یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۳۰ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۸۶۷
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم جذاب، پرتنش و تراژیک برای دوستداران سریال «چرنوبیل» [قسمت اول]

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مینی سریال «چرنوبیل» (Chernobyl) که اخیراً توسط شبکه HBO منتشر شد موفقیتی بزرگ از هر جنبه بود که هیچ کس انتظارش را نداشت. بازگویی سریالی داستان فاجعه انفجار نیروگاه هسته ای چرنوبیل در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ در حال حاضر بالاترین نمره را در میان سریال های تاریخ تلویزیون در سایت سینمایی معتبر IMDb دریافت کرده است. این سریال در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته و بسیاری آن را بهترین سریال تمام دوران می دانند.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

البته برخی نیز دقت تاریخی این داستان و نبود شخصیت پردازی سریال «چرنوبیل» را به نقد کشیده اند. با این وجود، اکثر تماشاگران و منتقدان گفته اند که تحت تاثیر فضای ترسناک و گیرای سریال و بازی های قوی بازیگران آن در کنار موضوع هولناک ماجرا قرار گرفته اند. اگر این سریال را دیده و از آن خوشتان آمده، بدون شک از تماشای فیلم هایی که در ادامه مطلب به شما معرفی خواهند شد نیز لذت خواهید برد.

۱۰- سندرم چین (۱۹۷۹)

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

وقتی از نیکلاس کیج پرسیده شد که دیدگاه سیاسی اش را بیان کند او گفت که ترجیح می دهد در این باره سخن نگوید و به جای آن پیام های سیاسی اش را از طریق فیلم هایش ابراز نماید. وی در ادامه می گوید: «از فیلم سندرم چین چیزهای بسیار بیشتری در مورد فاجعه نیروگاه هسته ای یاد گرفتم». اگر چه فیلم «سندرم چین» (The China Syndrome) با واکنش منفی صنعت نیروی هسته ای مواجه شد، اما این فیلم در دوران خود به موفقیت تجاری و نقادانه قابل توجهی دست یافته و بسیاری آن را به خاطر موضوع، بن مایه تکان دهنده و بازی های خارق العاده بازیگران، به خصوص جک لمون و جین فاندا که به خاطر این فیلم برنده جایزه اسکار نیز شد ستوده اند.

این فیلم بر اساس اتفاقی که در سال ۱۹۷۰ در نیروگاه هسته ای درسدن در ایلینوی رخ داده ساخته شد، داستان یک گزارشگر با بازی فاندا و فیلمبردار او با بازی مایکل داگلال سار روایت می کند که در هنگام اجرای یک گزارش شاهد وقوع انفجاری در یک نیروگاه اتمی در کالیفرنیا هستند.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

این فیلم به خاطر جلب توجه عموم به اتفاقات ممکن و مخفی کارهایی که در این صنعت رخ می داد مورد توجه قرار گرفته و آغازگر موجی از فیلم ها در دهه ۱۹۸۰ در مورد بمب های اتمی و جنگ های هسته ای شد. اگر چه «سندرم چین» در یک طیف ایدیولوژیکی بسیار متفاوت از سریال «چرنوبیل» قرار دارد اما در این فیلم نیز پای سازمان هایی بزرگ که قصد سرپوش گذاشتن بر اشتباهات فاجعه بار خود به بهانه کاهش هزینه ها دارند به میان آورده می شود. در واقع همین موضوع بود که مایکل داگلاس را پس از خواندن فیلم نامه جذب کرده و باعث شد وی آن را با فیلم «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» (One Flew Over the Cuckoo’s Nest) که تهیه کنندگی اش را بر عهده داشت و داستان یک مرد در برابر یک سازمان قدرتمند بود مقایسه نماید.

۹- دیپ واتر هرایزن (۲۰۱۶)

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کسانی که به تماشای داستان هایی مربوط به فجایع انسانی واقعی علاقه دارند بهتر است فیلم «دیپ واتر هرایزن» (Deepwater Horizo) را ببینند. همکاری های مارک والبرگ و پیتر برگ همواره با فیلم هایی بسیار تاثیرگذار همراه بوده و این مورد نیز از این قاعده مستنثی نبوده است. اگر چه برگ کارگردانی با توجه فراوان به جزییات نبوده و کارگردانی چندین بلاک باستر پرهزینه را نیز در کارنامه دارد اما به خوبی می داند که چگونه عنصر انسانی را به آثارش اضافه کند. به همین دلیل است که فیلم «دیپ واتر هرایزن» یک فیلم بسیار تاثیرگذار و تکان دهنده با بازی هایی فوق العاده است، به ویژه از جانب کرت راسل و جینا رودریگز. تماشای این فیلم باعث می شود که خشم و تراژدی واقعی ناشی از این حادثه را حس و درک کنید.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

این فیلم بر اساس یک فاجعه صنعتی که در ۲۰ آوریل ۲۰۱۰ در خلیج مکزیک در یکی از دکل های نفتی کمپانی بریتیش پترولیوم آغاز شد ساخته شده که آن را بزرگ ترین نشت نفت به دریا در تاریخ صنعت استخراج نفت می دانند. این فیلم به خاطر دقت تاریخی اش مورد توجه قرار گرفته و بسیاری نقش آن را در خشم عمومی علیه کمپانی بریتیش پترولیوم موثر می دانند. برخی دیگر نیز آن را به خاطر «ساده سازی سرزنش عاملان» مورد انتقاد قرار داده و کمپانی بریتیش پترولیوم نیز همانطور که انتظار می رفت این فیلم را محکوم کرده و آن را نمایشی واقعی و درست از ماجرا و این کمپانی نمی داند. اگر چه «دیپ واتر هرایزن» در باکس آفیس عملکرد خوبی نداشت اما باید آن را فیلمی قوی با کار تکنیکی بسیار موثر دانست که در دو بخش نیز نامزد دریافت جایزه اسکار شد. این فیلم را باید فیلمی تکان دهنده و پرتنش دانست که به توجه بسیار بیشتری نیاز داشت.

۸- دفاع از سرزمین (۱۹۸۶)

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

پائولین کیل، منتقد افسانه ای سینما، چنان تحت تاثیر فیلم «دفاع از سرزمین» (Defence of the Realm) ساخته دیوید دروری قرار گرفت که آن را «احتمالاً نزدیک ترین معادل بریتانیایی به فیلم همه مردان رییس جمهور [All the President’s Men]» توصیف کرده است اما با فضایی بسیار تاریک تر و تاثیرگذارتر. بدون شک شباهت های زیادی بین «دفاع از سرزمین» و «همه مردان رییس جمهور» آلن جی کاپولا یا اثر کلاسیک دیگر او با عنوان «نمای پارالاکس» (The Parallax View) وجود دارد که جذابیت و تنش موجود در داستان را تایید می نماید. این فیلم عنوانش را از قانونی به همین نام که در سال ۱۹۱۴ در بریتانیا به تصویب رسید گرفته است، قانونی که به دولت قدرت زیادی در طول دوران جنگ می بخشید؛ از جمله مصادره ساختمان ها و زمین های مورد نیاز برای جنگ یا آزادی در اقدامات شبه جنایتکارانه.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم در مورد سرپوش گذاشتن بر سقوط یک بمب افکن هسته ای در یک پایگاه هوایی ایالات متحده در بریتانیا و اتفاقات متعاقب آن است. یکی از اعضای پارلمان بریتانیا که می خواهد این موضوع را علنی سازد به دلایلی دیگر خود را در مرکز توجه رسانه ها دیده و عقب می کشد اما دو گزارشگر به بررسی ماجرا ادامه می دهند. یکی از این شخصیت ها با بازی گابریل بیرن اسناد مربوط به سقوط بمب افکن هسته ای را یافته و مامورین دولت سعی می کنند مانع از افشای این اسناد توسط وی شوند. «دفاع از سرزمین» یکی دیگر از فیلم هایی است که در مورد مخفی کردن حوادث هسته ای توسط دولت ها ساخته شده اما متاسفانه توجهی که باید را دریافت نکرد. بدون شک کسانی که به سریال «چرنوبیل» علاقه دارند از تماشای این تریلر سیاسی کلاسیک نیز لذت خواهند برد.

۷- رشته ها (۱۹۸۴)

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دهه ۸۰ با ساخت فیلم های تکان دهنده و ناخوشایندی مانند «وسوسه ها» (The Temptations) و «روز بعد» (The Day After) همراه بود که ماهیت شوکه کننده جنگ های هسته ای و تاثیرات آن ها را به تصویر می کشید. فیلم تلویزیونی «رشته ها» (Threads) که بسیاری آن را پاسخ بریتانیایی ها به فیلم «روز بعد» می دانند بسیار بهتر و تاثیرگذارتر از دو فیلم گفته شده است. این فیلم که عواقب بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی یک جنگ هسته ای را به تصویر می کشد، فضایی تاریک و سبک روایی تکان دهنده ای بسیار شبیه سریال «چرنوبیل» دارد. این فیلم را می توان تکان دهنده ترین و تهوع آورترین درام شبه مستند در مورد زمستان هسته ای دانسته که بسیار تاریک و ترسناک است.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

«رشته ها» که یکی از تحسین شده ترین فیلم های تلویزیونی تاریخ سینماست رویکردی مستند گونه به رنج های روزانه و بی پایانی که یک جنگ هسته ای برای مردم عادی خواهد داشت در پیش می گیرد. این سبک روایی باعث واقع بینی و قابل قبول بودن فضای فیلم شده که سکانس های قبل از حمله بسیار واقعی و تاثیرگذار و خود حمله نیز شوک کننده است و در ادامه تمام فیلم ماندگار و البته با تاثیری ترسناک می شود. این فیلم نامزد دریافت ۷ جایزه بفتا شده و سازندگان آن برای ساختش از چندین منبع تحقیقاتی کمک گرفتند. تماشای «رشته ها» می تواند برای شما با کابوس های شبانه همراه باشد اما این فیلم بدون شک فیلمی فراموش نشدنی است که ارزش تماشا کردن را دارد.

۶- کی ۱۹: ویدومیکر (۲۰۰۲)

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلمی دیگر در مورد فاجعه ای در دوران اتحاد جماهیر شوروی. اتحاد جماهیر شوروی ساخت اولین زیردریایی مجهز به موشک بالستیک خود را در سال ۱۹۵۸ آغاز کرده و نام آن را K-19 گذاشت. این زیردریایی یکی از اولین دو نمونه زیردریایی این کشور در کلاس Project 658، اولین نسل از زیردریایی های مجهز به موشک های بالستیک هسته ای بود. این زیردریایی با عجله و برای پاسخ به پیشرفت های ایالات متحده در زمینه زیردریایی های هسته ای و در جریان مسابقه تسلیحاتی بین دو کشور ساخته شد. قبل از به آب انداخته شدن، ۱۰ کارگر و یک ملوانی که در زیردریایی کار می کردند به خاطر حوادث و آتش سوزی های مرتبط با آن کشته شدند. فیلم «کی ۱۹: ویدومیکر» (K-19: The Widowmaker) که یکی از فیلم های کمتر مورد توجه قرار گرفته کاترین بیگلو است به نواقص این زیردریایی در اولین سفر دریایی خود و تلاش خدمه برای نجات آن و جلوگیری از یک فاجعه هسته ای می پردازد.

سریال چرنوبیل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

شوربختانه این فیلم در باکس آفیس شکست خورد اما می توان آن را یک فیلم تریلر تکان دهنده و جذاب، اگر چه کمی طولانی دانست. هریسون فورد در این فیلم از همان کاریزمای ستارگی نمادین خود استفاده کرده است اما این بار در نقشی بسیار پیچیده تر از نقش های دیگر خود ظاهر شده و توانسته لایه های جدید جذابی در شخصیت خود در فیلم بیابد. همین اتفاق نیز در مورد لیام نیسن رخ می دهد که او نیز یک بازی جذاب و راضی کننده در فیلم ارائه داده است. تعاملات بین شخصیت ها بسیار جذاب و موسیقی فیلم نیز تاثیرگذار است. روی هم رفته می توان این فیلم را یک اثر پرتنش دیگر بر اساس فصلی از تاریخ اتحاد جماهیر شوروی و یکی از بهترین فیلم های بلاک باستر تابستانه در دوران خود دانست که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت.

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش