سه شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۲۵۹۸
دانشگاه

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم اعلام کرد

اختصاص ۲۵۰ سهمیه امریه به وزارت علوم/برنامه وزارت علوم برای نقش‌آفرینی در رفع چالش‌های کشور

اختصاص سهمیه امریه به وزارت علوم,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اختصاص سهمیه ۲۵۰ نفری امریه به این وزارتخانه خبر داد و گفت: براساس توافقات انجام شده در فاز اول این تعداد امریه به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های بزرگ کشور اختصاص داده می‌شود تا این فارغ‌التحصیلان در اجرای پروژه‌های بزرگ تحقیقاتی مشغول فعالیت شوند.

به گزارش ایسنا، محمدسعید سیف در نشست مدیران ارتباطات با صنعت دانشگاه‌ها گفت: طی چند سال اخیر در دانشگاه‌ها کمتر به نظام صلاحیت حرفه‌ای توجه شده است به این معنا که ما یک نظام آموزشی معمول در دانشگاه‌ها و یک نظام آموزشی غیرآکادمیک مانند سازمان فنی و حرفه‌ای و موسسات آموزشی داریم.

وی با تاکید بر این‌که نتایج جمع‌بندی این دو نظام باید بتواند در صلاحیت حرفه‌ای خود را نشان دهد، اظهار کرد: به این معنی که اگر فرد فارغ‌التحصیلی بخواهد وارد شغلی شود باید صلاحیت‌های حرفه‌ای داشته باشد و این امر تاکنون شفاف نبوده است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تشکیل شورای مهارتی در کشور با بیان این‌که این شورا به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل جلسه داده است، خاطر نشان کرد: ما نیز انتظار داریم که دانشگاه‌ها در این حوزه بررسی‌های لازم را انجام بدهند و ببینند در این راستا چه اقداماتی را می‌توانند اجرایی کنند.

سیف با اشاره به نظام صلاحیت آموزشی در حوزه‌هایی چون حقوق و مهندسی یادآور شد: در حال حاضر دانشجویان رشته‌های مرتبط با حقوق پس از فارغ‌التحصیلی با عضویت در کانون وکلا و گذراندن آزمون‌های آن می‌توانند در مهارت‌های خاص رشته‌ خود وارد شوند. چنین نظامی همچنین در حوزه نظام مهندسی نیز در کشور مشغول به فعالیت است.

وی با بیان این‌که ما به عنوان دانشگاه‌ها می‌توانیم هماهنگی‌های لازم را در این زمینه داشته باشیم، اظهار کرد: به این معنا که در دانشگاه‌ها در کنار نظام‌های آموزشی تخصصی با نظام‌های صلاحیت حرفه‌ای موجود همکاری‌های لازم را داشته باشیم تا فارغ‌التحصیلان پس از پایان تحصیلات خود احساس نکنند که وارد بازار جدیدی شده‌اند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سوی دیگر با اشاره به ضرورت آشنایی دانشجویان با نظام‌های آموزش مهارت‌افزایی خاطر نشان کرد: در آینده نزدیک نظام صلاحیت حرفه‌ای در کشور راه‌اندازی می‌شود و با راه‌اندازی این نظام دیگر کسی نمی‌تواند بدون مهارت‌های لازم وارد بازارهای کار شود.

شرایط امریه در وزارت علوم

سیف با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ای با ستاد کل در راستای افزایش دوره‌های امریه افزود: با امضای این تفاهم‌نامه ستاد کل به ما قول داده است که در زمینه امریه همکاری‌هایی با ما داشته باشد منظور از امریه به کارگیری نیروهای فارغ‌التحصیل متخصص است.

وی با بیان این‌که این تفاهم‌نامه در راستای اعطای مشوق‌های خدمتی به فارغ‌التصحیلان دارای مهارتی به امضاء رسیده است، ادامه داد: براین اساس دانشجویان فارغ‌التحصیل برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی به صورت امریه پذیرفته می‌شوند.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اختصاص ۲۵۰ نفر در قالب پذیرش دانشجویان امریه خبر داد و گفت: در فاز اول ستاد کل پذیرش ۲۵۰ نفر به عنوان امریه را به ما اختصاص داده است و تاکید شده این افراد در اجرای پروژه‌های تحقیقاتی به کار گرفته شوند نه برای انجام امور دفتری.

وی با ابراز امیدواری از این‌که این گام تجربه جدیدی برای اخذ سهمیه‌های بیشتر امریه اظهار کرد: در گام اول این تعداد امریه با دانشگاه‌های بزرگ مراکز استان‌های کشور و دانشگاه‌های برتر و همچنین یکسری از پژوهشگاه‌های بزرگ ملی اجرایی خواهد شد.

سیف تعداد پژوهش‌ها و دانشگاه‌های پذیرنده و امریه را ۳۰ تا ۴۰ مورد ذکر کرد و ادامه داد: امیدواریم با تجربه موفق‌ در این زمینه بتوانیم سهمیه‌هایی را نیز برای دانشگاه‌های کوچک‌تر اخذ کنیم.

وی داشتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری را از جمله شرایط پذیرش امریه ذکر کرد و گفت: انجام امور آزمایشگاهی، همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی، مستندسازی نتایج و دستاوردهای تحقیقاتی، مشارکت در فعالیت‌های پژوهشی از جمله وظایف امریه تعریف شده است.

نقش وزارت علوم در رفع چالش‌های کشور

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این‌که از وزارت علوم به عنوان ستادی که دانشگاه‌های کشور را تحت پوشش قرار داده انتظار می‌رود که در رفع مشکلات کشور مشارکت داشته باشد، افزود: در این راستا برنامه‌ای را پیش‌بینی کرده‌ایم که براساس آن وزارت علوم در سه حوزه نیازها و چالش‌های ملی و منطقه‌ای، مشکلات و مسائل مرتبط با خوشه‌های مختلف صنعتی و اقتصادی و نیازها و اولویت‌های دفاعی نقش‌آفرینی می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که تاکنون دانشگاه‌ها با دستگاه‌های مختلف همکاری‌هایی را داشته‌اند، ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۰۰۰ پروژه مشترک با وزارت دفاع داشته‌ایم ولی این همکاری‌ها باید سازماندهی شده باشد.

سیف با تشریح ساختار این طرح نقش‌آفرینی وزارت علوم در رفع چالش‌های کشور ادامه داد: در نهایت با اجرای این طرح باید بتوانیم جمع‌بندی‌های لازم را در حوزه‌هایی چون اعطای مجوزها و یا همکاری با سایر دستگاه‌ها ارائه دهیم.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در این راستا می‌توان از وضعیت‌های اعضای هیات علمی، پرسنل و مشاوران دفتر ارتباط با وزارت علوم، نخبگان وظیفه و اسناد بالادستی موجود بهره‌ ببریم.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش