به گزارش رویداد۲۴،چهارم خرداد امسال هیأت واگذاری مصوبهای داد که به موجب آن مصوبه باید سهام باقیمانده دولت در ۱۸ شرکت واگذار میشد. مهمترین سهامی ذکرشده در این مصوبه، سهام دولتی دو شرکت ایران خودرو و سایپا بود.
طی روزهای گذشته زهره عالیپور معاون سازمان خصوصیسازی خبر داد که «وزارت اقتصاد مجوز واگذاری باقیمانده سهام دولت در دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا را از سران سه قوه دریافت کرده است.» ساعاتی از اعلام خبر معاون سازمان نگذشته بود که رئیس سازمان اعلام کرد سهام دولتی ایران خودرو و سایپا در وثیقه است و فعلاً امکان واگذاری وجود ندارد. پوری حسینی گفته نمیداند که این سهام در وثیقه چه کسی است!
جملات رئیس سازمان خصوصی در آستانه واگذاری دو شرکت خودروساز، از عجایب وضعیت صنایع در ایران بود. سهام سایپا و ایران خودرو در رهن گذاشته شده و کسی نمیداند این سهام برای چه کاری و در رهن چه نهاد یا بانکی است.
جعفر سبحانی مشاور رییس سازمان خصوصی سازی به رویداد۲۴ میگوید: زمان اعلام مصوبه واگذاری سهام باقیمانده دولت در ۱۸ شرکت تاکید شد که شرکتهایی که دارای مشکل هستند باید موانع و مشکلاتشان ابتدا حل شود؛ در مورد شرکتهای خودروسازی هم وضعیت به همین شکل است و نمیدانیم این دو خودروساز در وثیقه کجا هستند.
برای پیگیری اینکه سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران وثیقه کجاست، با مهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع مجلس تماس گرفتیم. او میگوید: اینکه برای گرفتن وام سند شرکتی در رهن بانک قرار گیرد طبیعی است اما از جزئیات این وثیقه و اینکه سهام ایران خودرو و سایپا در رهن کدام بانک است اطلاعی ندارم و وزارت صمت در جریان این مسائل است. این سوال را از سید شریف حسینی معاون پارلمانی وزارت صمت پرسیدیم، او میگوید: اطلاعی ندارم.
محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به رویداد۲۴ میگوید: این دو شرکت برای پرداخت بدهیهای خود وام گرفتهاند و احتمالا وثیقه گذاشتهاند. با این حال اینکه سهام این دو شرکت خودروساز در وثیقه است بهانهای است تا نتوان آنها را واگذار کرد.
این نماینده مجلس میگوید: مدیران دولتی وابسته به این دو شرکت تمایلی به فروش سهام دولتی این دو خودروساز ندارند این در حالی است که خریدار این دو شرکت را با کلیه بدهیها و داراییهای آن اقدام به خرید می کند و طرح این موضوع تنها بهانه ای است برای اجرا نشدن آن.
به گزارش رویداد۲۴ در حال حاضر سهام ایران خودرو متعلق به «شرکت سرمایه گذاری سمند»، «شرکت تدبیر سرمایه آراد»، «صندوق بازنشستگی کشوری»، «سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران»، «شرکت بازرگانی سپهر ایرانیان کیش»، «شرکت سرمایه گذاری ملی ایرانیان» و «شرکت نگار نصر سهم» است.
عمده سهام شرکت سایپا در مالکیت خود سایپا و شرکتهای زیرمجموعهاش یعنی گروه صنعتی رنا، شرکت سرمایهگذاری سایپا است.
ندا جعفری
- 9
- 3