چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۵۴ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۲۲۳
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم علمی تخیلی که آینده را درست پیش بینی کردند؛ از The Matrix تا Soylent Green

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

روزیاتو | ژانر علمی تخیلی ژانری است که معمولاً بر فناوری های پیشرفته و مفاهیم آینده نگرانه تمرکز دارد. نزدیک به ۳۰۰ سال است که خلاقان از تخیل و تجسم خود برای به تصویر کشیدن سال های پیش رو استفاده می کنند. سفر به ماه یا A Trip to the Moon ساخته ژرژ ملیس در سال ۱۹۰۲ اولین فیلم علمی تخیلی تاریخ سینما است که پرتاب یک فضاپیما به فضا را نشان می دهد. از آن زمان، فیلم های دیگری نیز وجود داشته اند که رویدادها و اختراعات آینده را به درستی پیش بینی کرده اند.

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

هوش مصنوعی تاثیر زیادی روی فیلم های علمی تخیلی مدرن گذاشته است. چگونه است که نویسندگان به این ایده های نوآورانه سال ها قبل از محقق شدنشان می رسند؟ از پرواز هواپیماهای بدون سرنشین گرفته تا فیس تایم، فیلم های علمی تخیلی بی شماری را تماشا کرده ایم که پیشگویی های شوکه کننده ای را به ما نشان می دهند. کدام فیلم ها به درستی ابداعات و اختراعات آینده را پیشگویی کردند؟ در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ فیلم علمی تخیلی آشنا کنیم که به درستی آینده را پیش بینی کردند.

۱۰- Minority Report

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

اقتباس سینمایی استیون اسپیلبرگ از رمان فوق العاده فیلیپ کی. دیک چیزهای زیادی را در مورد آینده پیشگویی کرده است، همانطوری که کارهای دیک تا مدت ها پس از مرگش به این پیشگویی های درست ادامه می دادند. این فیلم اکشن جنایی در سال ۲۰۰۲ منتشر شد و داستان جان اندرتون (تام کروز) را در سال ۲۰۵۴ روایت می کند، افسر پلیس پیش از جرم در واشنگتن دی سی که مجرمان را به خاطر قتل هایی که در آینده مرتکب می شوند، شکار می کند. اما پس از اینکه به جرمی متهم می شود که هنوز مرتکب نشده است، اندرتون خود مجبور به فرار می شود.

اگرچه ما هنوز نمی توانیم آینده این ایده را بگوییم، اما فیلم گزارش اقلیت پیشرفت های تکنولوژیک زیادی را به ما نشان داد که در سال های بعد به امری عادی تبدیل شدند، از جمله خودروهای خودران و صفحات لمسی. اما مهم تر از همه، گزارش اقلیت به درستی تبلیغات هدفمند را پیش بینی کرده است. وقتی اندرتون در یک مرکز خرید قدم می زند و سعی می کند خود را پنهان کند، بیلبوردها و تابلوهای هولوگرافیک متعددی شبکیه چشم او را اسکن می کنند و با صدای بلند نام او را می گویند تا محصولات مختلف را به او بفروشند. او باید اقدامات جدی و زیادی را انجام دهد تا از این تبلیغات پنهان شود. اما باز هم، مگر همه ما این روزها وضعیت مشابهی نداریم؟!

۹- The Matrix

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

ماتریکس یک رویای سایبرپانک بود که به حقیقت پیوست. مدت ها بود طراحان واقعیت مجازی رویای ایجاد یک دنیای شبیه سازی شده به دقت ماتریکس را در سر می پرورانند. و حتی اگر این فیلم، هوش مصنوعی را به درستی پیش بینی نکرده، قطعاً ترس همه مردم از آن را به درستی پیش بینی کرده است. زمانی که ماتریکس در سال ۱۹۹۹ منتشر شد، اینترنت هنوز پدیده ای جوات و نوپا بود و نئو هنوز فایل هایش را روی فلاپی دیسک کپی می کرد. اما دنیایی که او در آن زندگی می کند، یک شبیه سازی کامل از دنیای واقعی است، از جمله ترفندهای درک حسی و “قوانینی مانند جاذبه”.

در حال حاضر، مهندسان واقعیت مجازی هنوز در حال کار روی چگونگی بکارگیری چیپست ها در مغز انسان هستند، اما اصل ماجرا با آنچه در فیلم می بینیم یکسان است. همچنین می توان استدلال کرد که نورالینکِ ایلان ماسک چندان هم از آن گوی فلزی بزرگی که نئو برای ورود به ماتریکس باید به ستون فقرات خود وصل می کرد، دور نیست. حتی اگر هوش مصنوعی لشکری از ربات های شاخک دار نباشد که تلاش می کنند بشریت را به کنترل خود درآورد نیز ماتریکس برخی چیزها را درست به کار گرفته و پیش بینی کرده بود.

۸- ۲۰۰۱: A Space Odyssey

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

فیلم ۲۰۰۱: اودیسه فضایی اثر استنلی کوبریک احتمالاً تصویر دقیق تری از هوش مصنوعی داشت، حتی اگر زمان بندی آن کمی نادقیق باشد. این فیلم تا حد زیادی به عنوان یکی از یکپارچه ترین فیلم های ژانر علمی – تخیلی شناخته می شود. و ربات HAL یکی از مشهورترین ربات های شیطانی در تاریخ سینما است.

در این فیلم، HAL دستوراتی را برای مخفی نگه داشتن یک کشف را دریافت می کند اما طوری برنامه ریزی شده که هیچ اطلاعاتی را مخفی نکند. این تناقض باعث می شود ربات پارانویید شده و تلاش کند خدمه فضاپیما را بکشد. به این ترتیب او با این کار دیگر مجبور نیست این اطلاعات را از کسی پنهان نگه دارد. اما HAL تا زمانی که هنوز دیوانه نشده بود، صدایی در داخل فضای داخلی سفینه بود که از طریق دستورها صوتی مانند الکسا یا سیری امروزی قادر به تعامل با خدمه بود. اما ربات های هوشمند دنیای واقعی احتمالاً دیوانه نخواهند شد و سرنوشت و کنترل بشریت را به دست نخواهند گرفت. احتمالاً!

۷- Soylent Green

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

Soylent Green فیلمی ساخته شده در سال ۱۹۷۳ است که بر اساس پیامدهای تغییرات آب و هوایی ساخته شده است. در این فیلم، یک اثر گلخانه ای بزرگ باعث تغییرات شدیدی در جامعه شده است. ثروت در خانه های به شدت محافظت شده و همراه با خشونتِ ثروتمندان متمرکز شده است. و فقرا برای بدست آوردن آب سخت تقلا می کنند و از ویفرهای فرآوری شده ای به نام سویلنت قرمز، زرد و سبز تغذیه می کنند.

این فیلم نشان می دهد که جامعه به دلیل تهی شدن اقیانوس هایِ زمین از آب، افزایش دما و منابع بسیار کمیاب، به این وضعیت گرفتار شده است. در حالی که بحران اقلیمی هنوز آنقدرها هم بد نشده، شاهد تغییرات شگفت انگیزی در آب و هوای زمین هستیم که دانشمندان در دهه ۷۰ میلادی پیش بینی آن را کرده بودند.همچنین Soylent اکنون یک شرکت واقعی است که مکمل های غذایی را تولید می کند که می توانید برای مدت طولانی با خوردن آن ها زنده بمانید. بنابراین به نظر می رسد که این فیلم دو چیز را درست پیش بینی کرده است، و در حال حاضر تنها کاری که باید انجام دهیم این است که منتظر یک پادآرمانشهر تاریک اقتصادی باشیم.

۶- The Running Man

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

آرنولد شوارتزنگر در فیلم  The Running Man ساخته شده در سال ۱۹۸۷ بازی فوق العاده ای انجام داده است. شخصیت او در فیلم مجبور می شود در یک بازی شرکت کند که کسی از آن جان سالم به درد نمی برد. این فیلم توسط پل مایکل گلاسر کارگردانی شده و داستن آن در سال ۲۰۱۹ رخ می دهد. این فیلم بر وسواس فکری و علاقه آمریکایی ها نسبت به بازی های بی رحمانه و خشن تمرکز دارد. فیلم The Running Man ممکن است شما را به یاد سریال اسکوئید گیم بیندازد که در سال ۲۰۲۱ به یکی از پربیننده ترین سریال های نتفلیکس تبدیل شد. پیش بینی های این فیلم، اعتیاد جامعه به سرگرمی های خشن و رقابتی را نشان می دهد. این فیلم علمی تخیلی یکی از بهترین فیلم های علمی تخیلی دهه ۸۰ محسوب می شود.

۵- Demolition Man

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

فیلم Demolition Man در سال ۱۹۹۳ به نمایش درآمد، فیلمی که سیلوستر استالونه و وسلی اسنایپس در آن ایفای نقش می کردند. این یک فیلم اکشن علمی تخیلی است که پیشگویی های ترسناکی در مورد فاصله گذاری اجتماعی دارد. مارکو برامبیلا کارگردان این فیلم است که فیلم های Destricted و Excess Baggage را نیز کارگردانی کرده است. شخصیت های اصلی فیلم به حالتی از حبس منجمد به نام CryoPrison محکوم می شوند. آن ها بالاخره در سال ۲۰۳۲ و در شرایطی که دنیا به شدت تغییر کرده، از حالت انجماد خارج می شوند.

جامعه در حال بازیابی خود پس از زلزله عظیمی است که ویروس های مرگباری را آزاد کرده و حتی صنعت رستوران داری را نابود کرده است. تماس فیزیکی در نهایت ممنوع می شود و انسان ها با تماس تصویری آشنا می شوند. آیا این روایت شما را به یاد چیزی نمی اندازد؟ سیلوستر استالونه به تازگی به این موضوع اشاره کرده که Demolition Man از زمانه خود جلوتر بوده و از احتمال ساخت یک دنباله بر این فیلم، در آینده گفته است.

۴- Star Trek: The Motion Picture

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

شاید Star Trek بیش از هر فیلم دیگری آینده ما را در رابطه با تکنولوژی درست پیش بینی کرده باشد. این فیلم ساخته شده در ۱۹۷۹ ، کاپیتان کرک را نشان می داد که از دستورات صوتی برای تعامل با سفینه استفاده می کند. او می گوید “کامپیوتر”، درست همانطور که امروزه “الکسا” یا “سیری” را صدا می زنیم.

در سال ۱۹۹۹، دیوید گرولد، نویسنده سفر فضایی، با نوشتن ستونی با این مضمون که گوشی های هوشمند به زودی خلق خواهند شد، این پیشگویی را یک گام فراتر برد. او به شکلی فوق الاده و بسیار دقیق همه چیز در مورد این اختراع را پیش بینی کرد؛ حتی تا ابعاد آن و مسائل مربوط به معضلات بالقوه حریم خصوصی بالقوه. اپل اولین گوشی هوشمند خود را در ژوئن ۲۰۰۷ عرضه کرد که با پیش بینی دیوید مطابقت داشت. فیلم سفر فضایی برای پیش بینی درست چیزهای دیگری مانند تبلت، ترجمه صوتی و کارت های اعتباری نیز شناخته شده است. آیا این پیشگویی های دقیق و درست کمی عجیب نیست؟

۳- Blade Runner

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

هریسون فورد در فیلم بلید رانر در نقش ریک دکارد بازی می کند. داستان این فیلم در سال ۲۰۱۹ روایت می شود، دورانی که فناوری های پیشرفته و ماشین های پرنده به وفور وجود دارد. دکارد در ماموریتی برای از بین بردن کلون های انسانی است که تهدیدی برای جامعه محسوب می شوند. بلید رانر توسط ریدلی اسکات کارگردانی شده است. این فیلم بودجه ای ۳۰ میلیون دلاری داشت که شامل جلوه های بصری خیره کننده ای می شد. در این اکشن علمی تخیلی ساخته شده در سال ۱۹۸۲، تبلیغات بیلبوردی آینده نگرانه ای در آسمان لس آنجلس دیده می شد. امروزه، تبلیغات دیجیتالی در سراسر آمریکا و جهان دیده می شوند که باعث می شود پیش بینی این فیلم بسیار دقیق بوده و به حقیقت بدل شود.

۲- The Terminator

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

ترمیناتور توسط جیمز کامرون کارگردانی و در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. این فیلم نگاهی اجمالی به دنیای هواپیماهای کنترل شده با کامپیوتر می اندازد. آرنولد شوارتزنگر از سال ۲۰۲۹ می آید تا ترمیناتور شرور خلق شده توسط انسان ها را نابود کند. این فیلم دارای ربات های قاتل، نظارت جهانی و تصاویری پیشرفته از آینده است. پیشگویی های ترمیناتور در حالی به حقیقت پیوسته اند که امروزه شاهد استفاده گسترده از هواپیماهای بدون سرنشین نظامی در سراسر جهان هستیم. دنباله فیلم ترمیناتور ۲: روز داوری در سال ۱۹۹۱ نیز در لیست بهترین فیلم ها در مورد ربات ها معمولاً در صدر قرار می گیرد.

۱- The Truman Show

فیلم های تخیلی,پیش بینی آینده در فیلم های تخیلی

در فیلم نمایش ترومن، جیم کری در نقش ترومن بربنک بازی می کند. در این فیلم درام علمی تخیلی، ترومن توسط شرکت OmniCam انتخاب شده و تمام زندگی او تبدیل به دکور و فضای یک مجموعه تلویزیونی می شود، بدون اینکه ترومن خود از این موضوع مطلع باشد. این فیلم جنبه تاریک سریال های ریالیتی شو، دستکاری رسانه ها و سورئالیسم را بررسی می کند. جیم کری برای نشان دادن توانایی هایش در ایفای نقش های مختلف، خیلی سریع به بازی در این نقش پاسخ مثبت داد.

پس از انتشار این فیلم در سال ۱۹۹۸، ژانر تلویزیونی ریالیتی شو به طور فزاینده ای محبوب شد. ظهور سریال هایی مانند Real World، The Real World و Survivor دوران جدیدی را در تلویزیون آغاز کرد. در این فیلم، پیش بینی دقیقی در مورد چگونگی تاثیر ریالیتی وهای مدرن بر تجربه بشریت صورت می گیرد. نمایش ترومن در فهرست بهترین فیلم های جیم کری رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش