سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۲ - ۲۶ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۷۴۸
اقتصاد کلان

همه مشکلات اقتصادی ایران حل شده الّا تعطیلی شنبه؟!/ دولت به جای پاک کردن صورت مسئله، فکری به حال بهره وری کارکنان خود کند

تاثیرات اقتصادی تعطیلی شنبه ها به جای پنجشنبه ها,اقتصاد ایران
کشمکش‌های بلندمدت بر سر ساعات کاری در هفته، در نهایت مقرر شد تا زمان کاری کاهش یابد. بر اساس تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، مقرر شد که ساعات کاری در هفته از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت تقلیل یافته و تعطیلی آخر هفته نیز در نهایت دو روز شود.

به گزارش  اقتصاد ۲۴- در حال حاضر تعطیلی روز جمعه قطعی است، اما تعطیل بودن پنجشنبه یا شنبه به عنوان روز دوم، در روز‌های آتی مشخص خواهد شد. این مجال، فرصتی را فراهم کرده تا فعالان اقتصادی خواستار تعیین روز شنبه به عنوان روز دوم تعطیلات باشند.

هر چند این مصوبه تا تبدیل شدن به قانون و رسیدن به مرحله اجرا راه طولانی در پیش دارد، اما نسبت به همین مصوبه نیز نقطه نظرات متفاوتی اعلام شده است. برخی بر این باورند افزایش بهره‌وری در کنار تسهیل فضا برای استراحت، می‌تواند از نتایج مهم این تصمیم باشد. اما تعدادی دیگر افزایش هزینه کسب‌وکار‌ها و عقب‌ماندگی بیشتر اقتصاد کشور را پیامد جدی تعطیلی قطعی دو روزه کشور عنوان می‌کنند.

زمانی که قرار باشد بنگاه‌های اقتصادی مدت زمان کار را به دستور دولت کاهش دهند، درآمدزایی و بهره‌وری کمتری خواهند داشت.

دسته‌ای از کارشناسان کاهش دستمزد در سطح عمومی، تعدیل نیروی کار و در نهایت افزایش چالش‌ها را نتیجه کاهش ساعت کاری می‌دانند. با این حال نکته قابل توجه دیگر در خبر عنوان شده، مذاکرات و تلاش‌ها برای تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه است. دلیل این کار کاهش اختلاف زمانی ایران با سایر کشور‌ها اعلام شده است؛ به دلیل تفاوت روز‌های تعطیل ایران با سایر کشور‌ها حتی با کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس، اختلاف ساعت کاری ۲ تا ۳ روز است و اگر تعطیلی قطعی پنجشنبه‌ها تصویب شود، این اختلاف به ۴ روز خواهد رسید.

همین مسئله باعث شده تا فعالان اقتصادی به‌ویژه بازرگانان، اصرار زیادی بر تغییر روز تعطیلی‌ها داشته باشند.

الزام اقتصاد ایران به همگرا شدن با جهان

سیاوش غیبی‌پور، کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد ۲۴، وجود تبادلات جهانی را لازمه تغییر روز تعطیلی هفته در ایران دانست و در این‌باره توضیح داد: بحث تبادلات اقتصادی به دو بخش بازار داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. اقتصاد داخلی، تا حد زیادی بر طبق تقویم ملی حرکت کرده و تعطیلات و سایر فرازونشیب‌های مختص به خود را دارد، اما در عرصه جهانی، عرضه و تبادل کالا و خدمات براساس تقویم بین‌المللیست و ایران سالهاست که با مسئله تفاوت زمانی با سایر کشور‌ها مواجه است.

وی تصریح کرد: ایجاد تعادل در نظام تجارت خارجی، نیازمند همگرایی با سایر کشور‌ها و انجام تطبیقات لازم است. در حال حاضر حتی کشور‌های همسایه و کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز تعطیلات هفتگی خود را با شیوه جهانی تطبیق داده و شنبه‌ها تعطیل هستند.

تاثیرات اقتصادی تعطیلی شنبه ها به جای پنجشنبه ها

به گفته غیبی‌پور، افزایش مدت زمان مراوده رسمی ایران با سایر کشورها، نتیجه مهم همگرا شدن با روند جهانیست. در چنین شرایطی حجم مبادلات افزایش یافته و تاخیرها، تعلل‌ها و عدم هماهنگی‌ها به حداقل می‌رسد. این اتفاق به‌ویژه در شرایطی که تجارت خارجی ایران درگیر دست‌انداز‌های متعدد است، می‌تواند گامی در راستای تسهیل تبادلات جهانی باشد.

اقتصاد ایران خود را با تعطیلات بین المللی وفق خواهد داد

غیبی‌پور در ادامه صحبت‌های خود به تطبیق بنگاه‌های اقتصادی با شرایط جدید تاکید کرد و در این‌باره گفت: برخی نگران ایجاد چالش برای تغییر و تحولات مدت زمان کاری و سایر مسائل اینچنینی هستند. در رابطه با این مسئله باید گفت تغییرات می‌تواند در ادامه عادی شده و بنگاه‌های اقتصادی و حتی خود مردم با شرایط جدید خود را وفق دهند. افزایش بهره‌وری در شرایط جدید، نیازمند تدوین سیاست‌های مناسب از سوی بخش مدیریتی است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از ایرادات مطرح شده به تغییر روز تعطیل در هفته، آن است که تحریم‌ها هنوز پابرجاست و در رابطه با مواردی همچون نقل و انتقالات بانکی، درگیر مسائل جدی هستیم. باید گفت در وهله نخست تحریم همیشگی نیست و آن را نباید به عنوان یک مولفه ثابت در نظر بگیریم. مسئله دوم آنکه بخش زیادی از فشار‌های تحریمی در بخش نفت و گاز است. همچنین ایران در تعامل با کشور‌هایی مانند ترکیه، پاکستان و امارات متحده عربی مشکلی ندارد که آن را ناشی از تحریم‌ها بدانیم؛ بنابراین تغییراتی که ما را بتواند با فعالیت‌های جهانی هم‌سوتر کند، مثبت ارزیابی می‌شود.

بهره‌وری ادارات دولتی در هاله‌ای از ابهام

به گزارش اقتصاد ۲۴، فعالان اقتصادی که موافق تغییر روز تعطیلی هفته هستند، روز‌های کاری متفاوت، را سبب عدم هماهنگی بین شرکای تجاری و عدم تطبیق در پیگیری کار‌های اداری می‌دانند. به گفته آن‌ها این اتفاق هزینه‌ها را برای کشوری مانند کشور ما که سهم اندکی در تجارت جهانی دارد، بالا می‌برد.

از سویی دیگر باید به سوال پاسخ داد که کاهش قطعی مدت زمان کاری آ‌ن هم در شرایطی که انتقادات مبنی بر بزرگتر شدن دولت همچنان پابرجاست و چالش‌های مربوط به بهر‌ه‌وری در فضا‌های کاری به‌ویژه ادارات دولتی برطرف نشده است آیا برای مردم چاره‌ساز خواهد بود یا گره اقتصاد را کورتر خواهد کرد.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
ویژه سرپوش