سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۳۲۸
فیلم و سینمای جهان

«پلنگ سياه»‎ فيلمی كه ركورد فروش «تايتانيک» را شكست

فیلم پلنگ سياه,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

قصه فيلم‌هاي ابرقهرماني را بايد از ديگر ژانرهاي سينمايي جدا كرد و درباره‌شان نظر داد. ٢٩ ژانويه ٢٠١٨ كه «پلنگ سياه» به عنوان يك فيلم ابرقهرماني و هجدهمين فيلم در دنياي سينماي مارول در لس‌آنجلس روي پرده رفت، همه انگشت حيرت به دهان بردند و نوشتند: «اين يك اثر بي‌نظير است كه نه‌تنها در زمره بهترين آثار ابرقهرماني تاريخ سينما جاي مي‌گيرد، بلكه از نظر فرهنگي هم اهميت بالايي دارد.»

 

برخي‌ها هم دليل اهميت و شايد خاص بودن «پلنگ سياه» را ميان همان فاكتورهاي هميشگي ارزيابي يك اثر سينمايي مانند قلم داستاني، كارگرداني، تيم بازيگري، طراحي صحنه و لباس، جلوه‌هاي ويژه و موسيقي متن فيلم جست‌وجو مي‌كردند و با نمره دادن به هر كدام از اين موارد، در نهايت «پلنگ سياه» را بهترين فيلم دنياي بسط يافته مارول ناميدند. بعضي ديگر اما از يك تفاوت بزرگ حرف مي‌زدند؛ چيزي كه در دنياي امروز نه فقط در حاشيه كه در متن بسياري از موضوعات انسان‌دوستانه ريشه دارد و براي سرنوشت هر قصه‌اي تعيين و تكليف مي‌كند‎؛ رنگ پوست!

 

بزرگ‌ترين تفاوتي كه آخرين ساخته رايان كوگلر را از تمام آثار ابرقهرماني سينماي دنيا جدا كرد و روي سكوي ديگري نشاند، ساخت فيلمي است كه تمام بازيگرانش رنگين‌پوست هستند و هيچ سفيدپوستي ميان آنها ديده نمي‌شود. چادويك بوزمن در نقش «پلنگ سياه» با همراهي مايكل بي‌جردن، لوپيتا نيونگو، داناي گوريرا، مارتين فريمن، فارست ويتاكر و اندي سركيس، فيلمي را راهي بازار سينماي جهاني كرده‌اند كه طبق اعلام «باكس‌آفيس» به سومين فيلم پرفروش تاريخ سينماي امريكا تبديل شده و با فروش ٦٩٨,٥ ميليون دلاري و شكست ركورد «تايتانيك»، تنها دو رقيب ديگر براي كسب سكوي اول پيش روي خود دارد؛ اولي «جنگ ستارگان: نيرو برمي‌خيزد» با ٩٣٦.٦ ميليون دلار و ديگري «آواتار» با ٧٤٩.٧ ميليون دلار كه به ترتيب در مقام اول و دوم پرفروش‌ترين فيلم‌هاي تاريخ سينماي امريكا قرار دارند.

 

«پلنگ سياه» با بودجه ساخت ٢٠٠ ميليون دلاري تا امروز در گيشه جهاني ١.٣ ميليارد دلار فروش داشته و نهمين فيلم پرفروش تاريخ سينما به حساب مي‌آيد. به گزارش فوربس، سال ١٩٩٧ بود كه مشهورترين ساخته جيمز كامرون با فروش ٦٥٩.٥ ميليارد دلار ركورد بي‌نظيري را به نام «تايتانيك» ثبت كرد و نام سومين فيلم پرفروش دنياي سينمايي امريكا را تا امروز يدك مي‌كشيد.

 

حالا با آمدن «پلنگ سياه» ورق برگشته و «تايتانيك» جذاب و دوست‌داشتني با آن روايت حماسي‌ و عاشقانه‌اش به خاطره‌ها مي‌پيوندند و جايش را به نمايش تازه‌اي ‌مي‌دهد كه از قالب يك فيلم پرمخاطب يا حتي يك اثر سينمايي ناب خارج شده و مي‌تواند به يك جريان تبديل شود؛ جرياني كه با تمام شدن فيلم و پخش تيتراژ پاياني در ذهن تماشاگر تمام نمي‌شود و آنقدر عميق است كه حالا حالاها دست از سر فكر و خيالات مخاطبانش برنمي‌دارد.

 

قصه تولد تي‌چالا تا جادوي دختر سياه

داستان به جولاي سال ١٩٦٦ برمي‌گردد. آنجا بود كه براي اولين بار در شماره ٥٢ سري اول كميك‌هاي «چهار شگفت‌انگيز» به قلم استن لي و طراحي جك كربي، شخصيتي در دنياي كميك مارول خلق شد كه نامش تي‌چالا بود و لقبش «بلك پنتر» يا همان «پلنگ سياه». تي‌چالا، فرزند تچاكاي بزرگ و وليعهد كشوري بزرگ و خيالي به نام واكاندا بود. واكاندا به دليل شهرت و اعتباري كه دارد و اينكه يكي از سرمايه‌دارترين كشورهاست، گزينه خوبي براي ديگر كشورها به شمار مي‌آيد كه با جنگ و درگيري معضلاتي براي واكاندا دست و پا كنند و آن را از تخت و تاج بيندازند.

 

به اين ترتيب واكاندا وارد جنگ مي‌شود و در جريان جنگ‌هاي پياپي كه يكي پس از ديگري گريبان واكاندا را مي‌گيرند، تچاكا، پدر تي‌چالا، پادشاه واكاندا و «پلنگ سياه» سابق كشته مي‌شود و نوبت به تي‌چالا مي‌رسد كه بر امور سياست و مشكلات مردم اين سرزمين پنهان آفريقايي رسيدگي كند؛ اما هر چقدر واكاندا پيشرفته باشد و ده‌ها سال از ديگر كشورهاي دنيا جلوتر، اما آنها رسم و رسومات گذشته خود را فراموش نكرده‌اند و تي‌چالا چالش‌هايي پيش‌رو دارد كه همين‌ها نمونه‌هايي از بهترين سكانس‌هاي فيلم را مي‌سازند.

 

حالا ريش و قيچي واكاندا دست مرد جواني است كه نه فقط يك واكاندايي اصيل، بلكه جانشين بر حق پدرش است و حاضر است براي حفاظت واكاندايي كه حالا دو دشمن بزرگ كمر به نابودي‌اش بسته‌اند و براي سرنگوني‌اش با هم متحد شده‌اند، از جان‌ مايه بگذارد. شوري، خواهر تي‌چالا يكي از شخصيت‌هاي موثر فيلم، مهندس واكانداست و با فناوري‌هايي كه خلق كرده در تمام مبارزات او را همراهي مي‌كند. حضور تاثيرگذار شوري خيلي‌ها را بر آن داشته كه اعتراف كنند يكي از دلايل محبوبيت عمومي «پلنگ سياه» اين است كه به زنان قدرت داده و آنها را در صدر مبارزات و عصاي دست قهرمان اصلي داستان قرار داده است؛ قصه‌اي كه احتمالا به مزاج فمينيست‌ها زيادي خوش مي‌آيد و در دل‌شان به شوري مرحبا مي‌گويند؛

 

اما اين قصه هم مثل همه‌چيزهاي ديگر دنياي پرتلاطم هاليوود، يك وجه ديگر هم دارد. چيزي كه اليزا آنيانگوي، خبرنگار گاردين از آن با عنوان تجارت فمينيستي هاليوود با دختران سياه ياد مي‌كند. آنيانگوي كه خودش هم رنگين‌پوست است، با مقايسه دو فيلم «چين‌خوردگي در زمان» و «پلنگ سياه» كه هر دو شخصيت زن رنگين‌پوست و قدرتمند دارند، مي‌نويسد: «سحر و جادوي دختر سياه در فيلم‌هاي اخير هاليوود نفوذ زيادي در باكس آفيس دارد؛

 

اما با وجود تمام نكات مثبت و پيام‌هاي پيشروانه، برخي مي‌ترسند مبادا استفاده از شخصيت زن رنگين‌پوست در فيلم‌ها كه تا به حال در ميزان فروش فيلم تاثير بسزايي داشته به يك ابزار بازاريابي تبديل شود؛ اما ما بايد تا چندين ماه ديگر هم صبر كنيم تا قاطعانه به اين نتيجه برسيم كه هوشمندترين فرد در جهان سينماي مارول، توني استارك (مرد آهنين) يا بروس بنر (هالك) نيست، بلكه يك دختر ١٦ ساله واكاندايي به نام شوري و خواهر تي‌چالا است كه لتيتيا رايت نقش آن را در «پلنگ سياه» بازي كرده است. او همراه با همتايان زنش، تصويري از زنان سياه‌پوست نشان مخاطب مي‌دهد كه پيش از اين به ندرت در صفحه نمايش ديده مي‌شدند؛

 

آنها قوي هستند اما نه مردانه، با شكوه هستند اما نه عجيب و غريب. به سنت‌ها و فرهنگ‌ها احترام مي‌گذارند اما چيزي به آنها ديكته نمي‌شود.» لوپيتا نيونگو كه نقش ناكيا، معشوقه سابق تي‌چالا را بازي مي‌كند، درباره شخصيت‌پردازي زنان «پلنگ سياه» به مجله گال‌ديم گفته است: «چيزي كه زنان اين فيلم را مجزا مي‌كند و تصوير خاصي از آنها ارايه مي‌دهد، واقعيت وجودي آنهاست؛ زناني كه با موهاي طبيعي نه آرايش شده و با رنگ پوست طبيعي خودشان قدرت شگفت‌انگيزي دارند. اين بدون شك مي‌تواند در طرز نگاه بچه‌هاي رنگين‌پوست به خودشان تاثيرگذار باشد. »

 

اين دقيقا همان چيزي است كه ايوا دوورني هم در فيلم «چين‌خوردگي در زمان» به شيوه خاص و هنرمندانه‌اي آن را به خورد مخاطب مي‌دهد. فيلم فانتزي ديزني، داستان مگ موري، دختر نوجواني را روايت مي‌كند كه تصميم مي‌گيرد با كمك برادر كوچك‌تر و البته نابغه‌اش، پدر فيزيكدانش را كه به طرز عجيبي ناپديد شده، نجات دهد‎؛ فيلم داستان قهرماني مگ را به تصوير مي‌كشد كه در حالي كه تلاش مي‌كند حق به حق‌دار برسد و جهان بهتري بسازد، در مورد ويژگي‌هاي ظاهري خود، به ويژه موهاي مجعدش احساس بد و ناامني دارد؛ اما همانطور كه داستان پيش مي‌رود، او ياد مي‌گيرد خودش را همانطور كه هست دوست داشته باشد و مراقبت تك تك پيچ و تاب‌هاي مجعد موهايش باشد. اين همان پيامي است كه اين روزها زنان سياه با كمك آن دنياي شلخته هاليوود را رونق داده‌اند؛ اين پيام سحر و جادوي دختر سياه است.

 

فيلم جديد مارول نقطه عطف مهمي است

«پلنگ سياه دنياي مارول را حسابي تكان داده است» اين جمله‌اي است كه منولا دارگيس، روزنامه‌نگار و منتقد روزنامه نيويورك‌تايمز مي‌نويسد و آن را در گيومه مي‌گذارد. به اعتقاد دارگيس «پلنگ سياه» حس و حال عجيبي به مخاطب القا مي‌كند كه نمونه آن را پيش از اين به ندرت در هاليوود ديده‌ايم. روياي دست‌نيافتني بسياري از اهالي سينما؛ راز نهفته در قصه فيلم‌ها! بيشتر فانتزي‌هاي سينماي هاليوود، مخاطب را سوار بر قصه‌اي مي‌كند كه سر و تهش به همان داستان چند خطي ختم مي‌شود و در سكانس آخر فيلم مخاطبان راي خود را به راحتي صادر مي‌كنند. اين يكي اما با بقيه متفاوت است و به پايان فيلم ربطي ندارد.

 

نقطه عطف فيلم دقيقا همان‌جايي است كه مخاطب بايد نتيجه نهايي‌اش را روي ميز بگذارد. داستان فيلم زندگي ملتي خارق‌العاده از واكاندا را روايت مي‌كند و منظره‌هاي سبز خطه‌اي از آفريقاي جنوبي را به تصوير مي‌كشاند. «پلنگ سياه» هم مثل ديگر آثار ابرقهرماني، براي خلق سكانس‌هاي حماسي سنگ تمام گذاشته با اين تفاوت كه حس حماسي را در وجود مخاطب چنان القا مي‌كند كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت و به عنوان عاملي براي افزايش محبوبيت فيلم به حساب نياورد. موسيقي اينجا هم حرف اول را مي‌زند.

 

با اينكه «پلنگ سياه» از يك آهنگ كلاسيك فوق‌العاده در قالب امضاي خود استفاده نكرده، اما در نهايت با كمك تيم همراه و خواننده رپ يكه‌تازي كه داشت، توانست نت‌هايي را كنار هم رديف كند كه كاملا با فضاي فيلم جور است. پاشنه آشيل «پلنگ سياه» بخشي است كه ناخواسته به جلوه‌هاي ويژه گره مي‌خورد. اوضاع اين بخش بر وفق مراد پيش نرفته و با توجه به هزينه ساخت ٢٠٠ ميليون دلاري، اهالي سينما توقع جلوه‌هاي بهتري داشتند؛

 

اما آيا اين فيلم بهترين اثر دنياي سينمايي مارول است؟ جواب اين سوال را نمي‌توان با يك كلمه بله يا خير پاسخ داد. كارنامه مارول پر است از نمونه‌هاي قدرتمندي مثل «پلنگ سياه» كه تماشاگران را ميخكوب مي‌كند و به وقت پايان، همه بي‌اختيار از جا برمي‌خيزند و كلاه از سر برمي‌دارند؛ اما چيزي كه آخرين ساخته كوگلر را در سبد ديگري گذاشته، چشم‌انداز منحصر به فردي است كه از آينده به مخاطبانش هديه مي‌دهد.

 

«پلنگ سياه» يك فيلم هاليوودي و واكاندا يك كشور تخيلي است؛ اما وقتي پاي كوگلر به ميان مي‌آيد، همه‌چيز ابزاري مي‌شود در خدمت چند نسل آينده رنگين‌پوست‌هاي امريكايي كه در نهايت بعضي آرمان‌هايي كه با خطر مواجه بودند، براي همه اهالي امريكا حفظ شوند. آن‌طور كه مجله نيويورك‌تاميز مي‌نويسد، «پلنگ سياه» در لايه‌هاي زيرين خود تاريخ ٥٠٠ ساله افرادي را روايت مي‌كند كه در آفريقا به دنيا آمده‌اند و سوداي آزادي، اختيار و استقلال‌طلبي در سر داشتند؛ فيلمي كه براي نسل جوان رنگين‌پوست حركت به سمت نور تعبير مي‌شود. «پلنگ سياه» اگر بهترين فيلم دنياي سينمايي مارول نباشد، بزنگاهي مهم در دنياي مارول است‎؛ بزنگاهي كه مردم سفيدپوست و رنگين‌پوست درست به يك اندازه به آن نياز دارند.

 

ابرقهرمانان به ميدان مي‌آيند

هجدهمين فيلم در سبك ابرقهرماني (فيلم‌هاي دنياي سينمايي مارول) پلنگ سياه نام دارد؛ فيلمي كه مارول استوديوز، تهيه‌كننده آن و استوديو سينمايي والت‌ديزني، عهده‌دار توزيع آن است. رايان كوگلر، كارگرداني اين فيلم را بر عهده دارد. كارگردان سياه‌پوست اهل ايالات متحده امريكا پيش از اين فيلم «كريد» كه ادامه فيلم‌هاي راكي مشت زن افسانه‌اي است را كارگرداني كرده بود. كوگلر فيلمنامه اين فيلم را به همراه جو رابرت كول نوشته است. چادويك بوزمن در نقش پلنگ سياه، مايكل بي. جردن، لوپيتا نيونگو، داناي گوريرا، مارتين فريمن، دنيل كالويا، آنجلا باست و فارست ويتاكر و اندي سركيس در اين فيلم به ايفاي نقش پرداخته‌اند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش