جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۰۶۰۶
دانشگاه

دو بیمارستان قربانی انتقام رییس دانشگاه؟!

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران, جزئیات شکواییه بیمارستان محب‌مهر از دکتر پازوکی

روزنامه  جهان صنعت  نوشت: بمباران، تخریب، محدودیت، ممنوعیت، تعطیلی، پلمب، حمله نظامی و غیرنظامی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در زمان جنگ از سمت دشمن ممنوع است. در حقیقت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به دلیل وظیفه حیاتی‌شان مبنی‌بر نجات جان انسان‌ها از مصونیت برخوردار هستند و باید باشند. بنابراین همواره تعطیلی یک بخش درمانی برای همگان دور از ذهن بوده است، چه برسد به پلمب یک مرکز درمانی مهم به دستور مسوولان اما متاسفانه ۲۷فروردین این موضوع اتفاق افتاد.

ساعت ۱۷:۳۰ روز ۲۷فروردین ۳مامور حراست دانشگاه علوم‌پزشکی ایران بدون هیچ توضیح و حکم کتبی و تنها بیان شفاهی درب مشترک دو بیمارستان محب‌مهر و ‌‌هاشمی‌نژاد را از هر دو سمت با ورقه آهن جوش زدند! تصاویری که از این ماجرای هولناک در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، التماس‌های یک سوپروایزر برای خارج کردن بیماران بخش آرام به گوش می‌رسد. این ماجرا در حالی رخ داد که ۱۰بیمار بد‌حال ۴ساعت بدون خدمات دارویی و غذایی و حتی دسترسی به آب پشت درب حبس شدند که مسوولیت آنها با بیمارستان محب‌مهر بوده و بیمارستان‌ هاشمی‌نژاد مسوولیتی در قبال آنها نداشته و حتی از آن شانه خالی کرده است. به همین دلیل ساعت ۱۰ شب مسوولان بیمارستان محب مهر با مسوولیت خود درب را باز کردند اما با اینکه صبح ۲۸ فروردین اعلام شد که بیماران از بخش آرام جا‌به‌جا شوند ولی در همان شیفت صبح راه ورودی محب دوباره بسته شد و ترخیص بیماران از درب حیاط اورژانس صورت گرفت. این در حالی است که طی این ساعات استرس و اضطراب زیادی به بیماران و همراهان آنها وارد شد.

یکی از بیماران نیز وضعیت بسیار وخیمی داشته که به همین خاطر جا‌به‌جایی او غیرممکن بوده است زیرا هر دو پای این بیمار قطع شده بود و عملا حمل او با ویلچر مشکل بوده است. از طرفی خدمات مورد نیاز بیماران پاراکلینیک بین دو مرکز واحدهای آزمایشگاه و تصویربرداری بین دو بیمارستان مشترک است. بخش ام‌آر‌ای و برخی آزمایشگاه‌ها نیز در‌ بیمارستان هاشمی‌نژاد است بنابراین با مسدود شدن این راه ارتباطی خدمات به بیماران برای ام‌آرای و برخی آزمایش‌ها با مشکلات جدی روبه‌رو شده است. با توجه به تعطیلی بخش آرام که بیماران جراحی، قلب و عروق و کلیه محب‌مهر در آن بستری می‌شدند و دو دستگاه دیالیز در آن خدمات لازم را ارائه می‌داد، در حال حاضر بیماران بستری نیازمند به دیالیز در بخش آی‌سی‌یو با تاخیر و مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. البته این تمام ماجرا نیست چراکه بخش آندوسکوپی و کولونوسکوپی نیز تعطیل شده و به بخش محل بستری بیماران قلبی منتقل شده است. این در حالی است که این روند آرامش و خدمات‌رسانی به بیماران قلبی را دچار اختلال کرده است. ضمن اینکه رفت‌وآمد و کنترل عفونت بخش انتقال یافته را با مشکل مواجه کرده است. از سوی دیگر تا هنگام نگارش این گزارش هنوز دلیل قطعی و واقعی این واقعه تلخ اطلاع‌رسانی نشده است. با اینکه مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ پلمب بیمارستان محب‌مهر به دلیل کشف حجاب را تکذیب کرده و دلیل آن را اختلافات حقوقی و مِلکی نامیده است اما پلمب این درب آن هم بدون هیچ ابلاغ کتبی واکنش‌های زیادی را در میان افکارعمومی و جامعه پزشکی به دنبال داشته است.

عدم دسترسی ۴ ساعته به ۸ بیمار

دکتر فرهاد کلانتر مسوول فنی و معاون درمان بیمارستان محب‌مهر با انتقاد از چرایی و نحوه پلمب یکی از مهم‌ترین بخش‌های بیمارستان به نام آرام به «جهان‌صنعت» گفت: بین بیمارستان‌ هاشمی‌نژاد و محب‌مهر یک راهرو وجود دارد. در این راهرو یک بخش و سه کلینیک قلب و عروق، جراحی، سنگ‌شکن، دستگاه ام‌آرای و دیالیز در آن وجود دارد. ما بابت این راهرو به واسطه قرارداد ماهانه کرایه پرداخت می‌کردیم. ساعت ۱۷:۳۰ روز ۲۷فروردین ۳ مامور حراست دانشگاه علوم‌پزشکی ایران بدون هیچ توضیح و حکم کتبی و مدرک معتبری و تنها بیان شفاهی این درب را از هر دو سمت بستند. من در لحظه ابتدایی در بیمارستان حضور نداشتم.

وی افزود: در حالی درب بخش آرام پلمب شد که ۸بیمار در بخش بستری بودند و آنها ۴ ساعت بدون هیچ خدمات دارویی و غذایی و حتی آبی در آنجا حبس شدند. اگر یکی از این بیماران به سی‌پی‌آر نیاز پیدا می‌کرد، ما توانایی کمک به آنها را نداشتیم. وقتی من به بیمارستان رسیدم، سریعا با مسوولان دانشگاه تماس گرفتم و اعلام کردم این کار غیرقانونی است و شما سد راه خدمات‌رسانی به بیمارانی شدید که دسترسی پزشکان و پرستاران به آنها مسدود شده است. با این حال ساعت ۱۰ شب به دلیل وجود بیماران بدحال با مسوولیت خودم درب را باز کردیم اما صبح یعنی ۲۸ فروردین دوباره گروهی از دانشگاه آمدند، درب را با آهن جوشکاری کردند. در این شرایط تنها توانستیم بیماران را به دیگر بخش‌ها منتقل کنیم بنابراین در حالی از ۲۸فروردین تاکنون بخش آرام پلمب شده که بیماران برای درمان دچار سردرگمی شدند. در حال حاضر درمانگاه بیمارستان را به کلینیک قلب تبدیل کردیم تا خللی در درمان بیماران صورت نگیرد. خدمات‌رسانی ما به بیماران محدود شده است

دکتر کلانتر با اشاره به اینکه هنوز علت دقیق این رفتار را نمی‌دانیم، بیان کرد: به یکساله که به دلایل نامعلوم پروانه بیمارستان هم تمدید نکردند. این در حالی است که بیمارستان محب‌مهر رتبه یک برتر در سطح کشور را کسب کرده است. حتی ابتدای بهمن وزارت بهداشت در نامه‌ای از بنده بابت خدمات‌رسانی بیمارستان تقدیر کرده است اما مشخص نیست چرا دو ماه بعد حیاتی‌ترین بخش بیمارستان را بدون هیچ توضیحی پلمب می‌کنند. روزانه ۷۰جراحی پیچیده در بیمارستان انجام می‌شود.

او ادامه داد: پلمب مهم‌ترین بخش بیمارستان، خدمات‌رسانی به بیماران را دچار مشکل کرده است. دود این موضوعات به چشم بیماران رفته است. بیش از ۶۰۰ نفر از اعضای کادر درمان در این بیمارستان مشغول به فعالیت هستند که متاسفانه به دلیل پلمب بخش آرام بیش از ۳۰نفر از آنها بیکار شدند. فردی با خصومت شخصی که هنوز دلیل آن معلوم نشده، نه‌تنها کادر درمان بلکه بیماران بیمارستان را سردرگم کرده است.

معاون درمان بیمارستان گفت: طی چند روز گذشته هم درگیر پیگیری‌های قضایی از مراجع ذی‌صلاح بودیم و به صورت رسمی با موضوع شکایت مزاحمت ملکی و سوءاستفاده از موقعیت شغلی از آقای پازوکی شکایت کردیم. حال بعد از این شکایت آقایان به من گفتند که بنده صلاحیت مسوولیت فنی بیمارستان را ندارم. این در حالی است که بارها از بنده تقدیر شده است، چطور یک شبه صلاحیت بنده باطل می‌شود!؟

درخواست استعفا یا برکناری فوری رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران

دکتر محمد مهدی قیامت مدیرعامل بیمارستان ایرانمهر با اشاره به اینکه رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در خصوص این پلمب باید برکنار شود، به «جهان‌صنعت» گفت: متاسفانه بررسی‌ها نشان می‌دهد این اتفاق یک اقدام خودسر، غرض ورزانه و انتقامجویانه پس از اعلام قطع همکاری یکی از بیمارستان‌ها با دکتر پازوکی- رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران- بوده است که موجی از استرس و نگرانی را ابتدا به بیماران بستری در بیمارستان، همراهان آنها و کادر درمان منتقل کرده است. ضمن اینکه انتشار فیلم پلمب درب بیمارستان‌ها نیز تبعات و بازتاب گسترده‌ای درمیان افکارعمومی و جامعه پزشکی داشته است.

وی افزود: این کار یک اقدام بی‌سابقه و زشت در تاریخ این کشور بوده است. این در حالی است که شواهد هم نشان می‌دهد وزیر بهداشت و معاون درمان وزارت بهداشت هم به شدت مخالف این اقدام بوده‌اند اما متاسفانه ریاست دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در اقدامی بسیار سوال‌برانگیز و به بهانه بدحجابی دستور پلمب در بیمارستان را صادر و بر اجرای آن اصرار داشته که در نهایت هم این اقدام عجیب رخ داده است. حال آنکه دراطلاعیه پلیس هم تاکید شده این موضوع هیچ ارتباطی با بدحجابی نداشته است.

رییس پیشین انجمن بیهوشی و مراقبت‌های ویژه ایران تاکید کرد: باید با این اقدام رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران به‌طور قاطع برخورد شود تا دیگرهیچ مسوولی به خودش اجازه ندهد چنین تصمیم‌هایی بگیرد. بی‌تردید بر هیچ‌کس هم پوشیده نیست که بستن درب بیمارستان فشارهای متعدد روحی به بیماران و خانواده‌هایشان و همچنین کادر درمان وارد می‌کند.

استاد پیشین دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: نخستین گام برای التیام بیماران، خانواده‌های آنها و همچنین کادر درمان و اداری دو بیمارستان مذکور عذرخواهی فوری و بدون قید و شرط رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران از این اقدام انتقامجویانه است. درغیراین صورت دکتر پازوکی باید استعفا دهد یا اینکه از سوی مسوولان وزارت بهداشت برکنار شود. اگر هم این خواسته خیلی زود و بدون قید و شرط اجرا نشود از تمامی مدیران بیمارستان‌ها و دلسوزان جامعه پزشکی کشور درخواست خواهیم کرد در مقابل وزارت بهداشت تجمع کنند و خواستار برکناری فوری و برخوردهای قانونی لازم با عامل یا عوامل این اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی شوند.

دکتر قیامت اظهارکرد: با توجه به مخالفت وزارت بهداشت با این اقدام رییس دانشگاه، متاسفانه ایشان همچنان بر پلمب درب پافشاری کرده و در نهایت هم این کار انجام شده است. به همین خاطر خواستار برخورد قاطع با این قبیل رفتارهای خودسرانه هستیم چراکه اگربرخورد لازم نشود ما باید برویم بمیریم. یا اینکه از این مملکت برویم چراکه این قبیل توهین و کارشکنی‌ها از سوی یک مسوول به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

کارت شناسایی ماموران را هم ندیدیم!

یکی از مسوولان درمانی بیمارستان محب‌مهر که نخواست نامش فاش شود، با بیان اینکه هیج نامه کتبی از سوی ماموران پلمب به آنها نشان داده نشده است به «جهان‌صنعت» گفت: ۲۷ فروردین وقتی آن ۳ مامور بدون هیچ مدرک هویتی و سازمانی وارد بیمارستان شدند، از آنها خواستیم که برای پلمب بخش آرام باید ابلاغیه کتبی نشان دهند اما بدون توجه به درخواست‌های ما درب مشترک دو بیمارستان محب‌مهر و‌هاشمی‌نژاد را پلمب کردند. تنها یکی از آنها خود را به صورت شفاهی به ما معرفی کرد و گفت معاونت حراست فیزیکی دانشگاه است. صحت و سقم این موضوع را هم نمی‌دانیم. این در حالی بود که ۱۰ بیمار بدحال نیز در بخش آرام بستری بودند و آنها اجازه خروج بیماران را به ما ندادند. به همین دلیل به پلیس ۱۱۰ تماس گرفتیم تا شاید برای خروج بیماران کمکی به ما کنند اما ماموران انتظامی هم نتوانستند، آن ۳ فرد را برای تاخیر در اجرای حکم قانع کنند بنابراین دسترسی پرستاران به بیماران مسدود شد.

وی افزود: متاسفانه نه بیمارستان‌هاشمی‌نژاد و نه آن ماموران مسوولیت بیماران را نپذیرفتند. ناچارا همان شب پلمب را باز کردیم تا به بیماران رسیدگی کنیم اما فردای همان روز ماموران درب را به طورکلی با ورقه آهنی جوش زدند. این در حالی بود که یکی از بیماران ما دو پای‌اش قطع شده بود و امکان جا‌به‌جایی او غیرممکن بود. همراهان بیماران دیگر نیز دچار استرس و اضطراب زیادی شدند و آرامش در بخش آرام از بین رفت. در این میان بیمارستان مملو از بیمار بود که همگی دچار تنش شده بودند. در حال حاضر درمانگاه بیمارستان را به کلینیک قلب اختصاص دادیم اما تعداد بیماران بسیار زیاد است و آنها نسبت به این موضوع ناراضی شدند. متاسفانه در این فاصله خدمات‌رسانی به بیماران محدود شده است.

جزئیات شکواییه بیمارستان محب‌مهر از دکتر پازوکی

اما شاید اصل ماجرا را بتوانیم در برگه شکواییه که به دست «جهان‌صنعت» رسیده، پیدا کنیم. در این شکواییه که سند آن نزد «جهان‌صنعت» محفوظ است، خدمات درمانی محب‌مهر از عبدالرضا پازوکی با عنوان ممانعت از حق، مزاحمت ملکی و سوءاستفاده از موقعیت شغلی شکایت کرده است. در این شکواییه آمده است: «‌مرحوم حاج‌مهدی ابراهیمی دربانی اقدام به وقف یک سهم مشاه از ۱۲ سهم، شش دانگ یک قطعه زمین پلاک۳۸۷۳ واقع در تجریش بخش ۱۱ تهران به موجب وقف نامه شماره ۱۷۸۸۶ مورخ ۷/۲/۱۳۳۶ دفتر اسناد رسمی ۱۱۸ تهران وقف مبد و حبس مخلف شرعی برای ایجاد ساختمان بیمارستان نمود. پس از پیروزی انقلاب و انحلال دانشگاه ملی بهره‌برداری از بیمارستان موقوفه به دانشگاه علوم‌پزشکی ایران و خدمات بهداشتی- درمانی واگذار شد. موسسه غیرانتفاعی محب سلامت پارس که موسسه مردم‌نهاد است با قصد توسعه مراکز درمانی و کمک به حوزه سلامت با اداره اوقاف شمیران با موضوع احداث ساختمان بیمارستانی برای موسسه در ضلع شمال غربی بیمارستان‌هاشمی‌نژاد (موقوفه دربانی) به مساحت ۱۲۴۳ توسط موسسه طی قراردادی تنظیم شد همزمان با اتمام ساختمان بیمارستان و شروع بهره‌برداری از آن موسسه محب چند واحد از بناهای فرسوده و غیرقابل استفاده بیمارستان‌هاشمی‌نژاد را با هزینه خود بازسازی و تجهیز نمود و به موجب قرارداد مورخ ۱/۳/۱۳۹۰ تنظیمی فی‌مابین موسسه و بیمارستان‌هاشمی‌نژاد اجاره کرده است. تاکنون قرارداد اجاره با افزایش سالانه اجاره‌بها تمدید شده است و ریاست مرکز فوق‌تخصصی‌‌ هاشمی‌نژاد مورخ ۲۹/۱/۱۴۰۳ درخواست تمدید اجاره را داده است که در تمامی این چند ساله قراردادهای اجاره مورد تایید دانشگاه علوم‌پزشکی ایران بوده است. پس از انتصاب دکتر عبدالرضا پازوکی به عنوان ریاست دانشگاه علوم‌پزشکی ایران مشارالیه با طرح ادعاهای واهی و بدون دلیل و به رغم فقدان سمت قانونی در شخصیت حقوقی بیمارستان ‌هاشمی‌نژاد شروع به مزاحمت‌های متعدد کرده است و با صدور دستورات فراقانونی مانع ادامه فعالیت قانونی بیمارستان محب‌مهر به عنوان مستاجر شده است. علاوه بر ایجاد مزاحمت‌های مکرر در تاریخ ۲۷ فروردین با اعزام نماینده خود بدون داشتن حکم قضایی و خودسرانه نسبت به مسدود کردن راه ارتباطی بین دو بیمارستان مانع دسترسی مستاجر به بیماران بستری در بخش‌های تحت اجاره شده است.»

آنچه در این شکواییه مشخص است، عبدالرضا پازوکی رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در اقدامی بی‌سابقه برای قرارداد اجاره‌ای ناچیز خود شخصا وارد عمل شده است. این در حالی است که اگر رییس‌جمهوری گشت ارشاد مدیران را به موقع راه‌اندازی می‌کرد، چنین اشخاصی پیش از هر اقدامی باید به پیامدهای اجتماعی آن فکر می‌کردند. با این حال تلاش‌های خبرنگار روزنامه «جهان‌صنعت» در خصوص مصاحبه با عبدالرضا پازوکی رییس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران که مسبب پلمب درب مشترک دو بیمارستان محب‌مهر و‌ هاشمی‌نژاد است، بی‌نتیجه ماند اما حق صحبت ایشان در روزنامه محفوظ است. همچنین مدارک و مستندات در روزنامه نیز محفوظ است.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش