این صبح « صبحی دیگر » است
برنامههای صبحگاهی یكی از مهمترین گونههای برنامه سازی در تلویزیونهای دنیاست. به دلیل مخاطبان خاصی كه اغلب برنامههای صبحگاهی در كشور ما دارند، این گونه برنامه سازی از اهمیت و وجاهت بسیاری برخوردار است. از این رو عمر اغلب برنامههای صبحگاهی در تلویزیون طولانی است و سالها یك برنامه به عنوان برند آن شبكه محسوب میشود و روی آنتن است. از طرفی ایجاد نشاط، انرژی و سرگرمی و انتقال اخبار مهم روز به طور كاملا مختصر و مفید به مخاطبان رسانه ملی از مهمترین اهداف برنامهسازان برای این باكس از روز تلویزیون است. از همین رو شبكههای مختلف تلویزیون هر كدام به فراخور مخاطبان و مطابق با اهداف شبكه خود برنامهای را برای ساعات ابتدایی روز در نظر دارند كه به نوعی در یك رقابت برابر هم قرار گرفتهاند. گرچه شباهتهای بسیاری بین همه این برنامهها در محتوا و آیتم وجود دارد، اما هر كدام سعی میكنند با توجه به سلیقه و نظر مخاطبان خود برنامه را پیش ببرند. از جمله شبكه آموزش كه حدود ده سال است برنامهای با عنوان «صبحی دیگر» را روی آنتن دارد. برنامهای كه از همان ابتدا با اجرای علی نیكزاد و نیما كرمی و به تهیهكنندگی رامین موسوی روی آنتن رفت و حدود ۹ سال این برنامه با اجرای مشترك این دو مجری پخش میشد و حالا چند ماهی است كه به دلایلی سهیل محزون به همراه نیما كرمی، سكان برنامه را در دست دارند. جامجم به پشت صحنه این برنامه سر زده و گزارشی از اتفاقات آنجا تهیه كرده كه در ادامه میخوانید.
#صبحی دیگر
هنوز نیم ساعتی به آغاز برنامه مانده كه مجریها وارد استودیو میشوند و سردبیر برنامه در حال بررسی اخبار منتخب با نیما كرمی است. سرت را كه میچرخانی میتوانی در كنار دكور «صبحی دیگر» باقی مانده دكور برنامه «یقه هفت» همین شبكه را هم در گوشهای ببینی. همچنان كه مجریها در حال صرف صبحانه نیز هستند در گوشهای از دكور، آقای جوانی روی زمین نشسته و با دقت خاصی در حال چیدن گلهای رنگارگ در گلدانهای روی میز است. با شنیدن موسیقی تیتراژ با صدای زنده یاد بهنام صفوی، كرمی بالای پلهها قرار میگیرد تا به محض شروع برنامه وارد دكور شود. همزمان با آغاز ماه محرم گروه سعی كردهاند تا حال و هوای برنامه تا حدودی متناسب با این ماه باشد. از طرفی موسیقیهایی هم كه در نظر گرفتهاند، اغلب موسیقیهای ملایم و غمگین است. با این حال مجریها درتلاشند تا از شور و حال برنامه در ابتدای روز كاسته نشود.
اما یكی از بخشهای جذاب این برنامه «هشتگ صبحی دیگر» با اجرای پریای شیرین و دوستداشتنی است كه پس از پلاتوی سلام مجری روی آنتن میرود.
در كنار این بخش، بخش كارشناسی گل و گیاه با حضور آقای بهادری هم از بخشهای پربیننده این برنامه است كه با انرژی و اجرای شیرین این كارشناس پخش میشود؛ ضمن اینكه بهادری پیش از برنامه خودش پاسخ سؤال را به كرمی میرساند و در طول برنامه وارد بازی دونفره جالبی با مجری میشوند، اما در خلال برنامه دو مهمان مقابل مجری حضور پیدا میكنند كه مادر و پدر دختر جوانی هستند كه قلب مهربانش را به فرد دیگری اهدا كردهاند. به همین دلیل حضور آنان فضای خاصی را در برنامه حاكم كرد. برنامه با گفتوگوی آنها به پایان میرسد و همگی از استودیو خارج میشوند. یكی از عوامل فرصت را مغتنم دیده و سؤالاتش را درباره گل و گیاه از كارشناس میپرسد. در این بین فرصتی مهیا میشود تا با دو مجری این برنامه گفتوگو كنیم.
«صبحی دیگر» برند شبكه آموزش است
نیما كرمی از مجریان باسابقه این برنامه است كه سالهاست به مخاطبان شبكه آموزش از طریق این برنامه سلام صبحگاهی میدهد. وی در ابتدا درباره حضور و تاثیر تغییر مجری در برنامه گفت: برای من كه خیلی تفاوتی نكرده و تغییر خاصی هم رخ نداده است. اتفاقا سعی كردیم برنامه به همان روال و مثل همیشه پیش برود؛ ضمن اینكه در گذشته هم اصل اجرا با من بود و دوستان فقط در بخشهایی كمك میكردند.
وی در ادامه درباره اینكه برخلاف سایر برنامههای صبحگاهی، صبحی دیگر روال خودش را طی میكند و به دنبال بهروز بودن و اتفاقات جدید در برنامه نیست هم توضیح داد: اصل قضیه برندسازی است. به عنوان مثال ماشین بنز از روز اول بنز بوده، اما سال به سال بهتر و بهروزتر شده و قابلیتهای جدیدتری به آن اضافه شده است. به همین دلیل صبحی دیگر هم از ابتدا همین بوده، فقط سال به سال بهتر و زیباتر شده و سعی كرده ارتباط بهتری با مخاطب برقرار كند؛ این یعنی برندسازی. وگرنه اینكه یك گروه میآید و میرود و خودشان را به در و دیوار میزنند تا دیده شوند و دچار یك بلاتكلیفی خاصی هستند، اصلا خوشایند نیست. البته بهروز بودن بد نیست اما به شرط اینكه از قالب خودت خارج نشوی. ما هم به دنبال بهروز بودن هستیم، اما در قالب صبحی دیگر. ما در جا نمیزنیم یا به طور كلی تغییر كنیم تا بتوانیم مخاطب جذب كنیم.
كرمی درباره بازتاب برنامه نزد مخاطبان با توجه به وجود برنامههای صبحگاهی دیگر هم بیان كرد: خوشبختانه بازخورد خوبی از مخاطب گرفتهایم و همیشه مخاطب خودمان را داشته و داریم. البته ممكن است گاهی برنامههایی وجود داشته باشد كه باعث همپوشانی شود، اما در نهایت ما هنوز مخاطب مان را داریم.
وی همچنین درباره حضور چهرههای جدید به عنوان مجری در برنامههای مختلف گفت: من همیشه با حضور آدمهای جدید موافق بوده و هستم. آدم جدید باید وارد عرصه اجرا شود، اما به شرطی كه تربیت شود و آموزش داده شود و بعد وارد این مقوله شود. بعید میدانم همكارانم با این موضوع مشكلی داشته باشند. به نظرم باید با اصول و اجراهای استاندارد و درست وارد شوند. البته همه چیز به بحث آموزش برمیگردد. مثالی در این باره میزنم. من روزی كه وارد كار اجرا و گویندگی شدم، تهیهكننده ما استاد جولایی بود كه از همان ابتدا به ما گفت نیم ساعت پیش از برنامه باید در استودیو حضور داشته باشید، اما یك روز ماشین رادیو دیرتر دنبال من آمد و من یكربع با تاخیر پیش از آنتن رسیدم كه من را آن روز به برنامه راه ندادند. من از آن روز به بعد بود كه فهمیدم نیم ساعت پیش از برنامه باید در استودیو حضور داشته باشم و با فضا آشنا شوم. اما ما هر كاری كه در این باره با مجریان جدید كردیم، به نتیجه نرسید. چون در سازمان ما فرهنگ جولایی كم شده و آن اقتداری كه در برخورد با آدمهای تازه كار وجود داشت، الان نیست. به نظرم تهیهكنندهها و سردبیرها باید در این زمینه اقتدار بیشتری به خرج بدهند تا مجریان جدید بفهمند آنتن چقدر اهمیت دارد.
وی در پایان نیز درباره پاس داشتن زبان فارسی در اجرا هم گفت: طبعا این موضوع دغدغه همه مجریان است و باید به زبان فارسی اهمیت بسیاری داده شود، اما ما باید اصول و زیر ساختهای خـوبی بــرای این قضیـــه داشته باشیم.
همدلی رمز موفقیت صبحی دیگر است
سهیل محزون سال ۸۷ با اجرای گروه كودك و نوجوان وارد این عرصه شد و در زمینه تئاتر تحصیل و فعالیت میكند، مدتی اجرای بخش ویدئوهای مهارتی در برنامه را برعهده داشت؛ اما با رفتن علی نیكزاد، یكی از مجریان اصلی برنامه شد. وی درباره تفاوت نحوه اجرایش در برنامه با زمانی كه فقط اجرای بخشی از برنامه را عهدهدار بود، گفت: در همین ابتدا باید از تیم تولید این برنامه تشكر كنم كه به من اعتماد كردند. به هر حال خیلی تفاوت دارد كه بعد از ۱۲ سال اجرا در تلویزیون و در گونههای مختلف كار كردن در یك برنامه یك روز در میان بخشی را اجرا كنی تا اینكه یكی از مجریان اصلی برنامه باشی؛ آن هم در كنار مجری با تجربهای مثل نیما كرمی كه همیشه در كنار او بودن به من انگیزه و انرژی میدهد. چون او مجریای نیست كه بخواهد خودش را بیشتر نشان بدهد و به اصطلاح میكروفن دزدی كند، بنابراین تفاوت باید كاملا به چشم بیاید. من هم سعی كردم انرژی را كه در یك بخش چند دقیقهای داشتم، در كل برنامه تقسیم كنم و داشته باشم.
وی درباره بخش پاس داشتن زبان فارسی كه در برنامه وجود دارد هم توضیح داد: آقای میرباقری توصیهای در این باره كرده بودند مبنی بر اینكه مجریها زبان فارسی را پاس بدارند كه فكر میكنم این موضوع در برنامه ما باب شد. البته من برنامههای دیگر را ندیدم، اما فكر میكنم جزو اولین برنامههایی هستیم كه بخشی را به این موضوع اختصاص دادهایم و از كلمات سلیس فارسی به جای كلمات بیگانه استفاده میكنیم. البته در زمینه مهارت هم كار كردهایم. در شبكه اولین برنامهای هستیم كه با استفاده از یكسری مهارتهای دمدستی و ساده میتوانیم كارهای كاربردی انجام بدهیم.
محزون درباره اجرای برنامه در غیاب نیما كرمی به مدت یك هفته و ویژگیهای آن هم بیان كرد: به جرات میتوانم بگویم برنامه ما یكی از بهترین فضاهای تولید را دارد. همكاری و همفكری كه در كنار همدلی بین افراد وجود دارد، باعث میشود در چنین مواقعی با مشكل خاصی روبهرو نشویم. شاید اگر در برنامه دیگری اجرا میكردم، نبود مجری اصلی برنامه میتوانست به كار لطمه وارد كرده و كار را برای من سخت كند. وی در پایان در پاسخ به این سؤال كه چرا صرفا پیامهای مثبت را در برنامه میخوانند هم گفت: البته پیامهای منفی را هم میخوانم. ولی گاهی پیامها قابلیت مطرح شدن روی آنتن یك برنامه تلویزیونی را ندارند و به همین دلیل سعی میكنیم با توجه به چارچوب برنامه پیام مردم را بخوانیم. البته خوشبختانه بازخورد خوبی هم از مخاطبان گرفتم و خوشحالم كه این اتفاق افتاده است.
- 10
- 3