شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۱۸ - ۰۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۹۹۶
فیلم و سینمای ایران

وارونگی در میان فیلم‌های نادیده گرفته شده سال ۲۰۱۷ از نظر گاردین

وارونگی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران
در آستانه پایان سال، منتقدان گاردین تعدادی از فیلم‌های مهجور و کم‌تر دیده شده سال ۲۰۱۷ را معرفی کرده‌ و توضیح مختصری درباره علت دلبستگی‌شان به فیلم مورد نظر نوشته‌اند که در این فهرست «وارونگی» بهنام بهزادی نیز به چشم می‌خورد. از پیتر برادشاو و پاملا هاچینسون گرفته تا گای لاج و جردن هافمن و بنجامین لی و ... گزیده نقدهایی درباره فیلم‌های محبوب‌شان در سال ۲۰۱۷ نوشته‌اند که خلاصه‌اش را می‌توانید در ادامه دنبال کنید.

به گزارش آی سینما،«وارونگی» ممکن است مضمونی مشابه فیلم‌های اخیر سینمای ایران را به تصویر کشیده باشد اما این فیلم مانند عنوانش چیزی عمیق‌تر برای عرضه به مخاطب دارد. هوای غبارآلودی که در حال خفه کردن تهران و ساکنانش است به عنوان استعاره‌ای برای محروم شدن زنی از حقوق اولیه‌اش به تصویر درآمده است.

 

این که چگونه این محرومیت به زندگی شخصی، خانوادگی و عاشقانه این زن راه می‌یابد داستانی است که نباید تماشایش را از دست داد. «وارونگی» فیلمی صرفا درباره سرکوب یا خشم نیست بلکه نمایشگر مقاومت و انعطاف‌پذیری است. سحر دولتشاهی اعتمادی کاریزماتیک در نقش نیلوفر شخصیت محوری فیلم به نمایش می‌گذارد؛ زنی که می‌کوشد استقلالش را حفظ کند، به عشق امیدوار است و شادی‌اش را مزه مزه می‌کند. منتقد گاردین می‌نویسد از زمانی که به تماشای «وارونگی» نشسته است ذهنش مدام درگیر شخصیت نیلوفر است که بعد از پایان فیلم عاقبتش به کجا رسیده و همچنین موسیقی‌ای که در هنگام سفر مشغول شنیدنش بود در خاطرش مانده است.

 

نامطمئن ‎/ Uncertain 

در دورانی که چنین تحولات بنیادینی در دنیای فیلم مستند رخ داده و از چشم‌انداز سینمای هنری به جایی رسیده که مخاطبان نتفلیکس آخر هفته‌ها به تماشای آثار مستند می‌نشینند، خیلی عجیب است که این مستند خوش ساخت به کارگردانی ایوان مک‌نیکول و آنا سندلیندز تا این حد نادیده گرفته شد و نتوانست توجه‌ها را به خود جلب کند. این فیلم ۸۱ دقیقه‌ای جایزه «آلبرت میزلز» را به عنوان بهترین کارگردان مستند جشنواره فیلم ترایبکا از آن خود کرد. «نامطمئن» اولین تجربه کارگردانی سازندگانش است که به اندازه یک فیلم داستانی جذابیت دارد و تصویری روشن و زنده از شخصیت‌هایش را به تصویر می‌کشد.

 

شهر گمشده زی ‎/ The Lost City of Z 

اگر در جنگلی متروک، هیچ‌کس نباشد که صدای فرو افتادن درختی به گوشش برسد، آیا معنایش این است که هیچ سر و صدایی ایجاد نشده است؟ درام تاریخی خوش ساخت جیمز گری دقیقا گواه همین موضوع است. فیلمی مهیج که به سبک بنایی تاریخی به تصویر کشیده شده است و حتی با وجود این که عامه تماشاگران برای تماشای این فیلم صف نبسته‌اند اما همچنان بعد از یک‌سال، تماشای این فیلم جذابیتش را از دست نداده است. کاملا می‌توانید رد پای دیوید لین و ورنر هرتسوک را در این فیلم حس کنید. هیچ‌کس بهتر از چارلی هانام نمی‌توانست نقش اکتشاف‌گر انگلیسی «پرسی فاست»را ایفا کند که در آرزوی تحقق بخشیدن به رویای کشف الدورادو راهی سفری ماجراجویانه می‌شود و لو دادن داستان نیست اگر بگوییم این رویا هیچ‌وقت به حقیقت نمی‌پیوندد. به همان اندازه که جای تعجب دارد چرا عامه تماشاگران برای تماشای این فیلم صف نبستند، به همان اندازه باید تحسین و تمجیدش کرد.

 

فارغ‌التحصیلی ‎/ Graduation 

موج نو سینمای رومانی که ازسال ۲۰۰۷ و با دیده شدن فیلمی مانند «۴ ماه ۳ هفته و ۲ روز» آغاز شد هیچ‌وقت نتوانست به جریان اصلی سینما بدل شود اما تمرکز کریستین مونجیو کارگردان رومانیایی همچنان با ثبات قدمی مثال‌زدنی بر ساخت فیلم‌هایی مشابه است که به تحلیل کشمکش و تقلا می‌پردازند و ظهور رومانی جدید را از دل ویرانه‌های نظامی دیکتاتوری مانند شوروی به تصویر می‌کشند. از آن زمان به این سو، «فارغ‌التحصیلی» سومین فیلم بلند مونجیو شمرده می‌شود که شاید به اندازه «۴ ماه ...» مسحورکننده نباشد اما همچنان فضایی که از اروپای پس از سلطه کمونیسم ترسیم می‌کند از شفافیتی غریب برخوردار است.

 

اغوا ‎/ The Lure 

آن دسته از عشاق فیلم‌های موزیکال که به دنبال فیلمی تماما عکس «لا لا لند» هستند بهتر است سری هم به تولیدات اخیر سینمای لهستان بزنند. جدیدترین ساخته آگنیشکا اسموچینسکا ملغمه‌ای عجیب و غریب از الکتروپانک است که می‌توان آن را به نسخه‌ای از داستان «پری دریایی کوچک» هانس کریستین اندرسن تعبیر کرد. قضیه از این قرار است که در ورشو، یک جفت خواهر پری دریایی سر از کاباره‌ای در می‌آورند و در حالی که یکی‌شان به دنبال تجربه عشق و عاشقی با انسان‌هاست، دیگری تشنه به دندان کشیدن نسل انسان‌های ساکن شهر است.

 

دختر عمویم ریچل ‎/ My Cousin Rachel 

این فیلم یکی از بهترین اجراهای کارنامه ریچل وایس بازیگر ۴۷ ساله انگلیسی است که به کارگردانی راجر میچل با اقتباس از رمان ۱۹۵۱ دافنه دوموریه مقابل دوربین رفته است. این دومین بار است که اقتباسی سینمایی از یکی از بهترین آثار دوموریه ساخته می‌شود و عجیب است که چنین فیلم رازآمیز و خوش‌ساختی تا این حد نادیده گرفته شده است.

 

داوسون سیتی: زمان یخ‌زده ‎/ Dawson City: Frozen Time 

جدیدترین ساخته بیل موریسون به عنوان یک مستند آرشیوی به موفقیتی مثال‌زدنی دست یافته است. هرکس که به تاریخ و سینما و به ویژه تاریخ سینما علاقه‌مند است نباید به هیچ وجه تماشای این فیلم را از دست بدهد. این فیلم تاریخ واقعی اما عجیب و غریب کلکسیونی از ۵۰۰ فیلم را به نمایش می‌گذارد که تاریخ تولیدشان به سال‌های دهه ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰ بر می‌گردد. این فیلم‌های صامت بیش از نیم قرن گم شده بودند تا آن که مدفون در استخری واقع در داوسون سیتی کانادا کشف می‌شوند.

 

هیچ‌کس نگاه نمی‌کند ‎/ Nobody’s Watching 

فیلم خولیا سولومونف فیلمساز آرژانتینی درباره کشمکش تبعیدی خودخواسته است؛ این که چطور لذت ناشناس بودن و رهایی و آزادی با حس تنهایی و فقدان در تضاد است و به تجربه مهاجرت شکل می‌دهد. درست است کم نبودند فیلم‌هایی که در یک سال اخیر با مضمون مهاجرت در سینماها و جشنواره‌های دنیا به نمایش درآیند اما روایتی که این فیلم ارایه می‌دهد یکی از شخصی‌ترین سفرهای انسانی است که از زاویه‌ای تازه به این مضمون آشنا نگاه انداخته است.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش