صدق آمیز در گفت و گو با جام جم آنلاین افزود: دولت با شعار حمایت از تولید ، تعرفه ای را برای واردات وضع می کند که به اعتقاد ما ضد تولید است، دست اندرکاران صنعت پوشاک سالهاست که براین باورند ، برای حمایت از تولید باید با استفاده از روشهایی چون بخشودگی های مالیاتی ،کم کردن برخی از هزینه های تامین اجتماعی و کاهش نرخ سود تسهیلات به این بخش کمک شود تا هزینه های تمام شده کاهش یابد و صنعت پوشاک رونق داشته باشد ، اما دولت همواره اظهار داشته که این حمایت ها هزینه دارد و منابع کافی در این زمینه را در اختیار ندارد.
وی افزود: در حالیکه در قانون تجارت بین الملل ما این قانون و قاعده وجود دارد که از محل اخذ حقوق گمرکی هر صنعت از همان صنعت حمایت صورت گیرد، اما این موضوع محقق نشده است ، یعنی حقوق گمرکی که در گمرکات از واردات رسمی پوشاک اخذ می شود عملا درمقابل حجم قاچاق ناچیز است و وقتی واردات پوشاک به صورت قاچاق اتفاق می افتد، درآمد گمرکی و اخذ عوارض عاید دولت نمی شود که بخواهد ازآن محل به تولید داخل کمک کند.
مشاور اتحادیه صنف پوشاک ادامه داد: بارها در بحث های کارشناسی تاکید کرده ایم که با وجود این حجم از قاچاق اگر بتوانیم با کاهش تعرفه، قاچاق را به سمت واردات رسمی بکشانیم عایدات دولت بیشتر می شود، با توجه به بررسی ها، قاچاق پوشاک ۲۰ درصد هزینه دارد اگر همین ۲۰ درصد ملاک برای تعرفه باشد، می توان واردات قاچاق پوشاک را به مسیر رسمی هدایت کرد ، ۲۰ درصد از همین ۵ میلیادر دلار واردات از ترکیه که به صورت قاچاق وارد می شود ،سالانه رقمی حدود یک میلیارد دلار می شود، یعنی سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ، که اگر قرار باشد در مسیرحمایت های منطقی از صنعت پوشاک هزینه شود، صنعت پوشاک مارا ظرف ۴-۵ سال متحول خواهد کرد.
به عبارتی با این رقم می توان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدی ها قرار داد و هزینه های مالیاتی صنف پوشاک را ازاین محل پرداخت کرد، می توان بخشی از هزینه تامین اجتماعی را مشمول پرداخت از این محل کرد، ولی متاسفانه این فرصت ها را هرروز داریم از دست می دهیم و عده ای از محل قاچاق دارند به منافع شخصی می رسند و هر روز منافع ملی در این حوزه آسیب بیشتری می بیند . بنابراین به نظر ما تعرفه مسیر درستی برای حمایت از تولید نیست.
وی با اشاره به اینکه دولت ها کمتر به سمت منطقی کردن تعرفه ها رفته اند، خاطر نشان کرد: خوشبختانه دولت یازدهم این را درک کرده است که تعرفه راه خوبی برای حمایت از تولید نیست و باید تعرفه ها تعدیل شود . هم اکنون نیز دولت در مسیر تعدیل تعرفه هاست و تعرفه پوشاک نیز در این مسیر از ۲۰۰ درصد به ۵۵ درصد رسیده است، اما هنوز شجاعت کافی که بخواهیم اینها را به یک شکل منطقی پایین بیاوریم و حمایت های منطقی از تولید صورت بگیرد وجود ندارد . اگر ما به سازمان تجارت جهانی بپیوندیم دیگر تعرفه مفهوم ندارد و اگر تا آن موقع با حمایت های واقعی این صنعت را تقویت نکنیم تولید کنندگان ما آن روز نابود می شوند.
- 17
- 5