طراحی ویلا
یکی از پروژه هایی که ذوق و هنرمندی معمار را نشان می دهد، طراحی ویلا می باشد. به خانه های زیبایی که نمای مناسبی دارد و از چهار طرف باز هستند و به ساختمان های دیگر محدود نیستند، ویلا گفته میشود. ویلا معمولاً در اطراف شهرها و مناطق خوش آب و هوای کشور ساخته میشوند و غالبا استفاده تفریحی دارند. البته تنها در این مناطق ویلاها ساخته نمی شوند، بلکه حتی برخی از ویلاها در مناطق شهری به سفارش کارفرما ساخته می شود. در این زمینه لازم است قوانین و اصول مراجع مربوطه در رابطه با ویلا مدرن را در نظر بگیرید تا در آینده برای کارفرما مشکلی پیش نیاید.
در بین کارهایی که به دست معماران میرسد ، بیشترین خلاقیتشان در طراحی ویلا استفاده می شود به علت اینکه طراح، هنگام طراحی ویلا بر خلاف ساختمان های شهری آزادتر است و بیشتر از ذوق و خلاقیتش استفاده می کند. در نتیجه طرحهایی که توسط طراحان ساختمانی در زمینه ویلا انجام می شود از تنوع هنری، زیبایی، ظرافت و دقت بالایی برخوردار می باشد. اغلب سابقه تاریخی ویلا را به امپراطوری رم باستان نسبت میدهند گرچه سبک و سیاق ساختمان ها به خصوص ساختمان های اشراف و پادشاهان در امپراطوری ایران هم به شیوه ساخت ویلا بوده است. امروزه به ساختمان هایی که یک تا سه طبقه با دید از چهار طرف دارند و همینطور حیاط سرسبز دارند، در فرهنگ عامیانه جاری ودر ایران به آن ویلا می گویند.
هدف از طراحی ویلا
مشخص کردن هدف از طراحی ویلا و ساخت آن، مهمترین قدم پیش از هر اقدامی به شمار می رود. امروزه استفاده از ویلای شخصی در فضاهای سرسبز و به دور از هیاهوهای شهر، رویای هر شخص است ولی افرادی هستند که بعنوان لوکیشن عکاسی از این فضاها استفاده می کنند حتی با فکر بزرگ تر دنبال ساخت شهرک ویلایی هستند. بدین ترتیب باید بدانید که دنبال چه چیزی هستید. پس در امر طراحی ویلا باید سلیقه، اهداف، ميزان بودجه و محل ساخت را بدرستی بررسی کنید.
مراحل طراحی ویلا و ساخت آن
> در مرحله نخست کارفرما در یک جلسه ایده ها و علاقمندی هایش را در خصوص طراحی ویلا به طراح ارائه می دهد و طراح، طرح نهایی را بعد از بررسی ها و آماده سازی با کارفرما در میان می گذارد و بعد از تائید و اصلاحات نهایی وارد مرحله بعدی ساخت و اجرای ویلا خواهد شد.
> در مرحله دوم طراحی ویلا، کارفرما باید برای شروع کار تمامی مجوز های لازم را از ارگان های ذیربط دریافت کند.
> مرحله سوم طراحی ویلا، عقد قرارداد با مجری و اماده سازی سایت( زمین) می باشد.
> در مرحله آخر، باید عملیات ساخت ویلا شروع شود. ساخت ویلا میتواند به صورت چوبی، با آجر و بلوک و یا با استفاده از استراکچر فلزی، بتنی LSF انجام گیرد. مراحل طراحی ویلا و ساخت آن به ترتیب شامل فونداسیون، اجرای اسکلت، سفت کاری، نازک کاری و نماسازی می باشد. همچنین از مهم ترین قسمت های ساخت ویلا می توان به محوطه سازی ویلا اشاره کرد .
سبک های طراحی ویلا
در طراحی ویلا سه سبک عمده و رایج وجود دارد که عبارتست از:
* سبک طراحی ویلای کلاسیک
* سبک طراحی ویلای مدرن
* سبک طراحی ویلای تلفیقی
امکانات و تجهیزات مورد نیاز در طراحی ویلا
> سیستم های گرمایشی و سرمایشی تکمیل و استاندارد
> آبیاری قطره ای هوشمند برای باغ یا باغچه ویلا
> سیستم ایمنی مناسب برای درب، پنجره و محیط داخلی خانه
> پمپ و موتور خانه و جانمایی آن
> نورپردازی نمای ساختمان و رنگ آمیزی اصولی و استاندارد
> اتاق های موردنیاز دیگر مانند اتاق سرایداری و انباری
> تعبیه ملزومات تفریحی مانند منقل، تاب و غیره
ویژگی های طراحی ویلا
از مواردی که ویلا، باغ یا باغچه ساخته شده را دارای مزیت رقابتی می کند می توان به استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در زمینه تأمین برق مصرفی از طریق سلول های خورشیدی، تأمین آب گرم مصرفی از طریق آبگرمکن های خورشیدی، مجهز کردن فضای خارجی به آبیاری قطرهای و هوشمندسازی آن، تجهیز کل فضاها به سیستم های امنیتی و قابلیت کنترل از راه دور اشاره کرد. از سوی دیگر مهمترین عوامل برتری طراحی ویلا نسبت به سایر رقبا شامل نورپردازی جذاب و کاربردی محیط داخل و خارج و همینطور نورپردازی بین گیاهی و استفاده از سیستم های هوشمند در این زمینه نیز می باشد.
هزینه طراحی ویلا
طراحی ویلا صرفا شامل ساختمان اصلی که بعنوان مرکز سقل از چهار طرف نما دارد نیست و یک طراحی ویلا کامل شامل طراحی نما، طراحی نمای ساختمان، محوطه سازی و در برخی موارد ساخت زمین بازی، ساخت استخر، سونا، جکوزی و … می باشد. پس قیمت ساخت ویلا طبق هزینه طراحی پلان، هزینه طراحی نما، هزینه محوطه سازی، هزینه طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی و… تعيين می شود.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 13
- 2