وان حمام
وان حمام در واقع ظرف بزرگی در حمام است که درون آن آب ریخته می شود و افراد بدنشان را در آن می شویند. در اکثر سرویس بهداشتی در منازل وسیله ای به نام وان حمام وجود ندارد. شاید بتوان گفت قدیم تر، خزینه ها در حمام های عمومی کار همان وان های حمام امروزی را انجام می دادند. پس از این که خانه ها مجهز به حمام شدند، حمام بعضی منازل که بیشتر آن ها از افراد متمول بودند و به قول قدیمی ها به فرنگ رفت و آمد داشتند برای استحمام از وان ها استفاده می کردند.
امروزه نیز بیشتر خانه های لوکس برای حمامهایشان از وان های ساده و یا جکوزی استفاده می کنند ولی کسی نیست که تصاویر دکوراسیون حمام ها را در مجلات و اینترنت ببیند و دلش نخواهد در وانِ حمام پس از یک روز پر مشغله ریلکس کند یا وقتی که دکتر چند جلسه جکوزی برای التیام دردها تجویز می کند، آرزو می کنیم که حمام خانه مجهز به وان جکوزی بود. شاید یکی از دلایلی که از وان حمام و یا جکوزی آپارتمانی در دکوراسیون سرویس بهداشتی خانه استفاده نمی شود، ابعاد وان حمام و البته قیمت وان جکوزی است.
انواع وان حمام
وان حمام طبق شکل ظاهری انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- وان حمام مستطیل شکل
- وان حمامی گوشه یا همان وان مثلثی
- وان حمام دایره ای یا گرد
- وان حمام مربع شکل
- وان حمام کلاسیک یا همان بیضی شکل
نکات خرید وان حمام
قبل از تصمیم گیری نهایی برای انتخاب و خرید وان حمام باید به نکاتی توجه کنید که در زیر آنها را شرح داده ایم:
> وزن وان حمام:
به وزن وان حمام جدیدتان دقت کنید. وزن کف باید توان و یاری تحمل وان را داشته باشد. البته برای آپارتمان ها و حمام هایی که در طبقات بالایی ساختمان قرار دارند، این موضوع صدق می کند. وزن وان های پلاستیکی حدود ۲۲ کیلوگرم است. وزن نمونه هایی که با فلز و گچ ساخته میشوند تا ۴۰۰ کیلوگرم هم می رسد. فراموش نکنید که علاوه بر وزن خود وان، افراد و آب هم به آن اضافه می شود پس با این اوصاف، حتماً باید تحمل سقف را در نظر داشته باشید. همچنین حمل وان به طبقات بالای یک ساختمان در صورتیکه سنگین باشد بسیار سخت خواهد شد.
> ابعاد وان حمام:
یکی از فاکتورهای مهم هنگام خرید وان معمولی و وان جکوزی، توجه به ابعاد وان حمام است. امروزه فضای حمام ها و سرویس های بهداشتی کوچک است و ابعاد وان حمام باید به گونه ای باشد که بتوان در آن وان و یا جکوزی آپارتمانی را جای داد. چه بسا اگر حمام و سرویس بهداشتی منزل شما بزرگ است تمایل دارید چه مقدار از این فضا را به وان جکوزی اختصاص دهید. باید به شکل ظاهری وان علاوه بر ابعاد وان باتوجه به معماری حمام و سرویس بهداشتی توجه کنید. استاندارد متراژ حمام ۱۳ متر مربع است و حدود ۳۰ درصد از این فضا را ابعاد وان حمام اشغال می کند. طول استاندارد ابعاد وان حمام یک متر و پنجاه سانتیمتر و عرض آن ۷۶ سانتیمتر است و متوسط عمق حدود ۵۵ سانتی متر است.
> زیر سری وان حمام:
زیرآب وان حمام دو نوع میباشد که شامل زیرآب اتومات و زیرآب پدالی است. قیمت وان حمام با زیر آب اتومات نسبت به وان حمام با زیرآب پدالی بیشتر است. زیرآب اتومات که با استفاده یک کلید کار تخلیه آب را انجام میدهد روی بدنه تعبیه شده ولی زیر آب پدالی با ضربه پا عمل تخلیه آب را انجام می دهد.
> ظرفیت وان حمام:
نکته مهم دیگری که هنگام انتخاب وان حمام باید مد نظر باشد اینست که وان حمام انتخابی شما از ظرفیتی چند نفره برخوردار است. امروزه اغلب وان های حمام تک نفره و یا نهایتاً دو نفره هستند.
> امکانات جانبی وان حمام:
از جمله موارد مهم برای خرید وان حمام با امکانات زیاد شامل جت کف، جت دیواره، پر کننده وام، دریچه تخلیه آب، شیر مخلوط آب سرد و گرم، سیستم های صوتی و نورافشانی، شیر خروجی، سیستم کنترل دیجیتال، دوش دستی متحرک و … میباشد که حتماً باید به آنها نیز توجه داشته باشید.
> قیمت وان حمام:
با توجه به نام و برند تولید کننده، کیفیت متریال و مدل ساخت و همچنین امکاناتی که بر روی هر یک از وان های حمام تعبیه شده، قیمت وان حمام مشخص می شود و با توجه به میزان فضای موجود در حمام و همچنین مبلغی که برای خرید یک وان مناسب کنار گذاشته اید، میتوانید بهترین محصول را خریداری نمایید.
> جنس بدنه وان حمام:
یکی از موارد مؤثر در تعیین قیمت وان حمام، نوع مواد به کار رفته برای تولید وان حمام می باشد.
>> وان حمام پلاستیکی:
وان حمام پلاستیکی بیشتر در صنعت شیلات و پرورش زالو، دامداری و کشاورزی استفاده می شود. در صورتی که وان های پلاستیکی با آب داغ پر شود شکل اولیه خود را از دست میدهند و یا به اصطلاح فنی دفورمه می شوند.
>> وان حمام فایبرگلاس:
وان حمام فایبرگلاس نسبت به وان های اکریلیک ارزان قیمت تر است. وان فایبرگلاس اندازه و شکل های متنوع دارد. این مدل وان، طول عمر نسبتا کمتری نسبت به وان اکریلیک دارد و همچنین در صورت تماس با مواد شیمیایی سبب رنگ پریدگی و ترکخوردگي بر روی آن ها شود.
>> وان حمام سنگی و چوبی:
وان حمام سنگی و چوبی مدل منحصربهفردی از انواع وان ها است. طبق سلایق مختلف و علایق متفاوت، این روزها وان های سنگی گوناگونی از جنس های گوناگون شامل گرانیتی، مرمری و سرامیک پرسلان ساخته شده است.
>> وان حمام کامپوزیت:
وان حمام کامپوزیت از ترکیب فولاد سنگین، لایه پرسلان و نوعی رزین خاص ساخته شده است. توجه کنید که این ترکیب سبب شده یک وان جدید ایجاد شود که خصوصیات وان چدنی را دارد ولی در عوض وزنش نصف وان چدنی است.
>> وان حمام پلیمری:
جنس وان حمام پلیمری بطور سنتی از گرانیت و مرمر است و در رنگ های گوناگون دردسترس قرار دارند. یکی از ایرادهای قابل ملاحظه در هنگام خرید وان های پلیمری، بافت سطح آن است. زبری سطح وان با گذشت زمان، میتواند یک لایه روی آن ایجاد کند که شدیداً کیفیت وان را تحت تأثیر قرار می دهد. درنهایت هم منجر به شکستن آن می شود.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 16
- 3