شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۶۷۴
فیلم و سینمای جهان

همه چیز در مورد سریال Money Heist؛ محبوب ترین سریال غیرانگلیسی نتفلیکس

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

شاید برایتان باور کردنی نباشد که بشنوید یکی از بهترین، پربیننده ترین و محبوب ترین سریال های جهان سریال Money Heist یا همان La Casa de Papel به معنای «خانه کاغذ» یا «خانه اسکناس» است که توسط سرویس نتفلیکس ساخته شده و موفق ترین سریال غیرانگلیسی زبان این سرویس استریمینگ به شمار می آید. این سریال توسط الکس پینا ساخته شده و زبان آن اسپانیولی است اما در بسیاری از کشورهای غیراسپانیولی زبان نیز به محبوب ترین سریال تبدیل شده است. با این همه محبوبیت، سخت است تصور کرد که سریال Money Heist در آستانه کنسل شدن قرار داشته است.

Money Heist داستان گروهی از سارقان را روایت می کند که در آستانه شکست نقشه خود، یکی از بزرگ ترین سرقت های تاریخ را با موفقیت انجام می دهند. محبوبیت این سریال در سراسر جهان به حدی رسیده که به نماد اعتراضات و شورش ها در بسیاری از نقاط جهان، از فرانسه تا عراق، تبدیل شده است. تاکنون دو فصل از این سریال در قالب ۴ بخش مجزا تولید شده و بخش پنجم این سریال نیز ساخته خواهد شد. همچنین خبرهایی در مورد ساختن اسپین آف یا اسپین آف هایی در مورد سریال Money Heist به گوش می رسد. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با نکات جالب و باورنکردنی در مورد سریال Money Heist آشنا کنیم که تماشای این سریال را برایتان جذاب تر خواهند ساخت.

۱- فصل اول سریال Money Heist هیچگاه از مادرید، اسپانیا خارج نشد

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

علیرغم اینکه Money Heist همواره یک سریال با تمرکز بر فضایی بین المللی بوده اما در فصل اول هیچگاه اسپانیا را ترک نکرد. ایفای نقش تمام ساکنان خارجی به نمایش در آمده در فصل اول سریال توسط تیم تولید سریال و جلوه های ویژه کامپیوتری صورت گرفت. اکنون که Money Heist به یکی از موفق ترین و پربیننده ترین سریال های نتفلیکس تبدیل شده، بودجه تولید آن نیز افزایش قابل توجهی یافته است.

۲- Money Heist تا قبل از اینکه توسط سرویس نتفلیکس پذیرفته شود در آستانه کنسل شدن قرار داشت

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

وقتی که اولین فصل سریال La Casa de Papel در اسپانیا پخش شد، نتایج امیدوار کننده بود. اولین اپیزود آن را بیش از ۴٫۵ میلیون نفر از شبکه Antena 3 اسپانیا تماشا کردند اما با جلوتر رفتن فصل اول همواره از تعداد بینندگان آن کاسته می شد. خالقان و اعضای تیم تولید La Casa de Papel شکست آن را پذیرفته بودند تا اینکه نتفلیکس وارد شد. این سرویس سریال مذکور را با نام Money Heist به فهرست سریال های خود در ایالات متحده افزود و در کتابخانه خود با تبلیغات بسیار اندک قرار داد. بدین ترتیب مشترکان این سرویس رفته رفته آن را کشف کرده و شیفته آن شدند. و این درام غیرقابل پیش بینی در مورد سرقت از بانک به یکی از هوشمندانه ترین قمارهای سرویس نتفلیکس تبدیل شد.

۳- Money Heist پربیننده ترین سریال یا فیلم سرویس نتفلیکس در ۶ کشور است

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

بر اساس فیلم مستندی که در مورد Money Heist و با عنوان Money Heist: The Phenomenon ساخته شده، این سریال پربیننده ترین محتوای سرویس نتفلیکس در کشورهای فرانسه، ایتالیا، آرژانتین، برزیل و پرتغال است. این سریال همچنین طرفداران وفادار بسیاری در شمال آفریفا، خاورمیانه و ترکیه دارد.

۴- استفن کینگ و نیمار از جمله طرفداران مشهور این سریال هستند

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

با محبوبیت بیش از پیش سریال Money Heist، سلبریتی های بیشتری نیز با پوشیدن لباس های قرمز رنگ و ماسک های سالوادور دالی دیده شده اند اما دو نفر از نام های بزرگی که از طرفداران پروپاقرص سریال به شمار می آیند، استفن کینگ نویسنده مشهور داستان های ترسناک و نیمار داسیلوا سانتوس جونیور بازیکن برزیلی مشهور دنیای فوتبال هستند. جالب اینکه نیمار در بخش سوم از فصل دوم سریال نیز حضوری کوتاه در نقش یک راهب داشت.

۵- علیرغم فوق العاده بودن داستان و سناریو سریال، این سناریو از قبل نوشته و آماده نشده است

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

شاید شوکه کننده ترین نکته ای که در مستند Money Heist: The Phenomenon در مورد این سریال فاش شد مربوط به پیچیده بودن نقشه های متعدد فرار آن باشد. سناریوهای سریال از قبل نوشته و آماده نشده و همزمان با فیلمبرداری نوشته می شوند. این رویه بدین دلیل اتخاذ شده که نویسندگان بهتر بتوانند مسیر درست و مناسب را انتخاب کرده و خود را با مسیر و پیشرفت سریال هماهنگ تر کنند. از این رو اگر یک بازیگر یا کارگردان به ایده ای قابل توجه دست یابد، سریال می تواند به سرعت تغییر یافته و به مسیر جدیدی برود. برای مثال در بخش سوم فصل دوم یک فلش بک وجود دارد که در آن شخصیت پروفسور (آلوارو مورته) شیوه انجام جراحی در مواقع اضطراری را به شاگردان خود می آموزد.

وقتی که از یک خوک مرده برای انجام آزمایش استفاده می کند، مارسی (لوکا پروس)، همان آدمکش نترس به سرعت از انجام این کار خودداری می کند. در ادامه مشخص می شود که اگر چه وی اهمیت زیادی برای جان انسان ها قائل نیست اما یک فعال حقوق حیوانات است. این موضوع در ابتدا طوری طراحی شده بود که از جدیت این سکانس پرتنش و خشن بکاهد اما با پیشرفت داستان، نویسندگان از آن به عنوان ابزاری برای رشد غیرمنتظره شخصیت مذکور استفاده کردند. علاقه مارسی به حیوانات، به ویژه سگ پیرش، به یک عنصر انسانی در شخصیت او تبدیل شد که به مارسی اجازه می داد با پروفسور داغدار همدردی کند.

۶- سکانس های غواصی اسکوبا و پرت کردن پول پیچیده ترین سکانس های کل سریال بوده اند

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دو سکانس در سریال Money Heist وجود دارد که بر اساس آنچه در مستند ساخته شده در مورد سریال آمده، پیچیده تر از تمامی سکانس های آن بوده اند: سکانس به سرقت بردن طلاهای موجود بانک مرکزی اسپانیا توسط دنور (خایمه لورنته) در حالی که زیر آب است و سکانسی که در آن تیم سارقان در یک میدان شلوغ پول ها را به هوا پرتاب می کنند. برای به تصویر کشیدن محل نگهداری طلاها در زیر آب، تیم سازنده مجبور شد که لوکیشن مورد نظر را در درون یک تانکر فیلمبرداری مخصوص در بریتانیا بازسازی کند. اما مشکلی در مورد شمش های طلا که از اسفنج ساخته شده بودند وجود داشت. نخست اینکه این این شمش ها به سطح آب رفته و باید به درون آب بازگردانده می شدند.

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در ادامه آن ها تحت فشار آب شروع به از بین رفتن کردند. گرفتن این صحنه ها به وقت، تفکر و اصلاحات زیادی نیاز داشت. اما سکانس مربوط به پرتاب اسکناس ها به هوا برای قال گذاشتن نیروهای پلیس کابوس واقعی این فصل بود. نه تنها پرتاب اسکناس های یورو آنطور که کارگردان می خواست غیرممکن بود بلکه هوا نیز دائماً در حال تغییر بود. گرفتن این سکانس به چندین برداشت و صدها سیاهی لشکر نیاز داشت اما در پایان به یکی از مهم ترین سکانس های کل سریال تبدیل شد.

۷- اگر فکر می کنید شخصیت پروفسور یک نابغه است درست فکر کرده اید

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

به گفته سازندگان سریال، شخصیت پروفسور که رهبر و مغر متفکر نقشه سرقت از بانک مرکزی اسپانیاست قرار بوده یک بازنده باشد. مخاطب قرار است فکر کند که او یک شخصیت آکادمیک حراف است که تدریس در کلاس برایش آسان تر از صحبت کردن با یک زن باشد. اما این رهبر غیرمنتظره و متفاوت است که باعث شده Money Heist تا به این اندازه جذاب باشد و همچنین تعهد بی مانند شخصیت پروفسور به دقت نقشه است که باعث شده سرقت هایش تا به این اندازه قابل باور باشند.

۸- در بخش های سوم و چهارم سریال Money Heist ورود به بانک مرکزی اسپانیا بسیار واقعی است

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

از ورود به یک گاوصندوق پر شده از آب تا گروگانگیری، نفوذ تیم سارقان سریال به بانک مرکزی اسپانیا تنها برای دوربین ها صورت نگرفت. تیم پشت دوربین نیز برای واقعی جلوه دادن سرقت، تا جایی که ممکن بود تحقیقات انجام داد. این تحقیقات شامل استخدام یک مهندس دریایی برای کمک در طراحی اتاق پذیرش بانک و همچنین چندین متخصص فلزات برای پیدا کردن ساده ترین راه به منظور ذوب کردن طلا و خارج کردن آن از بانک بود.

۹- نمادهای بکار رفته در سریال الهام بخش جریان های اعتراضی و سرقت های متعددی شده است

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

آهنگ بلا چاو که دهه ها قبل توسط معترضان واقعی استفاده شده و توسط معترضان داستانی سریال Money Heist مورد استفاده قرار گرفت، به فریاد تظاهرات واقعی در سراسر جهان تبدیل شده است. همانطور که مورته گریان به یاد می آورد، وقتی یک سازمان غیردولتی قایق مهاجران را نجات داد اولین کاری که اعضای تیم کردند خوانده آهنگ بلا چاو بود. این ترانه در کنار لباس های قرمز رنگ خاص سریال و ماسک های سالوادور دالی در اعتراضات مردمی در لبنان، عراق و شیلی دیده شده است. نمادهای سریال Money Heist در سرقت هایی واقعی نیز کپی برداری شده اند.

۱۰- آهنگ «بلا چاو» مدت ها قبل از Money Heist یک آهنگ اعتراضی بوده است

سریال خانه کاغذ,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین لحظات سریال ارتباطی با شکست دادن نیروهای پلیس یا جان به در بردن از تیراندازی ها ندارد بلکه مربوط به یک آهنگ معروف است. در فصل اول سریال در سکانس سرقت از ضرابخانه بانک اسپانیا، تیم سارقان شروع به خواندن آهنگ ایتالیایی بلا چاو (Ciao Bella) می کنند. گل و لای پیدا شده در ضرابخانه اولین امید تیم سارقان برای فرار محسوب می شود. بعدها نیز پروفسور این آهنگ را همراه با بردارش برلین (پدرو آلونسو) همخوانی می کند. بعد از آن است که این آهنگ به نماد پیروزی در بحبوحه شورش تبدیل می شود. مدت ها پیش از این که این آهنگ الهام بخش سارقان سریال Money Heist شود الهام بخش معترضان و شورشیان واقعی بود. در جریان جنگ جهانی دوم، آهنگ بلا چاو نماد مقاوت ضد فاشیستی در ایتالیا بود.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش