیش از این در فیلم «آسمان زرد کم عمق»، با چادر سفید حضور پیدا کرده بود. او در آن فیلم نقش یک تازه عروس شهرستانی را داشت که چادر را همراه لباس های رنگ روشن اش روی سر انداخته بود.

موفقیت نقش: دولتشاهی به خاطر حضور کاملا متفاوت اش در فیلم عرق سرد، سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از جشنواره فجر امسال گرفت.

لیلا حاتمی؛ پریدخت

چه کسی آن را ساخت؟ سامان مقدم سال ۸۶ سریال «پریدخت» را روانه آنتن کرد که قصه آن از دل تاریخ معاصر و اتفاقات دهه بیست تا دهه چهل گرفته شده بود.

دلیل دراماتیک: وقتی داستان در دهه بیست ایران بگذرد، طبیعی است که پوشش بازیگر منطبق با الگوی ان زمان است. برای همین است که لیلا حاتمی در نقش پریدخت، حتی رونده به صورت دارد.

تجربه های دیگر: شاید فیلم های «لیلا» و «سر به مهر» مثال های ملموس تری از تجربه بازیگری لیلا حاتمی در نقش یک خانم چادری باشد. او در فیلم «لیلا»ی داریوش مهرجویی نقش دختری را بازی می کند که اصالتا چادری نیست اما به خاطر شرایط و موقعیت در یکی دو سکانس انتهای فیلم و درست جایی که در شب عروسی همسرش نمی تواند فضای خانه را تحمل کند، چادر سر می کند. حاتمی در فیلم سینمایی «سر به مهر» به کارگردانی هادی مقدم دوست هم، نقش دختری را بازی می کند که از یک زمانی به بعد تصمیم می گیرد از زندگی قبلی اش فاصله بگیرد و نماز بخواند. درواقع نماز خواندن یکی از خصلت های اوست. با این حال پوشش چادر را برای مراودات اجتماعی انتخاب نکرده و برای همین فقط او را در حین نمازخواندن با چادر رنگی می بینیم.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ «لیلا» که آغاز رسمی فعالیت های حاتمی بود ولی زمان بازی در سریال «پریدخت» و فیلم «سر به مهر» تبدیل به سوپراستار شده بود.

موفقیت نقش: این سه نقش جایزه ای برای لیلا حاتمی به همراه نیاورد. در این میان «لیلا» همچنان جزو نقش های به یادماندنی کارنامه او به شمار می رود و بازی اش تحسین می شود.

فاطمه معتمد آریا؛ اینجا بدون من

چه کسی آن را ساخت؟ سال ۸۹ بهرام توکلی یکی از بهترین فیلم هایش با نام «اینجا بدون من» را ساخت.دلیل دراماتیک: فاطمه معتمد آریا در فیلم «اینجا بدون من» نقش مادری سنتی از طبقه پایین جامعه را بازی می کند. پس طبیعی است که وقتی برای امور یومیه به بیرون از منزل می رود، چادر سر کند و با این پوشش در جامعه ظاهر شود.

تجربه های دیگر: فاطمه معتمد آریا از جمله بازیگرانی است که نقش شخصیت های چادری را زیاد بازی کرده است.«ریحانه» از تجربیات اولیه اوست و البته پرسر و صداترین آن «پریناز» است که حتی از سوی برخی عنوان می شد شخصیت او توهین به خانم های چادری است. معتمد آریا نقش زنی مذهبی را بازی می کند که زیاد از حد وسواس دارد اما با اکران فیلم مشخص شد، قصد توهین نداشته و هدفش آسیب شناسی یک موضوع بوده است.معتمد آریا در سریال های تلویزیونی هم نقش چادری داشته که معروف ترین آن «زیر تیغ» است؛ زنی از طبقه میانی جامعه با عقاید سنتی. او در «آباجان» که نوروز امسال اکران شد هم شخصیتی چادری را بازی کرده است.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ معتمد آریا خیلی زود به عنوان بازیگری مطرح شناخت شد و نقش هایی که با چادر بازی کرده، مربوط می شود به دوران شهرت او.

موفقیت نقش: معتمدآریا از جشن خانه سینما برای «اینجا بدون من» تندیس گرفت. او در سریال و فیلم هایی که اشاره شد هم خوش نقش ظاهر شده است.

باران کوثری؛ صاحبدلان

چه کسی آن را ساخت؟ یازده سال پیش محمدحسین لطیفی یکی از بهترین سریال هایش را برای ماه رمضان ساخت و از باران کوثری دعوت به همکاری کرد.

چه نقشی: کوثری در این سریال نقش دختر جوانی به اسم «دینا» را داشت. او دختر نجیب سید خلیل صحاف زاده بود که همراه پدرش وارد وقایع عجیب زندگی او می شد. این به یکی از مهم ترین نقش های کوثری تبدیل شد و در کارنامه بازیگری اش برای همیشه پررنگ ماند.

دلیل دراماتیک: طبیعتا از آنجایی که دختر یک پدر کاملا مذهبی بود و در خانواده ای سنتی، در محله ای قدیمی زندگی می کرد، باید با پوشش چادر در این نقش ظاهر می شد. داستان زندگی سید خلیل صحاف زاده با قرآن و مسائل ماورایی گره خورده بود و پوشش دختر این خانواده نمی توانست چیزی متفاوت از آنی باشد که حسین لطیفی برای باران کوثری در نظر گرفته بود. دینا علاوه بر پوشش، رفتارش هم درست مثل دختران نجیب خانواده های مذهبی بود.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: کوثری سال ۸۳ در فیلم سینمایی «گیلانه» به کارگردانی رخشان بنی اعتماد هم در نقش یک دختر چادری حضور داشت. او یک بار دیگر هم در فیلم «من مادر هستم»، زمانی که به عنوان مجرم به زندان رفت چادر به سر کرد. باران کوثری در نمایش «روایت ناتمام یک فصل معلق» هم با چادر روی صحنه رفت که این مسئله جزو اتفاق های مهم این نمایش به حساب آمد.

موفقیت نقش: صاحبدلان جزو یکی از آثار ماندگار تلویزیون است و جزو نقش های ماندگار کوثری

طناز طباطبایی؛ ویلایی ها

چه کسی آن را ساخت؟ منیر قیدی، کارگردان تازه کار سینما سال گذشته با فیلم «ویلایی ها» در جشنواره فجر ظاهر شد و در چند رشته نامزد دریافت سیمرغ بود.

چه نقشی: طناز طباطبایی نقش همسر یکی از رزمندگان دفاع مقدس را داشت. او با حضور همسرش در جبهه مخالف بود و درست زمانی که قصد داشت به هایش را با خودش از ایران ببرد، متوجه شده بود مادرشوهرش بچه ها را با خود نزد پدرشان برده است. علت حضور او در مناطق جنگی به همین دلیل بود.

دلیل دراماتیک: دلیل اول این بود که به عنوان همسر رزمنده حتما در خانواده ای مذهبی زندگی می کرد و از این جهت چادر به سر داشت. دلیل دوم حضور او در منطقه جنگی بود. احتمالا هیچ خانمی نمی توانست بدون پوشش چادر در این منطقه حضور پیدا کند. تمام زن هایی که در این منطقه زندگی می کردند، همگی با این پوشش رفت و آمد داشتند.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: طباطبایی اولین بار در سریال «میوه ممنوعه» در نقش دختر حاج یونس فتوحی با چادر ظاهر شد.البته نقش خیلی زیادی نداشت اما همه او را در این نقش با چادر به یاد می آورند. او در فیلم هایی مثل «هیس دخترها فریاد نمی زنند» و «خشم و هیاهو» هم از آنجایی که در زندان حضور پیدا می کند، در سکانس هایی با چادر جلوی دوربین رفته. البته حضور بازیگران با چادر در زندان، چندان مورد توجه بحث ما نیست.

موفقیت نقش: تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از جشن انجمن منتقدان گرفت.

رویا نونهالی؛ نیمه شب اتفاق افتاد

چه کسی آن را ساخت؟ تینا پاکروان بعد از ساخت فیلم «خانوم» در دومین تجربه کارگردانی اش روی یک داستان عاشقانه دست گذاشت و از رویا نونهالی هم برای نقش اصلی آن دعوت به همکاری کرد.

چه نقشی: داستان درباره یک عشق نامتعارف پسر جوان به زنی میانسال است. رویا نونهالی در نقش «زیبا» خدمتکار چندین و چندساله یک باغ بزرگ است. او سال ها پیش همسرش را از دست داده و با پسر نوجوانش زندگی می کند. حالا در شرایطی که سنی ازش گذشته است، پسری جوان به عنوان باغبان و خواننده وارد باغ می شود و به او دل می بندد.

دلیل دراماتیک: زیبا زنی زحمتکش و سختی کشیده از طبق فرودست جامعه است. او شب ها خیلی دیر از سر کار به خانه بر می گردد و هیچ وقت به خودش نمی رسد. درواقع چادر ساده ترین پوششی است که زنی با این مختصات و تعریف می تواند داشته باشد. او هیچ لذتی از زندگی نمی برد و حتی لباس خوبی هم نمی پوشد. چادر سر می کند که نیاز به پوشش بهتری نداشته باشد. زیبا تا پایان فیلم چادر به سر دارد اما رنگ چادرهایش تغییر می کند.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

تجربه های دیگر: نونهالی در فیلم «تراژدی» به کارگردانی آزیتا موگویی هم با پوشش چادر ظاهر شده بود. با این حال مهمترین نقش او در «عروسی خوبان» رقم خورد که برای نخستین بار شاهد شمایل یک زن معتقد بودیم و همچنان جزو بهترین اثر نونهالی است که به خاطر آن جایزه هم گرفت.

موفقیت نقش: خانم نونهالی برای نیمه شب اتفاق افتاد به جایزه نرسید.

الناز شاکردوست؛ خدا نزدیک است

چه کسی آن را ساخت؟ علی وزیریان سال ۸۵ «خدا نزدیک است» را ساخت و یک سال بعد اکران عمومی شد.

دلیل دراماتیک: فیلم «خدا نزدیک است» در یک روستای شمالی می گذرد و الناز شاکردوست نقش یک معلم را برعهده دارد. شرایط محیطی و حرفه ای باعث شده کارگردان، کاراکتر را چادری ببیند.

تجربه های دیگر: الناز شاکردوست به فاصله کوتاهی از فیلم «خدا نزدیک است» دو فیلم بازی کرد که در هر دو چادری بود. نقش او در «اتوبوس شب» کیومرث پوراحمد کوتاه است و احتمالا دلیل انتخاب پوشش برای او موقعیتی است که همسرش دارد چون فیلم وارد محل زندگی شخصیت نمی شود. او در فیلم سید روح الله حجازی یعنی «در میان ابرها» نقش دختری عراقی را برعهده داشت که مدام بین کشورش و ایران در رفت و امد است. بنابراین طبیعی است که نوع چادر بازیگر در این نقش متفاوت از پوشش رایج کشورمان باشد. شاکردوست در سراسر فیلم روح الله حجازی چادر عربی به تن داشت.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ الناز شاکردوست «خدا نزدیک است» را زمانی بازی کرد که به عنوان بازیگر فیلم های گیشه پسند شناخته می شد. او به این نقش نیاز داشت و در مجموع حضوری موفق در فیلم داشت که البته به چشم نیامد.

موفقیت نقش: برای هیچ کدام از نقش هایش موفقیتی به دست نیاورد. بازی اش در فیلم «در میان ابرها» هم دیده نشد و نقش او در فیلم «اتوبوس شب» کوتاه بود.

مریلا زارعی؛ بادیگارد

چه کسی آن را ساخت؟ ابراهیم حاتمی کیا سال ۹۴ «بادیگارد» را کارگردانی کرد.

دلیل دراماتیک: مریلا زارعی در «بادیگارد» نقش همسر یک محافظ (پرویز پرستویی) را بازی می کند که از چهره های سرشناس است و سابقه ای درخشان در زمان انقلاب، جنگ و پس از آن داشته. سبک زندگی شخصیت زارعی منطبق با مرام آقای بادیگارد است؛ یعنی خودش زنی مومن و پایبند است و با چنین مختصاتی انتخاب پوشش چادر بدیهی ترین اتفاق است.

تجربه های دیگر: مریلا زارعی نقش شخصیت های چادری را زیاد بازی کرده است. از سریال های تلویزیونی او که بگذریم محض نمونه می توان به فیلم «شیار ۱۴۳» نرگس آبیار، «دعوت» ابراهیم حاتمی کیا و «خرس» خسرو معصومی اشاره کرد.

بازیگران چادری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

بازیگر چه موقعیتی داشت؟ غالب نقش هایی که مریلا زارعی با پوشش چادر بازی کرده است، به دوران شهرت او مربوط می شود.

موفقیت نقش: مریلا زارعی برای «شیار ۱۴۳» هم سیمرغ جشنواره فجر را گرفت و هم تندیس خانه سینما را. نقش الفت یکی از بهترین کاراکترهایی است که درباره مادران چشم انتظار ساخته شده و زارعی یکی از بهترین بازی های کارنامه اش را با آن رقم زد. بازی او در فیلم هایی که اشاره شد هم تحسین برانگیز است اما جایگاهی برای آن ها به دست نیاورده. در این میان «خرس» همچنان در توقیف به سر می برد و سرنوشت نمایش عمومی آن مشخص نیست.

احمد رنجبر، مرجان فاطمی

  • 23
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سریال صاحب دلال سید خلیل پدر بزرگش بود نه پدرش در فیلم دعوت حاتمی کیا خانم زارعی چادری نبودند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش