سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۱۳۵

معرفی دانشگاه ارومیه و تاریخچه ی آن

دانشگاه ارومیه,پردیس دانشگاه ارومیه,دانشگاه ارومیه ازادپس از انقلاب اسلامی نام دانشگاه رضائیه به دانشگاه ارومیه تغییر یافت
دانشگاه ارومیه در استان آذربایجان غربی است. آمریکاییان در قرن نوزدهم در شهر ارومیه اقدام به تأسیس این دانشگاه نمودند. بنای ابتدایی دانشگاه ارومیه به وسیله جوزف کاکرن٬ پزشک امریکایی متولد ارومیه تاسیس شد.

تاریخچه دانشگاه ارومیه

قدیمی ترین و مهم ترین دانشگاه و مرکز آموزش عالی موجود در آذربایجان غربی را باید دانشگاه ارومیه نام برد که تاریخ تأسیس آن به سال ۱۳۴۴ برمی گردد. آمریکاییان در قرن نوزدهم در ارومیه اقدام به تأسیس یک دانشگاه علوم پزشکی نمودند که این مؤسسه بعده ها به دانشگاه ارومیه و بعد به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تعلق گرفت.

بنای ابتدایی دانشگاه ارومیه به وسیله جوزف کاکرن٬ پزشک امریکایی متولد ارومیه٬ در اواخر قرن نوزدهم در محل فعلی پردیس شهر دانشگاه ارومیه بنیان نهاده شد. مؤسسه کاکرن یک کالج پزشکی بود که به آموزش علوم پزشکی به دانشجویان ایرانی می پرداخت. مدارک این دانشجویان به وسیله مظفر الدین شاه و جوزف کاکرن امضا می شد.

دانشکده پزشکی ارومیه در طی پنج دوره پنج ساله و به بازه زمانی ۲۷ سال فعالیت خود، جمعا ۲۶ پزشک ایرانی را فارغ التحصیل نمود و تحویل جامعه آن روز داد. بنا بر شواهد موجود، پیش از آن تاریخ فقط سه پزشک در شهر ارومیه مشغول طبابت بوده اند. نمونه هایی از گواهی نامه دو زبانه فارغ التحصیلی پزشکی این مؤسسه بعنوان مدرک باارزش در دانشگاه ارومیه امروزه هنوز موجود می باشد. در یکی از دوره های فارغ التحصیلی در سال ۱۲۷۷ مظفرالدین شاه خود شخصا همراه با دکتر کاکران گواهینامه های فارغ التحصیلی را امضا کرده و به فارغ التحصیلان اهدا نموده اند. فعالیت های این مؤسسه تا زمان مرگ ناگهانی دکتر کاکرن در سال ۱۹۰۵ میلادی ادامه داشت. بعدها پردیس شهر دانشگاه ارومیه در محل کالج پزشکی جوزف کاکرن تأسیس شد. اکنون یک ساختمان قدیمی معروف به ساختمان چوبی، اثر باقیمانده از نخستین دانشگاه ارومیه به شمار می رود.

رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه,دانشگاه ارومیه,پردیس دانشگاهی دانشگاه ارومیهستاد مرکزی دانشگاه ارومیه

دانشکده های موجود در دانشگاه ارومیه

>> آموزشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه: تاسيس آموزشکده کشاورزي اروميه در سال ۱۳۴۴ دقيقا ۶۰ سال بعد از تعطيلي دانشکده پزشکي اروميه که به علت فوت دکتر کاکران پيش آمد، اتفاق افتاده ‌است. دانشکده کشاورزي دانشگاه ارومیه که در پرديس نازلو مستقر مي باشد به شکل آموزشکده تاسيس شد و در سال ۱۳۴۷ با عنوان مستقل دانشکده کشاورزي و دامپروري به تصويب رسيد. ايجاد اين دانشکده در واقع، هسته اوليه تکوين و تشکيل ساير دانشکده ها را در دانشگاه اروميه گذاشت. اين دانشکده داراي گروه هاي مهندسي آب، زراعت و نباتات، علوم دامي، ماشين هاي کشاورزي، باغباني، علوم خاک، گياه پزشکي و گروه علوم و صنايع غذايي است که در سه مقطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا به تربيت دانشجو مي پردازد.

>> دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه: دانشکده دامپزشکي دانشگاه اروميه پس از دانشکده کشاورزي دومين دانشکده تاسيس شده دانشگاه اروميه است که در سال ۱۳۵۴ پايه ريزي شده است. دانشکده دامپزشکي اروميه از آزمايشگاه هاي مهجز آموزشي و تخصصي و مراکز آموزشي - خدماتي همچنين بيمارستان و درمانگاه تخصصي دامپزشکي بهره مي برد.

>> دانشکده علوم دانشگاه ارومیه: دانشکده علوم دانشگاه اروميه نيز از ديگر دانشکده هاي اين دانشگاه است که در سال ۱۳۵۶با پذيرش دانشجو در دو رشته علوم گياهي و دبيري فيزيک فعاليت خود را آغاز کرده است. اين دانشکده که در سايت نازلوي اروميه مستقر است در رشته هاي کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتراي تخصصي اقدام به جذب دانشجو در رشته هاي رياضي، زمين شناسي، زيست شناسي، علوم جانوري، بافت شناسي، شيمي، فيزيک مي کند.

دانشگاه ارومیه دامپزشکی,ساختمان فنی دانشگاه ارومیه,دانشگاه ارومیهفعالیت های آموزشی و تحقیقاتی دانشکده علوم دانشگاه اروميه

دانشگاه ارومیه بعد از آن با افتتاح دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۶۷ و دانشکده فنی در سال ۱۳۶۸ توسعه و گسترش بیشتری یافت و درحال حاضر با داشتن یازده دانشکده، یک مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب، یک مرکز نیمه حضوری ارومیه، یک مرکز نیمه حضوری میاندوآب، یک آموزشکده فنی در شهر خوی، چهار معاونت، شش مرکز تحقیقاتی، دو مرکز خدماتی، پنج مرکز مطالعاتی- پژوهشی، دو پژوهشکده، مرکز ICT، یک پارک علم و فناوری استان آذربایجان غربی، کتابخانه مرکزی و با داشتن یک موزه تاریخی طبیعی به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی خود ادامه می دهد.

دانشگاه ارومیه,تاریخچه دانشگاه ارومیه,دانشگاه ارومیه دامپزشکیمکان کنونی دانشکده مهندسی دانشگاه ارومیه در پردیس نازلو است

پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی

- معرفی پژوهشکده زیست فناوری: تاسيس پژوهشکده زيست فناوري دانشگاه اروميه در سال ۱۳۷۹ با دريافت مجوز اصولي از وزارت علوم تحقيقات و فناوري، با هدف انجام تحقيقات پيشرفته، بومي سازي و گسترش فناوري، توليد مواد بيولوژيک و آموزش محققين و پژوهشگران ارشد در سطح منطقه اي و ملي در حوزه زيست فناوري مي باشد و به ياري خداوند از اواسط سال ۱۳۸۶ اين مجموعه با رفع نواقص تاسيساتي و تجهيزات دستگاهي راه اندازي و با ظرفيت کامل به طور شبانه روزي در اختيار محققين قرار گرفت.

- معرفی پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه: بحرانی شدن وضعیت دریاچه ارومیه در سال‌های اخیر و تشکیل ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۲، ضرورت شکل گیری یک مرکز تخصصی ویژه در خصوص دریاچه ارومیه را در دانشگاه ارومیه بیش از پیش تقویت نمود، لذا پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۲ تأسیس شد تا بدینوسیله شرایط ورود متخصصین مهندسی آب، آبخیزداری، سازه‌های آبی، محیط زیست، زمین شناسی و ... به جمع متخصصین موجود فراهم آید و فعالیت‌های گسترده‌تری برای احیای دریاچه ارومیه برنامه‌ریزی شود.

ساختمان فنی دانشگاه ارومیه,دانشگاه ارومیه,پردیس دانشگاه ارومیهپژوهشکده آرتیمیا, یکی از پژوهشکده های دانشگاه اروميه است

- پژوهشکده میکرو الکترونیک دانشگاه ارومیه: در سال ۱۳۷۵ گروه تحقيقي در زمينه ميكروالكترونيك به سرپرستي آقاي دكتر حديدي در دانشگاه اروميه شكل گرفت. اين گروه با خريد تعدادي كامپيوتر و نرم افزارهاي روز به صورت مجموعه كوچكي كار خود را آغاز كرد. به سال ۱۳۷۹ تحت عنوان (مركز تحقيقات ميكروالكترونيك) از وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري مجوز اصولي دريافت نمود. پس از موافقت دانشگاه اروميه در سال ۱۳۸۲ با ايجاد سازمان تشكيلاتي براي اين مجموعه تحت عنوان ‹‹پژوهشكده ميكروالكترونيك›› وزارت علوم، تحقيقات، و فنآوري نيز طي نامه شماره ۷۹۸۰/۲۲ مورخ ۹/۱۰/۸۳ با ايجاد پژوهشكده ميكروالكترونيك موافقت قطعي به عمل آورد.

- پژوهشکده نانو فناوری دانشگاه ارومیه: پژوهشکده نانوفناوری فعالیت آموزشی خود را با پذیرش دانشجو در رشته­ های نانو شیمی و نانو فیزیک در مقطع کارشناسی ارشد شروع کرده و هم اکنون پیگیر تاسیس رشته­ های جدیدی مانند مهندسی نانو پلیمر، نانو الکترونیک، نانو بیوتکنولوژی در مقطع کارشناسی ارشد و نانوشیمی در مقطع دکتری میباشد. از جمله آزمایشگاه های موجود در پژوهشکده نانوفناوری دانشگاه ارومیه می­توان به آزمایشگاه های شیمی آلی، شیمی تجزیه، آنالیز حرارتی، الکتروشیمی، سنتز و نانوالکترونیک مجهز به دستگاه­های TGA، DSC BET و سیستمهای الکتروشیمیایی AUTOLAB و PALMSENSE اشاره کرد.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 20
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش