شاخص کل بورس اوراق بهادار، امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹ با افت ۱۹ هزار و ۸۶۱ واحدی به ۹۶۷ هزار و ۶۱۴ واحد رسید.
شاخص کل بورس اوراق بهادار، امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹ با افت ۱۹ هزار و ۸۶۱ واحدی به ۹۶۷ هزار و ۶۱۴ واحد رسید.
همچنین شاخص هم وزن نیز با افت ۳۵۹۶ واحدی به ۳۰۶ هزار و ۵۶۷ واحد رسید.
پیشبینی بازگشت رشد به بورس؛ از فردا
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص بورس بعد از رشدهای پرشتابی که از ابتدای سال تجربه کرد، نیازمند چنین اصلاح سنگینی بود و پیشبینی میشود که بازار از فردا دوباره به مسیر صعودی خود بازگردد.
«وحید ویسی زاده» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با ایرنا به افت چند روز اخیر شاخص بورس اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون بازار رشد بسیار سریع و پرشتابی را تجربه کرد و به صورت روزانه بین سه تا پنج درصد رشد را با خود به همراه داشت.
وی با بیان اینکه به جز برخی از سهام که دارای حباب قیمتی هستند کلیت بازار از این قاعده مستثنی است، ادامه داد: در چند وقت اخیر رشد بازار در سهمهایی رخ داد که جزو سهام بزرگ و بنیادی بازار تلقی میشدند در حالی که تا چند وقت گذشته رشد اینگونه سهمها بسیار دشوار بود.
ویسی زاده بر اراده دولت برای هدایت نقدینگیهای در اختیار مردم به بورس تاکید کرد و افزود: به دنبال حمایت دولت، مردم از این بازار استقبال کردند و حجم گستردهای از نقدینگیهای خود را به سمت ورود به این بازار سوق دادند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در کنار حمایت دولت برخی از مسایل بنیادی حاضر در کشور حامی رشد اتفاق افتاده در بازار بودند، افزود: نرخ سود بانکی که روند کاهشی را در پیش گرفته است میتواند بر روند بازار و رشد بنیادی شاخص بورس تاثرگذار باشد.
وی به روند تورمی ایجاد شده در کشور اشاره کرد و افزود: در چند وقت اخیر شاهد افزایش قیمت طلا و سکه در بازار بودیم و بازار مسکن هم از ابتدای سال تاکنون به لحاظ قیمتی با رشد همراه شده است، این موضوع به طور حتم بر دارایی و قیمت فروش شرکت ها تاثیرگذار خواهد بود.
ویسی زاده علت اصلی رشد شاخص بورس را نقدینگی موجود در بازار اعلام کرد و گفت: در فروردین و اردیبهشت ماه اصلاحهای ایجاد شده در بازار کمتر از نیم ساعت بوده و بازار دوباره به مسیر اصلی خود بازگشت به همین دلیل اکنون وارد فاز اصلاحی بسیار شدیدی شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در سه روز اخیر برخی از افراد به دلیل رشد پرشتابی که شاخص بورس تجربه کرد به فکر شناسایی سود افتادند، گفت: فردی که در ابتدای سال اقدام به سرمایهگذاری در سهمهای بزرگ بازار کرد چیزی بالغ بر ٨٠ درصد سود دریافت کرده است؛ بنابراین طبیعی است که این فرد به لحاظ مالی رفتاری ترس از کاهش سود یا از بین رفتن سود به دست آورده را داشته باشد و به سمت شناسایی سود برودو زمینه افزایش عرضه در بازار فراهم شود.
وی اظهار داشت: اکنون شاهد فشار فروش سنگین در سهمهای بزرگ و شاخص ساز بازار مانند شرکت های پتروشیمی و بانکی و معدنی هستیم که این موضوع تا سال گذشته میتوانست برای بازار نگرانکننده باشد و خبر از اصلاح جدی در بازار را بدهد اما در وضعیت کنونی با توجه به نقدینگی موجود در کشور به نظر میرسد که بازار به زودی به روند صعودی خود باز خواهد گشت.
ویسی زاده خاطرنشان کرد: براساس پیشبینیهای صورت گرفته روند رشد همهگیر شرکتها در بازار و بدون توجه به موضوع خاص تعدیل خواهد شد که میتوان آن را به عنوان موضوعی مثبت در بازار تلقی کرد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اگر همه سهمها همزمان با یکدیگر در صف خرید قرار بگیرند چندان اتفاق خوبی در بازار نیست اما این اصلاح ایجاد شده در بازار در رشدی که قرار است دوباره به بازار بازگردد جنبه احتیاط را برای سرمایه گذاران تازه وارد ایجاد میکند و سهم های کمتر رشد کرده مورد اقبال بازار قرار خواهند گرفت.
وی افزود: سهمهایی که از چند روز گذشته وارد اصلاح شده بودند دوباره از روز گذشته در مسیر صعود قرار گرفتند که این موضوع نشان میدهد بازار تا حدودی به صورت هوشمندانه در حال حرکت است.
ویسی زاده به صفهای فروش سنگین ایجاد شده در بازار تاکید کرد و افزود: برخی تصور میکنند که با توجه به وجود چنین وضعیتی در بازار اکنون بورس به پایان کار خود رسیده در حالی که ورورد سرمایه گذاران تازه وارد و رود حجم گسترده نقدینگی به این بازار نشان دهنده چنین موضوعی نیست.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه اگر صف فروش در بازار امروز یا فردا جمع آوری نشود زمینه ترس بین سهامداران ایجاد میشود، گفت: سهامداران باید این موضوع را مدنظر داشته باشند که همیشه بعد از رشدهای پرشتابی که بازار تجربه کرده و سودهای شدیدی که در اختیار مردم قرار گرفته طبیعی است بازار وارد فاز اصلاح شود و سرمایهگذاران اقدام به سیو سود کنند.
تحلیل اسوشیتدپرس از صعود بورس ایران
به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسوشیتدپرس با اشاره به صعود ۲۲۵ درصدی شاخص بورس تهران در ماههای اخیر نوشت: این صعود در شرایطی رخ میدهد که ایران یکی از نقاط مهم درگیر با ویروس کرونا در خارج از چین است. با تمایل دولت به خصوصی سازی بنگاه های در اختیار خود، اکنون مردم به بازار سرمایه دسترسی پیدا کرده و میتوانند برگههای سهم را معامله کنند و از این طریق به عایدی بیشتری در مقایسه با سپرده گذاری بانکی و یا خرید اوراق قرضه دست یابند.
اسوشیتدپرس در ادامه می نویسد: در حال حاضر بسیاری از بورس های جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا با ریزش مواجه شده اند؛ نرخ بیکاری در آمریکا به ۱۴.۷ درصد رسیده که از زمان رکود سال ۱۹۲۹ بی سابقه بوده است و قیمت نفت برنت نیز از ۷۰ دلار در سال گذشته به محدوده ۲۰ دلار رسیده است. همه این ها نتوانسته است روند رو به رشد بورس تهران که در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد و سهام حدود ۱۰۰۰ شرکت در آن عرضه می شود را متوقف کند. بورس تهران اکنون حدود ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد و متوسط رشد روزانه پنج درصدی آن از دید شهروندان عادی ایرانی مخفی نمانده است.
در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون ایرانی کد بورسی دارند که حدود نیم میلیون نفر آن ها به طور فعال در حال معامله سهام هستند.
از دهه ۱۹۹۰ دولت ایران شروع به خصوصی سازی بخشی از شرکت های دولتی کرد هر چند که این اقدام به دلیل برخی مقاومت های داخلی به کندی صورت گرفت. اکنون و با تشدید تحریم ها، دولت روحانی امیدوار است از طریق فروش دارایی های خود در بازار سهام بخشی از نقدینگی مورد نیاز خود را تامین کند.
اکنون برخی از کارشناسان نگران اند که رشد بیش از حد شاخص بورس، باعث ریزشهای شدیدی در آینده شود هر چند که برخی معامله گران معتقدند چنین هشدارهایی بیش از حد بدبینانه هستند و آن ها را اذیت نمی کند.
- 14
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۲/۲۸ - ۱۶:۵۳
Permalink