دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۵۶

معرفی رشته نقاشی و دروس این رشته در طول تحصیل

آشنایی با رشته نقاشی دبیرستان,تاریخچه رشته نقاشی,دروس رشته نقاشی کارشناسیرشته نقاشی از سال ۱۳۲۹ بصورت رسمی و آکادمیک وارد ایران شد
از زمان گذشته و از آغاز خلقت، انسان به دنبال این بود تا برای ثبت وقایع زندگیش راهکاری را پیدا کند؛ این وقایع در غارهایی مانند آلتامیرا فرانسه و لاسکو اسپانیا و میرملاش کشور ایران نقاشی شده که صحتی بر این ادعاست. در گذشته نقاشیهایی را با استفاده از مواد طبیعی مثل خاک و دوده به شکل حیوانات، شکارچیان، اثرات دست و … می کشیدند.

رشته نقاشی

یکی از زیرمجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته نقاشی نام دارد. با استفاده از این رشته می توان فضایی را به وجود آورد که هر دانشجوی خلاق، دنیای خاص آفرینندگی خود را متناسب با توان، سلیقه، دانش و ذهنیت خویش، در آن می یابد و در نتیجه به خلق آثاری که باعث تحول او و در مرحله بعد جامعه اش میشود، می پردازد .هنر نقاشی برگرفته از بروز احساس و عواطف است و در نتیجه پیغام و موضوعات مختلفی را به دیگران می رساند.

رشته نقاشی که در کشور ایران تأسیس شد از نخستین رشته های هنر به شمار می رفت. افراد تحصیل کرده در این رشته با سبک های مختلف نقاشی اشنا میشوند که از آن ها می توان به رئالیسم و کوبیسم اشاره کرد. در ایران و جهان، نقاشی را با فلسفه هنر، روانشناسی رنگ، عکاسی، فیزیک نور، طراحی و چاپ می آموزند. هنرجویان این رشته، اصول طراحی و مبانی هنرهای تجسمی را یاد میگیرند و با مکاتب نقاشی، عکاسی، چاپ دستی، کارگاه نقاشی آشنایی پیدا می کنند و استعداد و قدرت خلاقیت خود را در دوران تحصیلشان پرورش می دهند.

موقعیت شغلی رشته نقاشی,دروس رشته نقاشی,معرفی رشته نقاشیرشته نقاشی فضایی را ایجاد می‌ کند که هر دانشجویی، دنیای خاص آفرینندگی خود را در آن می‌ یابد

یکی از رشته های نیمه متمرکز که دانشجویان بعد از قبولی در آزمون کنکور می توانند در یک آزمون عملی شرکت کنند و افراد با صلاحیت از بین آن ها برای این رشته انتخاب شوند، رشته نقاشی می باشد. از گرایشهای رشته کارشناسی نقاشی می توان به نقاشی عمومی( سطوح کوچک) و نقاشی دیواری( سطوح بزرگ) اشاره کرد. به این ترتیب اگر شخصی از قریحه و ذوق نقاشی برخوردار نباشد، با ورود به این رشته صرفا می تواند اطلاعاتی  را کسب کند که بازدهی ندارد.

تاریخچه رشته نقاشی

از سال ۱۳۲۹ رشته نقاشی به صورت رسمی و آکادمیک در ایران وارد شد و در مدرسه صنایع مستظرفه، این رشته را تدریس میکردند که ناظر آن، کمال الملک نام داشت و پس از این که فوت کرد به دو مدرسه دیگر تقسیم شد که شامل هنرستان کمال الملک و هنرستان هنرهای سنتی بود.

توانایی های لازم برای ورود به رشته نقاشی

یکی از توانایی های دانشجوی موفق رشته نقاشی اینست که باید از ویژگی های جسمی و روحی خاصی برخوردار باشد و به همین دلیل به صورت نیمه متمرکز، آزمون نقاشی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را برگزار میکنند؛ یعنی پیش از این که داوطلب به دانشگاه وارد شود در یک آزمون عملی، میزان استعداد و خلاقیت وی را میسنجند تا از این طریق بهترین و توانمندترین داوطلبان در دانشگاه تحصیل کنند. از سوی دیگر نقاش به کسی گفته میشود که خلاقیعنی آفریننده باشد و از مرز بایدها و نبایدها بگذرد تا طرحی نو را خلق کند، به همین خاطر نمی توان به نقاش دستور داد که چگونه و از چه طریقی راهت را ادامه بده تا به موفقیت برسی. حقیقتا یک نقاش در چهارچوب مشخص و معینی محدود نمیشود. بدین ترتیب باید گفت که مثل هر هنر دیگری، هنر نقاشی هم کاری طاقت فرساست که نیازمند هوش، نبوغ و شعور فراوان می باشد.

سرفصل دروس رشته نقاشی

تعداد کل واحدها:۱۶۰ واحد

دروس عمومی:۳۹ واحد

دروس پایه:۳۲ واحد

دروس اصلی:۳۲ واحد

دروس تخصصی:۴۹ واحد

دروس اختیاری:۸ واحد

رشته نقاشی عمومی,درآمد رشته نقاشی,آینده شغلی رشته نقاشیرشته نقاشی از زیرمجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری است

درس های رشته نقاشی در طول تحصیل

- دروس پایه رشته نقاشی:

از دروس پایه رشته نقاشیم ی توان به مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی پایه، کارگاه طراحی پایه( سطح یک)، هندسه مناظر و مرایا، کارگاه حجم سازی، کارگاه چاپ های دستی، تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی، آشنایی با هنر در تاریخ و هنر و تمدن اسلامی اشاره کرد.

- دروس اصلی رشته نقاشی:

دروس اصلی رشته نقاشی شامل کارگاه طراحی( سطح دو)، کارگاه نقاشی دیواری( سطح یک)، نقاشی دیواری کارگاه نقاشی( سطح یک)، تجزیه و تحلیل و نقد آثار نقاشی و تاریخ عمومی نقاشی میباشد .

- دروس تخصصی رشته نقاشی:

دروسی همچون کارگاه طراحی( سطح سه)، کارگاه نقاشی( سطح دو)، کارگاه نقاشی( سطح سه)، مرمت آثار نقاشی. طرح عملی جامع، طرح و رساله نهایی از دروس تخصصی رشته نقاشی محسوب میشود.

گرایش های ارشد رشته ی نقاشی

از گرایش های ارشد رشته نقاشی می توان به گرایش های فلسفه هنر، نقاشی، پژوهش هنر، انیمیشن و هنر اسلامی، تصویر سازی اشاره کرد.

درآمد رشته نقاشی

درامد طبق عوامل گوناگونی مانند مهارت کاری، سبک کاری و ... تعيين میشود. اگر فارغ التحصیل رشته نقاشی از مهارت و تجربه کافی و ذهن خلاق برخوردار باشد می تواند درآمد خوبی را کسب کند. این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از شبکه های رسانه ای و گستره ارتباطی زیاد با افراد این حوزه، در کسب درامد خوب نقش بسزایی دارد. البته منبع درآمد اصلی خیلی از افراد، هنر نقاشی نیست بلکه منبع درآمدی دیگری در کنار این رشته دارند.

تاریخچه رشته نقاشی,دروس رشته نقاشی کارشناسی,رشته نقاشیمیزان درآمد رشته نقاشی‌ ، با توجه به مهارت کاری، سبک کاری و ... بسیار متفاوت است

به عنوان مثال فردی که در آموزش و پروش استخدام می شود در مقایسه با فردی که در آموزشگاه های آزاد تدریس می کند؛ میزان حقوق بسیار متفاوتی دارد. افرادی که در این حرفه در اماکن دولتی کار می کنند معمولاً تایم کارشان به صورت تمام وقت است که از این اماکن دولتی می توان به شهرداری ها، مطبوعات و نشریات، صدا و سیما، سازمان میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... اشاره کرد در حالی که افرادی که در این حوزه به کارهای آزاد مشغولند، درآمدی بسیار متفاوت دارند که این میزان درآمد ثابت نیست، به این معنی که حقوق این افراد به صورت سلیقه ای و بر اساس حجم کاری معین میشود. کارهای آزاد این حوزه شامل برگزاری گالری، کشیدن چهره و غیره می باشد.

موقعیت شغلی رشته نقاشی در ایران

کسی که در رشته نقاشی تحصیل کرده نباید انتظار داشته باشد که نقاشی کشیدن، تنها مشغله و منبع درآمد او باشد بدین دلیل که مشغله ی نقاش های موفق و معروف جهان هم صرفا، کشیدن نقاشی نیست بلکه به کار تدریس نقاشی در کنار نقاشی می پردازند. این کار بسیار مفید است بدین دلیل که تدریس و ارتباط با دیگران در دید، اندیشه و ذهن یک نقاش تأثیر بسزایی دارد. یک نقاش در کشور ما میتواند علاوه بر نقاشی کردن، در مراکز آموزش عالی یا آموزشگاه های آزاد، این هنر را تدریس کند و در امکانی همچون مطبوعات و نشریات، فرهنگسراها، صداوسیما، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری ها( بعنوان طراح و مجری نقاشی های دیواری)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به فعالیت شود.

دروس رشته نقاشی کارشناسی,رشته نقاشی,کار در رشته نقاشیدانشجوی‌ رشته‌ نقاشی‌ باید ویژگی‌های‌ جسمی‌ و روحی‌ خاصی‌ داشته‌ باشد تا موفق‌ شود

بازارکار و آینده شغلی رشته نقاشی در دنیا

شاید دانشجو در زمان تحصیل رشته نقاشی به فکر مهاجرت بیفتد، ولی نسبت به وضعیت بازارکار این رشته در دنیا مطلع نیست. افرادی که رشته های هنری را انتخاب می کنند نباید دنبال تضمین شغلی باشند. حتی این افراد باید در تلاش باشند تا درآمد خود را از طریق کشیدن تابلو، برگزاری نمایشگاه، تدریس و …. به دست آورند. درصورت داشتن رزومه خوداشتغالی و توانایی انجام کارهای بزرگ هنری، زمینه ی مهاجرت برایتان به راحتی انجام می شود. شروط مهاجرت فارغ التحصیلان رشته نقاشی در هر کشور باتوجه به سابقه کاری، سطح تحصیلات و ... تعیین میشود.

ادامه تحصیل در رشته نقاشی

رشته نقاشی در ایران در مقاطع گوناگونی مانند مقطع هنرستان، کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس می شود و طرحی مبنی بر ارائه دکتری هنرهای تجسمی، جدیدا در این کشور ارائه شده است. تاکید بیشتر رشته نقاشی در مقاطع پایینتر نظیر هنرستان و کارشناسی بر کارگاههای عملی و مهارت هنرآموز میباشد در حالی که تمرکز این رشته در مقاطع ارشد و دکترا بیشتر بر مسائل تئوری و بیان ایده شخصی می باشد. در صورتیکه هنرجو، رشته نقاشی را در مقطع هنرستان انتخاب کند، به این ترتیب مسیرش را هموارتر و آشناتر کرده است بدین دلیل که در مقایسه با دیگران برای آشنایی با نقاشی زمان بیشتری دارد؛ ولی درصورت عدم انتخاب این رشته در سطح هنرستان، باز هم مشکلی بوجود نمی آید و اجازه ی شرکت در کنکور هنر و ادامه تحصیل در این رشته را دارد.

آشنایی با رشته نقاشی دبیرستان,تاریخچه رشته نقاشی,دروس رشته نقاشی کارشناسیرشته نقاشی یکی از رشته های نیمه متمرکز است

شخص برای این که در دانشگاه در رشته نقاشی به ادامه تحصیل بپردازد باید در آزمون گروه آزمایشی هنر که به صورت نیمه متمرکز است، شرکت کند و اگر امتیاز لازم را کسب کرد وارد مرحله عملی شود و چنانچه قبول شد به دانشگاه راه یابد.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش