یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۰۸۱۲
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم وسترن جنگی برتر تاریخ سینما؛ از Woman Walks Ahead تا Seraphim Falls

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

روزیاتو | ژانر وسترن یکی از نمادین ترین ژانرهای تاریخ سینما بوده و شامل چند زیرژانر منحصر به فرد است. در حالی که ممکن است امروزه به اندازه دوران طلایی این ژانر در دهه ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۰ تعداد زیادی وسترن ساخته نشود، بهترین وسترن ها ردپای غیرقابل انکار خود را در فرهنگ پاپ به جا گذاشته اند.

در میان بسیاری از زیرژانرهای وسترن، ژانری فرعی وجود دارد که به دلیل تولید روایت های حماسی باشکوه معروف شده است – و آن فیلم جنگی وسترن است. فیلم‌های جنگی وسترن که معمولاً در زمان و مکانی شبیه به وسترن روایت شده و دارای یک درگیری بزرگ است. در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ مورد از بهترین فیلم های وسترن جنگی آشنا خواهیم کرد.

۱۰- Free State of Jones (۲۰۱۶)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

Free State of Jones الهام گرفته از زندگی نیوتن نایت – با بازی متیو مک‌کانهی در این فیلم وسترن جنگی- مردی اهل می سی سی پی است که در طول جنگ داخلی آمریکا، ارتش کنفدراسیون را ترک کرده و ارتش کوچکی از شورشیان را علیه آن ها رهبری می کند، در حالی که در جریان این درگیری های نظامی و پس از آن، با تبعیض نژادی نیز مبارزه می کرد

در حالی که فیلم دولت آزاد جونز به طرز خطرناکی به روایت کلیشه ای یک ناجی سفیدپوست نزدیک می‌شود، همانطور که چندین منتقد به آن اشاره کرده‌اند، و به طور کلی در پرداخت مناسب به معضل نژادپرستی که می‌خواست کاوش کند ناکام می ماند، اما همچنان نمونه‌ای بی نقص و دیدنی از یک فیلم وسترن جنگی است. وقتی صحبت از این زیرژانر خاص در وسترن به میان می آید، جنگ داخلی آمریکا اغلب یک فضای محبوب است، در حالی که در این فیلم نیز مانند فیلم های مشابه شاهد تمرکز بر شخصیتی واحد هستیم که مخاطب از دریچه نگاه او اتفاقات واقعی تاریخی را تماشا می کند.

۹- Hostiles (۲۰۱۷)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

Hostiles داستان یک سفر خطرناک در غرب وحشی را دنبال می کند، جایی که سروان جوزف بلوکر که به زودی بازنشسته می شود، همراه با گروهی از سربازانش مامور می شوند تا رئیس قبیله شاین، عقاب زرد و خانواده اش را به سرزمین هایشان در مونتانا بازگرداند. در طول مسیر، آنها با زنی به نام روزالی کوید روبرو می شوند که شوهر و سه فرزندش در یک حمله کشته شده اند و در این سفر به آنها می پیوندد.

یک فیلم خیره کننده برای علاقمندان ژانر وسترن، به لطف فیلمبرداریخیره کنده اش، فیلم وسترن دشمنان از آن دسته فیلم هایی است که تماشای آن به دلیل خشونت بالای به تصویر کشیده شده، دشوار است. خشونت یکی از تم های اصلی فیلم است، درست از همان صحنه دلهره آور و تکان دهنده آغازین، و این خشونت به سرعت اتفاق می‌افتد که مخاطب را به اندازه شخصیت‌های داستان از این اتفاقات بهت زده می کند.

۸- Woman Walks Ahead (۲۰۱۷)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

Woman Walks Ahead داستان کاترین ولدون، نقاشی است که در پایان قرن نوزدهم از نیویورک به قلمرو داکوتا سفر می کند تا پرتره ای از گاو نشسته، رهبر قبیله لاکوتا بکشد. به محض رسیدن به آنجا، زندگی او با تقلاهای مردم لاکوتا برای بازپس گیری حقوق خود در ارتبا به سرزمینشان درگیر می شود، که او را به درگیری با مقامات، به ویژه عوامل سرخپو ستی که در منطقه عمل می کنند، سوق می دهد.

در حالی که برخی نادرستی‌های تاریخی در این فیلم وسترن وجود دارد، مانند تقریباً هر فیلمی که بر اساس رویدادهای زندگی واقعی ساخته شده است، زن جلو می رود به خاطر تصویری که مایکل گری آیز از شخصیت گاو نشسته ارائه می دهد مورد تحسین قرار گرفت. روی هم رفته، زن جلو می رود فیلم دیگری است که نشان می دهد چه چیزی ژانر وسترن جنگی را به چیزی که هست تبدیل کرده است – یک درگیری شفاف و بزرگ که زندگی همه افراد دخیل در آن را در پس‌زمینه غرب وحشی آمریکا، که تقریباً خودش نیز یکی از شخصیت های فیلم است، شکل می‌دهد.

۷- Glory (۱۹۸۹)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

Glory یکی از فیلم های عالی است که داستان آن در طول جنگ داخلی ایالات متحده اتفاق افتاده و بر روی هنگ پیاده نظام ۵۴اُم ماساچوست تمرکز دارد، یکی از اولین هنگ هایی که از سربازان آمریکایی آفریقایی تبار در ارتش اتحادیه تشکیل شده بود. نقطه اوج فیلم، نبرد دوم فورت واگنر است که هرگز توسط ارتش اتحادیه تصرف نشد و بسیاری از شخصیت های فیلم از آن جان سالم به در نبرده اند.

اگرچه به اندازه فیلم‌های دیگر شبیه وسترن نیست، اما افتخار برخی از عناصر کلیدی این زیرژانر را به‌ویژه در رابطه با محیط جنگ داخلی آمریکا در خود دارد، و نکات داستانی بازتابی از درگیری های اجتماعی بزرگ‌تر در ایالات متحده آمریکایی است که پس از جنگ داخلی شکل گرفت. همچنین این فیلم اولین جایزه اسکار دنزل واشنگتن را برای بازی در نقش مکمل سیلاس تریپ برایش به ارمغان آورد.

۶- The Good, the Bad and the Ugly (۱۹۶۶)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

خوب، بد و زشت ستونی برای کل ژانر وسترن است، فیلمی آنقدر تاثیرگذار و نمادین که همه چیز در مورد آن – از شخصیت هایش گرفته تا نماهایش و موسیقی آن – در شکل گیری تاریخ سینمای پس از این وسترن فراموش نشدنی نقش داشته است. فیلمی چنین نمادین و ماندگار می تواند برچسب های بسیاری داشته باشد، و با توجه به چگونگی روایت داستان آن در طول جنگ داخلی آمریکا، خوب، بد و زشت می‌تواند بخشی از ژانر فرعی وسترن جنگی در نظر گرفته شود.

این فیلم داستان سه شخصیت اصلی، بلوندی (“خوب”)، چشم فرشته ای (“بد”) و توکو (“زشت”) را دنبال می کند که همه در منطقه جنوب غربی آمریکا در حال جستجوی مقدار زیادی طلا هستند که مدفون شده است. اتحادهای شکل گرفته بین این سه در طول مسیر دچار تغییراتی می شود تا اینکه در گورستان محل دفن شدن طلاها رو در روی هم قرار می گیرند، همانجایی که درگیری مکزیکی مشهور این سه اتفاق می افتد و پایانی که در آن شخصیت خوب با سهم خود از گنج بیرون آمده و دو شخصیت دیگر سرنوشت متفاوتی پیدا می کنند.

۵- The Alamo (۱۹۶۰)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

یکی دیگر از نقاط عطف این ژانر، آلامو، یکی از آثار جان وین هم در نقش بازیگر نقش اصلی و هم کارگردان است –که علاوه بر نشستن در پشت دوربین، نقش دیوی کراکت ملقب به پادشاه سرحدات وحشی را نیز بر عهده داشت. همانطور که از نام آن پیداست، این فیلم داستان نبرد آلامو در سال ۱۸۳۶ را روایت می کند، یک پیروزی قاطع برای مکزیکی ها که هنوز نقطه عطفی در انقلاب تگزاس محسوب می شود.

در کنار سکانس های مربوط به محاصره طولانی و خود نبرد، که به آلامو برچسب «فیلم جنگی» را می‌دهد، تضادی بنیادین بین شخصیت‌های قوی همه پرسوناهای اصلی درگیر، از فرماندهان آلامو، بویی و تراویس گرفته تا سرهنگ کروکت، وجود دارد که همگی ایده های متفاوتی در مورد نحوه اداره پادگان و سربازان حاضر در آن دارند. در حالی که فضای روایت این فیلم به اندازه فیلم‌های دیگر باز نیست، دوره‌ای که داستان در آن اتفاق می‌افتد باعث می‌شود که آلامو قطعاً در ذیل ژانر فرعی وسترن جنگی قرار گیرد.

۴- Dances With Wolves (۱۹۹۰)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته سال ۱۹۸۸ از مایکل بلیک، با گرگ‌ها می‌رقصد، یکی از بهترین و بزرگ ترین فیلم های دوران حرفه‌ای کوین کاستنر است که بازیگری نقش اصلی، تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم را بر عهده داشت. این فیلم وسترن جنگی داستان ستوان ارتش اتحادیه، جان دانبار را دنبال می کند که پس از مجروح شدن در نبردی در تنسی، به یک پاسگاه در مرز کلرادو فرستاده می شود. او به زودی با گروهی از مردان قبیله سیو که در نزدیکی پاسگاه زندگی می کنند آشنا شده و زندگی او عمیقاً با سرنوشت این قبیله در هم آمیخته می شود.

Dance With Wolves مطمئناً محصول زمان خود است، با تکیه بر مجموعه ای از کلیشه های تکراری این ژانر – از “نجات دهنده سفیدپوست” تا “سرخپوست وحشی نجیب” – که امروزه کمی قدیمی شده اند، اما همچنان یک وسترن حماسی باشکوه و پر از احساسات عمیق است، فیلمی که جنگ و سرحدات هر دو شخصیت های خودشان را دارند، همان چیزی که باید در هر فیلم وسترن خوبی باشد.

۳- Seraphim Falls (۲۰۰۶)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

مانند بسیاری از وسترن‌های مدرن، سرافیم فالز جذابیت را از ایده غرب وحشی و سرحدات دور کرده و به شکلی عمیق به بی‌رحمی و خشونت آن دوران می‌پردازد. مانند Hostiles، این نیز از لحاظ بصری فیلم زیبایی است، با فیلمبرداری واقعاً حیرت انگیز و باکیفیت، اما همچنین فیلمی است که از خونریزی ابایی ندارد.

این فیلم وسترن جنگی داستان دو مرد به نام‌های گیدیون و سرهنگ کارور را دنبال می‌کند که در حال تعقیب یکدیگر در سراسر نوادا هستند، پس از اتفاقی که در طول جنگ داخلی آنها را به‌طور غیرقابل برگشتی در مقابل یکدیگر قرار داده است. گیدیون به طور تصادفی باعث ایجاد یک آتش سوزی در انباری مزرعه کارور شده است که سپس به خانه اش سرایت کرده و باعث مرگ همسر و فرزندانش شده است. کارور از آن زمان به بعد در تعقیب گیدیون بوده است و سکانس اوج فیلم در پایان آن رخ می دهد که این دو در بیابان مقابل هم قرار می گیرند.

۲- How the West Was Won (۱۹۶۲)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

یکی از فیلم های حماسی و خانوادگی بی نقص در ژانر وسترن، چگونه غرب تسخیر شد، داستان مجموعه‌ای از شخصیت‌ها را دنبال می‌کند که همگی به نوعی با یکدیگر مرتبط هستند و از طریق مجموعه‌ای از رویدادهای محوری در تاریخ غرب وحشی که از دهه ۱۸۳۰ تا ۱۸۸۰ را در بر می گیرد، روایت می شود. از میان این رویدادها، یکی جنگ داخلی آمریکا و به طور خاص نبرد شیلو در سال ۱۸۶۲ است.

این فیلم در زمان انتشار خود یک موفقیت تجاری عظیم بود، یکی دیگر از نمادهای اصلی ژانر وسترن که چندین زیرژانر را نیز در بر می‌گیرد. خط داستانی آن به ویژه در این امر موثر واقع می شود زیرا جهش از یک برهه در تاریخ غرب وحشی به لحظه دیگر به فیلم اجازه می دهد تا همزمان ذیل چندین زیر ژانر قرار گیرد، از جمله زیر ژانر فیلم های وسترن جنگی.

۱- The Last of the Mohicans (۱۹۹۲)‎

فیلم جنگی,فیلم وسترن جنگی

The Last of the Mohicans احتمالاً مشهورترین فیلم در زیرژانر جنگی وسترن است، که در نمادین بودن تنها کمی پایین تر از کلاسیک بدون تاریخ مصرف و افسانه ای خوب، بد، زشت قرار می گیرد. داستان آخرین موهیکان بر اساس رمانی به همین نام در سال ۱۸۲۶ نوشته جیمز فنیمور کوپر، در جریان جنگ فرانسه و سرخپوستان در اواخر قرن هجدهم روایت می شود.

داستان این فیلم در مورد یک مرد متعلق به قبیله موهیکان به نام چینگاچگوک و پسرانش، اونکاس و هاوک آی است – دومی یک مرد سفیدپوست که چینگاچگوک او را به فرزندخواندگی پذیرفته است – در حالی که کورا و آلیس مونرو را برای رفتن پیش پدرشان، یک سرهنگ ارتش بریتانیا که فرماندهی قلعه ای در کوه های نیویورک را بر عهده دارد، همراهی می کنند. اما یک محاصره، قبایل بومی رقیب و تراژدی در انتظار همه آنهاست.

The Last of the Mohicans همه چیزهایی را دارد که یک فیلم جنگی وسترن باید داشته باشد، از یک درگیری جذاب که زندگی شخصیت های داستان را دگرگون می کند تا احساسات عمیقی که در کل فیلم جریان دارد. سکانس پایانی این فیلم وسترن یک شاهکار مطلق است که چیزی کم از یک سکانس نمادین در تاریخ سینما نیست، همراه با دیالوگ های بسیار اندک و موسیقی متن اصلی فیلم که به سرعت قابل تشخیص است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش