چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۱۱ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۷۷۲
فستیوال ها و جشنواره های هنری

صاحب نظران از اهمیت و کارکرد اسکار «فروشنده» گفتند:

تجلي هزاران سال فرهنگ و هنر ايراني در اسکار «فروشنده»

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره,اسکار

اغلب صاحب نظران فرهنگی و هنری و حتی دولتمردان کشورمان در پیامهای تبریکی که به مناسبت تصاحب جایزه اسکار توسط فیلم «فروشنده» منتشر کردند، روی ابعاد سیاسی آن تأکید داشته اند. نکته ای که جهانشمول بودن سینما و کارکردهای بعضاً استراتژیک آنرا عیان تر می کند و این پیام را در خود دارد که امروز هنر هفتم می تواند در حکم یک ابزار مهم قدرت هم عمل کند.

 

اصغر فرهادی با دریافت اسکار دوم خود، در کنار توفیق بزرگی که برای سینمای ایران به دست آورد، همپا با دستگاه دیپلماسی کشورمان در مقام دفاع از جایگاه ایران در سیاست خارجی هم بر آمد و هنرمندانه به تصمیم ضد انسانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز تاخت. حرکتی که شاید برای اجرایی شدن آن در چنین ابعاد گسترده ای، نیاز به صرف بودجه کلان و فرصت های بیشتری بود؛ اما فرهادی در قالب یک فیلم موفق به انجام آن شد.

 

در گزارش حاضر، ابعاد مختلف جایزه اسکار «فروشنده» را در گفت و گو با صاحب نظران و چهره های سینمایی به بررسی نشستیم.

 

محمدمهدی حیدریان:فرهادی قدر مدیایی که در اختیار دارد را می‏ داند

محمدمهدی حیدریان در خصوص موفقیت فیلم «فروشنده» در مراسم اسکار گفت: فرهادی سینماگر برجسته و توانمندی است و نشان داد که قدر مدیایی که در اختیار دارد را می داند و هم قابلیت استفاده از آن را خوب آموخته است او با این اقدام خود این پیام را منتقل کرد که حتی اگر به ظاهر در راس قدرتمندترین کشور دنیا هم باشید، دنیا، دنیای تبعیض و خشونت و بی‌منطقی نیست. جهان نه این موضوع را قبول می‌کند و نه زیر بار این حرف می‌رود.

 

محمدمهدی حیدریان، مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با بانی فیلم گفت: فکر می کنم همه در این دوره اسکار به این امر واقفند که مرزهای تاثیرگذاری این جایزه بیش از یک جایزه همیشگی اسکار بوده و هست. این اتفاق تأکید بر قابلیت حوزه فرهنگ و هنر و سینما به عنوان موثرترین حوزه برای ایجاد یک گفتمان در کل دنیاست. به نظرم با برخوردی که اصغر فرهادی و عوامل فیلم «فروشنده» زمان اعلام کاندیداتوری داشتند، جریان این پیام‌رسانی از حوزه فرهنگ و هنر و آحاد مختلف جامعه شروع شد و با این اتفاق و رسیدن جایزه به این فیلم به نهایت خود رسید. آن پیام این است که حتی اگر به ظاهر در راس قدرتمندترین کشور دنیا هم باشید، دنیا، دنیای تبعیض و خشونت و بی‌منطقی نیست. جهان نه این موضوع را قبول می‌کند و نه زیر بار این حرف می‌رود.

 

وی با اشاره به پیامی که در اقدام اصغر فرهادی بود، افزود: این پیام یک مطالبه جهانی است و گفتمان جدیدی هم طلب می کند. استقبال کسانی که این جایزه را دادند، در این مراسم حضور داشتند و مردمی که این خبر را شنیدند و شادمانی کردند و تبریک گفتند نشانه تشویق این پیام رسانی و تایید این پیام بود. همچنین این استقبال نشانه رأی دادن به گفتمان جدید در دنیاست که هم تبعیض را نفی می کند و هم بالا و پایین نشینی را با ملاک های مقرر شده قبلی حوزه ریاست و سیاستمداران و قدرتمندان مادی نفی می کند.

 

حیدریان اضافه کرد: البته فرهادی سینماگر برجسته و توانمندی است و نشان داد که قدر مدیایی که در اختیار دارد می داند و هم قابلیت استفاده از آن را خوب آموخته است. به او به خاطر این پیام‌رسانی و به سینما تبریک می گویم، او به عنوان پیام رسان، متعلق به سینماست و آرزو می کنم همه ما قدر و قیمت این قابلیت را بدانیم. برای او و همه عوامل فیلمش آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون می کنم.

 

مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری:این جایزه پیروزی فرهنگ را بر سیاست اثبات کرد

سید مصطفی ابطحی درباره دریافت جایزه اسکار و تأثیر آن روی سینمای ایران و جهان، به بانی فیلم گفت:این جایزه پیروزی فرهنگ را بر سیاست اثبات کرد و نشان داد که فرهنگ غنی و پر افتخار ایران، در صحنه بین المللی به مراتب قوی تر و مؤثرتر از هیاهوی پوچ سیاسی کسانی است که شهروندان را از حقوق خود محروم می کنند. فرهادی به عنوان یک ایرانی پر افتخار به رغم اعتراض خود به سردمداران آمریکا، توانست با هنر فاخر خود احترام همه داوران و منصفان سینمای جهان را به خود جلب کند. ابطحی ادامه داد: دنیا امروز به افتخار فرهادی کلاه از سر بر می دارد و به افتخار سینما و فرهنگ ایران می ایستد. کسب این جایزه، شأن فرهنگ ایران را در عرصه بین الملل ارتقا می بخشد و امیدوارم فرهادی به عنوان یک ایرانی تمام عیار همچنان در عرصه سینمای ملی بدرخشد.

 

وی در رابطه با کسب این جایزه با توجه به قوانین ناعادلانه ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سیاست جهانی گفت: آقای فرهادی عضوی از خانواده پر افتخار و فرهنگی ایران محسوب می شود. ملتی که در دامان خود امثال فرهادی را پرورش می دهد، طلایه دار فرهنگ، صلحدوستی و عدالت است. با چنین ملتی نمی توان از سر غرور و قدرت صحبت کرد و زبان این ملت فرهنگ است. کسانی که می خواهند مخاطب این فرهنگ باشند، باید خود را به زینت آن مزین کنند. تصور می کنم ملت ایران با چهره هایی مانند فرهادی که در طول تاریخ در عرصه فرهنگ و سینما می درخشد و امروز تصویری از ایران ارائه می دهند که در دل مخاطب عام و خاص می نشیند. چنین ملتی نه به جنگ وقعی می نهد و نه در مقابل مهاجم عقب نشینی می کند. با چنین ملتی باید با زبان پر افتخار فرهنگ سخن گفت.

 

دبیر جشنواره فیلم فجر:این جایزه انتخاب یک فیلم نیست بلکه انتخاب فرهنگ ایرانی است

محمد حیدری درباره دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان فرهادی به بانی فیلم گفت: انتخاب فیلم آقای فرهادی، تنها انتخاب یک فیلم نیست بلکه انتخاب سینمای ایران است و این نشان دهنده وسعت، پیشرفت سینما و به نوعی معرفی بیشتر ایران در سطح جهان است. اهمیت جایزه اسکار از لحاظ شکل تأثیرگذاری و تبلیغی، بسیار در دنیا مؤثر است. معتقدم این تنها انتخاب یک فیلم نیست بلکه انتخاب فرهنگ ایرانی است و به نظرم در حوزه سینما، این فرهنگ به رخ جهانیان کشیده می شود و افتخاری برای مردم ماست. در شرایطی که جهان درگیر جنگ های سیاسی و فیزیکی است، این جایزه نشان دهنده قدرت سینمای ایران در جهان است که بر فضاهای سیاسی غلبه می کند.

 

دبیر سی و پنجمین جشنواره فجر در خصوص تأثیر گرفتن این جایزه در سیاست جهانی عنوان کرد: در شرایط کنونی که بحث ها و گفت و گوهای سیاسی در بعضی موارد به جواب مطلوبی نمی رسد؛ این تنها جایزه نیست بلکه نوعی پیروزی و گفت و گوی فرهنگی سینمای ما با جهان است و این می تواند تأثیر سیاسی بسیاری برای شناساندن ایران به جهان داشته باشد. در شرایطی که ما در دنیا و منطقه داریم، این  نوعی به رخ کشیدن فرهنگ ایرانی است که طی سال های اخیر رشد بسزایی داشته است. دو جایزه اسکار به رغم تمام بحث ها در خصوص سیاسی بودن آن، برای سینما و فرهنگ ایران افتخار بزرگی است. آقای فرهادی افتخاری برای سینمای ایران است و باید قدرش را بیشتر بدانیم.

 

ابراهیم داروغه‌زاده:سینمای ما بزرگ‌ترین افتخارهای جهانی را در عرصه فرهنگ کسب کرده است

ابراهیم داروغه‌زاده، دبیر نخستین جشنواره سلامت در خصوص موفقیت «فروشنده» گفت: موفقیت های سینمای ایران در جشنواره های جهانی موفقیت فرهنگ و هنر غنی ایران است، با این موفقیت سینمای ما بزرگترین افتخارهای جهانی را در عرصه فرهنگ و هنر کسب کرده است.

 

ابراهیم داروغه زاده، مدیر عامل موسسه آوای هنر سلامت و دبیر نخستین جشنواره سلامت در خصوص موفقیت فیلم «فروشنده» در مراسم اسکار به بانی فیلم گفت: موفقیت فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی در جشن اسکار و دیگر موفقیت های سینمای ایران در جشنواره های جهانی در حقیقت موفقیت فرهنگ و هنر غنی ایران است. با توجه به اظهارنظرها و رفتارهای  غیراخلاقی و غیر انسانی رییس‌جمهور جدید آمریکا در روزها و هفته‌های گذشته فضای مراسم جشن اسکار امسال تحت تاثیر اعتراض به سیاست‌های ترامپ برگزار شد و حرکت اعتراض آمیز آقای فرهادی و غیبت وی در این مراسم و معرفی دو دانشمند موفق ایرانی از طرف ایشان برای شرکت در مراسم و در نهایت دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی، همه و همه موفقیت‌های بزرگی بود که اصغر فرهادی با فیلم فروشنده نصیب ملت ایران کرد. هر موفقیتی که هر فیلم سینمای ایران در جشنواره‌های جهانی به دست می‌آورند در معرفی سینما و فرهنگ و هنر ما به جهانیان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

 

داروغه‌زاده ادامه داد: برنده شدن اصغر فرهادی برای دومین بار در جشن اسکار باعث شد هم اصغر فرهادی و هم سینمای ایران تاریخ‌ساز شوند. با این موفقیت سینمای ما بزرگترین افتخارهای جهانی را در عرصه فرهنگ و هنر کسب کرده است. وی در خصوص تاثیر این جایزه در سیاست جهانی اضافه کرد: امیدوارم این موفقیت تاثیر مثبتی در مقابله با جنگ‌طلبی، خشونت و تبعیض در سطح جهان داشته باشد و بتواند در شناساندن هر چه بهتر چهره صلح دوست و اهل مدارای ملت ایران به جهانیان موفق باشد.

 

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی:اعطای این جایزه نشانه تمایل نخبگان دنیا به صلح است

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درباره جایزه دوم اسکار اصغر فرهادی به بانی فیلم گفت: مانند همه ایرانی ها، ما نیز شاد و خرسندیم و در این شادی ملی شریکیم و به عوامل فروشنده و مردم ایران تبریک می گوییم. خوشبختانه سینمای ایران بخصوص سینمای نوین طی دهه های اخیر، سابقه خوبی نزد افکار عمومی دنیا به دست آورده و حضور جهانی آن تأثیرگذار بوده است. تا به حال هم سینمای ایران به عنوان الگو مطرح بوده و به عنوان سینمای هنری در سطح جهان مطرح است؛ اما جایزه دوم اسکار آقای فرهادی طی ۵ سال گذشته، درهای تازه ای را به سوی سینمای ملی ایران باز می کند و از طرفی مسئولیت سینماگران ایرانی و مسئولان سینمایی کشور را بیشتر می کند و باید برای آن برنامه ریزی کنیم.

 

تابش درباره تأثیر دریافت این جایزه در سیاست جهان با توجه به سیاست های ناعادلانه ترامپ در خصوص مهاجرت عنوان کرد: نقش سینمای ایران طی چند دهه گذشته ساخت تصویر صحیحی از ایران بوده است. در مراسم اسکار و هنگام دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان نیز این تصویر صحیح از ایران دوباره تکرار شد. تمام اتفاقات حواشی قبل و بعد از جایزه اسکار و غیبت هوشمندانه آقای فرهادی در مراسم به نشانه اعتراض به سیاست های رئیس جمهوری آمریکا، حول یک شخصیت و فیلمساز ایرانی شکل گرفت و برای ما بسیار ارزشمند است. مطرح شدن ایران در اسکار ۲۰۱۷ رویکرد مراجع بین المللی سینمایی و تعاملات را افزایش می دهد و آورده های بیشتری برای سینمای ایران دارد.

 

تابش یادآوری کرد: این جایزه نشان داد فرهنگ فراتر از مرزهای جغرافیایی می تواند بسط و گسترش پیدا کند و منتقل شود. اعطای این جایزه نشانه تمایل دنیا و نخبگان به صلح است. جایی که سیاستمداران آمریکا رفتار دیگری دارند، گرایش نخبگان دنیا به صلح است و خوشبختانه یک هنرمند ایرانیاین پیام را به دنیا رساند و پاسخ مثبت دریافت کرد. سینما بستر و فرصتی است برای گفت و گو و ایجاد صلح در مقابل افراطی گری و تندروی سایر ملت ها.

 

احمد طالبی نژاد:فرهادی نسخه به روز شده سینماگران نوگراست

احمد طالبی نژاد، منتقد سینما گفت: اصغر فرهادی نسخه به‌روز شده و تکامل یافته‌تر فیلمسازان قبل از خود و سینماگران نوگراست. او ادامه منطقی داریوش مهرجویی است و همان‌قدر که مهرجویی زمان خودش جزو تاثیرگذارترین‌ها بود امروز هم فرهادی جزو تاثیرگذارترین ها است.

 

احمد طالبی نژاد درباره موفقیت فیلم «فروشنده» در مراسم اسکار به بانی فیلم گفت: موفقیت «فروشنده» به دلیل حال و هوای سیاسی که پیش آمده بود تا حدودی قابل پیش بینی بود، من هم همانند میلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان از این اتفاق خوشحالم و فکر می‌کنم این شائبه هایی که برخی به‌راه می اندازند و معمولا هم حرف های بیهوده‌ای است فراموش خواهد شد. انتخاب در آکادمی اسکار همانند ایران نیست که در انتخاب هایشان از چیزی چشم پوشی کنند چرا که بعدها ممکن است در مورد آن افشاگری شود. ولی خوشبختانه فیلم آنقدر تاثیرگذار بوده است که جایزه را نصیب خود کند البته اتفاقات سیاسی اخیر نیز در این جایزه بی تاثیر نیست ولی بالاخره رای به آن فیلم داده شد و درست هم بود.

 

این منتقد در خصوص اینکه جایزه اسکار چه تاثیری در سینمای جهان دارد افزود: خود اصغر فرهادی از فیلم «چهارشنبه سوری» به بعد و به خصوص «جدایی نادر از سیمین» که نقطه اوجی بود یکی از تاثیرگذارترین فیلمسازان امروز ایران است. او پس از «جدایی نادر از سیمین» وارد فازی از داستان گویی شده که این فاز بی‌ریشه هم نیست. فکر می کنم او نسخه به‌روز شده و تکامل یافته‌تر فیلمسازان قبل از خود و سینماگران نوگراست. او ادامه منطقی داریوش مهرجویی است و همان قدر که مهرجویی زمان خودش جزو تاثیرگذارترین ها بود امروز هم فرهادی جزو تاثیرگذارترین ها است و شاهدیم که حداقل در نوع داستان گویی و شخصیت پردازی دو سوم فیلم هایی که در جشنواره فیلم فجر امسال دیدیم به نوعی ردپایی از اصغر فرهادی مشهود بود.

 

طالبی در خصوص تاثیر فروشنده بر سیاست جهانی اضافه کرد: نباید به اینکه این فیلم تحولی ایجاد می کند خوشبین باشیم. ولی معرفی خانم انوشه انصاری و فیروز نادری، به نمایندگی از فرهادی برای حضور در مراسم اسکار می تواند برای سیاستمداران امروز آمریکا پیامی داشته باشد و آن پیام این است که ما برخلاف تصور نه تنها تروریست نیستیم، بلکه بخشی از سازمان‌های فضایی آمریکا و دانشمندان آن ایرانی هستند و نباید ایران را با کشورهایی که پرورشگاه تروریسم هستند یکی دانست. فکر می کنم این کار فرهادی کار درستی بود و حتی اگر جایزه هم نمی‌برد همین که این دو نفر ایرانی موفق را به اسکار معرفی کرد پیام روشنی دارد. امیدوارم که سیاستمداران آمریکا کمی به این پیام توجه کنند.

 

هوشنگ گلمکانی:جریان قدرتمند سینمایی در ایران وجود دارد

هوشنگ گلمکانی، سربیر ماهنامه «فیلم» درباره موفقیت فیلم «فروشنده» در مراسم اسکار به بانی فیلم گفت: دریافت چنین جایزه ای جایگاه سینمای ایران را محکم‌تر خواهد کرد و سینمای ایران را در دنیا مطرح می کند. با موفقیت فیلم «فروشنده» معلوم می شود که این موفقیت کار یک فیلم و دو فیلم نیست، بلکه یک جریان قدرتمند سینمایی در ایران وجود دارد.

 

محمدرضا شرف الدین:حضور هنرمندان در مجامع بین المللی راهی برای معرفی تمدن ایران است

محمدرضا شرف الدین که ریاست انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد، درباره دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان اصغر فرهادی به بانی فیلم گفت: حضور هنرمندان ایرانی در مجامع بین المللی در جهت معرفی تمدن ایران اسلامی و این حرکت مثبتی است و به آقای فرهادی تبریک می گویم و امیدوارم ایشان با حضور آثارشان در عرصه بین المللی ملت شریف و صلح طلب ایران را بیشتر معرفی کند.

 

شرف الدین درباره تأثیر دریافت این جایزه در سیاست جهانی با توجه به قانون ناعادلانه مهاجرت رئیس جمهوری آمریکا عنوان کرد: اصولا سیاست های آمریکا با ایران خصمانه بوده و اینکه ترامپ چه رفتاری مقابل ایرانیان به کار می برد، شبیه کاریکاتور است. اساسا خود آمریکایی ها هم او را یک کاریکاتور می دانند و حضرت امام (ره) هم حضور ایرانی ها را در دنیا با مخاطبان ملی معرفی کردند؛ یعنی طرف ما ملت ها هستند نه دولت ها. ملت و مردم آمریکا باشعور هستند و نه تنها با ما مشکلی ندارند بلکه ما را متمدن و قوی می دانند. فرهنگ می تواند فراتر از مرزها حرکت کند و بارها گفتم یکی از کوتاهی های دستگاه دیپلماسی ما این بوده است که فیلم های ما کمتر با ملت های دیگر ارتباط داشته است. سینمای ما باید به گونه ای باشد که با پیکره ملی جوامع ارتباط برقرار کند و اگر این طور باشد، محتوای فرهنگ ما می تواند به دیگر ملت ها منتقل شود. فرهنگ ما براساس تعلیمات دینی انسانی ماست و همه افراد بشر در نگاه صلح طلبانه دین ما جایگاه قابل توجهی دارند.

 

 

 

 

 

banifilm.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش