چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۰ - ۲۸ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۲۰۱۹
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم جذاب و تاثیرگذاری که داستان هایشان در آفریقای دوران استعمار روایت می شود

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

روزیاتو | از دهه ۱۸۰۰ تا اواسط قرن بیستم، آفریقا توسط قدرت های مختلف اروپایی استعمار شده بود. انگیزه های اشغال هم سیاسی و هم اقتصادی بود، چرا که این کشورها نه تنها از منابع آفریقایی استفاده می کردند، بلکه مردان توانمند آفریقایی را در ارتش های خود به خدمت می گرفتند، در نتیجه احتمال پیروزی آن ها در طول دو جنگ جهانی افزایش می یافت. امروزه بحث بر سر این است که آیا استعمار برای آفریقا مضر بوده یا مضر. این موضوع بسته به اینکه چه زمانی و در کجا مورد بحث قرار می گیرد، می تواند اعصاب خردکن باشد یا حس نوستالژی افراد را تحریک کند اما هالیوود و دیگر صنایع فیلمسازی با دقت و حساسیت بیشتری به این موضوع پرداخته اند.

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

در طول این سال ها، فیلم های متعددی با تمرکز بر اتفاقاتی در دوران آفریقای استعماری ساخته شده اند و همه آن ها با تمرکز بر زوایای سرگرم کننده به جای زوایای بحث برانگیز، خوب عمل کرده اند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ فیلم قوی و تاثیرگذار آشنا کنیم که داستان آن ها در دوران استعمار آفریقا روایت می شود.

۱۰- The Ghost and the Darkness (1996)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

در آفریقای امروزی، حرکت حیوانات وحشی محدود به محیط های مدیریت شده است، اما در آفریقای دوران استعمار، انسان و حیوان مرتباً با هم روبرو می شدند که منجر به درگیری های مرگبار برای بقا بین طرفین می شد. این بازی “شکارچی در برابر شکار” به بهترین شکل در شبح و ظلمت نشان داده می شود. در این فیلم که در قرن نوزدهم در آفریقا روایت می شود، یک مهندس نظامی انگلیسی، سرهنگ دوم جان هنری پترسون، برای ساخت یک راه آهن در کنیا استخدام می شود، اما مدتی بعد شیرهای انسان خوار شروع به هدف قرار دادن کارگران راه آهن کنند.

جدای از به تصویر کشیدن برخی از مرگبارترین جانوران شروری که تا به حال روی پرده سینما دیده شده اند، The Ghost and the Darkness جزئیاتی کلیدی در مورد ماجرای اشغال شرق آفریقا توسط بریتانیا ارائه می دهد که آن را به فیلمی بی نقص هم برای مورخان و هم برای طرفداران فیلم های جذاب در مورد موجودات قاتل تبدیل می کند. علاوه بر این، وال کیلمر کار بزرگی برای نمایش خشم و ناامیدی ستوان پترسون انجام می دهد. قهرمان داستان خود را در موقعیت دشواری می بیند زیرا نمی تواند مثل بقیه وسایلش را جمع کرده و فرار کند. این همان شغلی است که چیزی قوی به رزومه اش اضافه می کند، بنابراین باید این کار را به پیش برده و از شر شیرهای آدمخوار خلاص شود.

۹- The African Queen (1951)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

ملکه آفریقایی در فهرست بلندبالای فیلم های دیدنی در مورد جنگ جهانی اول قرار دارد. داستان این فیلم درباره کاپیتان مست یک قایق و تلاش های یک مبلغ مذهبی برای کمک به انگلیسی ها برای حمله به نیروهای آلمانی در تانگانیکا است. در ابتدا، نیروهای انگلیسی به دلیل حضور یک قایق بزرگ توپدار که در دریاچه گشت زنی می کند، برای ورود به این منطقه با مشکل مواجه هستند. در نتیجه این دو، راهی برای نابودی این قایق آلمانی پیدا می کنند.

با حضور هامفری بوگارت و کاترین هپبورن، بازی ها در طول ۱۰۵ دقیقه نمایش فیلم همواره قوی باقی می مانند. در واقع این همان نقشی است که تنها اسکارِ بوگارت را برایش به ارمغان آورد. جدای از بازیگری و ماجرای جنگ جهانی اول، این فیلم با یک ماجرای عاشقانه جذاب تقویت شده است. رابطه پرتنش بین یک زن خداپرست و یک مرد دائم الخمر مطمئناً عجیب است، و حتی زمانی که این دو عاشق می شوند، داستانشان جذاب تر هم می شود. آن ها با هم عهد می بندند که زنده از این مخمصه بیرون بیایند.

۸- Mountains of the Moon (1990)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

در بیشتر نقاط آفریقا، بومیان اغلب در مورد این واقعیت که کاشفان خارجی با کشف کوه ها، حوزه های آبی و مناطق مختلف برای خود نامی دست و پا کرده اند، شوخی می کنند، با این حال بسیاری از مردم محلی قبلاً این “اکتشافات” را دیده بودند. البته ممکن است برخی استدلال کنند که این کشف تا زمانی که مستند نشده، رسمی نیست و این زاویه ای است که فیلم کوه های روی ماه با آن همراه می شود. این فیلم ماجراهای دو کاشف به نام های ریچارد برتون و جان هنینگ اسپکه را روایت می کند که با پیدا کردن سرچشمه رود نیل مشهور شدند.

قبل از رسیدن به موفقیت، این دو مرد با انواعی از چالش ها مواجه می شوند. آن ها با بومیان درگیر می شوند، شرایط آب و هوایی خشنی را تجربه می کنند و دچار آسیب های شخصی و فیزیکی می شوند. حتی بعد از این افتخار، پایان خوشی در انتظارشان نیست. دشمنی شکل می گیرد و برتون دوست خود را فردی نه در جستجوی حقایق بلکه در جستجوی شهرت می داند. اسپیک می گوید که ماموریتشان تمام شده است، اما برتون اصرار دارد که شواهد هنوز کافی نیستند. و پایان داستان چیزی است که یقیناً مخاطبان را شوکه می کند.

۷- Mister Johnson (1990)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

آقای جانسون که بر اساس رمانی از جویس کری به همین نام ساخته شده است، داستان مردی نیجریه ای را روایت می کند که شیفته تمام چیزهای انگلیسی است. او بیشتر با استعمارگرها همزادپنداری می کند تا آفریقایی های هم تبارش و روزهای خود را صرف تحت تاثیر قرار دادن رئیسش هری رودبک (پیرس برازنان) می کند. تمایل او به درخشش در نگاه رییسش باعث می شود که کارهای غیرقانونی متعددی انجام دهد که منجر به سقوطش می شود.

معمولاً شخصیت هایی که برای پیشرفت به تملق و چاپلوسی متکی هستند، همیشه دوست داشتنی نیستند، اما آقای جانسون می تواند با طنز، سختکوشی و انعطاف پذیری خود مخاطبان را به وجد بیاورد. تنها چیزی که او می خواهد این است که به خانواده اش زندگی بهتری بدهد و اگر این به معنای روز صد بار گفتنِ عبارت “بله آقا!” به آقای رودبک باشد، اصلاً برایش مشکلی ندارد. متأسفانه، او در انتهای داستان بیش از حد جوگیر می شود.

۶- Out of Africa (1985)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

بیشتر آثار مریل استریپ از دهه ۸۰ میلادی کمتر مورد توجه قرار گرفته و نادیده باقی مانده اند و در میان آثار کم تر شناخته شده او در دوران جوانی، نام فیلم خارج از آفریقا نیز به چشم می خورد. او در این فیلم نقش یک اشراف زاده انگلیسی به نام کارن بلیکسن را بازی می کند که در سال ۱۹۱۳ برای کمک به شوهرش در اداره یک مزرعه قهوه به کنیا می رود. وقتی شوهر کارن به او خیانت می کند، زن داستان نیز شیفته یک شکارچی می شود، اما این رابطه پیچیده تر از این حرف هاست، زیرا شکارچی اصلاً به مفهوم ازدواج اعتقادی ندارد.

جدا از داستان عاشقانه، این فیلم به خاطر تلاش های شدید و بی وقفه کارن برای اطمینان از زندگی خوب کارگرانش، عموماً دلگرم کننده است. او حتی قصد دارد پس از نقل مکان به این کشور، زمین های خود را به کارگرانش واگذار کند. امروزه، مزرعه وسیع کارن بلیکسن در حال حاضر پیشرفته ترین و بهترین منطقه ییلاقی کنیا و خانه برخی از ثروتمندترین و تاثیرگذارترین افراد در این کشور شرق آفریقا است.

۵- Zulu (1964)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

زولو یکی از فیلم هایی است که مایکل کین به آن افتخار می کند و در آن، وی نقش سرباز شجاع اما مغرور و خودبرتربین انگلیسی، ستوان گونویل برومهد را بازی می کند که وظیفه اش جلوگیری از شورش قبیله زولو در آفریقای جنوبی استعماری است. این وقایع به ماجرایی ختم می شود که اکنون به عنوان نبرد دریفت رورک شناخته می شود.

این داستان کمی شبیه داستان ۳۰۰ اسپارتی است که از ترموپیل در برابر یک نیروی مهاجم بزرگ ایرانی دفاع کردند .در اینجا ۱۵۰ سرباز انگلیسی (که تعدادی از آن ها زخمی شده اند) مجبور به دفاع از خود در برابر نیروی بزرگ ۴,۰۰۰ نفری قبیله زولو می شوند. بنابراین بهترین لحظات فیلم از سکانس های نبرد و مبارزه اش به دست می آیند و نکته جالب تر در مورد این نبرد خاص این است که هیچ بازنده ای وجود ندارد. ۴۰۰ زولو و ۱۷ افسر انگلیسی کشته شدند و در نهایت هر دو طرف با آتش بس موافقت کردند.

۴- Chocolat (1988)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

شکلات که از طریق یک سری فلش بک ها روایت می شود، داستان یک زن فرانسوی به نام فرانس دالنز را روایت می کند، در حالی که وی روزهای ابتدایی زندگی اش در کامرونِ تحت اشغال فرانسه را به یاد می آورد. در طول سال های کودکی، او دوستی محکمی با خدمتکار خانه، ایمی، برقرار می کند. بنابراین فیلم از دیالوگ های بین این دو برای بحث درباره خوبی ها و بدی های استعمار استفاده می کند. به زودی همه چیز پیچیده می شود، وقتی که مادر فرانس به مرد فروتن آفریقایی علاقه پیدا می کند.

از آنجا که پدر فرانس یک مدیر استعمارگر بدجنس و متعصب است و هر لحظه این خطر وجود دارد که متوجه حس دختر و همسرش به خدمتکار خوش قلب خانواده شود، در سراسر فیلم احساس تنش وجود دارد. در نهایت، مادر فرانس تبدیل به یک شرور داستان می شود، چرا که پس از اینکه ایمی درخواست های ضمنی او را به دلیل ترس از توهین به کارفرمای خود رد می کند، ناگهان در صدد انتقام از مرد آفریقایی بر می آید.

۳- Ceddo (1977)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

فیلم هایی با مضامین مذهبی همیشه تفکر برانگیز هستند و شدو نیز از این قاعده مستثنی نیست. فرانسوی ها در سنگال پست های کنترلی ایجاد کردند و در عین حال، مبلغان مذهبی نیز به این منطقه ورود می کنند و اکثریت مردم را به مسلمان تبدیل کردند. با این حال، گروهی به نام شدو در برابر تلقین تفکرات مذهبی مسیحیان فرانسوی مقاومت می کند و بر حفظ ارزش های سنتی و پرستش خدایان آفریقایی اصرار دارد.

حتی در شرایطی که مبلغان صلح را موعظه می کنند، جنگی بین مسلمانان و غیرمسلمانان محلی در می گیرد و هر گروه قصد دارد سلطه خود را در منطقه اعلام کند. به طور کلی صحنه های نبرد بی پایان چیزی است که شدو را به جایگاه فیلمی که باید دید می رساند اما دیالوگ ها هم هوشمندانه هستند و فیلم اغلب به این نکته اشاره می کند که معنویت به مراتب بهتر از دین است.

۲- The Lion Has Seven Heads (1970)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

شیر هفت سر دارد از ماجراجویی های چه گورا در آفریقا الهام می گیرد. این انقلابی علاوه بر ایفای نقشی مهم در انقلاب کوبا، تلاش کرد تا منطقه کنگو را از امپریالیسم آزاد کند و در این فیلم شخصیتی دیده می شود که از او الگو گرفته شده است. در اینجا، قهرمان با بیماری و چالش های بوروکراتیکی که چه گوارا با آن ها مواجه بود، روبرو نمی شود. در عوض، او مخالف یک واعظ متعصب است که او را ضد مسیح می داند. عنوان فیلم اشاره ای است به یک جانور هفت سر که در کتاب مکاشفه در مورد آن صحبت شده است.

این فیلم بازیگران زیادی از بومیان را به عنوان سیاهی لشکر به کار می گیرد، از این رو بسیار واقعی به نظر می رسد. علاوه بر این، فیلمبرداری آن با توجه به پوشش گیاهی و طراحی معماری منحصر به فرد آن زمان که به طور منظم به نمایش گذاشته می شود، الهام بخش و تاثیرگذار است. زوایای دوربین هم چیزی است که باید آن را ببینید و در اکثر صحنه ها، همیشه به نظر می رسد که شخصیت ها مستقیماً با بیننده صحبت می کنند.

۱- Wah-Wah (2005)‎

بهترین فیلم ها در مورد آفریقای دوران استعمار,فیلم درباره آفریقا

کشور کوچک سوازیلند درست در وسط آفریقای جنوبی واقع شده است و با وجود اینکه این کشور تا اوایل دهه ۹۰ به استقلال کامل دست نیافته بود، اما آفریقای جنوبی در اوایل سال ۱۹۶۸ استقلال خود را بدست آورد. چنین روند پیچیده سیاسی در کمدی – درام واه – واه بررسی می شود، جایی که رالف، مرد جوان سفیدپوستی که در سوازیلند بزرگ شده است، شاهد از هم پاشیدگی خانواده اش به دلیل پایان حکومت استعماری است.

در حالی که پیشرفت های جدید شادی زیادی را برای مردم محلی به ارمغان می آورد، رالف به شدت در رنج است. پدرش الکلی می شود و افرادی که دوستان خانوادگی محسوب می شوند، ناگهان آن ها را ترک می کنند. و بعد از اتمام فیلم، چیزهای بیشتری وجود دارد که مخاطبان می توانند از آن لذت ببرند. ریچارد ای.گرانت، کارگردان فیلم، کتابی (The Wah-Wah Diaries) نوشت که در آن به فرآیند آشفته ساخت این فیلم می پردازد. در برهه ای از این دوران، گرانت حتی مجبور به ملاقات با پادشاه سوازیلند و عذرخواهی به خاطر استفاده از ترانه های محلی محلی بدون تایید او شد.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش