دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۳۳۰
اقتصاد جهانی

تشدید تنش‌های آمریکا و چین

دلار و طلا تحت تاثیر تنش آمریکا و چین/ قیمت نفت از صعود بازماند

بازارهای جهانی طلا و نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان
دلار معاملات این هفته را تحت فشار شدیدی آغاز کرد. تشدید تنش‌های آمریکا و چین این نگرانی را ایجاد کرده است که هم زمان با شیوع مجدد ویروس کرونا در آمریکا ریکاوری اقتصادی این کشور مختل شود.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، دلار معاملات این هفته را تحت فشار شدیدی آغاز کرد. تشدید تنش‌های آمریکا و چین این نگرانی را ایجاد کرده است که هم زمان با شیوع مجدد ویروس کرونا در آمریکا ریکاوری اقتصادی این کشور، به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان، مختل شود.

دلار در معاملات امروز به پایین‌ترین سطح ۴ ماهه خود در برابر ین ژاپن رسید و در برابر یورو هم به پایین‌ترین سطح ۲۲ ماهه ۱.۱۶۹۹ واحد افت کرد.

همچنین شاخص دلار در برابر ۶ ارز مهم جهان به پایین‌ترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۱۸ تا کنون رسید.

با بالا گرفتن تنش‌ها بین چین و آمریکا و بستن کنسولگری طرفین، دلار که در مواجهه با بحران کرونا وضعیت متزلزل داشت تضعیف شد. از سوی دیگر تصویب بسته جدید کمک به اقتصاد اروپا باعث شد نرخ یورو در برابر دلار تقویت شود.

دلار استرالیا هم با استفاده از فرصت به وجود آمده نرخ برابری خود با دلار آمریکا را تقویت کرد و به ۰.۷۱۲۰ واحد رساند. دلار نیوزیلند هم ۰.۳ درصد در برابر دلار آمریکا رشد کرد و نرخ برابری آن به ۰.۶۶۵۷ واحد رسید.

قیمت جهانی طلا رکورد جدید زد

قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر تشدید تنشها میان آمریکا و چین و تقویت انتظارات برای ادامه ارایه تدابیر محرک مالی از سوی بانکهای مرکزی، به رکورد بالای جدیدی صعود کرد.

بازارهای جهانی طلا و نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۱.۵ درصد افزایش یافت و به ۱۹۲۸ دلار و ۸۳ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۱.۴ درصد افزایش، به ۱۹۲۴ دلار و ۲۰ سنت رسید.

نقره هم به این روند صعودی ملحق شد و بهای هر اونس این فلز ۴.۵ درصد صعود کرد و به ۲۳ دلار و ۸۶ سنت رسید که بالاترین قیمت از سپتامبر سال ۲۰۱۳ بود.

به گفته ادوارد مایر، تحلیلگر شرکت ED&F من کپیتال مارکتس، با توجه به این که ارزش دلار افت کرده است، سرمایه های زیادی به سمت طلا می رود. تا زمانی که وضعیت شیوع ویروس کرونا وخیمتر می شود، بازار روی تدابیر محرک مالی برای مدت طولانیتر و به مقادیر عظیم حساب می کند و این عوامل به نفع طلا است.

دلار با تشدید تنشها میان واشنگتن و پکن که با دستور هر دو طرف برای تعطیلی کنسولگریهای طرف مقابل در هیوستون و چنگدو روی داده است و هیچ نشانی از کاسته شدن آن وجود ندارد به پایینترین حد در دو سال اخیر نزول کرده است.

وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ هم بدتر شده و بیش از ۱۶.۱۳ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و ۶۴۴ هزار و ۸۳۶ نفر جان خود را از دست داده اند. آمار مذکور انتظارات بازارهای مالی برای معرفی تدابیر محرک اقتصادی بیشتر از سوی بانکهای مرکزی را تقویت کرده است.

طلا در شرایط ابهامات اقتصادی و سیاسی به عنوان دارایی امن، با افزایش تقاضا برای خرید مواجه می شود.

بر اساس گزارش رویترز، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که دولت و جمهوریخواهان سنا درباره لایحه بسته حمایتی بعدی به توافق کلی دست پیدا کرده اند.

به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت اواندا، روند صعودی طلا ممکن است با خرید فنی قدرت بیشتری پیدا کند و حرکت این فلز به سوی مرز ۲۰۰۰ دلار با سرعت بیشتری نسبت به صعودش در محدوده ۱۸۰۰ تا ۱۹۲۰ دلار اتفاق خواهد افتاد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۰.۵ درصد صعود کرد و به ۲۲۳۰ دلار و ۱۶ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۱.۴ درصد افزایش یافت و در ۹۲۶ دلار و ۵۸ سنت ایستاد.

قیمت نفت از صعود بازماند

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی درپی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و تشدید تنش‌ها میان آمریکا و چین که سرمایه گذاران را به سوی دارایی‌های امن کشاند، کاهش پیدا کرد.

بازارهای جهانی طلا و نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۱۴ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۴۳ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۰ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۴۱ دلار و ۱۹ سنت در هر بشکه رسید.

کاهش قیمت نفت همسو با نزول بازارهای مالی آسیایی در بحبوحه نگرانیها نسبت به تشدید تنشها میان دو اقتصاد بزرگ جهانی پس از تعطیلی کنسولگری چین در هیوستون و کنسولگری آمریکا در چنگدو بوده است. در این بین، موارد ابتلا به ویروس کرونا در جهان از مرز ۱۶ میلیون نفر عبور کرد.

با این حال برنت همچنان در مسیر رشد ماهانه در ژوییه قرار دارد و وست تگزاس اینترمدیت هم تحت تاثیر کاهش تولید داوطلبانه اوپک و متحدانش برای سومین ماه متوالی رشد خواهد کرد. تولید نفت در آمریکا هم کاهش پیدا کرده است.

تقاضا برای نفت در مقایسه با سقوط چشمگیری که در سه ماهه دوم سال داشت، تا حدودی بهبود یافته و از قیمتها پشتیبانی کرده است اما روند احیا به دلیل ازسرگیری قرنطینه در برخی از نقاط آمریکا و جهان که مصرف نفت را محدود می کند، پر افت و خیز بوده است.

به گفته تحلیلگران شرکت آی ان جی، به نظر می رسد فعالان بازار با توجه به ابهامات فراوانی که در خصوص تقاضا وجود دارد، برای گرفتن یک موضع قوی مضطرب هستند.

سرمایه گذاران همچنین منتظر برآورد خسارات احتمالی طوفان هانا هستند که اواخر هفته گذشته سواحل تگزاس را درنوردید و این ایالت و مکزیک را در معرض بارندگیهای شدید قرار داد. تولیدکنندگان نفت و گاز و پالایشگاهها اعلام کردند که انتظار ندارند این طوفان بر فعالیت آنها تاثیر بگذارد.

بهبود قیمت نفت از رکورد پایینی که در آوریل به آن سقوط کرده بود تولیدکنندگان نفت آمریکا را به افزایش دوباره تولید و صادرات ترغیب کرده است.

شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته یک حلقه افزایش یافته و به ۱۸۱ حلقه رسیده که نخستین افزایش هفتگی از هفته منتهی به ۱۳ مارس بوده و نشانه دهنده احتمال اوج گیری تولید است.

در این بین، برنامه های بارگیری نفت روسیه نشان می دهد صادرات نفت این کشور از بنادر غربی در اوت نسبت به ژوییه ۳۶ درصد رشد خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین عربستان سعودی با صادرات ۲.۱۶ میلیون بشکه در روز دوباره بزرگترین تامین کننده نفت به چین در ژوئن شد. این رقم معادل حدود ۱۷ درصد از واردات نفت چین در ماه میلادی گذشته بود.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش