به گزارش میز نفت، جواد اوجی روز ۲۶ مهر ۱۴۰۱ به مجلس رفت و گفت:«باوجود کسری ۲۴۰ میلیون مترمکعبی گاز در سال ۱۴۰۰، موفق شدیم زمستان را پشت سر بگذاریم. امسال نیز برنامههای کوتاهمدتی را برای سپری کردن فصل سرد طراحی شده است.»
وی در همان جلسه اضافه کرد:«مصرف گاز طبیعی کشور در بخش خانگی فصل تابستان حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب در روز است، درحالیکه در فصل سرد سال این مقدار به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب میرسد.»
این اظهارات وزیر نفت بهخوبی نشان میدهد شرایط زمستان ۱۴۰۱ هیچ تفاوتی با زمستان ۱۴۰۰ ندارد؛ اما در زمستان امسال که تبدیل به پاشنه آشیل دولت شد، مسئولان دولتی بهجای پذیرش زمستان سخت سعی کردند با فرافکنی دولت گذشته را به میان کشیده و روحانی و تیمش را عامل بحران معرفی کنند.
گرچه وزیر نفت برخلاف سایر اعضای دولت و رسانههای وابسته به آن، سعی کرد انتقاد خود را به نرمی و بهصورت کلی مطرح کند اما اطلاعاتی که به رئیسجمهور داده شد و رئیسی هم در کمال ناباوری، آنها را تکرار کرد بار دیگر ثابت کرد دولت با استدلالهای عجیب در پی تراشیدن توجیه برای خود است.
پرسش اصلی اینجاست که چگونه زمستان سال گذشته، سپری شد و در سال جاری، اوضاع طور دیگری رقم خورد؟ میزان تولید و مصرف گاز که تغییری نکرد پس چگونه در سال گذشته، موفقیت رقم خورد و امسال شکست؟ شخص وزیر نفت در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد مصرف گاز در بخش خانگی در زمستان، بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب است که چنین اتفاقی هم رقم خورد.
نه تولید گاز کاهش پیدا کرد، نه مصرف آن؛ همهچیز دقیقاً مانند زمستان ۱۴۰۰ بود با این تفاوت که قرار بود به بخشی از تولید گاز در سال جاری و به استناد گفتههای وزیر نفت اضافه شود اما چنین اتفاقی رخ نداد. به بیان سادهتر، با ثابت بودن مصرف کلی گاز ایران نسبت به سال گذشته، این پرسش ایجاد میشود که چرا وزارت نفت برخلاف وعده خود مبنی برافزایش تولید از طریق راهاندازی فاز ۱۱ و ۱۴ پارس جنوبی نتوانست مصرف گاز را پوشش دهد؟
وزارت نفت وعده داده بود که زمستان امسال با بهکارگیری راهکارهای کوتاهمدت، سپری شود ولی نهتنها خبری از این راهکارها و افزایش تولید نبود، بلکه موضوع ذخیرهسازی را پیش کشید و اعلام کرد اگر دولت قبل، بهاندازه کافی در این حوزه فعال بود، چنین اتفاقاتی رخ نمیداد!
این بهانه که بهصورت مستدل توسط رسانهها رد شد و ازقضا، بسیاری آن را دروغ بزرگ نامیدند، نتوانست کمکی به دولت سیزدهم کند و بیشتر موجب تمسخر دولتیها در فضای رسانهای و مجازی و افکار عمومی شود.
دفاع علم الهدی از مدیریت گازی دولت: بحران «غیرقابل پیشبینی» بود!
امام جمعه مشهد با اشاره به زمستان سخت و قطعی گاز در مشهد گفت:مسئلهای که در هفته گذشته بر استان ما گذشت، یک بحران غیرقابلپیشبینی بود.
سیداحمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در خطبه های نماز جمعه امور ز- جمعه ۳۰ دی- گفت: زمستان سخت و قطعی گاز در مشهد که در هفته گذشته بر استان ما گذشت، یک بحران غیرقابل پیشبینی بود!
مهمترین بخشهای خطبه های امام جمعه مشهد را در ادامه می خوانید:
مسئلهای که در هفته گذشته بر استان ما گذشت، یک بحران غیرقابلپیشبینی بود!
رسم ما این است که در هر بحران، پیش از همه به دنبال مقصر میگردیم و جستجو میکنیم که بدانیم مقصر اصلی کیست.
خناسان سیاسی هم آنهایی بودند که قلمها را به دست گرفتند و چه در فضای مجازی و چه فضای حقیقی، علیه مجاهدان خدمت به مردم و عناصر مخلص و فداکار به ملت، دست به کار شدند.
اینها با این بدگوییها و تمسخرها سعی داشتند تا از نظام انتقام بگیرند اما بدانند که آنها جز عاملان استکبار جهانی، چیز دیگری نیستند.
در این کشور، هر حرکتی که بر ضدنظام و خادمان مخلص مردم شکل بگیرد، در حقیقت عملی است که نفع آن به آمریکا خواهد رسید.
- 12
- 6