جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۱۰۰۰۳۱

سبک پاپ آرت (pop art) چیست؟

هنر مردمی,عکاسی پاپ آرت,سبک پاپ آرتهنرمندان پاپ آرت همواره نگاهی تجاری به هنر دارند
پاپ آرت در اصل یک جنبش هنری است. بعضی از افراد پاپ آرت را متفاوت از دنیای هنر گروه بندی می کنند. این جنبش با کنار گذاشتن تمام کارکردهای مرسوم هنر به طرف جلب نظر عموم مردم حرکت کرد.

پاپ آرت

پاپ آرت یا هنر مردمی در زمینه هنرهای تجسمی یک جنبش هنریست که شکل گیری آن بطور مستقل در انگلستان و ایالات متحده آمریکا است. پاپ آرت (Pop art) جنبشی مؤثر در واکنش به مصرف گرایی، رسانه های جمعی و فرهنگ عامه قرن بیستم است که در دهه ی ۵۰ ظاهر شد و پیشرفت چشمگیری در طول دهه ۶۰ بدست آورد.

پاپ آرت در شروع کارش، از تئوری و روش های بکار رفته در اکسپرسیونیسم انتزاعی، جنبشی که قبل از آن بود، فاصله گرفت و به جای آن از اشیاء عادی و رسانه هایی که نظیر مطبوعات، کتاب های طنز و مجله ها بود به منظور ایجاد سنگ بنای هنر معاصر استفاده کرد.

سبک پاپ آرت چیست,پاپ آرت,جنبش پاپ آرتقدمت و تاریخچه پاپ آرت و جنبش این سبک هنری به اواسط دهه ۱۹۵۰ در انگلیس برمی‌گردد

پاپ آرت سوژه های خود را از فرهنگ عمومی که شامل قوطی های آبجو و نوشابه تا داستان های مصور بود، می گرفت. این جنبش هنری که بعنوان واکنشی دربرابر جدیت و رسمیت اکسپرسیونیسم انتزاعی نیز شناخته می شود، نه تنها بر هنرمندان بعد از خود تأثیرگذار بود بلکه به طرز گسترده ای گرافیک، مد و تبلیغات را نیز متأثر کرد. دستمایه های هنر پاپ جامعه ایست که در آن فراوانی اشیاء مصرفی و تأثیر رسانه های جمعی به سرعت رو به فزونیست ولی قبل از آنکه هنرمندان جنبش پاپ آرت در پی تقبیح یا تقدیس فرهنگ چنین جامعه ای باشند، سعی در استفاده از آن در آثارشان و بازنمایی زندگی روزمره دارند.

پیشینه هنر پاپ آرت

در سال ۱۹۵۴ جان مک هله واژه هنر پاپ را بوجود آورد. او معنی هنر پاپ را در انگلستان در یک نمایشگاه به ریچارد همیلتن توضیح داده بود. آقای همیلتن سه یا چهار ماه بعد، معنی هنر پاپ را طی نامه ای بیان کرد. او در این نامه گفته بود که هنر پاپ یک هنر جوان، ارزان، مردمی، فانی، مصرف گرا، کنایه آمیز، شهوت انگیز، اغفالگر و یک تجارت بزرگ است. کلمه هنر مردمی را در سال ۱۹۵۸ برای نخستین بار در مجله Architectural Digest چاپ کردند. هنر پاپ را با نام دادای نیمه دوم قرن بیستم می شناسند. این جنبش در انگلستان در آخرین سال های دهه پنجاه بوجود آمد و در آمریکا به نقطه کمال خود رسید.

جنبش پاپ آرت

عبارت پاپ آرت مختصر پاپیولر آرت (هنر توده) است. نام جنبش هنر مردمی همه چیز را درباره خود آشکار می کند. این جنبش قصد داشت مجدداً هنر را به زندگی روزانه مردم بیاورد و در واکنش به نقاشی آبستراکت به میان آمد و ادعا میکرد که جنبش آستراکت بیش از حد سوفسطایی و نخبه گرا است. اشیاء زندگی روزمره از تصاویر مورد پسند هنرمندان پاپ بود مانند قوطی های سوپ برای اندی وارهول و کمیدی برای روی لیشتیستین.

کلمه هنر مردمی,عکس سبک پاپ آرت,هنر مردمینقاشی‌های هنرمندان سبک پاپ آرت غالباً طنزآمیز هستند

استفاده وارهول از سیریگرافی، یک روش فوتو ریلستیک و توده پسند پرینت میکنگ از خصوصیات گرایش جنبش پاپ آرت بود. پاپ آرت با فشار وارد مطبوعات و اعلانات شد. در نتیجه تفاوت بین هنرهای زیبا و هنرهای اعلانات بازرگانی بطور ارادی از بین رفت. از نمونه های بسیار خوب آن میتوان به پوشش آلبوم های موسیقی سالهای شصت اشاره کرد. اندی وارهول (۱۹۸۷- ۱۹۲۸) شخصیت مکتب فکری بود. نام های بزرگ دیگر نظیر جاسپر جانس، رابرت روشنبرگ، دیود هاکنی، کلیس اولدنبرگ، روی لیشتیستین، جورج سیگال، وین یا جمیز روزنکویست بودند. جنبش پاپ آرت اکثرا یک جنبش هنری آمریکایی و بریتانیایی بود.

ویژگی های پاپ آرت

بعضی از خصوصیت های مشخص هنر مردمی عبارتست از:

- نقاشی آمیخته و کولاژ:

اکثراً هنرمندان پاپ آرت مواد را با هم مخلوط میکنند و از انواع گوناگون عکس ها استفاده می کنند.

- رنگ های روشن:

پاپ آرت به واسطه داشتن رنگ های پر جنب و جوش و روشن معروف است. 

- طنز:

از مؤلفه های اصلی پاپ آرت میتوان به طنز اشاره کرد. 

هنر مردمی,پیشینه هنر پاپ آرت,ویژگی های پاپ آرتآثار پاپ آرت به دلیل داشتن پویایی و ویژگی‌های منحصر به فرد، به راحتی قابل شناسایی هستند

- تکنیک های نوآورانه:

اکثر هنرمندان پاپ آرت تصویری را از یک منطقه فرهنگی می گیرند و آنرا در آثار هنری خود تغییر می دهند.

- تصاویر قابل تشخیص:

پاپ آرت از تصاویر و نمادهای رسانه ها و محصولات مردم پسند استفاده می کند.

تفکرات حاکم بر سبک پاپ آرت

اصولا هنر مردمی مربوط به دهه ۶۰ میلادی است. هنرمندان اولیه پاپ یک گروه هنری مستقل انگلیسی بودند که تواستد زیبایی شناسی هنری را توسعه و گسترش دهند. در واقع این ها معتقدند مبتذل ترین عناصر فرهنگ جامعه قابل زیبا بودن و هنری بودن هستند. آن ها فیلم های مردم پسند، آگهی های تبلیغاتی، داستان های کمیک استریپ علمی تخیلی، موسیقی پاپ، حروف و علائم مرسوم، اشیای روزمره و کالای مصرفی را ابزارهای کار خود معرفی کردند یعنی هرچه که در چشمان مردم بیشتر دیده می شود ابزار قدرتمندی برای پاپ آرت میباشد.

پدید آورندگان پاپ آرت به تأثیر بر فرهنگ عامه شهری تأکید داشتند. پاپ آرت در آمریکا، قدرت و نفوذ فراوانی داشت و  واکنشی در برابر باورهای دادائیستی و اکسپرسیونیسم انتزاعی بود. هنر مردمی به سرعت در عرصه های مختلفی نفوذ کرد که از جمله میتوان به طراحی گرافیک، سینما و... اشاره کرد. پاپ آرت در دوران جدید با ظهور بیلبوردهای بزرگ تبلیغاتی کنار بزرگ راه ها، قدرتمندترین ابزارش را یافت.

پاپ آرت در سایر هنرها

طراحی محصول و گرافیک تبلیغاتی به سبک پاپ آرت، بر هنرمندان پسین خود بسیار تأثیر گذار بود. به طوریکه اغلب طرح های گرافیکی تجاری امروزه از ایده های پاپ آرت بهره می برند. همینطور بسیاری از کارتون ها از سبک نقاشی های تبلیغاتی پاپ آرت بهره می برند چون از عناصر ساده زندگی روزمره و فرهنگ مصرف گرایی روزمره استفاده میکنند. بسیاری از هنرمندان مشهور پاپ دارای نقاشی های فراوانی از حالت های روزمره و عادی زندگی هستند و این نشانه نگاه هنری آن ها به حوادث روزمره است. هنرمندان پاپ آرت پیوسته نگاهی تجاری به هنر دارند. موسیقی پاپ نیز هرچند که آنقدر به گرافیک و طراحی پاپ وابسته نیست، ولی تمامی هنرمندان پاپ در این که پیش پا افتاده ترین عناصر فرهنگ جامعه نیز قابل زیبا بودن هستند، مشترکند و میتوان آن ها را با زبان هنری بیان کرد.

نقاشی های پاپ آرت,پاپ آرت,هنر جمعیبسیاری از کارتون ها از سبک نقاشی های تبلیغاتی پاپ آرت بهره می برند

دکوراسیون سبک پاپ آرت

سبک پاپ آرت خصوصیاتی نظیر محرک، دلیرانه، رنگارنگ، پرانرژی، پر از اشارات فرهنگی و شخصیت پردازی دارد. برترین خصوصیات سبک دکوراسیون پاپ آرت، استفاده از رنگ های نئونی، خطوط خشن و بریده شده، عکس های هنرمندان و پوسترهای رنگی است. در سبک پاپ آرت استفاده از رنگ های درخشان و تاثیرگذار برای تأکید بیشتر بر روی واقعیت است و صرفا هنر از یک منبع خاص پیروی نمی کند. سبک پاپ آرت به قدری منحصر به فرد است که به سادگی متوجه اختلاف آن با دیگر سبک های دکوراسیون خواهید شد. در صورت استفاده از این سبک، مسلماً بیننده را شگفت‌زده خواهید کرد. این سبک برای افرادی مطوب است که در پی نمایش ویژگی و ظاهری متفاوت هستند و قدرت انتخاب جسورانه لوازم و رنگ های شاد و متفاوت را دارند. به همین علت در بین جوانان و هنرمندان سبک پاپ آرت بسیار پرطرفدار است.

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش