دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۱ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۹۶۶
رادیو و تلویزیون

رانت آنتن/ مدیری مجری حق‌گوی دیروز؛ بوقچی، قماباز یا هیتلر امروز

مهران مدیری,آنتن
سازمانی که تا چندی پیش با رانت آنتن و به مدد برنامه‌سازانش، با دیگران تسویه حساب می‌کرد و با دید جناحی و آن نگاه جانبدارانه‌ی همیشگی‌اش نهادهای دیگر و چهره‌های ناهمسو را می‌کوبید، اینک با عوامل و مجریان همان برنامه‌ها به چالش خورده و شراکت پیشین‌شان به هم ریخته است.

به گزارش  خبرآنلاین،  رانت آنتن چه آن زمان که علی‌عسگری با لباس گلادیاتوری بر جلد مجله‌ی صدا و سیما نشسته بود و چه حالا که امورات سازمان به مدیران جوان‌تر و تندروتر رسیده، همواره نمادی بوده است از استانداردهای دوگانه. استانداردهایی که گاه آنتن را برای تخریب دولت ناهمسو مباح می‌داند و زمانه‌ی دیگری آنتن را جز به کام دولت مستقر، حرام؛ گاه دستان مجریان و عوامل را برای نواختن برخی باز می‌گذارد و گاه جز برای نوازش برخی دیگر، دست از روی دست بر نمی‌دارد؛ اما اینک سازمان با چالش بزرگی روبرو شده و در شرایط بحران کنونی و در مناسبات تازه‌اش با برنامه‌سازان و شرکای سابق به نقطه‌ای رسیده که دیگر نمی‌تواند بسان قبل راهیِ آنتن‌شان کند. نمونه‌اش همین برنامه ساخته شده دورهمی که به روایت تهیه‌کننده‌اش هزینه‌اش تمام و کمال پرداخت شده و با مواضع مهران مدیری در میانه‌ی حوادث اخیر به بازی دو سر باخت برای تلویزیون تبدیل شده است.

پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در آخرین اظهارنظرش در واکنش به عدم پخش برنامه دورهمی گفته «برنامه‌هایی که برای آنها هزینه می‌کنیم باید متناسب با ذائقه جامعه، نیازها و اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی مخاطبین باشد، هرگاه برنامه‌ای از این شکل و زاویه خارج شود، طبیعتاً مورد استقبال و علاقه مخاطبین ما واقع نمی‌شود و ما هم از آنها استفاده نمی‌کنیم». این گفته پیمان جبلی در حاشیه حضورش در کمیسیون امنیت ملی مجلس بازتابی از همان دوگانه‌های صداوسیماست. مجریانی که در دولت پیش، پیشقراولان حمله‌ی طنز و جدی به دولت ناهمسو بودند و پیکان‌هایشان را به سیبل‌های مشخص و معلوم می‌زدند، مطابق با ذائقه مخاطب و جامعه! برنامه می‌ساختند اما حالا با برآمدن دولتی همسو با مدیران سازمان باید روزه سکوت گرفته و لب فروببندند؛ نقد جدی که هیچ، جمله نغزی به طنز و کنایه نیز نباید به زبان بیاورند. صدالبته که این سکوت به احترام ذائقه مخاطبان و جامعه! رقم می‌خورد. امری پایین‌تر از استاندارد و بیشتر شبیه به لفاظی و لجبازی سیاسی.

دوگانه‌های مهران مدیری

پس از آنکه مدیری در اعتراض به حوادث اخیر خواهان عدم پخش سری جدید «دورهمی» شد واکنش‌های متعددی از دو طرف برانگیخت و عده‌ای نیز او را همچون مدیران سابقش سرگردان در میان استانداردهای دوگانه می‌دیدند. مردی که پست عدم پخش برنامه دورهمی‌اش را کمتر از چهار هفته از اینستاگرام برداشت و معلوم نشد بر کدام باور چنین پستی منتشر کرد و بر کدام ایمان آن را حذف.

مدیری بارها در میانه خط‌ها بازی کرده است، سوگیری‌هایی که هیچ کدام سطحی بالاتر از طنز تلخ و مایوس نداشته‌اند. حتی در موضع‌گیری اخیرش نیز موجی یکدست نساخت. بسیاری از رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی و مردم او را فرصت‌طلبی دانستند که کنشی موقت و ناپایدار و آشفته داشته است. او قبل از این نیز نکاتی گفته بود که به این قضاوت صحه می‌گذاشت، به عنوان مثال مدیری در پاسخ به رضا رشیدپور که پرسید: «چرا از بین همه نهادها فقط از دولت (دولت روحانی) انتقاد می‌کنید؟»گفت: «مگر می‌شود از فلان نهاد انتقاد کرد؟ به غیر از دولت که از جای دیگری نمی‌گذارند، انتقاد کنیم.» و طرفه آنکه بعد از روی کار آمدن دولت جدید برنامه هایش کاملا فضای غیر انتقادی یافت.

مجری گرانقدر دیروز، مرد دنیا دوست امروز

مهران مدیری که زمانی هم کارشناس امور خارجه بود - می‌توانست درباره دیپلماسی نظر دهد و به وزرای دولتی امر کند که کی حرف بزنند و کی در خانه شان بتمرگند- و هم کارشناس محیط‌زیست و آب‌وهوا و صنعت و کشاورزی، یک‌شبه قمارباز لایعقلی شد که ذائقه‌ی مخاطب و جامعه او را پس زده است. او که بهترین زمان پخش کنداکتور را داشت و هر رپرتاژ آگهی را می‌توانست بجای الگوی فرهنگی جا بزند اینک جایی در کنداکتور نداشته و به دنبال جایگزین او می‌گردند. مجری‌ای که یک روزی خبرگزاری تسنیم در ستایش طنزش گفته بود: «برنامه اخیر دورهمی با ســخنانی در مورد مدیرانی که سازشکار هســتند و به سبب فسادی که برخــی از آنان دارنــد و دل و جرات خود را از دســت داده‌اند، همــراه بود.» این روزها پول دوستی است که فقط با دریافت ۳۰ میلیارد تومان پول آرامش ذهنی می‌گیرد.

 فارس در گزارشی مدعی شده است: «یکی از همین سلبریتی‌ها که درآمد میلیاردی از مجری‌گری در تلویزیون دارد، در ماه‌های اخیر بخش اعظمی از دارایی و اموال خود را در شرط‌بندی و قمار! از دست داده است. گفته شده که وی از گذشته مشهور به «پول‌دوستی» بود، به طوری‌که برای اجرای برخی برنامه‌ها با تهیه‌کنندگان شرط می‌گذاشت که باید حداقل مبلغ ۳۰ میلیارد تومان در حساب شخصی‌اش باشد تا با آرامش ذهنی بتواند برنامه اجرا کند. به‌رغم این مسئله اما در ماه‌های اخیر، او درگیر باندهای قمار و شرط‌بندی شده و به صورت متوالی بخش زیادی از دارایی خود را از دست داده تا حدی که مجبور شده است برخی از اموال خود را که روی آن شرط بسته و قمار کرده بود، بفروشد.»

کیهان دیگر روزنامه اصولگرای با تشبیه مهران مدیری به هیتلر نوشت: «مرگ امثال مهسا امینی و حتی کل جوانان و نوجوانان کشور و نابودی آینده آنها فرقی برای علی کریمی و مهران مدیری و سایر سلبریتی‌ها ندارد آنهایی که مال و ثروت خود را برداشته و ماه‌ها قبل از این برنامه‌ریزی برای این اغتشاشات در خاک بیگانه و دشمن خلیج‌فارس جا خوش کرده‌اند و به خیال خود هیچ تهدیدی برایش فرقی ندارد و با خیال راحت همچون تصویر هیتلر فقط دست خود را به نشانه حمله جلو می‌برند و می‌گویند کف خیابان بمانید و به آشوب ادامه دهید! اما چرا؟»

روزنامه وطن امروز سر دیگر این طیف از روزنامه‌های اصولگرا که سال ۹۸ بازگشت مهران مدیری در شب یلدا را ستود و تیتر زده بود: «سوختگی از تهران تا واشنگتن»، علت حمله روزنامه‌های همسو با دولت و اصلاح‌طلب به مهران مدیری را این‌گونه روایت کرد: «ماجرا از آنجا آغاز شد که مهران مدیری پس از بازگشت با سری جدید «دورهمی» به آنتن تلویزیون در شب یلدای امسال، دست به انتقاد از عملکرد بشدت ضعیف دولت (روحانی) در حوزه اقتصادی زد. تیزترین وجه انتقادی صحبت‌های مدیری در این برنامه مربوط به موضوع اعلام نرخ جدید بنزین و سخنان رئیس‌جمهور بود که اعلام کرده بود خودش هم از این تصمیم بی‌خبر بوده است. او البته در گپ و گفت با میهمانانش با جسارت درباره موضوع سلبریتی‌ها، مباحث مالیاتی آنها و حدود اظهارنظر آنها هم‌سخن گفت.»

وطن امروز اما این روزها آلزایمر گرفته و علیه منتقد محبوب روزهای پیشین خود تیتر می‌زند: «اعتراض با دهان پر» و توئیت های علیرضا قزوه، مدیرکل دفتر موسیقی صداوسیما را باز نشر می‌کند که: «آخرین دریافتی آقای برره یک روز قبل نطق تاریخی‌اش، ۳۰ میلیارد تومان از صداوسیما بوده؛ بعضی‌ها از روی شکم سیری چه نطق‌هایی می‌کنند». «طرف آنقدر از همین صداوسیما خورده که افعی شده، حالا درآمده که من با صداوسیما همکاری نمی‌کنم. تو گوشت و پوست و استخوانت از صداوسیماست. اگه صداوسیما نبود تو الان در برره پایین باید نخود می‌خوردی و بز می‌چراندی»!.

این روزنامه در آخر همین خبر می نویسد: «لازم به ذکر است مبلغ افشا شده از سوی آقای قزوه جدا از مبالغی است که خود مدیری با اسپانسرها به توافق رسیده است».

در میانه هیاهوی جریان رسانه‌ای اصولگرا که همسو با صداوسیما به مجری سابق خود تاختند، پرسش احمد مازنی، رئیس پیشین کمیسیون فرهنگی مجلس که با سایت دیده‌بان مطرح کرده بود، بی‌پاسخ ماند، او گفته بود: «الآن هم بعضی مجری‌ها که در شبکه‌های جمهوری اسلامی حضور فعالی دارند به‌محض اینکه دو کلمه گفتند اعتراض و انتقاد داریم، بلافاصله گفتند تو پول گرفتی، قمارباز هستی و... اگر واقعاً قمارباز بود، دزد بود، پول زیادی می‌گرفت، خلاف می‌کرد و شما می‌دانستید و نمی‌گفتید خائن هستید.»

مهران مدیری,آنتن

مهران مدیری قمارباز معرفی شده که علاقه‌اش به بازی پوکر او را نابود کرده است، بازی‌ای که نیم آن را بلوف زدن می‌سازد نیم دیگرش را کارت و انتخاب‌های در دست. او این سر میز نشسته است و مشوقان دیروز و مخربان امروزش سوی دیگر میز، حالا باید پرسید رقمی که او برده چقدر است؟ او برای یک سری از مجموعه دورهمی ۳۰ میلیارد تومان گرفته است اما دورهمی سال‌هاست که پخش می‌شود و اگر این برنامه را به مسابقاتی که برگزار کرده هم گره بزنیم، این رقم سرسام‌آور خواهد شد، شاید اگر ۶ مجموعه دورهمی که پیشتر نیز رقم قراردادش بحث برانگیز بود، جمع بزنیم، بازنده این قمار را مهران مدیری نمی‌بینیم. او فقط بلوف بازی را زده است اما آن سوی میز هم بلوف زده‌اند، بازنده کسی است که پول هنگفتی را بدون حساب درآمدهای اسپانسر پرداخت کرده و امروز جایگزینی برای مجریِ خود محبوب کرده ندارد.

قمار را آن سو انجام داد که هم رانت آنتن داد و هم آنتن‌اش خالی ماند، به نظر قمارباز بازنده آن است که اعتبار رسانه‌ای ملی! را خرج جانبداری و تخریب دیگران در استندآپ‌ها کرد و حالا باید همان کمدین‌ها و همکاران سابق را محاکمه کند.

دوگانه‌ای که مهران مدیری به مدیران جریان تندروی رسانه‌ای تحمیل کرد بسیاری را به یاد دیالوگ فیلم اصغر فرهادی انداخت که گفته بود: «نمیشه تا آخر عمر یه پات اینور جوب باشه یه پات اونور جوب! بالاخره یه جا جوب گشاد میشه!»

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش