یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۸۴۲
مسکن، راه، عمران

 اجرای مقررات ساختمان سازی و ارتقای فرهنگ عمومی ضرورت ایمنی در مقابله زلزله

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
قرارگیری مناطق مختلف ایران بر روی نوار زلزله خیز و آسیب پذیری بالای بناهای احداثی در کشورمان سبب شده خطر پذیری لرزه ای در مناطق شهری و روستایی بسیار بالا ارزیابی شود.

به گزارش ایرنا، در این بین عدم رعایت قوانین و مقررات ساختمان از سوی سازندگان و مالکان ساختمان ها، کم بودن ضمانت اجرایی قانون برای افزایش قدرت بازدارندگی باعث می شود یک زلزله، فاجعه ای بزرگ و جبران ناپذیر در مناطق مختلف کشور بوجود بیاورد.

 

کردستان از استان های غربی کشور است که تراست جوان زاگرس از غرب آن می گذرد و از نظر زلزله خیزی جزء مناطق لرزه خیز متوسط کشوری محسوب می شود.

 

با توجه به سکونت حدود ۲ درصدی جمعیت ایران در کردستان، وجود گسل های فعال در منطقه، لرزه خیزی بالای آن و وقوع زلزله های ویرانگر گذشته، لازم است برای کاهش میزان خسارت و تلفات زمین لرزه های احتمالی آینده در این استان، دانش و قدرت مقابله با خطرات زلزله در ابعاد فرهنگی، اجرایی و نظارتی افزایش یابد.

 

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سنندج میزگردی با موضوع بررسی وضعیت ایمنی واحدهای مسکونی شهری و روستایی این تسان در برابر زلزله با حضور مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان، معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج، کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن کردستان و مدیر نظام مهندسی ساختمان سنندج برگزار کرد.

 

در این میزگرد چالش های پیش روی ایمنی واحدهای مسکونی شهری و روستایی، راهکارهای تقویت احداث کیفی ساختمان ها، نقش مردم، دولت و ارگان های نظارتی در ایمنی ساختمان ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

**قوانین ساخت و ساز کشور از استانداردهای جهانی بهره مند است 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان در این میزگرد اظهار کرد: قانون و مقررات ساخت و ساز و نظارت بر آن ها در سال ۱۳۷۴ مصوب و اجرای آن ابلاغ شده تا تمامی ساخت و سازهای انجام شده در کشور بر اساس یک قانون منسجم احداث شود.

 

خسرو ویسی ادامه داد: این قانون پس از ۲ دهه اجرا طبق استاندار جهانی ۲۸۰۰ ویژه طراحی ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله چندین بار بازنگری شده و به جرات می توان گفت که به لحاظ قوانین، مقررات و ضوابط فنی ساخت و ساز در کشور کم و کسری نداریم.

 

به گفته وی، تجربه هم نشان می دهد که در تمامی زلزله ها بویژه زمین لرزه اخیر در غرب استان کرمانشاه، ساختمان هایی که تا حدودی ضوابط و مقررات در آنها رعایت شده است، سر پا ایستاده و کمتر خسارت دیده اند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج نیز با اشاره به اینکه ایران منطقه ای کاملا زلزله خیز است، اظهار کرد: رعایت ۵۸ شاخص برای ساخت و ساز شهری ضروری است تا در مواقع حوادث طبیعی مشکلات کمتری ایجاد شود. 

لقمان حیدری افزود: به تناسب امکانات جدید و ارتقای سطح معلومات برای به حداقل رساندن تخریب ها در مواقع زلزله، آیین نامه ها هر پنج سال یک بار اصلاح شده تا از لحاظ کیفیت در ساخت و ساز دقت بیشتری صورت گیرد.

مدیر نظام مهندسی سنندج نیز معتقد است: قانون نظام مهندسی کشور با اهداف گوناگونی از جمله بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حسن اجرای ساخت و سازها، افزایش ضریب اطمینان ایمنی ساختمان از سال ۷۴ تدوین شده است.

 

تینو سوربان تاکید کرد: تجارب زلزله های رودبار، زلزله بم و زلزله اخیر کرمانشاه علیرغم خسارت های جانی و مالی زیادی که بدنبال داشته بوضوح نشان می دهد نحوه ساخت و سازها در نقاط مختلف کشور غلط است.

 

وی با بیان اینکه اجرای قانون نظام مهندسی و نظارت این سازمان در حین ساخت و سازها می تواند آمار خسارت ویرانی مسکن ساختمان را کاهش دهد، افزود: طبق قوانین نظام مهندسی وظایف تمام ارگان ها ذینفع تعیین شده تا به عنوان بازوهای نظارتی ایمنی بناهای احداث شده به صورت کامل مورد نظر قرار بگیرد.

 

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن کردستان نیز گفت: تمامی بناهای جدید در روستاها طبق آیین نامه های نظام فنی روستایی که زیر نظر نظام مهندسی و مسکن و راه و شهرسازی است، احداث می شود.

محمد باقر خشنود افزود: نظارت دقیق و مستمر توسط ناظران و ارائه گزارش به موقع مبنی بر پیشرفت فیزیکی و تخلفات ساختمانی رخ داده در محیط طبق این آیین نامه ها برای افزایش ایمنی ساختمان ها مورد تاکید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: معماران دفتر طراحی موظف هستند قبل ازصدور پروانه ساختمانی از زمین بازدید کرده و تمامی مراحل ساخت منازل روستایی را زیر نظر داشته باشند.

 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه طبق آمار ۵۱ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد شهری زندگی می‌کنند، افزود: علاوه بر آن ادامه ساخت و سازهای غیر مجاز در شهرها مهمترین سد در ایمنی ساختمان های شهری در برابر خطرات زلزله است.

 

به گفته ویسی، در بسیاری از شهرهای استان بافت فرسوده، قدیمی و ناکارآمد وجود دارد و اما سنندج به نسبت دیگر شهرها دارای آمار بیشتری است و تنها در این شهر ۱۰۰ هزار نفر ساکن این بافت هستند.

 

وی یادآور شد: بیشتر از ۶۵ درصد مسکن های شهر سنندج در بافت فرسوه، ناکارآمد، نواحی منفصل و بخش تاریخی است که میانگین عمر ساختمان های آن بیشتر از ۵۰ تا ۶۰ سال است.

 

به گفته وی، این نواحی در اوایل دهه ۴۰ و دهه ۷۰ همزمان با ۲ موج مهاجرت روستاییان به شهرها ایجاد شده است که اگر زلزله ای شبیه به زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه در این شهر روی دهد خسارت جانی آن چند برابر خواهد بود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج با بیان اینکه ۵۱ درصد بافت شهری سنندج ناکارآمد است، اظهار کرد: مساحت بافت فرسوده سطح این شهر، چهار هزار و ۶۷۰ هکتار است که سهم اماکن مربوط به میراث فرهنگی ۱۲۳ هکتار و مابقی بافت مسکن فرسوده و ناکارآمد شهری است.

 

لقمان حیدری به شهرت سنندج به عنوان شهر تپه ماهورها اشاره کرد و گفت: این بافت تپه ماهوری و شیب دار دارای برخی معایب و مزایا است که موقع ساخت و ساز، بستر طبیعی آن از لحاظ مهندسی ساخت با زمین مسطح فرق دارد.

 

وی با بیان اینکه سنندج یک سری پارامترهای خاص شهری دارد که در نوع مکانیزم آیین نامه های موجود تاثیر گذار است، افزود: در آیین نامه های ساختمانی بر کرسی چینی تاکید شده اما در مناطق کوهستانی یک پارامتر ارتفاع برای کرسی چینی در نظر می گیرند.

 

وی تاکید کرد: توصیه می شود کرسی چینی ها در خاک دفن شود اما در بستر ساختمان های سنندج به دلیل توپوگرافی خاص، کرسی چینی ها بالاتر از سطح زمین طبیعی احداث می شود که یکی از نکات ضعف ساختمان های این شهر است.

 

حیدری تپه ماهورها را در تملک زمین های دولتی اعلام کرد و یادآور شد: در مقاطع خاص افراد سودجو نسبت به تصرف غیرمجاز این تپه ماهورها اقدام و ساخت و سازهای غیرمهندسی و سلیقه ای انجام داده اند.

 

وی ادامه داد: این کار موجب شده اختیاری که دولت به لحاظ فنی به خرج می دهد تحت تاثیر بی تدبیری این افراد سودجو قرار گیرد و هزینه های زیادی در خصوص مرمت و احیا این نواحی متحمل شود. 

 

معاون شهردار سنندج با بیان اینکه برگزاری جلسات مختلف اسکان غیر رسمی و ستاد بازآفرینی شهری، مصوبات و پروژه هایی را در پی داشته است، اضافه کرد: نوع مکانیزم حرکتی و ورود به توسعه های شهری توسط افراد سودجو موجب شده درصد زیادی از بافت شهر سنندج بافت های ناکارآمد شهری بماند.

 

کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن کردستان نیز در این ارتباط افزود: این استان دارای یک هزار و ۶۶۶ روستای دارای سکنه است که از این تعداد یک هزار و ۳۴۹ روستا بالای ۲۰ خانوار در طرح مقاوم سازی مسکن روستایی قرار دارد.

 

خشنود با بیان اینکه بنیاد مسکن برای تمامی روستاهای هدف طرح هادی تهیه کرده و ۱۲۵ هزار واحد روستایی برای مقاوم سازی در آنها شناسایی شده است.

 

وی گفت: تاکنون ۴۳ هزار واحد حدود ۳۳ درصد از ۱۲۵ هزار واحد مسکونی شناسایی شده تسهیلات مقاوم سازی پرداخت شده و هر سال نیز بیش از چهار هزار واحد دیگر به تعداد مقاوم سازی شده اضافه می شود.

 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان ادامه داد: دولت بعد از تصویب قانون نظام مهندسی به عنوان ناظر عالی سیاست گذاری های خود را شروع کرده و تا کنون بر اجرای آنها تاکید داشته است.

 

ویسی با بیان اینکه با توجه به اینکه ساختمان های مهندسی ساز در زلزله ها سرپا بوده و تخریب جزیی داشته اند، افزود: این مساله نشان می دهد ضوابط و مقررات کشور قابل قبول است و بیشترین مشکل در ساختمان هایی است که مقررات ضوابط فنی در آن رعایت نشده یا از سوی نهادهای مختلف که ناظر جزیی هستند دقت کافی در آن نشده است.

 

وی ادامه داد: با وجود اینکه ۲ دهه از تصویب و اجرای قانون ساخت و ساز ساختمان ها در کشور می گذرد اما همچنان ۱۰۰ درصد بناهای احداث شده در کشور زیر نظر این قانون نیستند.

 

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

ویسی گفت: علاوه بر آن ۹۹ درصد ساخت و سازهایی که قبل این قانون (۱۳۷۴) احداث شده اند نیز فاقد کیفیت، مقاومت و ایمنی لازم در برابر زلزله هستند که لازم است مردم و دولت با همکاری یکدیگر نسبت به رفع این مشکل مبادرت کنند.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج می گوید: بافت های ناکارآمد شهری در سنندج در صورتی قابل احیا است که برخی موارد قانونی و مصوبات شورای عالی شهرسازی را در ساخت و سازها اعمال کنیم.

 

ست و افزود: متولیان این زمین ها بدون در نظر گرفتن مقررات ملی شهرسازی و معماری اقدام به تفکیک و فروش و اجاره قطعات تفکیکی می کنند.

 

وی ادامه داد: بدلیل صدور واگذاری اختیار شهرداری به اداره اوقاف و امور خیریه در بحث مجوز ساخت زمین های وقفی، برخی متولیان اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز می کنند که می طلبد اداره اوقاف همکاری لازم را با شهرداری در بحث اجرای قانون ساخت و ساز شهری داشته باشد.

 

به گفته وی، بخش اعظم مشکلات بافت ناکارآمد شهری در سنندج ناشی از تصرفات غیرمجاز در دوره های خاص(دوران انقلاب، جنگ تحمیلی و جنگ با ضد انقلاب) است.

 

حیدری با بیان اینکه در راستای نظارت بر ساخت و سازها تنها نظام مهندسی دخیل نیست اما سازمان نظام مهندسی کردستان برای نظارت بر ساخت و سازها و اعمال قوانین وظایف خود را مضاعف می کند، گفت: شهرداری مکلف است با اعلام ناظر راه و شهرسازی نسبت به توقف عملیات اجرایی و رفع تخلف اقدام کند.

 

مدیر نظام مهندسی سنندج مقاوم سازی سازه های ساختمان های مسکونی را بسیار ضروری برشمرد و گفت: در صورت مقاوم سازی سازه ساختمان ها زمان وقوع زلزله آسیب کمتری به ساختمان وارد می شود و تلفات جانی در آن کمتر خواهد بود.

 

سوربان با اشاره به اینکه ایمن کردن و مقاوم سازی ساختمان ها ی مسکونی و اداری یکی از اصول و ضوابط اساسی است گفت: برای بازسازی بافت فرسوده نباید اجازه داد افرادی که صلاحیت ندارند در کار بازسازی ساختمان مداخله کنند.

 

 

مدیر نظام مهندسی سنندج با بیان اینکه چربیدن ارزش تخلف بر میزان جریمه علت اصلی قانون گریزی مردم است، افزود: وقتی ارزش تخلف از میزان جرایم بیشتر است باعث می شود که مالکان برای تخلف تشویق شوند.

سوربان افزود: شهرداری مکلف است در خصوص وقوع تخلف سازمانی دستورالعمل صادر کند تا زمانیکه تخلف بر طرف نشود از ساخت و ساز ممانعت بعمل آید همچنین شهرداری باید در زمینه تخلف باید تصمیم گیری کند تا تخلف تبدیل به تخریب نشود.

 

وی با بیان اینکه قوه اجرایی نظام مهندسی شهرداری ها هستند و قوانین شهرداری امروز بروز نیست، بروز کردن قوانین ماده ۱۰۰ شهرداری را مهم ارزیابی کرد.

 

سوربان تاکید کرد: ناظران نظام مهندسی مکلفند طبق بند ۲-۶ قوانین نظام مهندسی موارد تخلف را به مراجع قانونی گزارش کنند همچنین ناظر نظام مهندسی مکلف است گزارش دوری خود را طبق قوانین به اطلاع مالک و به تاییدیه نظام مهندسی برساند.

 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه ساخت و ساز غیرمجاز شهری در همه شهرهای کشور وجود دارد، گفت: مادامی که جرایم کمسیون ماده ۱۰۰ به حساب شهرداری وارد می شود نباید منتظر اتفاق خاص نباشیم.

 

ویسی یادآور شد: این مساله مربوط به شهرداری های استان نبوده و در کل کشور وجود دارد و باید اصلاحی در قانون ایجاد شود تا این مبلغ به حساب جداگانه ای واریز شود.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج نیز در این ارتباط گفت: طبق ماده ۱۰۰ شهرداری، ماموران این نهاد وظیفه دارند از ساخت و ساز غیر مجاز در پلاک ها جلوگیری کنند.

 

به گفته وی، در صورتی که بعد از ساخت و ساز ماموران شهرداری متوجه شوند توان تخریب دیگر وجود ندارد چرا که ساخت و ساز شهری جرم نیست و قانون به ما اجازه نداده که برای اجرای یک بند قانونی قوانین دیگر را نقض کنیم. 

حیدری یادآور شد: در صورت ورود ماموران برای ممانعت از ادامه ساخت و ساز ممکن است از روی ناآگاهی مسائلی یا تخریبی بوجود آید و سازنده از شهرداری شکایت کند و در نهایت مورد بازخواست مراجع قضایی قرار گیریم بنابراین با طولانی شدن رویه قضایی طرح دعوی امکان ممانعت از ساخت و ساز غیرمجاز و تخریب ساختمان وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سخت گیری در صدور گواهی پایان کار ساختمان اشاره کرد و گفت: تا زمانی که رای کمیسیون های شهرداری بدوی و تجدیدنظر توسط کارشناسان ماده ۲۷ نظام مهندسی یا کارشناسان رسمی دادگستری تایید نشو پایان کار صادر نمی شود.

 

حیدری از متن نوشته شده در پایان کار ساختمان توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسی انتقاد و اضافه کرد: در این متن اشاره ای به مسایل فنی و میزان مقاومت ساختمان در برابر زلزله نمی شود که نیازمند تصحیح است.

وی همچنین خواستار همکاری بیشتر سازمان نظام مهندسی در بحث گزارش تخلفات ساخت و سازغیرمجاز شد و افزود: ضروری است ناظران این سازمان به محض مشاهده تخلف در ساخت و ساز مراتب را به سازمان متبوع خود گزارش داده و سازمان نظام مهندسی نیز به سرعت شهرداری را در جریان تخلف قرار دهد.

 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه برای ساختمان سازی مقررات کم نداریم، گفت: قوانین همسو و نداشتن قدرت اجرایی از چالش های اجرای قوانین نظارتی در حوزه ساخت و ساز است.

ویسی افزود: از طرفی می توان با سختگیری در اجرای آیین نامه ها آسیب ها را کاهش داد اما در این صورت قیمت تمام شده ساختمان به حد قابل توجهی افزایش می یابد.

 

وی ادامه داد: برای کاهش فشار مالی بر روی مالکان تسهیلات حمایتی از سوی دولت باید به شکل ویژه ای افزایش یابد تا نظارت ها نیز با موفقیت به اهداف خود برسند.

 

به گفته وی، تاثیر حمایت های دولت در این بخش انکار ناپذیر بوده اما تاکنون در بافت های فرسوده و ناکارآمد از دوره های قبل تاکنون حمایت جدی صورت نگرفته است.

 

مدیر نظام مهندسی سنندج نیز افزایش نظارت بر استاندارد مصالح ساختمانی مانند بتن، سیمان و آجر را در این ارتباط مهم ارزیابی کرد و گفت: سازمان استاندارد باید از ورود مصالح غیر استاندارد به داخل استان جلوگیری و با متخلفان قاطعانه برخورد کند.

 

سوربان افزود: تولید کنندگان مصالح ساختمانی باید دارای پروانه استاندارد باشند و پروانه استاندارد آنها بازنگری شود.

 

وی با اشاره به اینکه بخشی از معماری ساختمان ها به دلیل رعایت نکردن بند ۴-۴ قانون و نگهداری المان و سازه های ساختمان است، ادامه داد: بهینه سازی ساختمان ها و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نظارت بر اجرا برای ایمن ماندن ساختمان ها از خسارت زلزله ضروری است.

 

وی با اشاره به زلزله اخیر کرمانشاه و آسیب های وارده به ساختمان ها گفت: این زلزله نشان داد که ساختمان هایی که حداقل پارامترهای استاندارد در ساخت آن رعایت شده،آسیب جدی ندیده اند.

 

کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن کردستان نیز با بیان اینکه سهمیه استان در مقاوم سازی در اعتبار ۹۵ حدود چهار هزار و ۲۰۰ واحد است، افزود: تاکنون ۷۰ درصد از این سهم از سوی بانک های عامل ابلاغ شده است.

 

خشنود افزود: هم اکنون واحدهای مسکونی روستایی سه نوع تسهیلات کم بهره از دولت برای مقاوم سازی دریافت می کنند که در اولین مورد ۱۸۰ میلیون ریال برای تمامی روستاها و۲۰ میلیون ریال اضافه نیز برای ساکنان شهرهای مرزی در نظر گرفته شده است.

 

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

وی ادامه داد: در دومین بخش نیز ۲۰ میلیون ریال مازاد نیز به روستاییانی که بحث های صرفه جویی انرژی را در کار خود مد نظر قرار بدهند تعلق می گیرد و روستاییان با بضاعت مالی کم نیز از ۱۰ تا ۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض دریافت می کنند که در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ نفر از کمک ها بهره مند شده اند.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج گفت: شهرداری برای ساخت بافت های فرسوده شهری در کاربری و تراکم مجاز تخفیف هایی در نظر گرفته است.

 

حیدری اضافه کرد: پروانه ساخت این نوع ساخت و سازها رایگان است و هیچگونه آبونمان و عوارضی دریافت نمی شود مگر آنکه مازاد بر سقف مجاز و قانونی تراکم صورت گیرد.

 

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه مردم در ایجاد ایمنی و احداث ساختمان نقش اصلی را بر عهده دارند، اظهار کرد: مردم باید اصلاح ساخت و ساز را شروع کرده و ساز و کارهای قانونی نیز اعمال نظارت کنند.

 

ویسی گفت: دولت براساس ماده ۳۵ قانون نظام مهندسی ناظر عالی بوده و عهده دار کنترل فرایند اجرای درست قانون بوده و نظارت جزئی را بر عهده نهادها گذاشته شده است.

 

وی یادآور شد: در این قانون مقرر شده سازمان های نظام مهندسی ایجاد و مهندسانی آموزش دیده برای نظارت در ساخت و سازها در آن بکار گرفته شوند.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مالکان ساختمان ها به عنوان تامین کننده منابع مالی نقش مهمترین راس را در ساخت و ساز کیفی دارند، علاقه مندی آنان به اجرای قانون مهمترین اصل در افزایش ایمنی ساختمان ها بسیار مهم است.

 

ویسی یادآور شد: همچنین بکار گیری نیروهای عملیاتی ماهر و دارای کارت مهارت از کارگران تا معماران نیز نکته مهم دیگر موفقیت در ساخت و سازهای کیفی و ایمنی است که در برخی از استان ها از جمله کردستان بیش از ۹۹ درصد از نیروها فاقد کارت های مهارتی هستند.

 

وی افزود: اعطای کارت مهارتی به نیروهای عملیاتی مستلزم آشنایی آنان با نکات ایمنی و فنی ساختمان است پس اگر این افراد آشنا به این مسائل باشند می توانند هنگام کار و احداث ساختمان یاوران ناظران در ارتقای ایمنی بناهای احداث شده باشند.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری سنندج نیز با بیان اینکه بخش بزرگ مشکلات ساخت و سازهای داخل شهری بحث مقاوم سازی نیست ادامه داد: شهروندان، ساختمان سازی را نه به عنوان کالای مصرفی بلکه به عنوان سرمایه در نظر می گیرند و این موضوع حالت سرمایه ای پیدا کرده است.

 

حیدری تاکید کرد: در صورتی که ساخت و سازها به صورت کالای مصرفی دیده شود بسیاری از مسائل ساخت و ساز و نظارت حل خواهد شد.

 

مدیر نظام مهندسی سنندج نیز با اشاره به اهمیت مقوله آموزش در ارتباط با پیشگیری از حادثه زلزله در بخش ساختمان گفت: در این راستا برگزاری کلاس های آموزشی برای استادکاران ساختمان می تواند به افزایش آگاهی آنها در زمینه نحوه ساخت و ساز ساختمان ها کمک کند.

 

سوربان آموزش کنترل صلاحیت عوامل استاد کار فنی و حرفه ای را از وظایف نظام مهندسی اعلام کرد و افزود: رعایت نکات ایمنی ساخت و ساز در بنای ساختمان از سوی تمامی افراد دخیل از جمله مالکان، عوامل اجرایی، مهندسان ناظر لازم و ضروری است.

 

کارشناس مسئول بازسازی بنیاد مسکن کردستان نیز گفت: این بنیاد به منظور ارایه آموزش های لازم در بین مردم روستایی برای مقاوم سازی مسکن خود با همکاری مدیریت بحران شهرستان ها اقدام کرده است.

 

خشنود افزود: علاوه بر آن با همکاری دهیاری ها ناظران ساخت و ساز این بنیاد همزمان با نظارت بر ساخت واحدهای مسکن روستایی سایر افراد روستا را برای مقاوم سازی مسکن های خود تشویق می کنند.

 

زلزله ۷.۳ ریشتری ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه ۲۱ آبان امسال که در ازگله استان کرمانشاه روی داده در اکثر شهرستان های کردستان نیز احساس و باعث شد بسیاری از مردم در استان کردستان یک شبانه روز را بیرون از خانه های خود سپری کنند. 

 

ساختمان سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

سه هزار و ۲۶۲ هکتار معادل ۲۵.۷ درصد از کل ۱۲ هزار و ۶۷۲ هکتار مساحت شهرهای استان بافت‌های ناکارآمد بوده که در بین شهرهای استان از لحاظ مساحت بانه با ۴۶.۴ درصد و سنندج با ۴۶.۱ درصد سطح شهر از وضعیت بدتری برخوردار است. 

 

یک هزار و ۳۴۹ روستای کردستان بالای ۲۰ خانوار بوده و در این روستاها ۱۲۵ هزار واحد مسکونی برای مقاوم سازی شناسایی شده است. 

 

 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش