دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۱۲

مجازات زمین خواری در قانون چیست؟

زمین خواری,زمین خواری چیست,تصویر زمین خواریزمین خواران شیوه ها و روش های مختلفی را برای جرم زمین خواری به کار می گیرند 
با وجود رواج زمین خواری، این امر هیچ موقع به صورت مشخص تعریف نشده و همچنین مورد جرم انگاری در هیچ قانونی قرار نگرفته است، به همین خاطر تعاریف حقوقدانان از زمین خواری با یکدیگر فرق دارد.

زمین خواری چیست؟

زمین خواری،  درواقع به تصرف زمین ها چه دولتی و چه شخصی از طرف اشخاص یا مراجعی گفته میشود که در دستگاه های مختلف اداری با استفاده از نفوذ و روابطشان یا با شناسایی خلا های قانونی و گاه نیز به سوء استفاده های مالی و ملکی با جعل اسناد و مدارک می پردازند. زمین خواری اصطلاحیست که در املاک و اراضی به خاطر سوءاستفاده های مختلف و کلاهبرداریهای فراوان در چند سال اخیر رواج یافته است و عنوان خاصی تحت نام زمین خواری در قوانین وجود ندارد. اگر زمین خواری  جلوه ای از کلاهبرداری بود،  مجرم  به مجازات جرم کلاهبرداری بر اساس قانون محکوم می شد.(  عده ای نیز زمین خواری را مشمول ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی می دانند) قانون ثبت مصوب سال ۱۳۱۰ یکی دیگر از قوانین مبارزه با امر زمین خواری است و با افرادی که به طور تصنعی  مال دیگری را به عنوان مال خود معرفی می کنند و برای آن سند دریافت می کنند، برخورد می شود.

شیوه های ارتکاب زمین خواری

زمین خواران شیوه ها و روش های مختلفی را برای جرم زمین خواری به کار می گیرند که تجاوز مستقیم به اراضی ملی حریم و بستر رودخانه ها و تخریبشان یکی از آن ها میباشد که اقدامات قابل قبولی در خصوص این روش از سمت دستگاههای ذیربط صورت گرفته و در اثر این اقدامات، زمین خواری بطور نسبی کنترل شده است.

مجازات زمین خواری چیست,مبارزه با زمین خواری,انواع زمین خواریجرم زمین خواری به جرمی مستمر گفته میشود که در اثر آن فرد، محکوم به حبس تعزیری می شود

جعل اسناد مالکیت از طریق قولنامه و وکالت نامه های مجهول و استفاده از اسناد فاقد اعتبار و فروش اراضی ملی و دولتی یا مال غیر از روشهای دیگر ارتکاب زمین خواری به شمار می رود. همچنین روش دیگر زمین خواری اینست که زمین خوار از ابزارها و روش های قانونی استفاده می کند و از طریق اعمال غیرقانونی در تلاش است تا به صورت نامشروع، اراضی را به دست آورد و در صورتی که مرتکب جرائم گوناگون شود یا از ابزارهای غیر قانونی استفاده کند و از قانون سواستفاده کند، مرتکب زمین خواری و در نتیجه تحصیل اراضی ملی و دولتی می شود.

شناسایی زمینهای ملی و مواد از روشهای دیگر زمین خواران میباشد که آن را شناسایی و بررسی می کنند و در مراجع مربوطه نسبت به آن ها طرح دعوا می نمایند و طبق ضوابط و واگذاری و امثال آن با اعاده زمین یا اخذ زمین، اقدام به زمین خواری می کنند.

مستمر بودن جرم

جرم زمین خواری به جرمی مستمر گفته میشود که در اثر آن فرد، محکوم به حبس تعزیری بمدت یک ماه تا یک سال می شود، همچنین موارد دیگری که باعث تحقق این جرم می شود نظیر بازگرداندن زمین های غیرقانونی، جنگل ها و مراتع میباشد که در حکم اموال به دولت تعلق دارد. نکته جالب اینست که برای تحقق جرم زمین خواری، احراز تصرف به ناحق مرتکب در مال غیرمنقول اکتفاء می کند و از تفاوت های میان دعوای مدنی تصرف عدوانی با شکایت کیفری تصرف عدوانی به شمار می رود.

مبارزه با زمین خواری

مبارزه با زمین خواری که روزانه رواج پیدا می کند اهمیت فراوانی دارد. مهمترین قدم برای مبارزه با این عمل، بازنگری در قانون مجازات اسلامی می باشد یعنی برای این امر، ماده ای با ضمانت اجرای شدید اختصاص داده شود ولی نمایندگان اکنون برای این خلاء قانونی، راه حلی ارائه نداده اند. همچنین عوامل دولتی و قضایی رسیدگی کننده موظفند که از زمین خواری با افزایش دقت و حساسیتشان و همچنین افزایش تخصص و اطلاعات ممانعت کنند. اعضای شورای حفظ حقوق بیت المال که شامل دستگاه های نظارتی و مسئولان قضایی می باشند وظیفه دارند که نظارت گر اقدامات کمیسیون های ماده واحده قانون تعيين تکلیف اراضی اختلافی موضوع ماده ۵۶ قانون جنگلها و مراتع کشور باشند و نسبت به تخصصی کردن شعب، اقدام کنند و از قضات مجرب و آموزش دیده استفاده کنند و با این کار امکان تحصیل احکام توسط زمین خواران از بین برود که اقدامات آن ها شامل ضعف یا سهل انگاری عوامل رسیدگی کننده می باشد.

به دستور ریاست سابق قوه قضائیه، شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی تشکیل شده است که از اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با زمین خواری به شمار می رود. شورای حفظ حقوق بیت المال که موظف است در این زمینه به تعامل و هماهنگی بپردازد متشکل از ادارات متولی حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی و مراجع امنیتی و انتظامی و بعضی ادارات ذیربط می باشد.

شیوه های زمین خواری,جرم زمین خواری,زمین خواری چیستزمین خواری،  درواقع به تصرف زمین های دولتی و شخصی از طرف افراد گفته میشود

موانع و چالش های مبارزه با زمین خواری

> عدم وجود نقشه جامع از زمین های كشور

> عدم وجود تعامل لازم بین دستگاه های متولی زمین و مبارزه با زمین خواری

> عدم تخصص كارشناسان و مبادی ذیربط مبارزه

> عدم وجود سازمان مشخص و متولی مبارزه با زمین خواری

> عدم صدور سند قطعی املاك دولتی

> عدم وجود بانك اطلاعاتی یكپارچه و مرتبط با زمین

> پیشبرد طرح كاداستر و نهایی كردن آن

> عدم نظارت كافی سازمان های ذیربط بر املاك قبل و بعد از تصرف

> وجود قوانین متعدد و گاه معارض با یكدیگر و عدم بازدارنگی مجازات های تعیین شده فعلی

مجازات جرم زمین خواری

متأسفانه با توجه به قوانین کیفری، مجازات زمین خواری جنبه بازدارنده ای ندارد و بسیاری از کارشناسان حقوقی معتقد هستند که مجازات مقرر نمی تواند مانع اقدامات زمین خواران شود. مجازاتی که توسط قانون گذار برای این جرم در نظر گرفته شده است از یک ماه تا یک سال می باشد. بسیاری از حقوق دانان معتقدند با این که خلأ قانونی در زمینه برخورد با زمین خواران وجود ندارد ولی میزان مجازات نیز از اجرای این جرم جلوگیری نمی کند. البته قانون گذار به جز حبس، رد مال یا برگشت زمین به وضع سابق را بر علیه تصرف گر غیر قانونی اعمال کرده است.

مجازات زمین خواری,مبارزه با زمین خواری,عکس زمین خواریزمین خواری اصطلاحیست که در املاک و اراضی به خاطر سوءاستفاده های مختلف رواج یافته است

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش