به گزارش ایران آرت به نقل از خبرگزاری فرانسه، نمایشگاه دبی امسال، در پانزدهمین دوره خود، برای چهار روز میزبان بیش از ۱۰۰ فروشنده آثار هنری داخلی و خارجی بود.
نمایشگاه این دوره از آن رو با سالهای دیگر متفاوت بود که بخشی را نیز به نمایش و فروش محصولات دیجیتالی از طریق تبادل در «انافتی» (NFT - توکنهای غیرقابل تعویض) اختصاص داده بود.
دارندگان رمزارز به گونه فزایندهای به هنر دیجیتال به عنوان نوعی سرمایهگذاری علاقهمند هستند. پلتفرمهای فروش انافتی با استفاده از فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال، این امکان را فراهم میکنند که هر چیزی، از جمله تصاویر و آثار هنری، به کلکسیون مجازی خریداران وارد شود.
بندتا گیون، مدیر اجرایی نمایشگاه آرت دبی، در باره قابلیت جدید این دوره گفت: «انافتیها که از سال گذشته جدیتر از قبل معامله شدند و اکنون در حراجهای بزرگ رد و بدل میشوند، باعث شد که ما نیز در امارات متحده عربی به این موضوع توجه کنیم.»
او با اشاره به موقعیت منحصربه فرد دبی به عنوان یک مرکز رو به رشد در عرصه ارزهای دیجیتال، اظهار کرد: «این موضوع، برگزارکنندگان نمایشگاه را بر آن داشت تا بخش جدیدی را به تبادل دیجیتال اختصاص دهیم.»
دبی پس از امضای قراردادی در ماه دسامبر با بایننس، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات، هفته گذشته قانون جدید داراییهای مجازی و یک مرجع نظارتی برای این امور را معرفی کرد. پلتفرمهای محلی انافتی از این حرکت بهعنوان یک گام بزرگ در عرصه تجارت، استقبال کردهاند.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی، در توییتی نوشت:«چنین اقدامی موضع امارات را در این بخش تثبیت میکند و هدف آن ایجاد بیشترین میزان شفافیت و امنیت برای سرمایهگذاران است.»
جنیفر استلکو، مسئول یکی از پلتفرمهای انافتی که حدود ۲۰ اثر هنری دیجیتال را در نمایشگاه آرت دبی عرضه کرده است، با استقبال از این تصمیم گفت: «کارایی ارزهای دیجیتال به شکل تصاعدی در حال رشد است و جای خالی چنین اقدامی در نمایشگاههای مختلف احساس میشد.»
۲۰ هنرمند ایرانی
گالریهای ایرانی و خارجی آثاری از هنرمندان ایرانی را در آرت دوبی ۲۰۲۲ به نمایش گذاشته بودند.
آرت دبی ۲۰۲۲ که از ۱۱ تا ۱۳ مارچ برپا بود، زودتر از موعد هر سال خود برپا شد تا خود را با اکسپوی دبی ۲۰۲۰ هم زمان کند و بیش از پیش در معرض توجه جهانیان قرار گیرد.
در پانزدهمین دوره آرت دوبی، بیش از ۱۰۰ گالری از بیش از ۴۰ کشور در چهار بخش معاصر، مدرن، باوابا و بخش دیجیتال حضور داشتند.
در بخش معاصر، گالریهایی از سراسر جهان حضور داشتند که شامل صحنههای هنری نوظهور تا مراکز تثبیت شده بودند. نمایشهای انفرادی یا گروهی با هدف ارائه دیدگاههای جهانی جدید برای کمک به پرورش فرهنگ اکتشاف، در این بخش برگزار شد.
بخش هنر مدرن، شامل ارائههایی توسط استادان مدرن از منطقه MENASA بود و آثار استثنایی از هنرمندان قرن بیستم که در زمینههای جغرافیایی-تاریخی خاص کار میکنند، با هدف ایجاد روایتها و ارتباطات جدید به نمایش درآمد.
در بخشی به نام دروازه (Bawwaba) کشف آثار خلق شده در سال گذشته یا آثاری که به طور خاص برای این نمایشگاه خلق شدند به تماشا بود و به نمایشهای انفرادی از هنرمندان اختصاص داشت که تپیشرفتهای فعلی در سراسر این محدوده جغرافیایی را ارائه دهد.
آرت دبی دیجیتال، به چندین پلتفرم بینالمللی اختصاص یافت که با NFT کار میکنند. گالریهای معاصر با پروژههای اختصاص داده شده به رسانههای جدید و هنر دیجیتال؛ گالریهایی که از دهه ۱۹۸۰ با هنر دیجیتال کار میکنند، سایتها و سازمانهای تجارت الکترونیک NFT که هنر فیزیکی موجود را به NFT تبدیل میکنند.
گالری +٢، گالری محسن و گالری مدار موازی در بخش هنر معاصر آرت دوبی حضور دارند و گالری زیرزمین دستان در بخش دیجیتال شرکت داشتند.
گالری محسن آثاری از مجید بیگلری و امیرحسین زنجانی را نمایش داد.
گالری +٢ آثاری از ناصر بخشی، مهرداد محب علی، مریم عیوضی، مقداد لرپور، عسل پیروی و اندیشه آوینی را ارائه کرد.
گالری مدار موازی با آثار یوشا بشیر، مملی شفاهی، فرخ مهدوی و هدا کاشیها حضور داشت.
زیرزمین دستان نیز آثاری از فریدون آو، سپند دانش و پی بک را به تماشا گذاشت.
همچنین گالری دستان در بخش NFT آثاری از یوشا بشیر و علیرضا اسدی را ارائه کرد.
آثار چند هنرمند ایرانی نیز توسط گالری لیلا هلر نیویورک که گفته می شود به دبی منتقل شده است می کند: محمد احصایی، رضا درخشانی، عارف منتظری و پریناز الیش قره گوزلو هنرمندانی هستند که آثار آنها در کنار آثار ویم دلووی در غرفه این گالری دیده میشود، هنرمند نئو مفهومی بلژیکی که به خاطر پروژههای مبتکرانه و اغلب تکان دهندهاش شناخته شده است، و آثارش سال ۲۰۱۶ در موزه هنرهای معاصر تهران نیز به نمایش درآمده بود.
- 17
- 3