سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۱۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۹۵۹
هنرهای تجسمی

نشست خبری جشنواره نورنگار / رونمایی مستند «ساز و مهر»

جشنواره نورنگار,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی
نشست رسانه ای چهارمین دوره جشنواره نورنگار با موضوع عکاسی از بناهای تاریخی با حضور مسعود افشانی دبیر جشنواره و ابراهیم حقیقی نماینده هیات داوران برگزار شد.

به گزارش مهر، نشست خبری جشنواره نورنگار با حضور مسعود افشانی دبیر جشنواره، محمد فروغی مدیرعامل مجموعه نورنگار، داریوش محمدخانی مدیر هنری جشنواره و ابراهیم حقیقی عضو هیات داوران جشنواره روز دوشنبه ۱۶ مردادماه برگزار شد. در ابتدای برنامه رونمایی از پوستر جشنواره توسط ابراهیم حقیقی و مسعود افشانی انجام شد و در ادامه اهداف و تاریخچه جشنواره از طرف دبیر و مدیر هنری جشنواره بررسی شد.

 

افشانی در ابتدا گفت: مجموعه نورنگار از بدو تاسیس در سال ۱۳۸۱ علاوه بر فعالیت تجاری در زمینه ارائه تجهیزات مدرن عکاسی خود را متعهد به فعالیت های فرهنگی مرتبط با هنر عکاسی دانسته است. در این راستا ارائه خدمات حمایتی در قالب برپایی نمایشگاه های عمومی و انفرادی در بیش از ۴۰۰ نمایشگاه، حمایت از چاپ کتاب های عکاسی و برپایی کارگاه های آموزشی عکاسی در بیش از ۱۴ استان کشور تنها گوشه ای از فعالیت های فرهنگی مجموعه نورنگار بوده است. 

 

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۲ در طی نشست هم اندیشی با اساتید و عکاسان حرفه ای کشور مقرر شد برای ایجاد تمرکز در فعالیت های فرهنگی و پرهیز از پراکندگی فعالیت های حمایتی، جشنواره عکسی بنام جشنواره عکس نورنگار بصورت سالیانه برگزار شود. ما مداومت و کیفیت را سرلوحه خود در برگزاری جشنواره عکس نورنگار در نظر گرفتیم.

 

دبیر جشنواره نورنگار بیان کرد: پیش از این و در دوره های قبل موضوعاتی چون «سفر و گردشگری»، «عکس های لحظه ای»، «جوانان و آیین های بومی-محلی» و «چهره های ایرانی» مطرح شد و در هر دوره بالغ بر ۱۴ هزار عکس به دست مان رسید که گاه داوری را با مشکل رو به رو می کرد. دریافت بیش از ۲۶ هزار اثر در دوره سوم جشنواره، به لحاظ آماری جشنواره عکس نورنگار را در زمره پر مخاطب ترین جشنواره های عکس قرار می دهد. چهارمین جشنواره عکس نورنگار در ۲ بخش با موضوع اصلی «ایران من» و بخش ویژه با موضوع «بناهای باستانی و تاریخی ایران» آغاز شده است.

 

به گفته وی داوری این دوره را اسماعیل عباسی، محمد ستاری و ابراهیم حقیقی به عهده دارند.

 

در ادامه محمدخانی بالا بردن سطح سلیقه بصری، معرفی جاذبه های نادیده ایران، کشف استعدادهای جدید، معرفی دیدگاه های جدید عکاسی بر پایه عکاسی شرقی، ارتباط بیشتر عکاسان با یکدیگر، ایجاد فرصت برای کسانی که نمی توانند نمایشگاه انفرادی بگذارند، بازیابی تکنیک های عکاسی جدید در شرکت نورنگار و همدلی و یکرنگی در بین عکاسان را از جمله اهداف برگزاری جشنواره عکس نورنگار معرفی کرد. به گفته او در حالی که ۲۲ میلیون عکس در ثانیه به گفته سایت کوربیس در فضای مجازی منتشر می شود، رسیدن به این اهداف از اهمیت بیشتری برخوردار است.

 

متاسفانه اکنون جشنواره ها به گونه ای برگزار می شوند که جشنواره برای جشنواره است و به محض گرفتن اختتامیه تمام می شود. هر کاری سه مرحله کاشت، داشت و برداشت دارد. نورنگار اکنون در دوران دشوار داشت است که سختی زیادی دارد. نباید به جشنواره برای جشنواره کفایت شود و آنچه باقی می ماند تنها کتابی از آثار جشنواره باشد

 

ابراهیم حقیقی در این نشست گفت: متاسفانه اکنون جشنواره ها به گونه ای برگزار می شوند که جشنواره برای جشنواره است و به محض گرفتن اختتامیه تمام می شود. هر کاری سه مرحله کاشت، داشت و برداشت دارد. نورنگار اکنون در دوران دشوار داشت است که سختی زیادی دارد. نباید به جشنواره برای جشنواره کفایت شود و آنچه باقی می ماند تنها کتابی از آثار جشنواره باشد.

 

داور جشنواره عکس نورنگار بیان کرد: قرار شده برای هر سال مجموعه مقالاتی از افراد متخصص را درباره موضوعی که آن سال مطرح شده، در قالب کتاب دیگری منتشر کنیم. برای مثال امسال که عکاسی مربوط به معماری و بناها است، این کتاب شامل مقالاتی درباره عکاسی معماری و نظرات افراد حرفه ای درباره این موضوع خواهد بود.

 

حقیقی با اشاره به اینکه کتاب هایی که در آنها درباره مفاهیم عکاسی صحبت شود کم است و بیشتر کتاب ها محدود به آموزش تکنیک ها است، یادآور شد: برای عکاسی فقط نمی شود به تکنیک بسنده کرد. اکنون دوربین ها آنقدر پیشرفته شده اند که روی حالت اتوماتیک هر کسی می تواند یک عکس خوب بگیرد. اما باید پشت هر عکس خوبی یک دیدگاه، دانش و تفکر وجود داشته باشد.

 

وی گفت: عکاسی معماری یکی از سخت ترین عکاسی های دنیا است به ویژه اگر قرار باشد روح آن بنا به تصویر کشیده شود. یک عکاس که می خواهد از تخت جمشید عکاسی کند باید چند روز از همه زوایا این بنا را ببیند. در همه شرایط نوری آن را ببیند و بعد عکس هایش می تواند معنا داشته باشد.

 

در ادامه محمد فروغی گفت: من تا به حال به بیش از ۶۰ کشور دنیا رفته ام و تجربیات زیادی دارم. متاسفانه وقتی ایران را معرفی می کنم آن را با عکس اعدام و شلاق می شناسند و چنین عکس هایی است که در جشنواره های خارجی جایزه می گیرد. همواره از چنین دیدگاهی ناراحت شده ام و با خودم گفته ام خمس کار تجاری من چیست؟ این شد که تصمیم گرفتم تمام عواملی که به ایران ربط دارد همچون معماری ایران زیبا را به جهانیان بشناسانم و استارت جشنواره عکس نیز همین گونه زده شد.

 

مدیرعامل نورنگار بیان کرد: بعضا می بینیم جشنواره ها پس از برگزاری دو، سه دوره تعطیل می شوند. امیدواریم ما بتوانیم جشنواره را از دوره بعد به صورت بین المللی برگزار کنیم.

 

فروغی همچنین در پاسخ به پرسش مهر درباره دلیل دریافت ورودی ۵۰ هزار تومانی از شرکت کنندگان گفت: ما مدت زیادی کارگاه های عکاسی را در نورنگار به صورت رایگان برگزار کردیم. کسانی در این جشنواره ثبت نام می کردند اما برای حضور در جلسات نمی آمدند. انگار رایگان بودن را کسی دوست ندارد. در شورای سیاست گذاری با حضور دبیر و داوران تصمیم گرفتیم کیفیت را فدای کمیت نکنیم. آمدن ۲۶ هزار عکس با کیفیت های متنوع کار داوری را سخت می کرد برای همین خواستیم شرکت کنندگان با دقت بیشتری عکس ارسال کنند.

 

وی ادامه داد: در این دوره حدود ۵۰ میلیون تومان جایزه به برگزیده ها تعلق می گیرد، اگر هزار نفر در جشنواره ثبت نام کنند این هزینه سر به سر می شود. من به اعضای شورای سیاستگذاری هم اعلام کردم هر مبلغ بیشتری به دست دبیرخانه رسید یک نشست مطبوعاتی بگذارند و اعلام کنیم خرج همین جشنواره شود. مثلا ممکن است یک جایزه ویژه در نظر گرفته شود یا مجموعه عکس های یک عکاس را منتشر کنیم. به هر حال نورنگار کیسه ای از این جشنواره ندوخته است.

 

ابراهیم حقیقی داور نیز در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا با توجه به موضوع جشنواره از انجمن عکاسان میراث فرهنگی مشورت یا کمکی گرفته نشده است، گفت: خود من عضو انجمن عکاسان میراث فرهنگی هستم، بنابراین این انجمن در جشنواره نماینده دارد. همچنین ما قصد داریم ورکشاپ هایی را به صورت رایگان برگزار کنیم که در این کارگاه ها نیز از عکاسان انجمن عکاسان میراث فرهنگی کمک خواهیم گرفت.

 

وی همچنین با استقبال از دریافت ورودی برای این جشنواره بیان کرد: اولین شرط خود من برای حضور به عنوان داور جشنواره این بود که اگر قرار است ۱۶ هزار عکس به جشنواره بیاید، من پای کار نمی آیم. چون داور خسته می شود و نمی تواند کارش را درست انجام بدهد. بنابراین در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم که ورودیه بگیریم. اینگونه تعداد شرکت کننده ها پایین می آید اما وقتی شرکت در جشنواره رایگان باشد همه می گویند سنگ مفت گنجشک مفت، بگذار در این جشنواره هم شرکت کنم. شما اهالی رسانه مطمئن باشید که هر میزان ورودیه ای که به جشنواره برسد برای شرکت کننده ها خرج خواهد شد.

 

================

 

میرعلینقی، مستند «ساز و مهر» را «نمایش قطره‌ای از دریای استعداد و دستاوردهای هنری استاد قنبری‌مهر» دانست و افزود: «در این فیلم با یک مورد خاص روبه‌رو هستیم و آن اهمیت شخصیت محوری فیلم، حتی بیش‌تر از چیزی است که از آن به ویژگی‌های سینمای مستند یاد می‌شود. فیلمی که به همین دلیل شاید بتوان گفت در هیچ‌کدام از انواع مستند قابل دسته‌بندی نیست و طبعاً از هیچ‌کدام از قالب‌ها و فرم‌های شناخته‌شده‌ی این نوع سینما پیروی نمی‌کند.»

به گزارش ایسنا، مستند «ساز و مهر» که در آن به زندگی هنری و دستاوردهای استاد ابراهیم قنبری‌مهر (آخرین بازمانده‌ی مکتب ابوالحسن صبا و تولیدکننده‌ی سازهای موسیقی) پرداخته شده شامگاه ۱۵ مرداد ماه در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

 

در ابتدای جلسه، محسن نظری و مرجان قنبری‌مهر (کارگردانان این اثر) به همراه مرتضی پورصمدی، تهیه‌کننده‌ی این فیلم به دعوت ناصر صفاریان (مجری برنامه و مسئول جلسه‌های نمایش فیلم) جهت عرض خیر مقدم به حاضران، در سالن حاضر شده و توضیحات کوتاهی درباره‌ی مستند مورد بحث ارائه کردند.

 

سپس هم‌زمان با آغاز بخش نقد و بررسی، علی‌رضا میرعلینقی که به‌عنوان منتقد مهمان در جلسه حضور داشت ضمن اشاره به سابقه‌ی آشنایی خود با استاد ابراهیم قنبری‌مهر گفت: «ویژگی‌ها و شخصیت والای ایشان به گونه‌ای است که حضور وی را می‌توان دلیل کاملی بر وجود انسانیت و زنده بودن چیزی دانست که همواره از آن به خوبی‌ها در ذات یک آفریده‌ی پروردگار یاد می‌شود.»

 

این مورخ و پژوهش‌گر عرصه‌ی موسیقی گفت: «ساخته شدن این فیلم، برآورده شدن آرزوی دیرینه‌ای است که همواره در سر می‌پروراندم و مطمئنم خیلی‌های دیگر که استاد قنبری‌مهر را می‌شناسند نیز چنین آرزویی داشته‌اند.»

 

وی سپس مستند «ساز و مهر» را «نمایش قطره‌ای از دریای استعداد و دستاوردهای هنری استاد قنبری‌مهر» دانست و افزود: «در این فیلم با یک مورد خاص روبه‌رو هستیم و آن اهمیت شخصیت محوری فیلم، حتی بیش‌تر از چیزی است که از آن به ویژگی‌های سینمای مستند یاد می‌شود. فیلمی که به همین دلیل شاید بتوان گفت در هیچ‌کدام از انواع مستند قابل دسته‌بندی نیست و طبعاً از هیچ‌کدام از قالب‌ها و فرم‌های شناخته‌شده‌ی این نوع سینما پیروی نمی‌کند.»

 

میرعلینقی هم‌چنین با اشاره به حجم گسترده‌ی تصویرهایی که از استاد قنبری‌مهر و در گذر بیش از دو دهه ضبط شده گفت: «بدون اغراق باید گفت با این میزان تصویری که سازندگان فیلم در گفت‌وگوهای طولانی‌مدت با ایشان ضبط کرده‌اند، شاید بتوان نزدیک به بیست فیلم دیگر نیز درباره‌ی ایشان ساخت و این فرصتی برای حفظ گوشه‌ای از تاریخ موسیقی است که امیدوارم دست‌کم برای نسل و نسل‌های بعدی از کف نرود.»

 

در ادامه‌ی جلسه، مرجان قنبری‌مهر، فرزند استاد قنبری‌مهر که یکی از سازندگان این فیلم به شمار می‌رود، در پاسخ به پرسش ناصر صفاریان درباره‌ی نحوه‌ی انجام کار و تقسیم وظایف در ساخت فیلم گفت: «در مورد این فیلم بهتر است عنوان کارگردانی مشترک مورد تصحیح قرار گیرد، چرا که این نکته تنها به‌خاطر همکاری و نزدیکیِ فکری با تصویربردار فیلم به من اطلاق شده است.»

 

وی گفت: «من در زمینه‌ی کارگردانی ادعایی ندارم و به همین دلیل عنوان «کار مشترک» که در تیتراژ فیلم آمده را بیش‌تر از سِمَتِ «کارگردانیِ مشترک» دوست دارم.»

 

محسن نظری دیگر سازنده‌ی این فیلم نیز در این‌باره گفت: «اگر تعارف را کنار بگذاریم باید گفت از نظر حرفه‌ای، وظایف من و خانم قنبری از هم جدا بود.»

 

نظری گفت: «تحقیق، پژوهش و انجام هماهنگی با استاد و سایر اعضای خانواده برعهده‌ی خانم قنبری‌مهر بود و من کارهای تصویربرداری و مسائل فنی مربوط به آن را انجام می‌دادم.»

 

در ادامه‌ی جلسه، مرجان قنبری‌مهر در پاسخ به پرسش دیگری درباره‌ی ایده‌ی ساخته شدن این فیلم گفت: «با توجه به شناخت و عشقی که در طول زندگی به پدرم داشته‌ام، می‌دانستم که او نابغه و انسان خلاق و خاصی است. به همین دلیل از حدود سی سال پیش، بخش عمده‌ای از شبانه‌روز را با پدرم می‌گذراندم و خاطرات او را روی نوار کاست ضبط می‌کردم.»

 

وی افزود: «این کار حدود بیست سال پیش با استفاده از یک دستگاه دوربین خانگی ادامه پیدا کرد. به این ترتیب گاهی که همسرم (مرتضی پورصمدی) در خانه بود، تصویرها را او ضبط می‌کرد و گاهی که ایشان حضور نداشت من خودم این کار را انجام می‌دادم تا این که یک روز محسن نظری با یک دوربین تصویربرداری حرفه‌ای به خانه‌ی ما آمد و برای کمک به ادامه‌ی انجام این کار اعلام آمادگی کرد.»

 

‌محسن نظری هم در این‌باره گفت: «سال‌ها پیش مرتضی پورصمدی از من خواست تصویرهایی را که از استاد قنبری‌مهر در حال ساخت یک ویلن‌سل گرفته بود را تدوین کنم و این، آغاز آشنایی من با این پدیده‌ی عرصه‌ی موسیقی بود.»

 

وی افزود: «در حقیقت باید گفت ایده‌ی ساخت این فیلم، حدود چهارده سال پیش و زمانی به جریان افتاد که موفق شدم یک دوربین تصویربرداری به‌روزتر بخرم. در آن دوران از خانواده‌ی استاد خواستم هر زمان که شرایط برای گفت‌وگو با ایشان فراهم بود من را خبر کنند تا تصویرشان را ضبط کنیم.»

 

در بخش دیگری از جلسه، مرتضی پورصمدی، تهیه‌کننده‌ی این فیلم که در سالن حضور داشت، در پاسخ به ناصر صفاریان درباره‌ی مراحل ساخت «ساز و مهر» گفت: «برخی آدم‌ها برای خود یک جهان‌ِ شخصی دارند که ما حق ورود به آن را نداریم. در حالی که من به‌عنوان دامادِ استاد قنبری‌مهر این افتخار را داشته‌ام که بیش از چهل سال پای صحبت‌ها و گپ‌های خصوصی ایشان بنشینم و از حرف‌ها و آموخته‌هایشان بهره ببرم.»

 

پورصمدی سپس با اشاره به تلاش‌های نافرجام برای راه‌اندازی یک موزه‌ به‌نام استاد قنبری‌مهر و هم‌چنین تلاش‌های محمدرضا درویشی در اختصاص بخشی از کتاب دایره‌المعارف موسیقی به سازهای تولید شده توسط ایشان گفت: «خوش‌بختانه خسرو سینایی که جدا از سینما در زمینه‌ی موسیقی نیز صاحب‌نظر است موفق شده کتاب قطوری درباره‌ی دستاوردهای هنری استاد قنبری‌مهر گردآوری کند. با این وجود پرداختن به تمام ویژگی‌های استاد، بدون راه‌اندازی یک بنیاد فعال و هم‌چنین جمع‌آوری و ارائه‌ی یک مجموعه‌ی کامل از تمام فعالیت‌های ایشان بی‌معنی است.»

 

وی هم‌چنین با تشکر از همکاری بی‌دریغ مدیران مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ساخت این فیلم گفت: «درست است که این مستند را می‌توان حاصل خلاقیت فردی دانست اما اگر مدیران مرکز گسترش برای کمک به ساخته شدن آن اعلام آمادگی نکرده بودند، باید پذیرفت که این فیلم هرگز امکان تولید پیدا نمی‌کرد.»

 

در ادامه‌ی جلسه، مرجان قنبری‌مهر گفت: «از خداوند بزرگ سپاس‌گزارم که فرصتی برای داشتن چنین پدر بزرگواری را به من عطا کرده است. فرصتی برای درک کردن ویژگی‌های اخلاقی او و تلاش برای ثبت آن‌ها که البته در چنین شرایطی کم‌ترین میزان انجام وظیفه است.»

 

محسن نظری، دیگر سازنده‌ی این فیلم نیز گفت: «واقعیت این است که اگر این فیلم از جذابیت و زیبایی برخوردار شده، به دلیل حضورِ خودِ استاد است، نه تکنیک‌های ساخت فیلم و این نکته‌ای است که تا پیش از نمایش این مستند هرگز به عمق آن پی نبرده بودم.»

 

بخش پایانی این جلسه به صحبت‌های علی‌رضا میرعلینقی اختصاص داشت. این منتقد و محقق موسیقی با اشاره به این که تاریخ مدون تولید ساز در کشور ما با فعالیت استاد قنبری‌مهر آغاز می‌شود گفت: «این در حالی است که از همکاران ایشان و کسانی که پیش از استاد قنبری‌مهر در کار تولید سازهای موسیقی بوده‌اند هیچ اطلاع مشخصی در دست نیست. به‌عنوان مثال از شخصی به‌نام یحیی که در اصفهان زندگی می‌کرده و در کار تولید سازهای موسیقی بوده دو قطعه عکس و تنها یک سنگ قبر به یادگار مانده است!»

 

وی سپس با اشاره به فضایل اخلاقی و بی‌نظیر استاد قنبری‌مهر افزود: «در حقیقت باید گفت تاریخِ تولیدِ ساز به شکل منظمی که قابل تدوین بوده و از یک روند خطی برخوردار باشد با حضور استاد ابراهیم قنبری‌مهر آغاز شده است. شخصیت گران‌قدری که خوش‌بختانه هنوز در قید حیات هستند و امیدوارم ما این توفیق را داشته باشیم که چنین موهبتی را قدر دانسته و بتوانیم به‌صورت کامل آن را درک کنیم.»

میرعلینقی هم‌چنین گفت: «باید اشاره کرد مهم‌ترین خصیصه‌ی انسانی این استاد مسلم موسیقی و هم‌چنین تولید ساز در کشور ما، دوری کردن از هرگونه جلوه‌گری‌های نمایشی و بیان نصیحت و شعارهای اخلاقی در جهت انسان‌سازی است. نکته‌ای که ثابت می‌کند خود ایشان یکی از بهترین سازهای خلقت خداوند هستند؛ و از این قابلیت برخوردارند که صرفاً با ارتعاش وجودی خود بهترین نوا را برای سایر مسافران زندگی به یادگار بگذارند.»

 

 

 

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش