
نوروز ۹۷ با همه فراز و نشیب اش تمام شد و در این میان، اگرچه آوای برخی سریالهای نوروزی هنوز به پایان دور خود نرسیده، اما قضاوتهای مردم و منتقدان درباره این آثار، سر و صدای زیادی به پا کرده است. تیتراژهای پایانی در سالهای اخیر نشان داده است تا چه اندازه میتواند در اقبال عمومی مردم از یک مجموعه تلویزیونی تاثیرگذار باشد. در این مطلب بنا داریم با مروری بر این آثار به این سوال کلیدی که «چرا تیتراژهای پایانی سریالهای نوروز ۹۷ نتوانستند توجه مخاطبان تلویزیونی را به خود جلب کنند؟» پاسخ دهیم.
توفیق اندک با نوستالژی قطار!
شبکه یک

یکی از موفقترین تیتراژهای پایانی سریالهای نوروزی امسال متعلق به «پایتخت ۵» است. سریالی که با یک ترانه شمالی و خوانش گروه همسرایان و خوانندگان اصلی سیدمطلب حسینی و سیدحسن حسینی اگرچه نتوانست توجه مخاطبان تلویزیونی را آن چنان جلب کند اما به هر حال به خاطر نوستالژی پخش ۵ باره سریال پایتخت در سیما کمی از دیگر آثار امسال موفقتر بود.
کلید واژه «یار نارنجی جونم» در این ترانه به سبب تکرار در تیتراژهای پایانی سریهای قبلی پایتخت، برای گوش مخاطب آشنا بود و همین حس نوستالژی بسیاری از «پایتخت»دوستان را برمیانگیخت. اما نباید این مسئله را فراموش کرد که تکرار و کهنگی این ترانه برای آنهایی که انرژی بالا و ریتم تند تیتراژ سریالهای نوروزی سال های ۹۵ و ۹۶ شبکه یک سیما را دیده بودند، چندان جالب نبود. تیتراژ پایانی سریال «علیالبدل» در نوروز ۹۶ با صدای حجت اشرفزاده و نیز سریال «پادری» در نوروز ۹۵ با آوای علی زندوکیلی پُر از موسیقی ریتمیک با شعر خوب بود. اتفاقی که بیننده تلویزیونی را تا پایان تیتراژ پای تلویزیون میخکوب نگه میداشت.
تعطیلات نه چندان رویایی یزدانی
شبکه دو

سریالهای شبکه ۲ سیما در سالهای اخیر هیچ گاه نتوانستند با تیتراژهای پایانیشان توجه بینندگان تلویزیونی را به خود جلب کنند. اگرچه در نوروز ۹۶ تیتراژ «مرز خوشبختی» با صدای «علی لهراسبی» کمی بهتر از خوانش «مهران مدیری» در سریال نوروزی سال قبلش «زعفرانی» بود اما باز هم در قیاس با تیتراژخوانی در سریالهای نوروزی دیگر شبکهها چندان چنگی به دل نزد. امسال، علیرضا امینی کارگردان «تعطیلات رویایی» سریال نوروزی شبکه ۲ برای تیتراژ پایانی به سراغ خوانندهای خوش نام در عرصه تیتراژخوانی سریالها و فیلمهای سینمایی رفت.
رضا یزدانی که بیتردید با تیتراژخوانی مشهور شد و به عنوان تیتراژخوانترین خواننده کشور شناخته میشود. یزدانی تجربههای بزرگی در سینما و تلویزیون در عرصه تیتراژخوانی داشت. اتفاقی که سازندگان تعطیلات رویایی را به رویایی شدن فیلمشان در تعطیلات نوروز امیدوار میکرد. اما بر خلاف پیشبینیها ترانه رضا یزدانی ، موفقیت هیچکدام از آثار قبلی او را تکرار نکرد؛ نه «مرگ تدریجی یک رویا»، نه «قلب یخی»، نه «ساخت ایران»، نه «جاده چالوس» و نه خیلی دیگر از آثار تلویزیونی که با خوانندگی رضا یزدانی برایمان خاطرهانگیز شد.
خواب خرگوشی در شبکه جوان
شبکه سه

شبکه ۳ سیما به عنوان شبکه جوان، در سالهای اخیر همواره به صورت جدی به تیتراژ سریالهای تلویزیونی نگاه کرده است. شبکهای که شاید در تیتراژخوانی سریال تلویزیونی تا حد زیادی در قیاس با دیگر شبکهها پیشگام بوده است اما تیتراژ سریالهای نوروزی چند سال اخیر این شبکه چندان چنگی به دل نزده است. دیوار به دیوار ۱ و ۲ اگرچه در دو سال اخیر مورد اقبال عمومی قرار گرفته است اما نه تیتراژ پایانی مهرداد یکتا در دیوار به دیوار یک و نه تیتراژ پایانی علی سلفا در سری ۹۷ این سریال مورد توجه واقع نشد.
شاید یک جست وجوی ساده در اینترنت برای تیتراژ سریال دیوار به دیوار و رو به رو شدن با نام «محسن چاووشی» که ترانه پایانی قسمت آخر دیوار به دیوار یک را خواند، خود شاهدی بر این مدعا باشد که تیتراژهای این سریال چندان موفق نبوده است که مردم تنها همان یک آهنگ را به یاد دارند. شبکه ۳ در نوروز ۹۵ هم با تیتراژ سریال «بیمار استاندارد» به خوانندگی گروه «داماهی» موفقیت چندانی را در این عرصه به دست نیاورد.
مرتضی اخوان
- 18
- 1