سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۸۵۱
فیلم و سینمای جهان

گزارشی از افزایش رسوایی‌های جنسی در هالیوود

سینمای هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

به گزارش جام جم، شارلیز ترون در فیلم «هیولا» پس از این‌که مورد آزار جنسی و تجاوز مردی قرار می‌گیرد، عصیان می‌کند و از آن به بعد تصمیم به انتقام از مردان دیگری از این جنس می‌گیرد؛ نقشی که ترون را برای بازی در آن به اسکار بهترین بازیگر زن هم رساند.

 

کلید اولیه فیلم «بی‌خوابی» با آزار جنسی و سپس قتل یک دختر ۱۷ ساله زده می‌شود. یکی از محورهای اصلی فیلم «اسپلیت» هم دختری است که از قربانی‌های آزار و اذیت است.

 

هالیوود بجز فیلم‌های فراوانی از این دست حالا یک هفته‌ای می‌شود که قصه‌هایش را از جلوی دوربین به پشت دوربین و در دنیای واقعی منتقل کرده و نشان داده همه آن اذیت و آزارهای جنسی و تجاوز و سوءاستفاده شرم آور از قدرت، حقیقتی ترسناک است. آن هم نه توسط بیمارانی از طبقات فرودست و با زندگی مشقت بار و شرایط روحی نامتعادل بلکه در پوشش افرادی خوشنام، موجه و محبوب و دوست‌داشتنی در صنعت سرگرمی و هالیوود.

 

به‌دنبال گزارش اخیر نیویورک‌تایمز که در آن درباره سه دهه آزار و اذیت‌ها و تجاوزهای هاروی واینستاین، تهیه‌کننده بزرگ هالیوود نسبت به برخی بازیگران زن سینما از جمله آنجلینا جولی و گویینت پالترو پرده برداری شده، موج بی‌سابقه‌ای از افشاگری درباره این سوءاستفاده از قدرت در هالیوود به راه افتاده است. بعد از هاروی واینستاین، بن افلک، روی پرایس و الیور استون هم از انتقاداتی در این مورد در امان نماندند و درباره بی‌اخلاقی‌های آنها هم افشاگری شد.

 

این حجم از افشاگری و برملاکردن انحرافات شخصیتی چند چهره سرشناس هالیوود و دنیای سرگرمی، آن هم در کمتر از یک هفته، هم باعث تعجب و حیرت همگانی بویژه در میان خود فعالان و علاقه‌مندان سینما شده و هم سبب شده تا دیگر قربانیان جنایت‌های اخلاقی دیگر صنعت سینما هم در ادامه جرات پیدا کنند و دست به اقدامات شجاعانه و افشاگری‌های بی‌سابقه‌ای بزنند.

 

در صورت ادامه این روند که بعید هم نیست، هالیوود و صنعت فیلمسازی از گزند این رسوایی در امان نخواهد بود و می‌تواند متحمل ضربات غیرقابل جبران مادی و معنوی شود؛ هالیوودی که برخی فیلم‌هایش پر از صحنه‌های برهنگی و تجاوز و آزارجنسی است و از کنار این عناصر، دلارها به جیب می‌زند، حالا خودش گرفتار آن روی سکه این ماجرا شده است.

 

شیطانی در لباس تهیه‌کننده

هاروی واینستاین، تهیه‌کننده فیلم‌هایی چون شکسپیر عاشق، دار و دسته‌های نیویورکی و مالنا پس از این رسوایی نه‌تنها از کمپانی خودش «واینستاین» ـ توسط برادرش و هیات مدیره ـ اخراج شده، دیگر جایی هم در میان آکادمی اسکار ندارد و بتازگی از آنجا هم اخراج شده است.

 

درادامه تبعات این ماجرا روزگذشته امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم اعلام کرد نشان لژیون دونور از واینستاین که دارای فساد اخلاقی است پس گرفته می‌شود. به محض افشاگری نیویورک‌تایمز و اعتراف قربانیان آزارجنسی و تجاوز، برخی چهره‌های سرشناس هالیوودی که از دوستان واینستاین به‌شمار می‌روند، طی صحبت‌هایی علیه رفیق و همکار قدیمی خود موضع گرفته‌اند.

 

جورج کلونی، مریل استریپ، کیت وینسلت، بری لارسن، مارک روفالو، جودی دنچ، جنیفر لارنس و پاتریشیا آرکت از جمله سینماگران مطرحی هستند که سابقه همکاری در چند فیلم را با واینستاین دارند. آنها ضمن محکوم کردن اقدامات غیراخلاقی و شرم‌آور دوست تهیه‌کننده خود، افشاگری قربانیان جنسی این ماجرا را «شجاعانه» توصیف کردند.

 

هر چند به نظر می‌رسد اگر بخواهیم موشکافانه تر به این مساله نگاه کنیم، به نوعی پای کسانی هم که اقدام دوست قدیمی خود را محکوم کرده‌اند، در ماجرا گیر است، حتی با وجودی که ممکن است بعضی از آنها حالا که موضوع بیخ پیدا کرده و به یک رسوایی عظیم تبدیل شده، تظاهر به بی‌اطلاعی از شخصیت واینستاین می‌کنند.

 

گمانه‌زنی بدبینانه‌اش این است برخی ستاره‌های زن سینما که اقدامات افشاگرانه همکارانشان را «شجاعانه» توصیف می‌کنند، خود از ترس آبرو حرفی نمی‌زنند و از چگونگی پیشرفت‌ها و موفقیت‌های احتمالی توسط آقای تهیه‌کننده چیزی نمی‌گویند.

 

در این صورت پای بازیگر محبوب و اهل خانواده‌ای چون مریل استریپ که واینستاین را خدا خوانده و در فیلم‌هایی چون «بانوی آهنین» و «آگوست: اوسیج کانتی» با او همکاری کرده بود هم در این ماجرا باز است. همین‌طور جودی دنچ که در چند فیلم با واینستاین همکاری کرده و حتی به‌دلیل ارادت فراوان، نام این تهیه‌کننده را روی بدنش خالکوبی کرده است!

 

بی‌اخلاقی کارگردان آرگو

از متهمان اخیر این موج رسوایی هالیوودی، بن افلک بازیگر و کارگردان سینما است. جالب اینجاست که او جزو افرادی بود که درباره بی‌اخلاقی‌های واینستاین به اظهارنظر پرداخت، اما بلافاصله خودش هم متهم به بی‌اخلاقی و اذیت و آزار جنسی شد. افلک که در ایران بیشتر با کارگردانی فیلم ضدایرانی «آرگو» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۳ یک بازیگر و مجری تلویزیونی به نام هیلاری برتون را مورد اذیت و آزار جنسی قرار داد.

 

این افشاگری را برتون در همین چند روز گذشته انجام داد. افلک البته به محض افشاگری این خانم، صمیمانه از رفتار نادرستی که درباره او انجام داد، عذرخواهی کرد. هر چند این پوزش، نمی‌تواند بدگمانی عمومی را که حالا نسبت به او ایجاد شده برطرف کند. جالب اینجاست جورج کلونی هم یکی از تهیه‌کننده‌های «آرگو» بود که اشاره شد دوستی دیرینی با واینتساین داشت.

 

البته هنوز مورد مشکوکی درباره این چهره سرشناس گزارش نشده، شاید هم قربانیان آزار و اذیت‌های احتمالی را به‌خاطر خوش‌تیپی و محبوبیت کلونی زیرسبیلی رد کرده باشند! اما نکته جالب دیگری هم هست که نشان از دوستی افلک و واینستاین دارد و آنها از جمله در «شکسپیر عاشق» با هم همکاری داشتند.

 

همان فیلمی که بازیگر نقش اصلی زن آن، گویینت پالترو بود و پس از سوءاستفاده جنسی واینستاین بود که موفق به دریافت این نقش مهم و بعد پیشرفت در ادامه کار سینما شد. همان‌طور که می‌بینید، ریزبینی و موشکافی در شناسنامه برخی فیلم‌های مشهور هالیوودی، می‌تواند مناسبات خطرناک و غیراخلاقی مختلفی را برملا کند.

 

از الیور استون تا وودی آلن

یکی دیگر از متهمان جریان شکل گرفته یک هفته اخیر هالیوود، الیور استون است. کارگردان بزرگ آمریکایی که اتفاقا ساخت آثاری ضدسیاست‌های آمریکایی از جمله «جوخه»را در کارنامه دارد. او جزو معدود کسانی بود که در اظهارنظر درباره واینستاین، به همدردی با او پرداخت، اما بلافاصله با افشاگری یک بازیگر و مدل به نام کری استیونز مجبور به عقب‌نشینی از این حمایت ضمنی شد.

 

استیونز پرده‌برداری کرد که استون سال‌ها قبل او را مورد تعرض جنسی قرار داده بود. این طرز تلقی البته غیرمنصفانه است، اما راستش همان موقع که استون در فیلم «دوربرگردان» نقش یک قربانی جنسی را به جنیفر لوپز داده بود باید شستمان از انحراف اخلاقی این فیلمساز خبردار می‌شد!

 

روی پرایس، مدیر ارشد اجرایی آمازون هم از دیگر افراد بانفوذی است که در همین چند روز متهم به سوءاستفاده از قدرت و آزار و اذیت جنسی شده. این افشاگری تقریبا همه فعالیت‌های زیرمجموعه او را تحت‌الشعاع قرار داده و حتی باعث شد مراسم فرش قرمز جدیدترین فیلم سینمایی وودی آلن، «چرخ فلک» ـ که استودیو آمازون پخش‌کننده آن است ـ هم لغو شود. نکته جالب اینجاست که بعید نیست بزودی پای این فیلمساز محبوب سینما هم به این ماجراهای افشاگری باز شود.

 

او در سال‌های دور در این زمینه حاشیه‌ساز شده بود؛ درست وقتی که تصمیم گرفت با دختری که او را همراه همسرش میا فارو به فرزندخواندگی قبول کرده بود، روی هم بریزد و بعد با طلاق فارو با دخترشان ازدواج کند! احتمالا قربانیان احتمالی آلن، همه سوءاستفاده‌ها را به‌خاطر نمک و نبوغ او بخشیده باشند. آن کلاف پیچیده و دومینوی روابط مشکوک هالیوودی، درباره «چرخ فلک» فقط به‌وجود وودی آلن و روی پرایس منوط نیست و باید به حضور کیت وینسلت بازیگر نقش اصلی فیلم هم اشاره کرد؛ کسی که سابقه چند همکاری با واینستاین را از جمله در فیلم بی‌پروای «کتابخوان» دارد.

 

صنعت سینمای جهان در بهت

اگرچه فعلا این هالیوود است که دارد با این رسوایی دست و پنجه نرم می‌کند و فعلا و احتمالا تا آینده‌ای نامعلوم تاوان می‌دهد، اما این افشاگری‌ها باعث شده صنعت سینما در دیگر نقاط جهان هم مبهوت این موضوع باشد و فعالان و علاقه‌مندان این عرصه را متوجه این مساله کند که افراد بانفوذ زیادی هستند که بی‌شرمانه از قدرت و سرمایه و نام و اعتباری که دارند سوءاستفاده می‌کنند.

 

سینمای ایران شریف‌تر از این حرف‌هاست که حتی بتوان این بدنامی را در حوالی آن متصور شد، با این حال نمی‌توان منکر وجود افراد سودجو و منحرف در این خصوص هم بود. بنابراین لزوم نظارت اخلاقی بر آن توسط دستگاه‌های متولی و نظارتی بیش از همیشه ضروری به‌نظر می‌رسد. همه امیدواریم که با پایبندی افراد صاحب قدرت در این سینما و هر سینمای دیگری در هر نقطه از جهان، شاهد سلامت و امنیت اخلاقی در پشت‌صحنه و خود فیلم‌ها و آثار نمایشی باشیم.

 

واکنش زرد دیوانه به رسوایی واینستاین

در میان همه اظهارنظرها در چند روز اخیر، شاید یکی از جالب‌ترین واکنش‌ها مربوط به زرد دیوانه، یعنی ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا باشد. او پس از مطلع شدن از این ماجرا گفت: «من سال‌هاست هاروی واینستاین را می‌شناسم. اصلا تعجب نکردم.» این اظهارنظر از این منظر که او همجنس خود را خوب می‌شناسد، قابل تامل است.

 

ترامپ هم تا دلتان بخواهد حتی بیشتر از واینستاین از قدرت و سرمایه‌ای که دارد سوءاستفاده کرده و تا به حال افراد زیادی درباره او افشاگری کرده‌اند. ضمن این‌که برداشت دیگری هم از این اظهارنظر وجود دارد و او به نوعی کنایه‌ای را حواله هالیوود کرده؛ جایی که از زمان نامزدی او در انتخابات تا دوران ریاست جمهوری همواره مواضع تندی علیه ترامپ گرفته است. ترامپ در واقع به‌نوعی خواسته به هالیوودی‌ها بگوید که اول خودتان را جمع کنید!

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش