به گزارش ایلنا، جامعه صنفی تهیهکنندگان با انتشار یادداشتی، از تخریب سریالهای شبکه نمایش خانگی توسط صداوسیما انتقاد کرده و گفت: «جامعه صنفی تهیهکنندگان با حمایت از سخنان بیپرده و صریح مدیر اداره نظارت و ارزشیبابی درباره شبکه نمایش خانگی خواستار نظارت وزارت ارشاد به عنوان متولی امور فرهنگی در کشور به این رسانه تاثیرگذار است و معتقد است رسانه ملی اگر توان جذب مخاطب و ایجاد رضایت در میان بینندگانش را داشت باید با هزینههای گزافی که برای سریالهای تلویزیونی میکرد امروز یکی از پربینندهترین رسانهها باشد.»
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«در روزهایی که به ناگاه مسئولین پشت پرده رسانه ملی! تصمیم به پخش یک برنامه خبری میگیرند و با مصاحبههای سفارشی! تولیدات و سریالهای رسانه خانگی را زیر سوال برده و با هجمهای گسترده سعی در تخریب آن را دارد، رسانه خانگی همان نوزاد تازه متولد شدهای که فارغ از زمان کوتاه در مجموع توانسته رضایت نسبی مخاطبان خود را فراهم نماید و رقیب جدی برای صداوسیما باشد ابتدا مورد حمله قرار دهد و بعد قلع و قمع برنامهریزی شده و هدفدار آن را چون کودکی به سرپرستی بگیرد و خیرخواهانه مسیر زندگیاش را تغییر دهد! و همان راه و رسم و شیوه مدیریتی مدینه فاضله تمام سفارشی و سلیقهای کم مخاطب تلوزیون را برایش دیکته کند. اختیار رقیب را در دست بگیرد و در طول زمان نیست و نابود نماید!
در این شرایط حاصل از سکوت پدر ناتنیاش در وزارت ارشاد سوءاستفاده شود و قربانی دعواهای سیاسی و سلیقهای شود! در این میان تهیهکنندگان با مصاحبههای متعدد و در رسانههای مختلف، مخالفت خود را با واگذاری مجوز سریالهای نمایش خانگی به صداوسیما اعلام کردند و این مساله را موجب ایجاد مشکل برای اهالی تولید در این رسانه پربیننده دانستهاند.
در شرایطی که این رسانه توانسته میلیونها مخاطب را در سراسر کشور با خود همراه سازد و در روزهای سخت مقابله با ویروس کرونا شبکه نمایش خانگی تحمل این روزها را برای خانوادهها سهلتر کرد، به یکباره با بیمهری مدیران مواجه شد و با تصمیم نابخردانه و بیتوجه به هنرمندانی که در این رسانه مشغول به کار بودند، تصمیمگیری عجولانهای صورت گرفت.
جامعه صنفی تهیهکنندگان با حمایت از سخنان بیپرده و صریح مدیر اداره نظارت و ارزشیابی درباره شبکه نمایش خانگی، خواستار نظارت وزارت ارشاد به عنوان متولی امور فرهنگی در کشور به این رسانه تاثیرگذار است و معتقد است رسانه ملی اگر توان جذب مخاطب و ایجاد رضایت در میان بینندگانش را داشت باید با هزینههای گزافی که برای سریالهای تلویزیونی میکرد امروز یکی از پربینندهترین رسانهها باشد که متاسفانه شاهد افت شدید مخاطب در شبکههای مختلف این رسانه (به جز شبکه خبر) هستیم.
رسانه ملی هم اینک با عملکرد غلط و بدون کارشناسی پرهزینهترین سریال خود را (سرزمین کهن) توقیف کرده است و بسیاری از سریالهایی که با پول بیتالمال تهیه کرده و یکبار روی آنتن برده است، به دلیل تغییر سلیقه مدیران حاضر به بازپخش آن نیست. صداوسیما چطور میتواند برای رسانهای چون شبکه نمایش خانگی، توان تصمیمگیری را آن هم براساس سلیقه مدیرانی که به ندرت ۳ سال در پست خود ماندگار هستند، داشته باشد.
مسئولین محترم توجه دارند که صداوسیما با مساحتی در حد یک شهر، کارمندان در حد چند وزارتخانه، بودجهای در حد اداره یک کشور اروپایی خروجی تولیدات آن را همه شاهدیم که تقریبا صفر است. همه میدانیم که تولیدات صداوسیما باعث شد که شبکههای خارجی مثل قارچ رشد کنند و برای رونق شبکه خود تولیدات سینمایی را به غارت ببرند و جهت جذب مخاطب آنها را پخش کنند، به جای اینکه نمایش خانگی را تشویق کنیم که باعث شده مردم به شبکههای خارجی کمتر توجه کنند با این حرکت در جهت منافع شبکههای خارجی عمل کردید، نتوانستید با نمایش خانگی رقابت کنید، تصمیم گرفتید صورت مسئله را پاک کنید. این تصمیم قطعا به نفع منافع ملی کشور نیست. از دلسوزان نظام درخواست داریم با دخالت خود جلوی فاجعهاش را بگیرید.
جامعه صنفی تهیهکنندگان خواستار فراهم شدن شرایطی به دور از هر گونه اعمال سلیقه برای تولیدات شبکه نمایش خانگی است تا این رسانه فراگیر بتواند بیش از پیش در خدمت مردم باشد.
جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران»
- 14
- 3