شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۸۵

آشنایی با دانشکده های دانشگاه یاسوج (+ تاریخچه)

گلستان دانشگاه یاسوج,دانشگاه یاسوج پردیس,زیر مجموعه های دانشگاه یاسوجدر ابتدا دانشگاه یاسوج، فعالیتش را با نام آموزشکده فنی وابسته به دانشگاه شیراز آغاز کرد
بزرگترین مرکز آموزش عالی که در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده، دانشگاه یاسوج نام دارد. این دانشگاه در کهگیلویه و بویراحمد ، ۵ دانشکده و ۲ پردیس دارد.

دانشگاه یاسوج

دانشگاه یاسوج که در سال ۱۳۶۲ در شهر یاسوج و استان کهکیلویه و بویراحمد تاسیس شده، یک دانشگاه دولتی به شمار می رود.

تاریخچه دانشگاه یاسوج

در سال ۱۳۶۲ دانشگاه یاسوج، فعالیتش را با نام آموزشکده فنی وابسته به دانشگاه شیراز  در دو رشته عمران روستایی و مکانیک – جوشکاری با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی آغاز کرد. تا سال ۱۳۷۱ حدود ۱۰۰ نفر دانشجو سالانه در این آموزشکده تحصیل میکردند که جمعا تعداد دانشجویان هر سال تحصیلی حدود ۲۵۰ نفر میباشد و حدود ۷۰ نفر در هر سال فارغ التحصیل داشته اند که حدود ۶۰۰ نفر تا سال ۱۳۷۱ فارغ التحصیل شده اند. آموزشکده کشاورزی که از سال ۱۳۷۲ به این آموزشکده اضافه شد باعث شد تا به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز تبدیل شود و در رشته های کاردانی مکانیک در سال ۱۳۷۳ اقدام به پذیرش دانشجویان در گرایش تاسیسات آبرسانی و گاز رسانی و عمران و گرایش زیرسازی نمودند.

در سال ۱۳۷۴ در شورای گسترش آموزش عالی،  وضعیت این مجتمع به دانشگاه مورد موافقت اصولی تغيير کرد و سرانجام این مجتمع در سال ۱۳۷۵ بطور مستقل، فعالیتش را از دانشگاه شیراز ادامه داد. سپس در منطقه واستان برای رشد، تعالی و توسعه آموزش عالی تلاش های فراوانی انجام داد تا این که تبدیل وضعیت قطعی مجتمع آموزش عالی در تاریخ ۱ خردادماه ۱۳۷۸ به تصویب رسید و عاقبت این مجتمع به وسیلهٔ وزیر وقت علوم، تحقیقات و فن آوری در خرداد ۱۳۷۹ رسماً به دانشگاه یاسوج ارتقا یافت.

دانشگاه یاسوج بعد از تبدیل وضعیت، فعالیت علمی، تحقیقاتی و آموزشی خود را با سه دانشکده علوم پایه، فنی و مهندسی و کشاورزی، چند گروه آموزشی و یک واحد دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی وابسته به دانشگاه ادامه داد و این دانشگاه هم اینک فعالیت خود را با شش دانشکده( فنی و مهندسی- علوم انسانی- کشاورزی- علوم پایه- صنعت نفت گچساران- صنعت و معدن چرام) و سه پژوهشکده منابع طبیعی و محیط زیست -  گیاهان دارویی و اسانس دار و مطالعات اجتماعی و زبان شناختی بومی و یک دبیرستان و مرکز پیش دانشگاهی وابسته به دانشگاه، ۲۲ گروه آموزشی( ۵۰ کدرشته تحصیلی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در سه دوره روزانه، نوبت دوم و نیمه حضوری و ۱۲۰کد رشته کارشناسی ارشد و ۴۰کد رشته دکتری با تعداد بالغ بر ۶۰۰۰ دانشجو به منظور اهداف برنامه ریزی شده ادامه داد.

رشتهٔ ریزکرم شناسی یا نماتدشناسی در سال ۱۳۹۰ به دستور دکتر محمد عبداللهی استاد گروه گیاه پزشکی در دانشگاه یاسوج برای اولین بار در مقطع کارشناسی ارشد در ایران و خاورمیانه مطرح و راه اندازی شد و در سال ۱۳۹۲ اولین دانشجوی این رشته فارغ التحصیل شد.

رشته های دانشگاه یاسوج,گلستان دانشگاه یاسوج,دانشگاه یاسوج پردیسدانشگاه یاسوج که در سال ۱۳۶۲ در شهر یاسوج و استان کهکیلویه و بویراحمد تاسیس شده

دانشکده های دانشگاه یاسوج

> دانشکده ادبیات و علوم انسانی  

> دانشکده فنی مهندسی  

> دانشکده کشاورزی

> دانشکده منابع طبیعی و جنگلداری

> دانشکده نفت و گاز گچساران

> دانشکده علوم پایه  

> دانشکده صنعت و معدن چرام

> دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه یاسوج :

 دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه یاسوج، فعالیت خود را با ۹ گروه آموزشی نظیر حوزه های علوم سیاسی، ادبیات، روانشناسی، اقتصاد، علوم تربیتی، زبان انگلیسی، الهیات، فلسفه، تاریخ، جغرافیا شروع کرد.

> دانشکده فنی مهندسی دانشگاه یاسوج :

دانشکده ی فنی و مهندسی در سال ۱۳۶۲ در دانشگاه یاسوج تأسیس شد و قدیمی ترین واحد آموزش عالی استان کهگیلویه و بویراحمد طبق اسناد موجود میباشد و اینک، به عنوان دانشگاه معین و مادر استان کهگیلویه یکی از دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود. در سال ۱۳۶۲ این دانشگاه فعالیتش را در مقطع کاردانی  در دو رشته عمران روستایی و مکانیک جوشکاری شروع کرد.

در سال ۱۳۷۳ دو گرایش جدید مهندسی به نام های عمران- زیرسازی راه و مکانیک- تأسیسات آب رسانی و گازرسانی، در مقطع کاردانی، شروع به پذیرش دانشجو کردند. با گذشت زمان، رشته هایی به این دانشکده اضافه شد که از آنها می توان به مهندسی شیمی در سال ۱۳۸۴، مهندسی مواد در سال ۱۳۸۷، مهندسی برق در سال ۱۳۹۳، مهندسی کامپیوتر در سال ۱۳۷۲ اشاره کرد.

> دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج :

نخستین رشته ­ای که در آموزشکده فنی یاسوج در سال ۱۳۶۵ افتتاح شد ، کاردانی امور زراعی نام داشت. آموزشکده کشاورزی در سال ۱۳۷۲ در مجتمع آموزش عالی یاسوج در مقطع کاردانی با دو رشته ی تولیدات دامی و تولیدات گیاهی زیر نظر دانشگاه شیراز کار خود را شروع کرد. این روند تا سال ۱۳۷۴ادامه یافت تا این که در این سال، رشته مهندسی کشاورزی علوم دام و در سال ۱۳۷۵ رشته مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات تصویب و افتتاح شد. رشته زراعت نخستین رشته ای بود که در سال ۱۳۸۴ در مقطع کارشناسی ارشد، فعالیتش را با پذیرش دانشجو شروع کرد.

در سال ۱۳۸۵ رشته گیاهپزشکی و در سال ۱۳۹۰رشته های جنگلداری و مرتع و آبخیزداری به منظور توسعه دانشکده کشاورزی در مقطع کارشناسی افتتاح شد. دانشکده کشاورزی علاوه بر موارد رشته های مذکور، به پذیرش دانشجو در رشته های حشره شناسی کشاورزی، علوم خاک، بیماری شناسی گیاهی، توسعه روستایی، جنگلداری، علوم دامی، نماتدشناسی، اصلاح نباتات، اصلاح نژاد دام، ترویج کشاورزی و علوم و تکنولوژی بذر در مقطع کارشناسی ارشد مشغول شد. دو رشته توسعه کشاورزی و فیزیولوژی گیاهان زراعی از مهر ماه ۱۳۹۱ در مقطع دکتری راه اندازی شد.

گیاه پزشکی در دانشگاه یاسوج,رشته های دانشگاه یاسوج,گلستان دانشگاه یاسوجدانشگاه یاسوج دارای ۵ دانشکده و ۲ پردیس میباشد

> دانشکده منابع طبیعی و جنگلداری دانشگاه یاسوج :

در محله کوی دانشگاه یاسوج، دانشکده ای به نام دانشکده منابع طبیعی واقع شده است که یکی از سه دانشکده در محله کوی دانشگاه یاسوج به شمار میرود و این دانشکده در نزدیکی مراکز مهمی چون میدان استاد و بازارچه دانشگاه می باشد.

> دانشکده نفت و گاز گچساران دانشگاه یاسوج :

در سال۱۳۹۱ دانشکده نفت و گاز گچساران تأسیس و مشغول به فعالیت شد و اینک در سه رشته ی پلیمر، شیمی کاربردی و مکانیک جوش اقدام به پذیرش دانشجو میکند.

 > دانشکده علوم پایه دانشگاه یاسوج :

در سال ۱۳۷۵ گروه ریاضی دانشگاه یاسوج گرایش ریاضی محض، فعالیت خود را در مقطع کارشناسی شروع کرد. تعداد اعضای هیات علمی گروه ریاضی در آن زمان ۴ نفر بودند که همگی مدرک کارشناسی ارشد داشتند. مقطع کارشناسی ارشد در سال ۱۳۸۵ در دو گرایش جبر و آنالیز با تعداد ۱۲ دانشجو راه اندازی شد. مقطع کارشناسی ارشد آمار در سال ۱۳۹۰ نیز در گرایش آمار ریاضی فعالیت خود را شروع کرد. نهایتاً گروه ریاضی در سال ۱۳۹۱ به جمع گروههای پذیرنده دانشجو در مقطع دکتری تخصصی دانشگاه یاسوج پیوست.  اکنون رشته های مختلفی همچون ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، آمار در این دانشگاه تدریس می شود.

> دانشکده صنعت و معدن چرام دانشگاه یاسوج :

در آبان ماه سال ۱۳۹۱ دانشکده صنعت و معدن چرام تأسیس و فعالیت خود را شروع کرد. یکی از زیر مجموعه های دانشگاه یاسوج، دانشکده صنعت و معدن چرام میباشد که از مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری به شهرستان چرام میباشد و در رشته هایی همچون رشته کاردانی عمران روستایی، کاردانی فنی مکانیک تأسیسات آبرسانی گاز رسانی و رشته کارشناسی آمار و کاربردها فعالیت میکند.

رشته های دانشگاه یاسوج,گلستان دانشگاه یاسوج,دانشگاه یاسوج پردیسیکی از زیر مجموعه های دانشگاه یاسوج، دانشکده صنعت و معدن چرام میباشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش