چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۱:۳۸ - ۲۳ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۷۵۸
فستیوال ها و جشنواره های هنری

موج انصراف و استعفا در جشنواره فجر

انصراف ها در جشنواره فیلم و تئاتر فجر 38,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
صدها هنرمند کشورمان به دنبال سقوط هواپیمای مسافربری تهران- کیِف که به‌دلیل اصابت موشک پدافند هوایی کشور رخ داد و منجر به کشته شدن تمام سرنشینان آن شد برای اعتراض به عملکرد مسئولان و همدردی با خانواده‌های قربانیان از حضور در جشنواره‌های فیلم، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی «فجر» انصراف داده‌اند. تعدادی از هنرمندان نیز کنسرت‌های خود را لغو کردند.

در پي بروز سانحه هوايي سراسر اندوه‌بار و تلخ پرواز تهران به اوكراين كه منجر به جان باختن تعدادي از هموطنان ما شد، جامعه هنري ايران براي همدلي و همدردي با خانواده‌هاي جانباختگان با آنها همراه شده و هر يك در بيانيه‌هايي جداگانه از مسوولان خواستند رفتار، صادقانه‌تر و مهربان‌تري در قبال آنها كه جگر گوشه‌هاي خود را در اين رويداد از دست داده‌اند اتخاذ كرده و بار ديگر مطالبه خود را تكرار كردند كه تشييع عمومي پيكر سوختگان اين فاجعه در خيابان‌هاي اصلي شهرهاي زادگاه برگزار شود.

به دنبال این وقایع بسیاری از مسئولان، اساتید دانشگاه و هنرمندان حوزه‌های مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... به عملکرد مسئولان معترض شدند. برخی نیز برای همدردی با خانواده‌های قربانیان برنامه‌های هنری خود را لغو کرده یا از شرکت در جشنواره‌های فجر امسال انصراف داده‌اند. موضوعی که همچنان ادامه دارد و هر ساعت بر تعداد هنرمندان انصرافی افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کناره گرفتن از شرکت در جشنواره فیلم فجر موضوع تازه‌ای نیست و چند سال پیش نیز موج آن در کشور به راه افتاد. اما امسال واکنش‌ها به دلیل بزرگ بودن ابعاد حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی بیشتر است. به طوری که در میان هنرمندان انصرافی نام بزرگانی همچون «مسعود کیمیایی» فیلم‌ساز پیشکسوت و «کیوان ساکت» موسیقی‌دان و رهبر اکستر هم دیده می‌شود.

در این میان دبیران و داوران بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره شامل متصدیان رشته‌های عکاسی، نقاشی، گرافیک، سفال‌ و سرامیک، مجسمه‌سازی و تصویرسازی کناره‌گیری خود را از حضور در جشنواره دوازدهم اعلام کردند. هیأت داوران بخش عکس جشنواره تجسمی فجر نیز به صورت گروهی از همکاری با این جشنواره انصراف داده‌اند. دو تن از مجریان زن صداوسیما نیز دیروز اعلام کردند دیگر با این سازمان همکاری نخواهند کرد و از این رسانه استعفا داده‌اند.

سه گروه نمایشی «آدیداس»، «جانی سکیکی»، و «خدای جنگ» نیز که از مشهد به سی‌وهشتمین جشنواره تئاتر فجر راه یافته بودند و شامل ۱۰۰ نفر از هنرمندان فعال تئاتر بوده، در ابراز همدردی با مردم سوگوار ایران از حضور در جشنواره انصراف داده‌اند. آنها در بیانیه مشترک خود نوشته‌اند که «توان روحی حضور در جشنواره را نداریم». در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به موضوع انصراف هنرمندان حوزه‌های مختلف، داوران، مجریان صداوسیما و ... از شرکت در جشنواره‌ها، برگزاری کنسرت‌ها، اجرای تئاترها و ادامه کار در سازمان‌هایی که تاکنون در آن مشغول کار بوده‌اند.

تسليت كيميايي به جانباختگان

در حالي كه كمتر از يك ماه ديگر تا برگزاري سي و هشتمين جشنواره فيلم فجر باقي است و فيلم «خون شد» مسعود كيميايي در بخش مسابقه اين فستيوال انتخاب شده اما اين كارگردان قديمي دقايق پاياني شنبه شب با انتشار ويديويي رسما كناره‌گيري خود را از حضور در اين رويداد سينمايي اعلام كرد. از نظر او انصرافش از جشنواره فجر در واقع تسليتي است كه به خانواده‌هاي جانباختگان مي‌گويد.

به اعتقاد كيميايي او هيچ‌ وقت اهل جشنواره نبوده و در ساخته‌هايش همواره سمت و سوي مردم را گرفته: « نگاه مي‌كنيم، مي‌بينيم كه مردم روزگار سختي را مي‌گذرانند و روزي نيست كه خبرهاي بد نشنويم. دلم نمي‌خواهد فيلمم در جشنواره فجر نشان داده بشود به دليل تسليتي كه به اين همه آدم دارم. مردمي كه مسافر بودند.» البته انصراف كيميايي از عدم حضور در جشنواره فجر با واكنش‌ةاي مختلفي همراه بود در همين راستا ابراهيم داروغه‌زاده دبير جشنواره فجر واكنش نشان داد و توهين به يك كارگردان بزرگ و پيشكسوت سينما را به هر دليلي نادرست برشمرد.

کدام هنرمندان انصراف داده‌اند؟

پگاه آهنگرانی و سارا بهرامی بازیگران سینما هم اعلام کرده‌اند که از هرگونه حضور در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر صرف‌نظر می‌کنند. آهنگرانی گفته با وجود این همه مصیبت که در ایام اخیر کام مردم را تلخ کرده، با دیگر دوستان و همکارانم همراه می‌شوم و در جشنواره فجر با هیچ عنوانی حضور پیدا نمی‌کنم. سارا بهرامی نیز در اینستاگرام خود نوشته است: «من به نشانه همدلی با مردم داغدار و ستم‌دیده سرزمینم، امسال در هیچ‌یک از جشنواره‌های هنری فجر حضور نخواهم داشت.»

پیمان معادی، بازیگر و کارگردان سینما هم از حضور در جشنواره فجر انصراف داده است. او در اینستاگرام خود نوشت: «همه سیاه‌پوشیم و عزادار. دلهایمان شکسته ... جشنواره باشد برای روزهایی روشن.»

سازندگان فیلم مستند «کامی» به تهیه‌کنندگی پیمان قاسم‌خانی و کارگردانی میترا ابراهیمی هم از شرکت در جشنواره فیلم فجر امسال انصراف دادند. ابراهیمی، کارگردان این مستند در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «پیش از این با افتخار گفتم که فیلم را در جشنواره فجر اکران خواهم کرد. چون کامی برای این مردم است. چون نمی‌خواهم با پزهای روشنفکری ببرمش آن طرف و جایی اکرانش بکنم که درکش نمی‌کنند، اما حالا برایم هیچ افتخاری نیست. حالا پنج سال تلاشم را کوچک‌ می‌بینم در مقابل داغی که بر دل مردم ایران است. کامی هم به نوعی قربانی شد اما اکرانش بماند برای زمانی بهتر با دلی خوش‌تر. این کمترین کاری بود که از دست من برمی‌آمد. با عذرخواهی از عوامل فیلم که بسیار زحمت کشیدند. ... این که اولین فیلمت به اکران مهم‌ترین جشنواره کشورت برسد، شاید آرزو باشد اما انسان سوگوار آرزویی ندارد.»

وب‌سایت کافه سینما نیز که در سال‌های اخیر اخبار جشنواره فجر را پوشش می‌داد، در بیانیه‌ای با ابراز تسلیت اعلام کرده که در جشنواره امسال و سالن رسانه‌هایش حضور پیدا نمی‌کند. البته کافه سینما دلیل انصراف خود را «شیوه تصمیم‌گیری» و «مسیر حرکت جشنواره فجر» عنوان کرده است.

انصراف ده‌ها گروه‌ نمایشی

ده‌ها هنرمند و گروه نمایشی نیز تاکنون از حضور در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر انصراف داده‌اند.

آرش دادگر کارگردان نمایش «مکبث»، گروه اجرایی نمایش «آواز قو» به کارگردانی پریزاد سیف، گروه اجرایی نمایش «من» به کارگردانی سیاوش پاکراه، امیراحمد قزوینی بازیگر نمایش «پروانه الجزایری»، علی صفری کارگردان نمایش «کرونوس»، مژگان خالقی نویسنده و بازیگر نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید»، امیر نجفی کارگردان و تمامی اعضای گروه نمایش «مشق شب»، سجاد تابش کارگردان نمایش «در اتاق باد می‌وزد»، مهدی شفیعی زرگر نویسنده‌ »همه‌ فرزندان مکبث»، سه گروه نمایشی گروه‌های «آدیداس»، «جانی سکیکی» و «خدای جنگ» از مشهد، مانی جعفرزاده و محمدحسین معارف هنرمندانی هستند که تاکنون از حضور در جشنواره تئاتر فجر انصراف داده‌اند.

از میان بازیگران جوان تئاتر، امیراحمد قزوینی قرار بود در نمایش «پروانه الجزایری» به کارگردانی سعید حسنلو حضور پیدا کند. این بازیگر در بیانیه انصراف خود نوشت: «می‌دانم غیبت این بنده حقیر هیچ تاثیری در شهوت تندیس‌خواهی خیلی از رفقا نمی‌گذارد. به حرمت چشمان معصوم «راستین» و «ری‌را» (دو تن از کودکان جانباخته در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی) من که نمی‌توانم. حداقل امسال را نمی‌توانم. شما اگر می‌توانید، خوشا به حالتان.» قزوینی به خاطر بازی در فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» شناخته شده است.

مهدی کوشکی، بازیگر سریال «کرگدن» که این روزها از شبکه نمایش خانگی در حال پخش است نیز اعلام کرده که در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر امسال شرکت نخواهد کرد. این بازیگر و کارگردان تئاتر با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «اینجانب مهدی کوشکی طراح و نویسنده و کارگردان نمایش «شک» با احترام، انصراف خود و گروهم را از اجرای این نمایش در سی‌وهشتمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر اعلام می‌کنم. ... اکنون در مقابل صورت غمگین کشور و این قلب‌های شکسته، علاقه‌ای به شرکت در این جشنواره ندارم و با همدلی تمام اعضای گروه نمایش، از جشنواره تئاتر فجر و این رویداد کناره‌گیری می‌کنیم.»

سجاد تابش، کارگردان جوان تئاتر هم که قرار بود با نمایش «در اتاق باد می‌وزد» در جشنواره فجر حضور داشته باشد، در اینستاگرام خود با اعلام انصراف از اجرا در جشنواره تئاتر فجر نوشت: «نمی‌توانم سکوت کنم و حرفی نزنم. پس تنها کاری که می‌توانم انجام دهم، این است که همین‌جا انصراف خودم از جشنواره‌ای که نامش فجر است و حالم با اسمش هم خوب نیست را اطلاع‌رسانی کنم.» در این نمایش «فرشته صدر عرفایی»، بازیگر مطرح سینما و «سارا محمدی» بازی می‌کنند.

امیرمهدی ژوله، بازیگر سینما و تئاتر و استندآپ کمدین برنامه خندوانه هم از انصراف نمایش «یک ساعت آرامش» به کارگردانی سیدجواد روشن در جشنواره تئاتر فجر خبر داد. این بازیگر در صفحه شخصی‌اش نوشت: «حال هیچکدام‌مان خوب نیست. همواره مفهوم تئاتر جشنواره فجر برای یک گردهمایی بزرگ خانواده تئاتر بوده است که در آنجا حال خوبمان را با هم تقسیم می‌کردیم ولی در شرایط کنونی بیش از هر چیز نیازمند کمی تامل و تفکر هستیم. ... می‌خواهیم بیندیشیم که چه شد که جامعه ما اینگونه دودسته شده است؟ چرا تحمل نگاه و نظر متفاوت از خودمان را نداریم؟ چرا منفعت‌طلبی را بر صداقت ترجیح می‌دهیم؟ و هزاران پرسش دیگر. آری ما به دنبال ساعتی آرامش هستیم تا بیشتر به احوالات خودمان بیندیشیم و البته امیدوار به فردایی بهتر که در فضایی امن و در آرامش، لدت و اندیشه را در صحنه تئاتر با مخاطبانمان شریک شویم.»

هر مصلحتي مصلحت نيست

در واكنش به سقوط هواپيماي اوكرايني و اتفاق‌هاي پس از آن جمعي از معماران ايران (نشيد نبيان، كاوه فولادي‌نسب، رامبد ايلخاني، حامد بدري احمدي، الهام رضوي، افشين فرزين، محمدرضا نيكبخت، مهرداد زواره محمدي، محمدرضا قدوسي، علي كرمانيان، دلارام بلورچي، عليرضا تغابني، آرش بصيرت، ايرج كلانتري، سارا سهراب، مريم كهنسال نودهي، بابك شكوفي، سامان سيار، نازنين ذاكري، امين موسوي، بهرام كلانتري، كورش دباغ، آلما رحماني، مريم ذوقي، پديده تيموريان، عليرضا امتياز، بابك رستميان، گلناز بهرامي، فرشاد مهدي‌زاده، سهيل قنديلي، پرشيا قره‌گوزلو، بهزاد اتابكي، فيروز فيروز، مريم مسعودي، آرش شهابيان، مهسا جهاني، مرضيه ترابي، سهراب رفعت، شادي حكمي، مرتضي اديب، مريم يوسفي، بهارك كشاني، بهروز منصوري، رضا نجفيان، ديبا زاهدي، مهران خوشرو، فاطمه رضايي، سارا آذرخويش، رامين بيرق‌دار، سودابه كيخا، سارا نيك‌كار، مهسا باباپور، سامان شمس، رشا كياني، گلشن نريماني، پريسا فولادي، زهره رضاخاني، يحيي نوش‌آبادي، سينا ولدي، نازنين جوانشير و...) بيانيه‌اي منتشر كردند. آنها نوشتند: « تلخ و پرادبار. روز چهارشنبه جمعي از هموطنان‌مان در فاجعه‌اي بزرگ - سقوط هواپيماي اوكرايني- در خطايي نه‌تنها انساني كه همچنين اشتباهي ساختاري جان خود را از دست دادند و بهت و ناباوري و استيصال و خشمي كه جامعه ايراني را - در سراسر جهان - در خود فرو برده بود با گفت‌وگوهاي غيرشفاف و ضد و نقيض مسوولان افزون شد. شنبه ۲۱ دي‌ماه در اطلاعيه‌اي رسمي دلايل اين فاجعه‌ انساني به اطلاع مردم رسيد و گويي هواپيماي اوكرايني بار ديگر سقوط كرد و هموطنان‌مان بار ديگرچهره در نقاب خاك كشيدند و ما هزار بار ديگر در اندوه و بهت و خشم فرو رفتيم. تسليت و ابراز همدردي واژه‌ كوچكي است در برابر اين درد. گاه حجم اندوه چنان عظيم است كه واژه كم مي‌آورد و ناچيز مي‌نمايد. گويا قرار نيست پرچم‌هاي سياه از كوي و برزن و در و ديوارهاي اين سرزمين پايين كشيده شوند. جانِ رفتگان را تاوان و درد ماندگان را تسكيني نيست. طبيعي‌ترين رفتار مسوولان مستقيم و غيرمستقيم اين فاجعه اما - نه براي تسكيني كه دست نخواهد داد كه براي جلوگيري از تكرار اين فاجعه‌ - اين است كه در گام اول استعفا و در گام دوم خود را در پيشگاه قانون قرار دهند تا نشان دهند در قبال عملكرد خود مسوولند و جان آدمي در اين سرزمين هنوز چنان و چندان بي‌ارزش نشده. كمترين كار، تشييع عمومي پيكر سوختگان اين فاجعه در خيابان‌هاي اصلي شهرهاي زادگاه يا محل سكونت‌شان است.

انصراف دبیران و داوران جشنواره هنرهای تجسمی

هم‌زمان با اعلام انصراف هنرمندان، دبیران و داوران بخش‌های مختلف جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز از همکاری با این جشنواره انصراف داده‌اند. کامبیز درمبخش، علی درخشی، جمال رحمتی و کیارش زندی از کارتونیست‌های معروف و داوران بخش کارتون جشنواره فجر از حضور در جشنواره فجر امسال کناره‌گیری کرده و گفته‌اند: «کاری از ما بر نمی‌آید و تلخی قلم‌هایمان از تلخی کام‌هایمان نمی‌کاهد. پس کناره گیری می‌کنیم.»

ابراهیم حقیقی، دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در اینستاگرام خبر استعفای خود را به‌عنوان دبیری این جشنواره اعلام کرد. او نوشت: «با چشم اشک‌بار و رنج غمبار از دست رفتن هم‌وطنان و فرزندان بلندقامت‌مان و با روحی آزرده، من هم بی‌یاری شما، فضای تلخ‌کامی و دروغ، ناتوانم از برگزاری جشنواره‌ای که قرار بود نشان شادمانی باشد و پیوند. چراکه شادمان نیستم و نیستیم.»

هیأت داوران بخش گرافیک جشنواره تئاتر فجر هم از حضور در جشنواره فجر کناره‌گیری کرده‌اند. آن‌ها در پیام اینستاگرامی خود نوشته‌اند به احترام روح درگذشتگان فجایع اخیر از شرکت در جشنواره انصراف می‌دهند: «رنج از حد توانمان افزون شده! در شرایط فعلی نه تاب ادامه دادن داریم و نه توان خاموش نگریستن. ازاین‌رو ما دبیر و داوران بخش گرافیک جشنواره‌ی فجر، با احترام به روح درگذشتگان فجایع اخیر و با پوزش از کسانی که در این جشنواره شرکت کرده‌اند، انصراف خود را از ادامه همکاری در این جشنواره اعلام کرده، آرزوی روزهای بهتری برای ایران عزیزمان داریم.»

داوران عکاسی جشنواره تجسمی فجر نیز انصراف خود را در اینستاگرام منتشر کرده‌اند. کیارنگ علایی، یکی از داوران در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: «در همدلی با قربانیان فاجعه اخیر و درک شرایط اجتماعی و حال عمومی جامعه انسانی و فرهنگی، ما، دبیر و هیأت داوران بخش عکس دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر از ادامه همکاری با این رویداد معذوریم.»

رضا رینه‌ای، دبیر بخش خوشنویسی جشنواره فجر نیز در راستای همدلی با مردم ایران، از حضور در این جشنواره انصراف داده است.

لیلی گلستان، مترجم و مدیر گالری «گلستان» نیز اعلام کرده که در دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور نخواهد داشت. او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «خدایا غم‌آلود شد خانه‌ام. پر از خشم و خون است و درد و دریغ، دل خسته‌ی پیر ِ دیوانه‌ام. ... از شرکت در جشنواره تجسمی فجر انصراف می‌دهم.»

لغو کنسرت‌ها

مزمان با واکنش هنرمندان حوزه سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی به حوادث اخیر، اهالی موسیقی کشور نیز واکنش‌های خود را داشتند و اعلام کردند که کنسرت دی‌ماه خود را برگزار نخواهند کرد. علیرضا قربانی و علیرضا عصار از جمله خوانندگانی هستند که برای احترام به قربانیان حوادث اخیر، کنسرت‌های خود را لغو کرده‌اند.

کنسرت «با من بخوان» علیرضا قربانی قرار بود در روزهای ۲۶ و ۲۷ دی برگزار شود، اما این هنرمند در پیامی اعلام کرد که «پروژه «با من بخوان» با شاکله فعلی حق این روزهای جامعه را ادا نمی‌کند و حزن خانواده های داغدار را التیام‌بخش نخواهد بود. پس تصمیم گرفتیم این پروژه را در آینده‌ای نزدیک با تغییراتی در شاکله آن اجرا کنیم.»

قربانی در حالی از برگزاری کنسرت دی‌ماه خود صرف‌نظر کرده که قرار بود سئانس‌های تمدیدی اجراهای این خواننده در قالب پروژه «با من بخوان» پس از ۴۳ اجرا در نیمه اول امسال، طی روزهای ۲۶ و ۲۷ در تالار وزارت کشور برگزار شود.

این هنرمند سرشناس و باسابقه در اینستاگرام خود نوشته است: «بیان آنچه در این روزها بر جان و جهان ما ایرانیان گذشته است، با بضاعت واژه‌ها حتی در شعر نمی‌گنجد. چگونه شرح باید داد اندوه مادران و پدران داغدار، همسران دل‌سوخته، فرزندان بی‌پناه و مهم‌تر مام میهن را که اینچنین به عزای فرزندان رعنای خود نشسته است. چه عشق‌ها، چه دانایی‌ها و چه جوان‌هایی که اسطوره شدند. پیش از به ثمر نشستن. مگر می‌شود دید و دم بر نیاورد؟»

در ادامه این پست اینستاگرامی آمده است: «علی‌رغم اشتیاق، تمهیدات جدی و اقدامات حرفه‌ای برای برگزاری کنسرت‌های تهران در دی‌ماه، با آلام روحی بسیار مصمم به تعهد حرفه‌ای و اجتماعی خود برای لغو کنسرت‌ها اقدام کردم.»

علیرضا عصار، هنرمند پیشکسوت موسیقی پاپ هم قرار بود پس از ۲ سال طی روزهای ۲۴ و ۲۵ دی در تالار وزارت کشور کنسرت برگزار کند، اما حوادث اخیر باعث شد تا این هنرمند تصمیم به لغو اجرای خود بگیرد. عصار در پیامی به رسانه ها گفته: «من از زمانی که تاریخ کنسرت را اعلام کردم، دیدم شما با چه محبتی من را غرق در عشق و غرور کردید. شما با حضورتان خستگی تمام این سال‌ها را از من گرفتید. می‌خواهم بدانید که شما همه آن چیزی هستید که من در جهان دارم و به آن افتخار می‌کنم، اما متأسفانه بنا به دلایلی که گفتم و اتفاقاتی که افتاده است، حقیقتاً جانی در من برای آواز خواندن در این روزها نیست. به همین دلیل کنسرت تهران را لغو می‌کنم و امیدوارم که در روزهایی بهتر و با حالی بهتر و با دلی خوش در کنار هم باشیم.»

ارکستر «آرکو» به رهبری ابراهیم لطفی نیز برای همدلی با مردم و خانواده‌های جان باختگان سقوط هواپیمای اوکراینی از شرکت در سی‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر انصراف داده است. سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر ۲۴ تا ۳۰ بهمن‌ امسال به دبیری شاهین فرهت برگزار می‌شود.

علی قمصر آهنگساز و نوازنده، هانا کامکار خواننده و نوازنده و مانی جعفرزاده موسیقی‌دان و آهنگساز نیز از حضور در جشنواره فجر امسال اعلام انصراف کرده‌اند. مانی جعفرزاده در صفحه خود نوشته است: «به نشانه همدلی با مردم داغدار و ستم دیده سرزمینم امسال در هیچ یک از جشنواره‌های هنری فجر شرکت نخواهم کرد.» حسام اینانلو، دیگر موسیقی‌دان کشورمان در صفحه خود نوشته است: «این رفتار جمعی، نشانه‌ای از اعتراض موزیسین ها خواهد بود به وضع کنونی ایران.»

کناره‌گیری کیوان ساکت

کیوان ساکت، موسیقی‌دان، آهنگساز، نوازنده برجسته تار و سه‌تار و رهبر ارکستر نیز برای واکنش به سقوط هواپیمای ایران-اوکراین از حضور در جشنوارهای هنری فجر امسال انصراف داده است. این هنرمندِ بنام و پرآوازه در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: «من به نشانه همدلی با مردم داغدار و ستم‌دیده سرزمینم، امسال در هیچ یک از جشنواره‌های هنری فجر نخواهم داشت. نه به عنوان هنرمندِ شرکت‌کننده، نه در مقام داور یا کارشناس مدعو و نه در نقش مخاطب و بیننده هیچ یک از آثار.»

لغو کنسرت گروه کر تهران

گروه کُر شهر تهران هم که قرار بود امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ دی‌) اجرا داشته باشند، با انتشار اطلاعیه‌ای از تعویق برگزاری تازه‌ترین کنسرت این مجموعه موسیقایی به دلیل جان باختن یکی از اعضای گروه در حادثه هواپیمای اوکراینی خبر داد. در اطلاعیه این گروه کر آمده است: «خداوند، به ملت ایران صبر عطا کند. روزهایی را سپری می‌کنیم که غم و اندوه بر سر کشورمان آوار شده‌ است. در سوگ هم‌میهنانی نشسته‌ایم که هر کدام‌شان سرشار از امید و آرزو برای فردایی بهتر بوده‌اند و از دست دادن‌شان بغض را در گلویمان هرچه فشرده‌تر کرد. اعضای گروه کر شهر تهران با همه‌ توان‌شان تلاش کردند با وجود تمام مصائب پیش‌آمده، در روند تمرین‌هایشان خللی پیش نیاید و اجرای خوب و پرقدرتی داشته‌باشند، بلکه از بار این غم و اندوه بکاهند. دریغا که سرنوشت، بغض‌هایمان را به گریستن تبدیل کرد وقتی‌که شنیدیم یکی از اعضای گروهمان نیز در آن پروازِ شوم از دست رفت؛ خانم «روجا آزادیان» از سُپرانوهای گروه کر شهر تهران. دختری آرام و سربه‌زیر. به همین دلیل تصمیم بر این شد که کنسرتِ پیش‌روی گروه کر شهر تهران به تاریخ دیگری موکول شده و در شرایط روحی بهتری اجرا شود.

انصراف دبیر و داوران جشنواره کارتون فجر

هم‌زمان دبیر و داوران جشنواره کارتون فجر نیز با انتشار بیانیه‌ای از جشنواره امسال انصراف دادند. کیارش زندی، دبیر و کامبیز درم‌بخش، جمال رحمتی و علی درخشی، از داوران امسال جشنواره تجسمی فجر، در بیانیه خود نوشته‌اند: «در زمانی‌که داغ بر دل مردمان سرزمینمان سنگینی می‌کند، شایسته نیست به جشن بنشینیم، حتی اگر این بزرگترین جشن ملتی باشد که چهل سال پیش با هزار آرزو در کنار هم رقم زدند، ولی چه کنیم که چهلم فراغ فرزندان این آب و خاک پارچه‌ی سیاه ماتم بر سر ما کشیده است و کاری حتی از ما که کارتونیست هستیم بر نمی‌آید و تلخکی قلم‌هایمان از تلخی کام‌هایمان نمی‌کاهد.»

پیش‌تر ابراهیم حقیقی، دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، به همراه شمار دیگری از دبیران و داوران بخش‌های مختلف این جشنواره از حضور در آن انصراف داده بودند. دبیر و داوران بخش عکس دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن "همدلی با قربانیان فاجعه اخیر و درک شرایط اجتماعی و حال عمومی جامعه انسانی و فرهنگی" در بیانیه خود نوشته بودند که از ادامه همکاری با "این رویداد" معذورند و ضمن تشکر از عکاسان شرکت‌کننده، "تأثر و همدلی عمیق خود را با مردم داغدار ایران" اعلام می‌کنند.

رضا رینه‌ای، دبیر بخش خوشنویسی این جشنواره نیز از حضور در آن "در راستای همدلی با مردم ایران" انصراف داده بود. مهدی مهدیان، علی باقری و مهدی فاتحی، دبیر و داوران بخش گرافیک و مهنوش مشیری، علی هاشمی شهرکی، علی خدایی و پیمان رحیمی‌زاده، دبیر و داوران بخش تصویرگری جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در همین راستا از حضور در آن انصراف داده‌اند.

مهدی فاتحی، از داوران بخش گرافیک جشنواره فجر نیز در صفحه اینستاگرام خود از شرکت در این جشنوراه انصراف داده بود. فرزاد فرجی، مجید ضیائی، صادق باقری، هیربد همت‌آزاد، دبیر و داوران بخش سرامیک این جشنواره نیز از جمله انصراف‌دهندگان از حضور در این جشنواره مزبور هستند. کامبیز صبری که به عنوان داور مجسمه‌سازی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شده بود، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، از همراهی با این جشنواره اعلام کناره‌گیری کرد.

تلخ اما واقعي

درميان انصراف‌دهندگان از مراسم و برنامه‌هاي گوناگون هنري، تعويق برگزاري كنسرت گروه كر نمود بيشتري پيدا كرد. چرا كه يكي از اعضاي اين گروه در حادثه هواپيماي اوكرايني جان خود را از دست داد. اين گروه در اطلاعيه خود نوشت: « خداوند به ملت ايران صبر عطا كند. روزهايي را سپري مي‌كنيم كه غم و اندوه بر سر كشورمان آوار شده است. وقتي‌ كه شنيديم يكي از اعضاي گروه‌مان نيز در آن پروازِ شوم از دست رفت؛ خانم روجا آزاديان از سُپرانوهاي گروه كر شهر تهران. دختري آرام و سر به ‌زير. به همين دليل تصميم بر اين شد كه كنسرتِ پيش‌روي گروه كر شهر تهران به تاريخ ديگري موكول شده و در شرايط روحي بهتري اجرا شود.»

etemadnewspaper.ir
hamshahrionline.ir
  • 35
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش