شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۷۷

معرفی سپرده ارزی و مدارک مورد نیاز برای افتتاح آن

دستورالعمل سپرده ارزی,سود سپرده ارزی,سپرده ارزیبه حساب های قرض الحسنه جاری و پس انداز ارزی، حسابهای سپرده ارزی گفته میشود
در سال های اخیر، نوسانات اقتصادی باعث شده تا بسیاری از افراد به فکر و اندیشه فرو بروند و برای خرید ارز به منظور محافظت از سرمایه و جلوگیری از کاهش ارزش دارایی هایشان اقدام کنند. اغلب این افراد از ارز در منزل خود به صورت اسکناس نگهداری می کنند که این کار عواقب بسیاری را بهمراه دارد درحالیکه منافع اقتصادی مناسبی با افتتاح حساب ارزی فراهم می شود.

سپرده ارزی

به حساب های قرض الحسنه جاری و پس انداز ارزی، حسابهای سپرده ارزی گفته میشود که دارای انواع ارزها و سپرده مدت دار ارزی میباشد و در بانک های کشور ایران به ارزهای دلار و یورو افتتاح میشود. سپرده ارزی علاوه بر بهره مندی از یک صندوق مطمئن برای نگهداری ارز، قابلیت حفظ ارزش دارایی با« سود مناسب ارزی» را دارد. از این رو یکی از راههای مطمئن برای حفظ نوسانات، سپرده گذاری ارزی میباشد ، البته باید این نکته را در نظر گرفت که برای بازپرداخت با همان ارز سپرده گذاری شده، ضمانتی وجود داشته باشد. وظیفه ی بانکها در مورد حساب های ارزی اینست که مثل حسابهای ریالی هر زمان که دارنده سپرده، پولش را بخواهد؛ بتواند آنرا به متقاضی بپردازد. در حسابها و سپرده های ریالی و ارزی چنین قاعده ای به صورت یکسان می باشد.

دارندگان ارز با مراجعه به بانک های عامل میتوانند نسبت به افتتاح حساب ارزی خود در قالب سپرده های قرض الحسنه( پس انداز و جاری) و سرمایه گذاری( مدت دار)، اقدام کنند. بانک های عامل در این نوع از حساب ها، باید عین اسکناس ارز را در زمان برداشت یا بستن حساب از سوی مشتریان بپردازند و به صورت ارزی، سود متعلقه به حساب های سرمایه گذاری ارزی مدت دار را محاسبه و پرداخت کنند.

تاریخچه سپرده ارزی

بانک ها در سال های گذشته سپرده های ارزی دریافت می کردند، ولی عملکرد آن ها در بعضی از موارد به گونه ای بود که به مرور زمان، مشتریان را از سپرده گذاری ارزی دلسرد کرد؛ چرا که بانک ها به هر دلیلی در زمان تحویل سپرده های ارزی، ارزها را پرداخت نمیکردند و در عوض ، معادل ریالی اش را تحویل می دادند. بانک ها در سال ۱۳۹۱ هجری شمسی اقدام به سپرده گیری ارزی کردند، اما برای بازگرداندن سود و اصل سپرده به شکل ریالی، نرخ مبادله ای را برای دارندگان در نظر میگرفتند. سپس افراد، پولشان را در قالب ریالی دریافت می کردند؛ در این صورت سپرده گذاران، متحمل ضرر زیادی می شدند و همین امر اعتماد آن ها را از شبکه بانکی سلب میکرد.

در بانک مرکزی مقامات مطلع سود سپرده های ارزی توسط بانکها یا عدم پرداخت اصل را بدون هیچ ربطی به بانک مرکزی یا کمبود ارز دانسته اند و علت بروز چنین مشکلی را سوء مدیریت بانکها در حوزه منابع و مصارف ارزی معرفی کردند. از این رو بانک مرکزی برای این که رقم سپرده ها را به صورت ارزی بپردازد، ضمانت کرد و همچنین نگرانی های نحوه ی دسترسی به اصل و سود پول را تضمین کرد.

بالاترین نرخ سود سپرده ارزی,محاسبه سود سپرده ارزیسپرده ارزی بجز بهره مندی از یک صندوق مطمئن برای نگهداری ارز، قابلیت حفظ ارزش دارایی را دارد

نحوه ی کار کردن حساب ارزی

حساب بانکی معمولیتان میتواند مبادلات ارزی را به دلار آمریکا به منظور مبادلات ارزی انجام دهد. از این جهت شما با داشتن یک حساب ارزی می توانید پولتان را به چندین ارز ارسال و دریافت کنید و برای صرفه جویی در هزینه های خود، از این طریق یک معامله ساده انجام دهید. بنابراین دیگر نباید برای نوسانات کوتاه مدت ارز نگران باشید. توانایی جابجایی بین ارزها این قابلیت را برای شما فراهم می کند تا پرداخت های خود را بدون پرداخت هزینه اضافی به راحتی انجام دهید. به منظور نقل و انتقالات بانکی یا انتقال از یک بانک به بانک دیگر، این هزینه های اضافی گرفته می شوند.

افتتاح حساب ارزی

یکی از قابلیت های بانک ها برای مردمی که ارزهایشان را در خانه نگه می دارند، افتتاح حساب ارزی است تا آن ها از این طریق ارزهایشان را در بانک ها نگهداری کنند. این روزها مردم عادی هم با افزایش نرخ ارز به خرید و نگه داری ارز در خانه علاقه بسیاری پیدا کرده اند. ولی اگر مشتری با قیمتی بالاتر، این ارز را از بازار آزاد بخرد در این حالت برای افتتاح این حساب ها انگیزه ای ندارد و ترجیح میدهند در منازل خود از آن نگهداری کند تا شاید از این طریق بتواند سودی را با افزایش قیمت بدست آورد. استعلام بانک ها باتوجه به سوابق و احراز هویت مشتری برای افتتاح حساب او انجام می شود.

به عنوان مثال، حساب ارز خارجی برای سرمایه گذارانی مناسب است که قصد دارند پولشان را بجز ارز داخلی به یک یا چند ارز دیگر تغییر دهند. همچنین این حساب برای محافظت از موقعیت سرمایه گذاری خارج از کشور مناسب است؛ به اینصورت که بدون نیاز به انتقال وجوه در خارج از کشور دربرابر نوسانات نرخ ارز استفاده میشود. به خصوص ، افتتاح حساب های ارزی برای شخص یا شرکتی مناسب است که قصد دریافت درامد ارزی را دارد و تمایلی به تبدیل درامد خود به ارز داخلی ندارد.

خدمات قابل ارائه به مشتریان از محل حسابهای ارزی

> یکی از خدمات قابل ارائه به مشتریان اینست که ارز را از محل حساب های ارزی نقل و انتقال میدهند.

> بانک ها وظیفه دارند که حواله های ارزی را در داخل کشور صادر کنند.

> یکی از خدماتی که به مشتریان ارائه میشود اینست که حواله های ارزی وارده را به حساب های ارزی واریز میکنند.

> بانک ها ارزی برای حساب جاری ارزی، دسته چک ارائه می دهند.

> بانک ها برای مشتریان، تبدیلات ارزی انجام می دهند.

> از طریق محل حساب ارزی می توان پرداخت نقدی را با رعایت مقررات ناظر بر پیشگیری از پولشویی از محل آورده نقدی مشتری انجام داد. علاوه‌براین نحوه ی پرداخت سود سپرده های تأمین شده ی مشتریان از محل اسکناس به صورت اسکناس ارزی است.

سپرده ارزی,بیشترین سود سپرده ارزی,حساب های سپرده ارزیاز مزایای افتتاح سپرده ارزی می توان به سروکار داشتن با ارزهای رایج اشاره کرد

ارزهای قابل قبول به منظور افتتاح حساب ارزی

بانک ها مجوز سپرده گیری ارزی با نرخ های سود متفاوت را دارند. به طورمثال بانک ها قادرند برای متقاضیان، ارزهای یورو با نرخ ۳ درصد، درهم امارات با نرخ ۲ درصد و دلار آمریکا با نرخ ۴ درصد سالیانه را افتتاح کنند. قابلیت افتتاح حساب به درهم امارات توسط برخی از بانک های دولتی و خصوصی وجود ندارد ولی تمامی آن ها قابلیت افتتاح حساب به دلار آمریکا و یورو را دارند.

متقاضیان میتوانند اسکناس های ارزی خود را به صورت نقدی یا حواله های ارزی خود را به بانک ها ارائه دهند و سپس حساب سپرده ارزی موردنظرشان را افتتاح کنند. البته در تمامی بانک های عامل دارای حساب ارزی، قابلیت افتتاح حساب با منشا خارجی( حواله) امکان پذیر نیست و تنها در برخی از بانک ها، قابلیت افتتاح حساب با ارز حواله ای وجود دارد.

افراد مجاز برای افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز ارزی

- افرادی می توانند نسبت به اقدام کنند که سنشان حداقل به ۱۵ سال تمام رسیده باشد.

- شرکت هایی به غیراز شهرداری ها و شرکتهای دولتی که بطور رسمی ثبت شده اند می توانند برای افتتاح سپرده قرض الحسنه پس انداز ارزی اقدام کنند.

- اتباع بیگانه که وزارت کشور برای آن ها کارت آبی رنگ صادر کرده است.( افتتاح سپرده ارزی برای توریست ها و افرادی که با روادید موقت سه ماهه وارد کشور میشوند امکان پذیر نیست.)

مدارک موردنیاز برای سپرده ارزی

> اشخاص حقیقی ایرانی:

وقتی که برای چند نفر از افراد حقیقی یک حساب مشترک باز می کنید باید تمامی افراد مدارکی نظیر شناسنامه و کارت ملی را همراهشان داشته باشند.

> اشخاص حقوقی ایرانی:

اشخاص حقوقی کشور برای ایجاد یک سپرده ارزی به اصل و تصویر مدارک ثبتی و قانونی و هویتی همچون شرکت نامه، اساسنامه، اظهارنامه ثبت شرکت، اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه مدیران و صاحبان امضاء شرکت نیاز دارند.

> اشخاص حقیقی خارجی:

مدارک موردنیاز سپرده ارزی برای اشخاص حقیقی خارجی شامل پروانه اقامتی معتبر در ایران یا کارت مدت دار آمایش، گذرنامه، دفترچه پناهندگی، اسنادی مبنی بر تعیین محل سکونت و کار، کارت هویت صادره از سوی نیروی انتظامی می باشد.

> اشخاص حقوقی خارجی:

اشخاص حقوقی خارجی برای این که یک سپرده ارزی ایجاد کنند باید اصل و تصویر مدارک ثبتی و قانونی و هویتی از جمله اظهارنامه ثبت شرکت، اساسنامه، شرکت نامه، اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه یا گذرنامه مدیران و صاحبان امضا شرکت برای مؤسسات و شرکت ها و شعب فعال آنان که به ثبت رسیده باشد، را بهمراه خود داشته باشند.

بیشترین سود سپرده ارزی,حساب های سپرده ارزی,سپرده ارزی خارجیسپرده ارزی دارای انواع ارزها و سپرده مدت دار ارزی میباشد

حداقل موجودی برای افتتاح سپرده ارزی

برای افتتاح سپرده ارزی، حداقل ۱۰۰ واحد از ارز موردنظر شخص را برداشت می کنند، به این دلیل که تنها برای بستن سپرده، برداشت این مبلغ مجاز است.

پرداخت نرخ سود

شاید برای بعضی از افراد، دریافت سود به صورت ماهانه مهم باشد تا آنرا برای زندگی خود خرج کنند. بنابراین، باید این نکته را در نظر بگیرند که بعضی از بانک ها از این قابلیت برخوردار نیستند در حالی که بعضی دیگر به صورت ماهانه ولی ریالی، مجوز برداشت سود سپرده دلاری را می دهند.

جریمه برداشت بین دوره در حساب های ارزی

در حساب های سپرده ارزی وقتی که فردی با بانک قرارداد n ساله داشته باشد، ولی پول خود را به هر دلیل بخواهد و قصد برداشت آن را از بانک داشته باشد؛ باید به خاطر این برداشت بین دوره، جریمه بدهد. بنابراین جریمه آن شخص به اینصورتست که نرخ سود او، به اندازه نیم درصد نرخ سود ماه قبل کاهش می یابد. به عنوان مثال در صورت داشتن قرارداد ۱ ساله، اگر بخواهید سپرده ی خود را در ماه هفتم از بانک برداشت کنید، میزان نرخ سود شما به اندازه ی نیم درصد از حساب ماه ششم، کم تر خواهد بود.

حساب ارزی اتباع خارجی

اتباع خارجی طبق قوانین و مقررات بانک مرکزی، برای افتتاح حساب سپرده ارزی در بانک ها باید مدارک و مستنداتی نظیر گذرنامه معتبر و پروانه اقامت دائم یا موقت را ارائه دهند. البته شرایط افتتاح سپرده ارزی برای اتباع افغانستان و عراق مقیم ایران با هم فرق دارد که برای اطلاع از این شرایط باید به شعب ارزی بانک های مختلف مراجعه کنند و در جریان این مقررات قرار بگیرند. ولی از مدارک کلی موردنیاز برای افتتاح سپرده ارزی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

>> مدارک هویتی

>> گذرنامه معتبر و پروانه اقامت دائم یا موقت

>> دفترچه پناهندگی، کارت هویت ویژه اتباع خارجی، برگه آمایش ۵ و گذرنامه برای اتباع افغانی و عراقی

تمامی سازمان ها و مؤسسات خارجی که در ایران، مجوز افتتاح حساب ارزی دارند، باید مدارک ثبت شخصیت حقوقی خود در خارج از ایران را به جز ارائه معرفی نامه از وزارت امور خارجه( برای نمایندگی های سیاسی) یا معرفی نامه از وزارت کشور( برای سازمان های مردم نهاد)، تحویل دهند.

محافظت از سرمایه

امکان نگهداری ایمن از سرمایه به عنوان نخستین مزایای افتتاح حساب ارزی به شمار میرود.

دسترسی به ارزهای رایج

از دیگر مزایای افتتاح سپرده ارزی می توان به سروکار داشتن با ارزهای رایج اشاره کرد که این موضوع، قابلیت تراکنش های بین المللی را برای افراد فراهم میکند.

دسترسی سریع به سرمایه

مزیت افتتاح سپرده ارزی اینست که به صورت بین المللی به سرمایه ی خود دسترسی دارید و بهتر از اینست که شما فقط در یک کشور خاص به آن دسترسی داشته باشید.

سپرده ارزی,بیشترین سود سپرده ارزی,حساب های سپرده ارزیمزیت افتتاح سپرده ارزی اینست که به صورت بین المللی به سرمایه ی خود دسترسی دارید

جلوگیری از افت ارزش سرمایه

از مهم ترین نگرانی های یک سرمایه دار می توان به جلوگیری از افت ارزش سرمایه ی او اشاره کرد. درواقع اصلی ترین دلیلی که یک سرمایه دار برای نگهداری از سرمایه ی خود به فکر یک راهکار می افتد، محافظت و جلوگیری از کاهش ارزش سرمایه می باشد.

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش