پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۵۷۵
اقتصاد جهانی

اقتصاد امپراتوری زرد در وضعیت بی ثباتی قرار گرفت

زمستان سخت اقتصاد چین

شی جین پینگ,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان
شرکت‌ها و مدیران اجرایی در سراسر دنیا تلاش دارند تا از میزان شدت تضعیف اقتصاد چین سر درآورند. اما رسیدن به یک تصویر واضح بسیار سخت است.

به گزارش سی‌ان‌ان، داده‌های حکومتی نشان می‌دهد که رشد در دومین کشور بزرگ اقتصادی دنیا در سال گذشته بسیار آهسته بود؛ به‌گونه‌ای که در سه دهه اخیر این کشور به پایین‌ترین حد خود رسید. برندهای بزرگ جهانی شامل اپل و کاترپیلار درآمد ناامید‌کننده خود را متوجه چین دانستند و پکن را شماتت کردند. این درحالی است که برخی بر این باورند که وضعیت آمارهای ناخوشایند اقتصاد چین حتی می‌تواند بدتر از آن چیزی باشد که مقامات چینی اعلام کرده‌اند. لیلاند میلر، مدیر اجرایی «چاینا بیژ بوک» گفت: «ارقام تولید ناخالص داخلی که چینی‌ها منتشر کرده‌اند، مهمل است.» او افزود: «قطعا این توافق در بین کارشناسان وجود دارد که این ارقام واقعی نیستند.»

 

لیلاند میلر، حالا خود دست به کار شده و داده‌های هزاران شرکت چینی در حوزه‌های مختلف را گردآوری می‌کند تا خود به یک تصویر واضح از اقتصاد چین برسد. میلر تاکید می‌کند: «اقتصاد چین درحال‌حاضر بسیار ضعیف‌تر از آن چیزی است که نشان داده می‌شود و بعید است که به زودی هم به نقطه مطمئنی برسد.»

 

شناسایی طول و عمق رکود اقتصادی در چین برای شرکت‌ها به منظور استخدام نیروها و سرمایه‌گذاری‌ها و همچنین برای اینکه سرمایه‌گذاران با پول خود کار کنند، بسیار مهم است. چین درحال‌حاضر در دام وام‌های ریسکی و جنگ تجاری با آمریکا افتاده است. برخی کارشناسان به داده‌های اداره آمار ملی چین مشکوک هستند، چراکه بر این باورند چینی‌ها قصد دارند تا با مثبت نشان دادن آمار و ارقام چهره بهتری از خود نشان دهند و دغدغه ارائه اطلاعات دقیق ندارند.  درک سیزرس، یکی از محققان موسسه آمریکن در واشنگتن در وبلاگ خود به تازگی نوشته است: «حزب کمونیست در درجه اول یک سازمان است و در وهله دوم با داده‌های آماری دلالی می‌کند.»

 

بنا به گفته سیزرس که او هم جزئی از «چاینا بیژ بوک» بوده؛ بسیار سخت است که به نرخ واقعی رشد در چین دست یافت. او گفت: «به‌عنوان مثال ارقام در مورد اندازه اقتصاد چین با متوسط در آمد شهروندان چینی اندازه‌گیری نمی‌شود.» ده‌ها کارشناس و اقتصاددان با متر و معیارهای خود به این صرافت افتاده‌اند تا از چگونگی کارکرد اقتصاد چین سر در آورند. شرکت تحقیقاتی «کپیتال اکونومیکس» به این منظور طیف وسیعی از داده‌ها از جمله حمل‌ونقل دریایی، تولید برق و وام‌های مالی را به‌عنوان چندشاخص انتخاب کرده است تا تصویری واضح از اقتصاد چین به دست آورد. با بررسی این داده‌ها وی مدعی شده است که اقتصاد چین در سال گذشته در بهترین حالت خود رشدش حول و حوش ۵ درصد بوده است، این درحالی است که رقم ارائه شده از سوی مقامات چینی ۶/ ۶ درصد بوده است.  رشد آهسته اقتصاد چین باعث نگرانی کسب‌وکارها در این کشور شده است. «وی بینگ‌یو»، صاحب کارخانه رنگ‌سازی در پکن به سی‌‌ان‌ان گفت: «در ماه‌های پیش‌رو وضعیت افتضاحی در اقتصاد چین حکمفرما خواهد شد.»

 

این صاحب کسب‌وکار، جنگ تجاری و مسائلی از این دست را در به‌وجود آمدن این شرایط دخیل می‌داند.  داده‌های یک موسسه نظرسنجی مستقل از میزان سلامت بخش تولیدی چین نشان می‌دهد که میزان تولید در این کشور در ماه پیشین، نسبت به ۳ سال گذشته به پایین‌ترین حد خود رسید.

 

مصرف‌کنندگان چینی فشار را حس می‌کنند

سرمایه‌گذاران به‌دنبال دلایلی هستند تا نشانه‌های ضعف اقتصاد چین را نشان دهد و تاکنون نیز داده‌های قابل‌توجهی در زمینه کاهش سود صنعتی و افت صادرات به دست آورده‌اند.  در این شرایط رفتار مصرف‌کنندگان چینی یک شاخص کلیدی است تا بتوان روی آن تمرکز کرد. بنابه داده‌های ارائه شده از سوی مقامات چینی، هزینه‌های مصرف‌کنندگان چینی در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است. اما بازار بزرگ خودرو در سال ۲۰۱۸ برای نخستین‌بار در ۲۰ سال گذشته کوچک‌تر شده و خرده‌فروشی درتعطیلات سال جدید قمری در این کشور روندی آهسته و کند در یک دهه گذشته داشته است. جولیان ایوانز پریت‌چارد، اقتصاددان ارشد در کپیتال اکونومیکس، در نوشته اخیرش متذکر شده است که داده‌های رسمی چین احتمالا از افزایش و رشد مصرف خبر می‌دهد اما داده‌هایی که وی به دست آورده، نشان می‌دهد خرده‌فروشی در شهرهای بزرگ چین نسبت به سال گذشته ۳ درصد کمتر شده و این نشان می‌دهد که قدرت خرید طبقه متوسط شهری کمتر شده است.

 

داده‌های اخیر –مبنی بر کم‌شدن قدرت خرید طبقه متوسط در چین- توسط برخی از صاحبان کسب‌وکار نیز تایید شده است. «ژو چانگ»، صاحب یک باشگاه ورزشی در پکن می‌گوید که مشتریانش دیگر کمتر هزینه می‌کنند.  ژو تصریح می‌کند: «ورزش کردن مانند خورد و خوراک، پوشاک، مسکن و رفت و آمد نیست.» او می‌افزاید: «اینها جزو مسائل ضروری هستند، درحالی‌که بدن‌سازی جزو ضروریات به‌حساب نمی‌آیند.» او اذعان می‌کند که با آهسته شدن روند رشد اقتصاد، بسیاری از باشگاه‌های ورزشی تعطیل شده یا درحال ورشکست شدن هستند. این در شرایطی است که مقامات دولت چین می‌گویند که ترس از کاهش رشد اقتصادی تا حد زیادی از بین رفته است.

 

در اجلاس سالانه داووس که ماه گذشته میلادی برگزار شد، «ونگ کی‌شان»، معاون رئیس‌جمهوری چین در سخنرانی‌اش به سرمایه‌گذاران گفت: این‌همه از اقتصاد ما نترسید. در سال ۲۰۱۹ عدم قطعیت‌هایی شاید مشاهده کنید اما قطعا و یقینا چیزی که مشخص بوده، این است که رشد اقتصادی چین ادامه پیدا خواهد کرد. اما مقامات چینی نگرانی‌هایی از پیش از خود بروز داده‌اند. آنها تلاش می‌کنند تا از طریق کاهش مالیات، هزینه بیشتر روی زیرساخت‌ها و سیاست‌های پولی کمتر دست و پاگیر به افزایش رشد اقتصادی کمک کنند. هنوز مشخص نیست که این اقدامات مفید خواهند بود، برای اینکه بسیاری از وجوهی که آنها آزاد می‌کنند، به سمت شرکت‌های دولتی ناکارآمد می‌رود و سهم بسیار کمی به شرکت‌های خصوصی می‌رسد.

 

بسیاری از شرکت‌های بخش خصوصی متکی به «تامین مالی و بانکداری در سایه» هستند، اشکالی از وام‌دهی مخفیانه که از ترازنامه‌های رسمی بانک‌ها دور نگه‌ داشته می‌شوند. این درحالی است که چینی‌ها و تنظیم‌کنندگان قوانین در سال‌های اخیر مانع اینگونه اقدامات شده‌اند. «گیو یوچنگ»، صاحب کارخانه داروسازی در استان شمالی جیلین می‌گوید: «برای شرکت‌های خصوصی بسیار سخت شده است که بتوانند از تسهیلات مالی استفاده کنند.»  یوچنگ اخیرا شرکت خود را با یکی از شرکت‌های دولتی ادغام کرده است تا شانس خود را برای دسترسی به وجوه مالی بهبود ببخشد.

 

او تصریح می‌کند که این اقدام وی موجب می‌شود تا دو سال از کاهش مالیات بهره ببرد تا اینکه شرکتش را مجددا روی ریل بازگرداند. گیو تاکید می‌کند: «کسب‌وکارهای بسیاری مانند ما هستند که سعی می‌کنند خود را از این ماه به ماه دیگر برسانند. برای شرکت‌ها و کسب‌وکارهای خصوصی زمستانی سخت در راه است.»

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش