یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۴۴ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۸۸۵
فیلم و سینمای جهان

درباره Extraction، فیلم اکشن جدید و جذاب نتفلیکس با بازی گلشیفته فراهانی

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم جدیدی با بازی کریس همسورت و بازیگر مهاجر ایرانی به بازار آمده و با توجه به تریلر منتشر شده از آن می‌توان گفت فیلمی نیست که بتوان از آن گذشت. وقایع فیلم که پیشتر با نام داکا شناخته می‌شد، در دنیای زیرزمینی فروشندگان اسلحه و قاچاقچیان اتفاق می‌افتد. داستان فیلم نجات پسر بچه‌ی خلافکاری را روایت می‌کند که به‌واسطه جنگ قدرت بین گنگستر‌ها اتفاق می‌افتد.

در این فیلم تایلر و نیک (کریس همسورث و گلشیفته فراهانی) گروهی مزدور هستند و عملیات‌های خطرناک را در ازای پول انجام می‌دهند. از داستان که پیچیدگی خاصی ندارد اگر بگذریم به تصویربرداری خیره کننده با نما‌هایی زیبا باید اشاره کرد که با جلوه‌های ویژه‌ی میدانی و تعقیب و گریز‌های داخل شهر شلوغ داکا به جذابیت بصری فیلم کمک شایانی می‌کند.

حضور یک بازیگر ایرانی در این فیلم و هم‌بازی شدن او با «ثور» سینمای مارول، توجه ایرانی‌ها را برای تماشای این فیلم جلب کرده‌است. فیلمی که تبلیغات فراوانی برای آن شده بود و امیدوار است که با داستان خوب و مهیج و بازیگران حرفه‌ای امیدوار است بازخورد‌های خوبی از سمت منتقدان و تماشاچیان بدست آورد.

فیلمنامه فیلم Extraction با اقتباس از کتابی به نام Ciudad اثر برادران روسو ساخته شده است. نوشتن فیلمنامه بر عهده جو روسو نویسنده کتاب بوده است؛ بنابراین انتظار داریم که داستان تا حدود بسیار زیادی به داستان اصلی کتاب وفادار باشد. کتاب Ciudad در سایت آمازون نمره ۴ از ۵ را از خوانندگان دریافت کرده است؛ بنابراین می‌توان تا حدودی نتیجه گرفت که ساخت فیلمی با این موضوع هم با واکنش‌های نسبتا خوبی همراه خواهد شد.

حسین صفرپور در وب‌سایت سلام سینما درباره فیلم جدید نتفلیکس نوشت: «اگر بخواهیم فیلم استخراج که ترجمه بهترش عملیات نجات است را با سری فیلم‌های جان ویک مقایسه کنیم واقع گرایانه‌تر است کارگردان از نقش اول فیلمش انسانی نامیرا نمی‌سازد که فقط بکشد و صدمه دیدنش هم ذره‌ای توانش را نگیرد. برعکس اینجا قهرمان داستان با یک تیر به بازویش چنان ناتوان می‌شود که برای بستن زخمش هم کمک می‌گیرد. صحنه‌های اکشن و تیراندازی فیلم آنقدر واقعی به تصویر کشیده شده‌اند که خون پاشیده شده از شخصیت‌ها کاملا واقعی به نظر می‌رسند شما اصلا حس نمی‌کنید که از جلوه‌های ویژه تصویری و میدانی استفاده شده اگر می‌خواهید بعداز سری فیلم‌های جان ویک یک فیلم اکشن پر اتفاق تقریبا در همان سطح و کمی واقعی‌تر ببینید حتما به تماشای فیلم عملیات نجات بنشینید.»

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

این پروژه هرچند بودچه‌ی چندانی برای تبلیغات نداشت و با سینما‌هایی بدون تماشاچی روبه‌روست، ولی انتظار می‌رود بتواند با فروش آنلاین بخشی از هزینه‌هایش را جبران کند.

هرچند این فیلم نتوانسته نظر منتقدان را به خود جلب کند و در روتن تومیتوز امتیاز ۶۳ از ۱۰۰ و در سایت متاکریتیک امتیاز ۵۶ از ۱۰۰ را دریافت کرده‌است، با این حال منتقدان روی یک نکته هم‌نظر هستند که در این روز‌های کرونا و قرنطینه این تریلر با اکشن خوبی که دارد می‌تواند برای علاقمندان سینما مفرح باشد. بیشتر نظر منفی منتقدان نیز به خشونت بیش از حد فیلم بوده است.

اکشن مهیج، سریع و فراموش شدنی

آریامووی نیز در نقد این فیلم اینطور نوشت: فیلمنامه و لحن کلی فیلم باعث شکست Extraction می‌شوند، اما دو عنصر عالی در فیلم وجود دارند که ارزش تماشای آن را بالا می‌برند. اولین آن‌ها کارگردان سم هارگریو (Sam Hargrave) است که Extraction را از تبدیل شدن به فیلمی مزخرف نجات داده است. واقعا باعث تعجب است که این اولین تجربه کارگردانی اوست. او که یک طراح بدلکاری حرفه‌ای است و روی فیلم‌هایی مثل «Avengers: Endgame» و «Atomic Bl۰nde» کار کرده، خیلی خوب می‌داند چطور یک سکانس اکشن عالی بسازد.

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

هارگریو با آوردن مهارت خودش به عنوان طراح بدلکاری به صندلی کارگردانی، نما‌های خیلی عالی و مبارزات خیلی زیبایی را به تصویر کشیده است. سکانس عالی فیلم که از دقیقه ۳۵ شروع می‌شود، یک تک‌برداشت که از یک تعقیب و گریز ماشینی تا دعوایی در یک ساختمان ادامه دارد. هارگریو دوربین را به شکلی خارق‌العاده در کل این سکانس حرکت داده و حتی همراه با همسورث از یک ساختمان به ساختمان دیگری می‌پرد، به جای اینکه اجازه دهد یک پهپاد این کار را برایش انجام دهد. مهارت او در اکشن حسی از ظرافت به مخاطب القا می‌کند که در جایی به جز فرنچایز John Wick (جان ویک) ندیده بودیم. امیدواریم در پروژه بعدی هارگریو شاهد داستان خیلی بهتری از این باشیم.

دیگر عنصر مهم فیلم رندیپ هودا (Randeep Hooda) بازیگر هندی است که نقش ساجو بادیگارد پسر ارباب موادمخدر را بازی می‌کند. او واقعا عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و در بیشتر سکانس‌ها حتی از همسورث بهتر ظاهر می‌شود. باورپذیری خاصی در نقش‌آفرینی سرسختانه هودا وجود دارد که بقیه بازیگران فیلم اصلا به او نزدیک هم نمی‌شوند، مخصوصا در بخش پایانی فیلم جایی که او در اوج هنرنمایی خودش قرار دارد.

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

Extraction با وجود چندین لحظه مهیج، یک اثر بی زرق‌وبرق و فراموش شدنی است. اما بیشتر فیلم‌های جنگی امروزی همینطور هستند. هر چند سال یکبار فیلمی مثل Black Hawk Down (سقوط شاهین سیاه) سطح این ژانر را بالاتر می‌برد. اما Extraction هم مثل دیگر آثار سطحی ژانر اکشن است که برخی صحنه‌های اکشن آن جذابیت بیشتری دارند. اما این اصلا مهم نیست، مگر نه؟ وقتی کریس همسورث در فیلمی بازی می‌کند و در آن همه چیز منفجر و نابود می‌شوند، همه آن را تماشا خواهیم کرد.

یکی از بزرگترین فیلم‌های نتفلیکس

امیر پریمی، در نقد این فیلم نوشت: تکذیب کردن نقش مستقیم برادران روسو در تولید این فیلم کار خطایی است. این امر به ویژه در طراحی اکشن درون فیلم صادق است، مخصوصاً این که تیم بدلکاری آن‌ها در جهان مارول مستقیم وارد این پروژه شده است. در فیلم EXTRACTION، آن‌ها همه نوآوری‌هایی را که با Marvel در آن پیشگام بوده‌اند به یک اکشن جمع و جور معاصر، و کثیف شهری آورده‌اند، آن هم با هماهنگ‌کننده بدلکاری آن آثار یعنی سم هارگراو در رأس فیلم. نتیجه این اقدام یک اکشن تند و سریع شده است که دیدن آن همه را چند ساعتی از درگیری ذهنی این روز‌ها یعنی COVID-۱۹ دور می‌کند. قهرمان فیلم استخراج یعنی تایلر ریک با بازی کریس همسورث از نظر ظاهری نوعی نسخه رامبو (سیلوستر استالونه) یا کماندو (آرنولد شوارتزنگر) است که از انواع تسلیحات و ماشین آلات برای نابودی دشمنش و رسیدن به هدف نهایی خود استفاده می‌کند. همچنین طراحی اکشن‌ها به لطف سم هارگراو و دوربین شگفت انگیز نیوتون توماس سیگل، کمال گرا و عالی است.

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

صحنه‌های اکشن چشمگیر و طولانی مدت مثل تعقیب و گریز در منطقه زاغه نشین و خیابان‌های داکا، واقعا عالی به تصویر کشیده شده است. درجه R فیلم نیز باعث شده سازندگان از هیچ گونه خشونت خونریزی صرف نظر نکنند، و انواع برخورد‌های شنیع با کودکان و قتل عام‌های سنگین را در طول فیلم شاهد هستیم.

با این حال، مواردی در استخراج وجود دارد که آن را از تبدیل شدن به یک اکشن عالی و ماندگار بی نقص باز می‌دارد. بارزترین ایراد فیلم، طرح بسیار ساده آن است. در واقع فیلمنامه چیزی جز دو سه خط بیشتر به نظر نمی‌رسد. البته گفته شده فیلمنامه بر اساس یک رمان گرافیکی به نام Ciudad نوشته شده است، اما همه این‌ها بهانه‌ای است برای پیوست بیشتر صحنه‌های اکشن به فیلم. اما فیلمنامه نویس سعی کرده کمی خود را پیرامون شخصیت تایلر راک ملودراماتیک نشان دهد، ولی اشکال اشک آور این است که فرصت کافی به همسورث برای این کار داده نشده است. هرچند مخاطبان امروزی به اندازه کافی پیشرفته هستند که آسیب شخصیت تایلر در گذشته را درک کنند که در طول فیلم نیازی به گسترش آن نباشد، اما پایان دادن سازندگان به این نیمچه نکته در فیلمنامه اصلاً چیز جالبی نیست.

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلمی مانند Extraction در Netflix هم خوب پیش می‌رود و هم خوب دیده می‌شود. تولید و نمایش یک چنین اکشن بزرگ و بلاکباستر گونه‌ای آن هم با ستاره ویژه‌ای، چون کریس همسورث، تنها یک سال پس از نمایش انتقامجویان پایان بازی، تنها از کمپانی، چون نتفلیکس بر می‌آید. در زمانی که عدم وجود فیلم در سینماها، التماس هر کسی را برای تماشای چیز جدید و هیجان انگیز به وجود آورده است، استخراج دقیقاً برای موفقیت تنظیم شده است. احتمالاً مردم به سمت آن جذب می‌شوند و احتمالاً این فیلم یکی از پر مراجعه‌ترین فیلم‌های اورجینال نتفلیکس تاکنون خواهد بود. اما همان‌طور که گفتم، چنین داستان ساده‌ای در استخراج سال‌ها است که در فیلم و سریال‌ها وجود داشته، بنابراین این فیلم در بخش داستانی هیچ چیز جدیدی را برای بیننده به ارمغان نمی‌آورد.

از قانع کننده بودن یک فیلم و شخصیت هایش، تا به سرانجام رسیدن درست آن‌ها کیلومتر‌ها فاصله است؛ و استخراج تنها راه کوتاه قانع کننده بودن را انتخاب کرده است. در مورد شخصیت تایلر ریک که یک مزدور است می‌شد، ما شاهد یک مرد با خصوصیات یک ضدقهرمان پیچیده باشیم، که البته این اتفاق در فیلم رُخ نداده است. در واقع تایلر یک شخصیت نازک است که در یک داستان حتی نازک‌تر هم قرار گرفته، و این یک چیز را ثابت می‌کند، و آن عدم توانایی جو روسو در فیلمنامه نویسی است، هر چند او کارگردان خوبی است.

فیلم Extraction با حضور گلشیفته فراهانی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اگرچه استخراج با تمام ایرادات خود، چیز کاملی نیست. اما با وجود برخی لحظات مهیج و اکشن‌های ناب درست اجرا شده در کنار برخی بازی‌های خوب، می‌توان این فیلم را قابل قبول دانست؛ و من تعجب نخواهم کرد اگر این یکی از بزرگترین فیلم‌های نتفلیکس از زمان شروع به کار آن شود. استخراج یک اکشن کله خراب سفت و سخت است که دیدن شبیه به آن همیشه اتفاق نمی‌افتد؛ بنابراین هرچند ممکن است ناقص باشد، اما این فیلم هنوز هم دیدنی است. اگر فیلم‌های جنگی، تفنگ بازی‌های جان ویکی و کریس همسورث را دوست دارید، مطمئناً این فیلم را نیز دوست خواهید داشت!

bartarinha.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش