دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۶ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۲۹۲
چهره ها در سینما و تلویزیون

هنرمندان با انتقاد از وضعیت معیشتی مردم دعوت نهاد ریاست‌جمهوری را نپذیرفتند؛

داستان افطاری حاشیه‌ساز

دعوت هنرمندان به افطاری,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

ماجرای افطاری رئیس جمهوری با هنرمندان که قرار است امشب برگزار ‌شود، در دو، سه روز گذشته با حواشی متعددی همراه شده است. تحریم این مهمانی رسمی از سوی چند تن از هنرمندان شناخته‌شده کشور که عمدتا سینماگر هستند، فضای شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها را تسخیر کرد و موج دامنه‌داری از انتقادات نسبت به عملکرد دولت و وعده‌های رئیس جمهوری را شکل داد.

 

تعدادی از سینماگران با انتشار پست‌هایی جداگانه با هشتگ یکسان «#ما_به_افطاری_نخواهیم_رفت»، این مراسم را تحریم کرده‌اند. بسیاری از هنرمندان ضمن گلایه از وضعیت معیشتی مردم و خالی‌بودن سفره‌های افطار، کم‌توجهی به مشکلات اقشار هنری را هم از دیگر موارد دلخوری خود دانسته‌اند. سینماگرانی همچون پرستو گلستانی، برزو ارجمند، پرویز پرستویی، آناهیتا همتی، شیلا خداداد، مازیار میری، سارا بهرامی، احسان کرمی، امین تارخ، مریم بوبانی، مهناز افشار، فاطمه گودرزی و فلور نظری با انتشار تصاویری از کارت دعوت ضیافت افطاری رئیس‌جمهوری در صفحات شخصی خود به تحریم این مراسم پرداخته‌اند.

 

حرف معترضان

پرویز پرستویی، سارا بهرامی، مازیار میری، برزو ارجمند و احسان کرمی با انتشار متنی یکسان تاکید کرده‌اند با توجه به شرایط بد اقتصادی و روحی مردم کشورمان باور این حقیر بر این استوار است که چنین گردهمایی‌هایی که مستلزم صرف هزینه‌های زیاد است (و تعدادشان هم کم نیست) شاید حداقل از نگاه بنده و تعدادی از همکارانم چندان ضروری نباشد. آنها با بیان اینکه درخواست‌های ما و سایر اقشار مردم این روزها چندان تفاوتی باهم ندارد، نوشته‌اند: همه در یک کشتی هستیم و چشم امید به شجاعت و عمل‌گرایی ناخدا بسته‌ایم. باشد که به صخره ناامیدی برنخوریم که سخت‌ترین صخره‌ها است.

 

پرستو گلستانی نیز که جزو نخستین بازیگرانی است که به این موضوع واکنش نشان داده، معتقد است: وقتی مردم ما به سختی زندگی می‌کنند و حتی دسته‌ای از مردم سفره سحری‌شان خالی است؛ این افطاری‌ها از گلویم پایین نمی‌رود، پس نخواهم آمد. دور هم میل بفرمایید، شاید کمی هم در دلتان هنگام اذان به فکر افطاری دردمندان افتادید.

 

آناهیتا همتی هم به سفره‌های خالی مردم اشاره کرده و ض

من گلایه از وضعیت نامناسب استان سیستان و بلوچستان، مناطق زلزله‌زده بم و کرمانشاه، کولبران، زنان، بیماران و هنرمندان نوشته است: واقعا در چنین شرایطی که من و مردم با فقر دست و پنجه نرم‌ می‌کنیم، درحالی‌که کوچک‌ترین اعتراضی هم سرکوب می‌شود، برای خودم حضور در چنین مکانی را جایز نمی‌دانم.

 

مهناز افشار که اظهارنظرهای سیاسی‌اش مسبوق به سابقه است، این بار نیز ضیافت افطاری را با موضوعی سیاسی پیوند زده و خطاب به حجت‌الاسلام روحانی نوشته است: از شما می‌خواهم به جای من، آتنا دائمی (فعال اجتماعی) را که به‌تازگی در زندان قرچک ورامین ۳۰ ساله شده و اکنون در زندان اوین به سر می‌برد دعوت کنید. حمیدرضا آذرنگ هم با انتشار تصویری از ناصر ملک‌مطیعی و جمله «نه!! من عزادارم رئیس» خطاب به رئیس‌جمهور نوشته است: شرح دلیل عدم حضورم در مراسم پرفیض و برکتتان در تصاویر هست و امید که حمل بر بی‌ادبی نشده و موجبات تکدر خاطر شما را فراهم نیاورده باشم رئیس «جُمهور» عزیز.

 

فلور نظری ضمن اعتراض به شرایط سخت مردم و هنرمندان خطاب به رئیس‌جمهوری نوشته است: در شرایطی که به وعده‌هایتان عمل نکردید و حتی توضیحی هم نمی‌دهید، در شرایطی که روز به روز مشکلات نه‌تنها حل بلکه زشت‌تر و بدتر می‌شود، من به این افطاری نمی‌آیم. ‌ای کاش ذوق و امید و دلخوشی ما و مردمی که به شما اعتماد کردند را به یأس و ناامیدی تبدیل نمی‌کردید.‌ای کاش...

 

فاطمه گودرزی که پیشنهاد کرده است افطاری رئیس‌جمهور بین ایتام پخش شود، خطاب به حجت‌الاسلام روحانی نوشته است: حمایت از شما جواب سنگینی دارد که باید به مردم عزیز کشورم داد، بعداز تمام مشکلاتی که به مشکلات سال پیش اضافه شده، چطور به مهمانی شما بیایم؟

 

شوخی با مهمانی افطاری

امیرمهدی ژوله که به این مراسم دعوت نشده، با انتشار مطلب طنزی نوشته است: «آقا من خیلی دلم می‌خواست مثل بسیاری از هنرمندان عزیز، این مراسم افطار رئیس جمهور را تحریم می‌کردم، ولی متاسفانه به هزار و یک دلیل نمی‌تونم. دلیل اولش اینکه اصلا دعوت نشدم.» وی در بخش دیگری از متن خود خاطرنشان می‌کند: «عیب نداره حالا یه شب هم خونه حاضری می‌خوریم، ولی مردم! خواهشا دیگه میخواین به هنرمندا فحش بدین، منو قاطی نکنید. میخواین به هواداران دولت گلایه کنید، انتقاد کنید، هر چی کنید، منو قاطی نکنید، نمیشه که از معاند فحش بخوری، از برانداز فحش بخوری، از تحریمی فحش بخوری، از طرفدارای بقیه کاندیداها فحش بخوری، ولی یه کاسه آش رشته رئیس‌جمهور هم نخورده باشی»

 

انتقاد از تحریمی‌ها

در این میان هنرمندانی هم بودند که نسبت به انتقادهای هنرمندان و تحریم افطار موضع گرفته‌اند. در همین رابطه آزاده نامداری مجری پیشین صداوسیما در یادداشتی خطاب به همکاران سینمایی‌اش نوشته است: امروز در صفحه برخی دوستان هنرمندم دیدم که دعوت افطار رئیس‌جمهور رو رد کرده بودن، با دلایلی مثل مشکلات معیشتی مردم یا عمل نکردن به وعده‌های رئیس جمهور. قبول دارم ما مطالباتی داریم که به سرانجام نرسیده و همه ما درد مردم رو می‌فهمیم. ما هم از مردمیم ما هم درد می‌کشیم و می‌دونیم با اتفاقات جهانی سال بحرانی رو در پیش داریم.

 

آیا در این بحران باید کنار هم بایستیم تا بحران رو طی کنیم یا دائما حرف از یأس و نشدن بزنیم؟ وی ادامه داده است: به این فکر کردین با این کار چه کسانی رو در داخل و خارج کشور خوشحال می‌کنیم؟ آیا ما دنبال از هم گسیختگی هستیم؟ آیا اسم این کار سطحی‌نگری نیست؟ شما از دردهای آشکار و پنهان رئیس جمهور بی‌خبرید؟ از این همه تلاش برای ماندن در برجام، آیا حقشونه با این رفتارهای سطحی خستگی رو به تنشون بذاریم؟ مردم چشمشون به هنرمنداشونه.

 

نامداری در پایان متنش تاکیده کرده است: من کارمند جایی نیستم، ارتباطی هم با دولت محترم ندارم اما به عنوان یه شهروند تا پایان دوره دوم آقای روحانی از رایم دفاع می‌کنم. از سویی دیگر کاربران فضای مجازی نسبت به رفتار سلبریتی‌ها با ضیافت افطاری رئیس‌جمهوری هم واکنش‌های متفاوتی داشته‌اند، برخی با حذف فتوشاپی نام بازیگران و درج نام خود، نکاتی را به طنز یادآور شده‌اند. برخی از اقدام هنرمندان تجلیل کرده‌اند و برخی هم اقدام آنها را مزورانه توصیف کرده‌اند.

 

موج واکنش‌ها در روزهای اخیر به اندازه‌ای بود که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت هم نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت: ما همه تلاشمان را کردیم تا مشکلات حل شود، برای بزرگ‌ شدن سفره مردم بیشتر تلاش می‌کنیم؛ واقعا اگر به ما بگویند چه کاری انجام دهیم همان کار را انجام می‌دهیم، مگر سفره مردم پارسال رنگین‌تر بود که این افراد حمایت کردند؟

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
نامداری دورو،حنای تو رنگ نداره،دیگه حرف نزن.کی به تو گوش میده،دغلباز.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش