دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۴۲۹
تجارت و بازرگانی

عضو اتاق ایران: چای سنواتی را به دبی صادر کردند و همان را مجددا وارد کشور کردند!

فرنگیس رحمانی,صحبت های عضو اتاق ایران درباره صادرات چای
رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی وعضو کمسیون صادرات اتاق ایران با اشاره به مشکلاتی که در حوزه صادرات وجود دارد، گفت: ما نه یارانه‌ای می‌گیریم و نه حتی وامی. چرا باید ارز ۵۰هزار تومانی را با نرخ ۴۲هزار تومان بازگشت بزنیم؟

کمر صادرات و تولید زیر بار تصمیمات دولتی خم شده است؛ این گزاره‌ای است که اگر این روزها به سراغ هر تولیدکننده یا صادرکننده‌ای بروید، قطعا خواهید شنید. تصمیمات خلق الساعه دولتی سبب شده تولید و صادرات بیش از آنچه که در تصور است برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان سخت شود و دولت نه تنها به دنبال تسهیل ماجرا نیست که هر روز هم سنگی جدید بر سر راه آنان قرار می‌دهد.

اقتصاد آنلاین در گفت‌وگو با فرنگیس رحمانی، صادرکننده و عضو هیات نمایندگان اتاق ایران به بررسی برخی از این مشکلات پرداخته است.

رحمانی با تاکید بر اینکه مشکل اساسی این است که مجموعه‌های تخصصی بخش خصوصی چون اتاق بازرگانی، جایگاهی در دولت ندارند گفت: وظیفه تشکل‌ها، کمیسیون‌ها، اتاق و…. حفظ منافع ملی در اقتصاد است. افراد دلسوزی هم برای این مجموعه‌ها انتخاب شدند؛ اما متاسفانه در دولت شنونده‌ای نداریم. اقتصاد ما حال خوبی ندارد و ما صادرکنندگان فراتر از توان جان می‌کنیم. اما همچنان مشکلات زیادی وجود دارد و به جای ترمیم جاده‌ها سرعت‌گیر بر روی آن نصب می‌کنند.

او با اشاره به تصمیمات خلق‌اساعه دولتی گفت: صادرکننده می‌خواهد بار کاهو بزند؛ ۵روز طول می‌کشد که از دزفول به اینجا برسد؛ همه می‌دانند که کاهو محصولی فاسدشدنی است. اگر مسئولان متوجه این مسائل نیستند و تخصصی در این باره ندارند، برای خود ۲ مشاور بگیرند. چرا باید اعلام مسدودی کارت را دقیقا روز قبل از تعطیلات اعلام کنند؟ مگر نمی‌دانند که تعطیل است و توقیف بار روز قبل تعطیلات یعنی خراب شدن بارهایی که امکان فساد دارند؟

رحمانی اظهار کرد: فرصت را از ما صادرکنندگان و تولیدکنندگان می‌گیرند؛ تولیدکننده آلو با گریه با من تماس می‌گیرد که تمام بارم در حال پوسیدن است. مسئولین چه می‌کنند؟ فقط باید پول برگردانیم؟ اقتصاد در این شرایط و با این اوصاف چطور تقویت شود؟ ما هیچ شنونده‌ای نداریم. رقم خسارتی که بر اثر بی‌تدبیری‌ها به ما وارد می‌شود، بسیار بالاتر از چیزی است که فکرش را بکنید. ما صاحبان کارت با کشورها قرارداد داریم اما بدون توجه به این موضوع، جلوی بار را می‌گیرند؛ جلوی کارت را می‌گیرند و ما تک و تنها در میدان می‌مانیم.

به گفته این صادرکننده، صادرکنندگان تحت فشار هستند و نمی‌دانند چه کسی به دادشان خواهد رسید. در فرایند قانونی باید قبل مسدود کردن کارت، اطلاع دهند؛ نه اینکه وقتی باار زده شد، ناگهان جلوی آن را بگیرند. مسدود کردن کارت بدین شکل ناگهانی است و توجیهی ندارد.

او افزود: مشکل دیگری نیز وجود دارد که نفس صادرکنندگان را به شماره انداخته است. من وقتی می‌خواهم چیزی صادر کنم، محصول را با دلار آزاد که ۵۰هزار تومان است می‌خرم؛ برای صادرات مجدد هم که چاره‌ای جز برگشت ارز به کشور ندارم. چرا باید با دلار ۴۲هزار تومانی به بانک مرکزی برگردانم؟ ما ۲۰سال است که صادرات می‌کنیم و حتی یک ریال از دولت وام هم نگرفته‌ایم.

رحمانی در ادامه گفت: متاسفانه در حال حاضر صادرکنندگان قربانی واردکنندگان نورچشمی می‌شوند. برای استفاده از ارز دولتی (یک میلیارد دلار) فردی چای سنواتی را از ایران به دبی صادر کرد و در آنجا با مخلوط کردن چای، به اسم چای خارجی همان را به کشور وارد کرد؛ همه ما از این مسائل نالانیم. اما گوش شنوایی وجود ندارد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش