یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۶۶۰
رادیو و تلویزیون

صداو سيما سياسی عمل می كند مخاطبان فاصله می گيرند

صداوسیما,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

صداوسیما از جمله نهادهایی است که همیشه در لیست انتقاد دولتمردان قرار دارد و پس از سال ۷۶ کمتر پیش آمده که رئیس‌جمهور یا اعضای دولت از عملکرد این نهاد رضایت داشته باشند. البته در ابتدای دولت نهم صداوسیما با دولتمردان همراه بود اما به تدریج حمایت‌ها جای خود را به انتقادات صریح داد. نکته قابل تامل آنجاست که تغییر ریاست صداوسیما هم از سهم انتقادات به عملکرد این نهاد کاسته نشد. آنچه در میان عملکرد صداوسیما در دوره‌های مختلف عیان است به رویکرد این نهاد باز می‌گردد چنانکه گویی صداوسیما رقیب انتخاباتی یا سیاسی دولت‌هاست.

 

لاریجانی و دوره تحول سیاسی

گرچه چپ‌های دیروز و اصلاح‌طلبان امروز انتقاداتی به اداره صداوسیما از سوی لاریجانی دارند، اما او هم دلایل خاص خود را برای برخی تصمیمات و عملکردهایش دارد. به عنوان نمونه تعریف کرده در اوایل انقلاب حدود یک سال و نیم رئیس سازمان رادیو و تلویزیون بودم که خدمت امام خمینی(ره) رفتم و ایشان به من گفتند که چرا شما در سازمان صداوسیما این موسیقی‌های پخش شده را حذف نمی‌کنید، من درجواب به ایشان گفتم که آیا منظور شما تمام انواع موسیقی است؟ ایشان در جواب گفتند: حالا که دارند شعر می‌خوانند چرا با آن نی می‌زنند؟

 

بعد فرمودند من به شما توصیه می‌کنم که با آقای منتظری که آن زمان قائم مقام رهبری بودند، صحبت کنید و در این زمینه مشورت نمایید، که پس از آن ما به همراه شورای سرپرستی رادیو و تلویزیون نزد وی رفتیم و سوال و موضوع مربوطه را مطرح کردیم که آیت‌ا... منتظری اعلام کرد که از نظر من پخش اینگونه موسیقی‌ها که فعلا از رادیو و تلویزیون پخش می‌شود، اشکالی شرعی ندارد.» برخی عملکردهای صداوسیما در زمان انتخابات ۷۶ و پس از آن هم مورد نقد جدی سیاسیون است و با تبرئه رئیس این نهاد نمی‌توان از اشتباهاتی که رخ داد به راحتی گذشت.

 

ضرغامی و احمدی‌نژاد

پس از لاریجانی سکان اداره صداوسیما به ضرغامی سپرده شد که شاید بتوان این دوره را واضح‌ترین دوره عملکرد سیاسی صداوسیما تلقی کرد. شاید ضرغامی پس از خروج از جام جم این ادعا را داشته باشد که رابطه خوبی با احمدی‌نژاد در دوران تصدی‌اش بر صداوسیما نداشته است، اما این ادعا محلی از اعراب ندارد. چنانکه آیت‌ا... هاشمی

 

به‌خوبی پرده از این روابط برداشته و گفته بود: «صداوسیما حتی یک سال قبل از انتخابات ۸۴ دربست در اختیار آن جریان(احمدی‌نژادی‌ها) بود. به هر حال تمام دستاوردهای انقلاب را با آوردن بعضی از آدم‌هایی که بعدها مشخص شد به کدام جریان وابسته هستند، زیر سوال می‌بردند که در همان ایام و حتی قبل از انتخابات ۸۴ من گفته بودم که صداوسیما به خاطر دستمالی، قیصریه را به آتش نکشد. احمدی‌نژاد از گروه ایثارگران بیرون آمد و عضو آنجا بود. رئیس صداوسیما هم عضو آنجا بود.

 

اینها با هم پیمان داشتند و درصداوسیما هم هرچه می‌خواستند، انجام می‌دادند.» ایشان در پاسخ به این سوال که «احمدی‌‌نژاد قبل از ۸۴ برای جلسات مرتبط، ایشان را می‌دیدید؟» تاکید کرد: «همیشه ایشان را می‌دیدیم. شهردار تهران بود که برای بازدید از تونل رسالت از من دعوت کرده بود و من به اتفاق ایشان از آن پروژه بازدید کردم و همچنین برای مراسم افتتاح پارک پلیس در شرق تهران از من دعوت کرده بود که با هم رفتیم و آن پارک را افتتاح کردیم و موارد این‌گونه زیاد بود». او هیچ‌گاه نتوانست به صراحت از احمدی‌نژاد انتقاد کند و تنها به ذکر این جملات بسنده می‌کند که «گاهی انتقادات زیادی به یک مسئول وارد است اما برخی همه این انتقادات را به بوسه زدن بر تابوت هوگو چاوز یا بغل کردن مادر وی خلاصه می‌کنند که این ظلم به منتقدان همان شخص است».

 

ضرغامی تمایلی به تیره شدن روابطش با احمدی‌نژاد نداشت و دیدار با او را فراموش نکرد مانند اردیبهشت ۹۵ که سید عزت‌ا... ضرغامی رئیس سابق صداوسیما با محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق دیدار کرد. گفته شد این دیدارها در سال‌های گذشته نیز هرازگاهی برگزار می‌شده است. احمدی‌نژاد با شادابی کامل از سفر ورامین و آمل روایت‌های مختلفی را برای ضرغامی نقل کرده است. در سال ۹۳ هم عزت‌ا... ضرغامی در حاشیه مراسم ترحیم والده محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت دهم با دکتر محمود احمدی‌نژاد دیدار کردند. در سال ۹۷ هم به دیدارش با احمدی‌نژاد اشاره کرد و به آرمان گفت: «دیدار در منزل آقای احمدی‌نژاد بود که ایشان به ما شام هم دادند که این دیدار در حدود چهار ساعت به طول انجامید.» نکته قابل تامل آنکه وقتی از او درباره محور گفت‌وگوهایش با رئیس‌جمهور اسبق سوال شد، چنین گفت: ‌«بحث‌های ما خصوصی و بیشتر بین خودمان است».

 

ضرغامی از همان ابتدا شایعاتی درباره کارشکنی‌های جام جم برای رئیس دولت یازدهم منتشر شد به عنوان نمونه برخی مدعی شدند اختلافات از همان روز پخش گزارش صدروزه روحانی شروع شد. چنانکه ضرغامی فکر می‌کرد که حق دارد به روحانی بگوید با کدام مجری گفت‌وگو کند، درحالی‌که او فقط رئیس صداوسیمای ملی بود که از بودجه مردم ارتزاق می‌کرد و حسن روحانی، رئیس‌جمهوری که با رأی مردم انتخاب شده است. روایت ضرغامی از مجادله‌اش بر سر انتخاب مجری با حسن روحانی این است: «من باید بگویم کدام مجری با شما گفت‌وگو کند؛

 

اما اگر حس کنم شما یا هرکس دیگری روی مجری خاصی حساس هستید، من به شما چند نفر را معرفی می‌کنم؛ اما یک کار دیگر هم می‌توانیم انجام دهیم. مجری را شما انتخاب کنید؛ اما جایی این را نگویید؛ چون نه برای شما خوب است و نه ما!» بعد از ضرغامی بود که محمد سرافراز ریاست صداوسیما را بر عهده گرفت. سرافراز معتقد به اصلاحاتی در صداوسیما بود و سعی کرد مقهور فشارهای سیاسی نشود او درصدد رفع ممنوع‌التصویری برخی مجریان سر‌شناس و بازیگران برآمد و باعث شد چهره‌هایی مثل فرزاد حسنی، آزاده نامداری، رضا رشیدپور و سحر قریشی اجازه فعالیت در سیما را داشته باشند اما این تغییرات نیز کمکش نکرد.

 

علی‌عسگری در مسیر ضرغامی

سیاست عبدالعلی علی‌عسگری در ابتدا دوپهلو بود چنانکه از یک سود تاکید می‌کند که «ما با حفظ نظام و دولت پیشرفت دولت را پیشرفت کشور می‌دانیم و یکجانبه‌گرایی انجام نمی‌دهیم» و از سوی دیگر وقتی رأی شرکت‌ کنندگان در برنامه «برنده‌باش» دستکاری می‌شود و وزیر ارتباطات به افشاگری درباره آن می‌پردازد، جام جم دیگر احساس تعهد به تقویت دولت ندارد.

 

پیش‌تر هم صداوسیما نمایش خوبی در همراهی با دولت نداشت. نحوه انعکاس اخبار هسته‌ای و به طور کلی آنچه از سوی دولت نگاه جناحی صداوسیما در انعکاس برخی اخبار عنوان شد، حواشی مصاحبه‌های برخی از وزرای دولت‌های یازدهم و دوازدهم با برنامه‌های تلویزیونی همانند حضور قاضی‌زاده هاشمی(وزیر بهداشت) در برنامه «ثریا» و پخش نشدن مصاحبه محمدجواد ظریف(وزیر امور خارجه) با عادل فردوسی‌پور در برنامه «۹۰» و... از جمله این موارد است که هر کدام در زمان خودشان با حواشی و واکنش‌های زیادی همراه بودند. محمدجواد آذری جهرمی در حساب توئیتری خود نوشت: «شرکت‌های ارزش افزوده و USSD مجوزی از وزارت ICT ندارند و فعالیت آنها مطابق قانون تجارت است، اگر

 

آنگونه که در بخش‌های خبری دیشب سیما طرح شد، فعالیت آنها باید با اخذ مجوز از وزارت ICT باشد، مطابق مصوبه ۱۹۲ کمیسیون تنظیم مقررات، تبلیغ یا فعالیت آنها سریعا در صداوسیما متوقف گردد.» در زمان علی‌عسگری صداوسیما در نقش یار دوازدهم مخالفان دولت به ایفای نقش پرداخت هر چند علی‌عسگری در ابتدای جلوسش بر کرسی ریاست جام جم به دیدار روحانی رفت یا در مراسمی با رئیس دولت اصلاحات خوش و بش کرد اما گلایه‌های مداوم رئیس‌جمهور و اعضای کابینه از عملکرد جام جم با اظهارات عسگری همخوانی ندارد. تصمیمات و عملکردهای عسگری شباهت زیادی به ضرغامی دارد اما باید به این نکته توجه داشته باشد که ضرغامی پس از پایان دوران مسئولیش معترف شد:‌ «ناديده گرفتن یک جناح سياسی بر اساس اهداف صدا و سيما بود.» بنابراین عسگری باید زودتر از ضرغامی به ترمیم آسیب‌های جام جم بپردازد.

 

armandaily.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اره والله
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش