سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۰۱۲
فیلم و سینمای جهان

مهمترین فیلم‌های توقیفی سینمای جهان؛ ممنوع!

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,آخرین تانگو در پاریس

فقط سینمای ایران نیست که فیلم‌های جنجالی و توقیفی دارد. دنیای سینما از این جور اتفاقات پر است. دلیل این اتفاق نیز البته بیشتر به خشونت یا پرده‌دری‌های مضمونی و تصویری فیلم‌ها ربط دارد. در زیر ١٠ فیلم مهمی که مدتی توقیف بوده‌اند با هم مرور می‌کنیم...

 

كشتار با اره‌برقی در تگزاس

(تاب هوپر /١٩٧٤)

این فیلم به دلیل تعدد سكانس‌های خشونت‌آمیز و ترسناك در كشورهای فنلاند، انگلستان، برزیل، استرالیا، آلمان، شیلی، سوئد، نروژ و ایرلند به نمایش درنیامد.  فیلم براساس زندگی واقعی قاتلی به نام ادگین ساخته شده بود كه پوست انسان می‌پوشید، اما از اره‌برقی استفاده نمی‌كرد.

 

حقیقت همیشه از داستان عجیب‌تر و صدالبته ترسناك‌تر است. «كشتار با... »، كه بر مبنای جنایت‌هایی واقعی و وحشتناك ادگین ساخته شده است، در نگاه نخست مستندی قدیمی  و كم‌هزینه به نظر می‌رسد.  تاب هوپر می‌گوید:   «انتخاب این عنوان برای فیلم باعث شد دوستان زیادی را از دست بدهم.  فكر می‌كنم آنها كمی زیاده‌روی كردند، شاید هم واقعا دلیلی برای این كارشان داشتند.»

 

آخرین خانه سمت چپ

 (وس كریون/١٩٧٢)

در كشورهای سنگاپور، ایسلند، نیوزیلند، نروژ و آلمان غربی به نمایش درنیامده و برای ١٨‌سال در انگلستان و بیشتر از ٣٢‌سال در استرالیا ممنوع بوده است.  این فیلم را وس كریون ساخت كه فیلم «تپه‌ها چشم دارند» او هم در فنلاند ممنوع شده بود. او برای فیلم‌های ترسناكی مثل كابوس در خیابان الم و سری جیغ هم شهرت چشمگیری دارد.

 

پرتقال كوكی  

(استنلی كوبریك /١٩٧١)

در كشورهای ایرلند، سنگاپور، مالزی، اسپانیا و كره به مدت دو دهه ممنوع شد.  یك اقتباس جنجالی از كتاب آنتونی بورخس كه خود كوبریك آن را به پیشنهاد پلیس و به خاطر تهدیدهایی كه علیه او و خانواده‌اش انجام شده بود، در انگلستان به نمایش درنیاورد و این موضوع را همسرش بعد از مرگ او فاش كرد.

 

 در «پرتقال كوكی» كوبریك با این مشكل روبه‌رو است كه تماشاگر را متقاعد كند آنچه در فیلم می‌بیند آینده نزدیك است.  راه‌حل هنری‌اش این است كه به مكان فیلم ظاهر و حس‌وحال مكان‌های زندگی روزانه‌مان را می‌دهد، در عین حال كه به آن نوعی جلوه غیرعادی می‌بخشد. یكی از صحنه‌های تكان‌دهنده‌تر پرتقال كوكی صحنه قتل یك زن به دست الكس با اثر هنری ساخت خودش -یك مجسمه- است.

 

عجیب‌الخلقه‌ها

(تاد برونینگ /١٩٣٢)

نمایش آن در كشورهای ایتالیا، فنلاند و ایرلند ممنوع شد.  تصمیم عجیب برونینگ برای استفاده از آدم‌های معمولی با شكل و شمایل عجیب و درهم به‌جای بازیگران گریم‌شده حسابی تماشاگران را شگفت‌زده كرد و با این‌كه این فیلم حالا یك فیلم كالت به حساب می‌آید، اما برونینگ برای ساختن فیلم بعدی‌اش باید خیلی تلاش می‌كرد.

 

آخرین تانگو در پاریس

 (برناردو برتولوچی/١٩٧٢)

این فیلم در كشورهای ایتالیا، نیوزلند، پرتغال، سنگاپور و كره‌جنوبی ممنوع شد. آخرین تانگو در پاریس نامزد دو جایزه اسكار بود و یكی از مشهور‌ترین فیلم‌های بدنام تاریخ سینماست.  داستان حول محور یك آشنایی اتفاقی بین بیوه مرد ٤٥ساله‌ای دور می‌زند به نام پُل (براندو) و زن جوان ٢٠ساله‌ای به نام جین (اشنایدر). این دو به‌طور تصادفی در آپارتمانی كه برای اجاره گذاشته شده، به هم برمی‌خورند.

 

 پل می‌خواهد درد جانكاه ازدست‌دادن همسرش را تسكین دهد. جین كه در برابر اصالت این احساس واكنشی توأم با احساس ترحم دارد، رابطه با پل را بهتر از حرافی‌های پوچ و بی‌مغز نامزدش می‌داند.  از لحظه‌ای كه این دو اسم‌شان را به یكدیگر می‌گویند، رابطه‌شان رو به افول می‌گذارد. درحالی كه در عین سادگی چشم همه به صحنه‌های آخرین تانگوی پاریسی مانده بود. اما آخرین تانگو، راوی داستان رویاپردازان و سیاستمداران نبود.

 

جن‌گیر

(ویلیام فریدكین /١٩٧٣)

این فیلم یكی از ترسناك‌ترین و جنجال‌برانگیز‌ترین فیلم‌های تمام ادوار سینماست و نمایش آن در كشورهای انگلستان، مالزی و سنگاپور ممنوع شد. منتقدان استقبال بسیار گرمی  از فیلم كردند و فیلم نامزد ١٠جایزه اسكار و برنده دوتای آنها (صدا و تدوین) شد. «جن‌گیر» علاوه بر موضوع جنجالی‌اش، یكی از مهوع‌ترین و دلخراش‌ترین فیلم‌هایی است كه تابه‌حال ساخته شده است.

 

 هنگام نمایش این فیلم اخبار زیادی از غش، حملات تشنجی و هیستری و حتی در بعضی موارد سقط جنین از تماشاگران گزارش شد. نمایش این فیلم در فنلاند ممنوع شد. این فیلم در انگلستان دو بار رده‌بندی سنی شد.  قسمت‌هایی از آن حذف شد.  جین فوندا و شرلی مك لین نامزد بازی در نقش كریس مك دا نیل (مادر دختر جن‌زده) بودند. جك نیكلسون هم قرار بود در نقش پدر كاراس (كشیش جوان) بازی كند.

 

كالیگولا

 (تینتو براس و باب گوچیونه /١٩٧٩)

در كشورهای كانادا و ایسلند به نمایش درنیامد. داستان جنجالی امپراتوری روم و نمایش خشونت فراوان به همراه مضامین غیراخلاقی دیگر باعث شد این فیلم جنجالی‌ترین آثار سینمایی لقب بگیرد. در این فیلم بازیگران مطرحی مثل مالكوم مك داول، پیشتر اوتول و هلن میرن شركت داشتند. كالیگولانام امپراتوری است كه در سال ٣٨پس از میلاد در روم حكومت می‌كرد. زندگی این امپراتور پس از مرگ خواهرش در وسیلا كاملا تغییر می‌كند. كالیگولا همچنین عنوان نمایشنامه‌ای است كه آلبر كامو آن را براساس داستان این امپراتور به رشته تحریر درآورد.

 

زندگی برایان

(تری جونز /١٩٧٩)

این فیلم هم در كشورهای نروژ، ایرلند و سنگاپور ممنوع بود.   «زندگی برایان» از نگاه شهروندان انگلیسی، به‌عنوان بهترین فیلم كمدی تاریخ سینما انتخاب شد. روزنامه گاردین پس از نظرسنجی از شهروندان انگلیسی برای انتخاب بهترین فیلم‌های كمدی سینما، فهرست ٥٠ اثر بر‌تر انتخاب‌شده را اعلام كرد كه این  فیلم در رده نخست قرار گرفته است.  

 

در جبهه غرب خبری نیست  

(لوئیس مایلستون/١٩٣٠)

در كشورهای آلمان و اتریش حدود سه دهه ممنوع اعلام شده بود. این فیلم موفق به كسب دو جایزه اسكار بهترین فیلم و بهترین كارگردانی شد، اما به خاطر مضامین ضدجنگ و پیام ضدآلمانی‌اش توسط هیتلر و متحدانش ممنوع شد. در نمایش بسیار كوتاه مدتش در سینماهای آلمان نیز نازی‌ها با رهاكردن موش در سالن‌های سینما نمایش را به هم ریختند.

 

«در جبهه غرب خبری نیست» یكی از شكوهمند‌ترین داستان‌هایی است كه در رابطه با جنگ جهانی اول نوشته شده است و فیلمی كه از روی آن ساخته شد، یكی از موفق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان است. این داستان مستقیما به نسلی از مردم آلمان اشاره دارد كه زندگی‌شان را برای جنگ فنا كردند.

 

شیطان مرده

 (سام ریمی/١٩٨١)

ممنوع‌شده در كشورهای مالزی، انگلستان، آلمان غربی، سوئد، ایسلند، ایرلند و سنگاپور.  این فیلم از نخستین فیلم‌هایی بود كه توسط فعالان مذهبی با عنوان «كثافت ویدیویی»- اصطلاحی كه برای انتقاد از نمایش صریح خشونت توسط سازمان‌های مذهبی، منتقدان و رسانه‌ها به كار گرفته می‌شود- مورد شماتت قرار گرفت.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش