به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۷ سنت یا ۰.۷ درصد افزایش، به۵۲۷۸ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، با ۵۰ سنت یا ۰.۸ درصد افزایش، به ۶۲.۰۱ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با ۱.۷ درصد کاهش بسته شده بود.
به گفته معاملهگران، ادامه تعطیلی قسمتهایی از خط لوله کیاستون که نفت کانادا را به آمریکا منتقل میکند نیز به تقویت بهای وست تگزاس اینترمدیت کمک کرده است.
تحلیلگران میگویند با کاهش داوطلبانه تولید از سوی اوپک و تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا و ایران، بازارها کمبود عرضه پیدا کردهاند اما برخی از ریسکهای بخش عرضه به حد کافی مورد توجه قرار نگرفتهاند.
بانک جی پی مورگان آمریکا در یادداشتی هفتگی نوشت: ما معتقدیم که نفت روی ریسکهای عرضه حساب نکرده است زیرا بازارها اخیراً به مذاکرات تجاری آمریکا و چین متمرکز شده و ریسکهای مربوط به از دست رفتن نفت ونزوئلا را نادیده گرفتهاند. اگر مذاکرات تجاری به حل اختلافات دو کشور منتهی شود، نتیجه مثبتی خواهد شد و توجهات را از نگرانیهای کلان که روی رشد تقاضا برای نفت تأثیر منفی میگذارد به کمبود عرضه و ریسکهای ژئوپلیتیکی معطوف خواهد کرد.
بانک امریکا مریل لینچ اعلام کرده با مدیریت عرضه از سوی اوپک و منازعات سیاسی در خاورمیانه و افزایش عرضه غیر اوپک، سهم بازار جهانی اوپک از ۳۱.۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ به ۲۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد.
رشد عرضه آمریکا و کندی اقتصادی، ممکن است امسال پیشروی بازارهای نفت را محدود کند.
ادوارد مویا، تحلیلگر بازار در شرکت OANDA در این باره گفت: نگرانیها نسبت به مازاد عرضه که ناشی از رشد عرضه آمریکا است، با نزدیک شدن به ماههای گرمتر همچنان موضوع اصلی مورد توجه بازارهای نفت خواهد ماند.
طبق یادداشت مورگان استنلی، افزایش تولید نفت آمریکا که عمدتاً از نوع سبک است و سال گذشته به رکورد ۱۱.۹ میلیون بشکه در روز صعود کرد، به تولید مازاد بر نیاز بنزین منجر شده است.
حاشیه سود بنزین از اواسط سال ۲۰۱۸ سقوط کرده و در آسیا و اروپا در بحبوحه رشد ضعیف تقاضا و رشد عرضه، منفی شده است. حاشیه سود ضعیف پالایش و آمار اقتصادی نه چندان مطلوب به معنای آن است که قیمت نفت فضای محدودی برای افزایش خواهد داشت و سقف قیمت نفت برنت ۶۵ دلار در هر بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
بانک امریکا مریل لینچ نیز با هشدار نسبت به کندی رشد اقتصاد جهانی، قیمت نفت برنت را ۷۰ دلار و وست تگزاس اینترمدیت را ۵۹ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۹ و به ترتیب ۶۵ دلار و ۶۰ دلار در سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرد.
استقبال ونزوئلا از تهاتر نفت با هند
به گزارش ایسنا، کاراکاس که دارو و سایر کالاهای دیگر را از هند خریداری میکند به دنبال شیوههای پرداخت دیگری برای حفظ صادرات خود به مقاصد دیگر بجز آمریکا است. مشتریان نفتی به دلیل تحریمها خریدشان را متوقف کردهاند.
مانوئل کِوِدو، وزیر نفت ونزوئلا اظهار کرد: مایل است فروش نفت به هند که سال گذشته بیش از ۳۴۰ هزار بشکه در روز نفت از ونزوئلا خریده بود، دو برابر شود.
کِوِدو پس از دیدار با پالایشگرهای هندی در دهلی نو، با بیان اینکه روابط با هند ادامه خواهد یافت و تجارت ادامه پیدا میکند، افزود: ونزوئلا خواهان گسترش تجارت خدمات و فناوری با هند است. هند نیز مایل است خرید نفت از ونزوئلا را افزایش دهد.
دولت آمریکا در ۲۸ ژانویه تحریمها علیه شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا را تشدید کرد و انتقال پول فروش نفت به حساب این شرکت را تا زمان تشکیل دولت جدید در ونزوئلا ممنوع کرد.
شرکتهای ریلاینس اینداستریز و نایارا انرژی که روسنفت روسیه در آن سهم دارد خریدار نفت ونزوئلا هستند. ریلاینس یکی از بزرگترین خریداران نقدی نفت PDVSA و یکی از تأمین کنندگان اصلی سوخت برای ونزوئلا از طریق زیرمجموعه آمریکایی خود است.
طبق آمار رهگیری نفتکشها، ریلاینس اینداستریز و نایارا انرژی سال میلادی گذشته مجموعاً ۳۴۴ هزار و ۱۰۰ بشکه در روز نفت ونزوئلا را وارد کردند که ۱۳ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۷ کاهش داشت. اما هند ال گذشته دومین مقصد بزرگ صادرات نفت ونزوئلا ماند.
توافقهای تهاتری به هند کمک خواهد کرد تجارتش با ونزوئلا را متوازن کند. در سال مالی ۲۰۱۸-۲۰۱۷ ارزش واردات هند از ونزوئلا ۵.۸۷ میلیون دلار بود در حالی که ۷۹.۳ میلیون دلار صادرات داشت.
وزیر نفت ونزوئلا اظهار کرد: تولید نفت این کشور اکنون ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز است اما منابع ثانویه تولید این کشور را حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز برآورد کردهاند.
کِوِدو که امسال ریاست چرخشی اوپک را برعهده دارد، گفت: مهم است که به خواسته کشورهای مصرف کننده نفت توجه کنیم زیرا اوپک و سایر تولیدکنندگان به دنبال متعادل کردن عرضه و تقاضا در بازار است.
وی گفت: تحریمهای آمریکا به قیمت از دست رفتن ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای ونزوئلا خواهد بود.
خوان گوایدو، رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا و برخی از متحدانش به دنبال دست اندازی به درآمدهای شرکت سیتگو پترولیوم – زیرمجموعه شرکت PDVSA در آمریکا- هستند.
منابع آگاه به رویترز اظهار کردند: شرکت PDVSA در واکنش به این اقدامات، حداقل دو مدیر آمریکایی را از هیأت مدیره شرکت سیتگو برکنار کرده است.
وزیر نفت ونزوئلا گفت: با وجود تحریمها کمبود بنزین در ونزوئلا وجود ندارد و روابط این کشور با شرکتهای انرژی بینالمللی ادامه دارد.
- 19
- 1