جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۳۰۳۴
فستیوال ها و جشنواره های هنری

۱۰ فیلم اروپایی که باید در جشنواره کن ۲۰۲۲ دید

جشنواره کن,10فیلم اروپایی
جشنواره کن فرانسه که بزرگترین جشنواره بین‌المللی فیلم محسوب می‌شود، سرانجام پس از سپری کردن دو سال پر فراز و نشیب به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، بار دیگر در ماه مه فرش قرمز خود را پهن می‌کند تا میزبان هنرمندان و فیلمسازان برجسته‌ای از سراسر جهان باشد.

به گزارش یورونیوز،  انتظار می‌رود در هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن که از روز سه‌شنبه ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱) آغاز خواهد شد، ستارگانی همچون تام کروز، کریستن استوارت، تام هنکس، لئا سیدو، ماریون کوتیار و فارست ویتاکر حضور داشته باشند و بار دیگر نیز از این مسیر، فرصتی برای برخی از بهترین فیلمسازان اروپایی فراهم شود تا از حضور موفق آثارشان در بخش بهترین فیلم بین‌المللی جشنواره اسکار نیز اطمینان یابند؛ چراکه هر دو فیلم خارجی که به تازگی در اسکار برگزیده شدند یعنی فیلم «یک دور دیگر» ساخته توماس وینتربرگ کارگردان دانمارکی و فیلم «بدترین فرد در جهان» ساخته یواخیم تریر از نروژ، هر دو پیش‌تر تحسین داوران جشنواره کن را برانگیخته بودند.

در ادامه ۱۰ فیلم اروپایی که به نظر منتقدان، امسال باید در جشنواره کن دید، معرفی می‌شوند:

فیلم «کورساژ» به کارگردانی ماری کروتزر

«کورساژ» ساخته ماری کروتزر، فیلمساز اتریشی را نباید از دست داد. در این فیلم ویکی کریپس در نقش ملکه اتریش ایفای نقش می‌کند که در جریان جشن تولد چهل سالگی‌اش متوجه می‌شود ذهن پرسشگر و روحیه ناآرامش تا چه اندازه با محیط خفه کننده و رفتارهای کلیشه‌ای دربار در تضاد است. این اثر بسیاری از تماشاگران را به یاد دایانا، پرنسس ولز می‌اندازد و البته جای تعجب هم نیست؛ چراکه تهیه کنندگان کورساژ پیش از این فیلم موفق «اسپنسر» را درباره زندگی پرماجرای دایانا، شاهدخت ولز پس از ازدواج او با چارلز، شاهزاده ولز ساخته بودند.

فیلم «دوقلوهای خاموش» اثر آگنیشکا اسموچزینکا

این فیلم اولین اثر آگنیشکا اسموچزینکا، فیلمساز لهستانی است که در یک فستیوال بین‌المللی آنهم در بخش «نوعی نگاه» ارائه می‌شود.

در این فیلم دو بازیگر سیاهپوست یعنی لتیشیا رایت و تامارا لورانس که هر دو ۲۸ ساله هستند، نقش دو دوقلوی همسان واقعی یعنی جون و جنیفر گیبونز را بازی می‌کنند. دوقلوی ساکن غرب ولز که نقص دارند. به همین دلیل در مدرسه به سختی می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و درنهایت نیز به گونه‌ای از محیط مدرسه طرد می‌شوند.

به این ترتیب این دو خواهر جدانشدنی تصمیم می‌گیرند که با هیچکس به غیر از اعضای خانواده‌شان ارتباطی نداشته باشند. این فیلم داستان زندگی و دنیای رمزآلود دو خواهر را به تصویر کشیده است.

جشنواره کن,10فیلم اروپایی

فیلم «ماریوپولیس ۲» اثر مانتاس کودراجویوس

مانتاس کودراجویوس، فیلمساز لیتوانیایی در ۲ آوریل سال ۲۰۲۲ در جریان ساخت این فیلم در خاک اوکراین، توسط نیروهای روسیه دستگیر شد و به قتل رسید.

اگرچه این فلیم در هیچکدام از بخش‌های رقابتی جشنواره کن قرار ندارد اما سازمان‌دهندگان جشنواره امسال اعلام کردند که پخش آن «ضروری» است؛ بویژه آنکه فیلم حاوی تصاویری است که مانتاس کودراجویوس قبل از مرگش در شهر ماریوپول فیلمبرداری کرده است.

کوندراویسیوس پیش از این در سال ۲۰۱۶ اولین فیلم «ماریوپولیس» را ساخته بود که درباره زندگی در شرق اوکراین زیر سایۀ تنش‌ها با روسیه بود. اگرچه فیلم‌های دیگری از اوکراین نیز در جشنواره امسال حضور دارند، اما احتمالاً این فیلم پرطرفدارترین آنها خواهد بود.

فیلم «نزدیک» اثر لوکاس دونت

لوکاس دونت، کارگردان بلژیکی پیش از این در سال ۲۰۱۸ نیز جایزه فیلم بلند جشنواره کن را برای فیلم «دختر» از آن خود کرده بود. فیلم درباره یک دختر ترنس بود که آموزش می‌دید تا یک بالرین شود.

فیلم جدید او «نزدیک» نیز داستان دو پسر ۱۳ ساله را شرح می‌دهد که دوستانی صمیمی هستند اما پس از زیر سوال رفتن رابطه‌شان، به ناچار از هم جدا می‌شوند.

جشنواره کن,10فیلم اروپایی

فیلم «رودئو» به کارگردانی لولا کیوورون

لولا کیورون، کارگردان جوان فرانسوی در این فیلم داستان دختری به نام جولیا را به تصویر کشیده که در اشتیاق راندن موتورسیکلت، به باندی از جوانان در حومه یکی از شهرهای فرانسه می‌پیوندد تا در کنار آنها آخرین شیرین‌کاری‌های جسورانه‌‌اش روی موتور را به نمایش بگذارد.

در جریان تماشای این فیلم صحنه‌های اکشن زیادی خواهید دید که شما را به یاد مجموعه فیلم‌های «ماموریت غیرممکن» می‌اندازد.

فیلم «همسر چایکوفسکی» اثر کریل سربرنیکوف

تنها فیلم روسی حاضر در جشنواره کن امسال، یک درام تاریخی است که توسط کریل سربرنیکوف ساخته شده و در آن آلیونا میخائیلووا در نقش آنتونینا، همسر چایکوفسکی آهنگساز شهیر روسی ایفای نقش کرده است.

سربرنیکوف امسال روسیه را ترک کرد و هم اکنون در حال کار روی فیلم جدیدی با همکار ی بن ویشاو، بازیگر بریتانیایی درباره زندگی ادوارد لیمونوف، سیاستمدار و شاعر پرشور روسی است.

جشنواره کن,10فیلم اروپایی

فیلم «بعد آفتاب» اثر شارلوت ولز

اگر در دوران همه‌گیری ویروس کرونا سریال ایرلندی «مردم عادی» را دیده باشید، احتمالا از طرفداران پل مسکال بازیگر ۲۶ ساله آن هستید.

او در فیلم بعد آفتاب (Aftersun) نیز نقش یک پدر جوان اسکاتلندی را بازی کرده که با دختر ۱۱ ساله‌اش سوفی برای گذراندن تعطیلات به یکی از استراحتگاههای ترکیه رفته‌اند. ماجرای فیلم به سال‌های آخر دهه ۱۹۹۰ میلادی برمی‌گردد و بیست سال بعد، سوفی خاطرات آن دوران را مرور می‌کند و سعی دارد از این مسیر به شناخت بهتری از پدرش برسد.

فیلم «بیمار از خودم» به کارگردانی کریستوفر بورگلی

یک محصول نروژی‌-سوئدی در «بخش نوعی» جشنواره کن که توسط یواخیم تریر، فیلمساز نروژی و از تهیه‌کنندگان فیلم «بدترین فرد جهان» که نامزد اسکار شد، ارائه شده است.

در این فلیم که به کارگردانی کریستوفر بورگلی ساخته شده، داستان دو هنرمند به نام‌های سیگن و توماس روایت می‌شود که شدیدا با یکدیگر در رقابتند و هنگامی که توماس به ناگاه موفق می‌شود، سیگن سعی می‌کند به هر شیوۀ ممکن جایگاه خود را بازیابد.

جشنواره کن,10فیلم اروپایی

فیلم «یک صبح خوب» اثر میا هانسن‌-لووه

میا هانسن‌-لووه، کارگردان فرانسوی که سال گذشته برای «جزیره برگمان» مورد تحسین منتقدان قرار گرفته بود، این بار «یک صبح خوب» را با هنرمندی لئا سیدو ساخته است.

لئا در این فیلم مادر جوانی است که دخترش را به تنهایی بزرگ می‌کند و همزمان تلاش دارد وضعیت بهتری برای پدر سالمند و بیمارش فراهم کند. اما در میانۀ تلاش برای ایفای هر دو وظیفۀ طاقت‌فرسای مادری و دختری، با جوانی به نام «کلمان» آشنا می‌شود و رابطۀ عاشقانه و پرشوری را با او آغاز می‌کند.

فیلم «مردان» اثر الکس گارلند

این فیلم که در ژانر «ترسناک» تهیه شده، ماجرای زن جوانی است که پس از مرگ همسرش برای رسیدن به یک التیام روحی به حومه یکی از شهرهای بریتانیا سفر می‌کند. اما در آنجا با ماجراهای غیرقابل انتظاری روبرو می‌شود که به یک کابوس کامل تبدیل می‌گردد.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش