شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۲۸ - ۰۸ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۶۹۴
دانشگاه

دانشگاه ها تا ۲ ماه دیگر باز نمی شوند/درباره شروع حضوری کلاس های دانشگاه هفته آینده تصمیم گیری می شود

تعطیلی دانشگاه ها به دلیل کرونا,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
مسوول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور برقراری آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه‌ها حداقل تا ۲ ماه آینده ضروری است.

علی اکبر صفوی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا درباره ادامه آموزش های الکترونیکی بعد از پایان تعطیلات سال جدید، اظهار داشت: امکان بازگشایی دانشگاه ها به روال معمول یک تا دو ماه آینده وجود ندارد و احتمال فعال شدن کلاس های درس پایین است.

وی افزود: گسترش این بیماری در ایران و سایر کشورهای جهان احتمال بازگرداندن شرایط را به حالت عادی کاهش داده است، بنابراین برنامه ریزی دانشگاه ها باید متناسب با احتمال های بالاتر مبنی بر ادامه تعطیلی دانشگاه ها باشد.

مسوول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاه ها باید روند فعلی برگزاری کلاس های مجازی را دنبال کنند و بدیهی است به محض اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت کلاس ها به حالت عادی باز می گردد در غیر این صورت ممکن است کل ترم جاری تحصیلی از دست برود و دانشجویان ماه ها در روند تحصیل دچار مشکل شوند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا هفته آینده در مورد نحوه ادامه فعالیت مراکز آموزشی کشور سیاست هایی را ابلاغ می کند.

صفوی همچنین گفت: حتی اگر در یک ماه آینده شیوع این ویروس و تعداد مبتلایان کاهش پیدا کرده باشد، شرط بازگشایی مجدد دانشگاه ها آن است که تک تک دانشجویان به خصوص آنها که وارد خوابگاه می شوند مورد تست کرونا قرار گیرند و با اطمینان اجازه ورود به آنان داده شود.

وی ادامه داد: با توجه به آمار بالا و حضور دانشجویان در نقاط مختلف و پراکنده کشور، به طور قطع اجرای این برنامه زمان بر و با پیچیدگی همراه خواهد بود.

مسوول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم با ذکر مثالی اظهار داشت: در سال تحصیلی امسال در خوابگاه مفتح دانشگاه شیراز ۲ هزار دانشجو ساکن هستند که همه آنها با ۲ آسانسور در طبقات خوابگاه تردد می کنند، در صورتی که یکی از دانشجویان ناقل ویروس کرونا باشد همه دانشجویان را مبتلا می کند، بنابراین اگر مسوولان در ابلاغ سیاست ها رعایت احتیاط کامل را نکنند احتمال دارد خانواده های دانشجویان مقاومت هایی را برای حضور فرزندان شان در دانشگاه ها از خود نشان دهند.

صفوی همچنین گفت: روند سیاست گذاری در تمام کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا مانند همین سیاست های تعطیلی دانشگاه ها بوده و انجام فعالیت ها بر بستر مجازی و راه دور برقرار است که در این زمینه می توان به کشور های آمریکا، المان، اسپانیا و انگلستان اشاره کرد.

وی یادآور شد: دولت انگلیس چند روز پیش ابتدا بر خلاف روند معمول سایر کشورها اعلام کرد که فعالیت ها را متوقف نمی کند و فقط بخشی کمی از جمعیت، خود را قرنطینه کنند اما باتوجه به گسترش سریع بیماری حرف خود را پس گرفت و مشابه سایر کشور ها اقدام به تعطیلی دانشگاه ها و تاکید بر استفاده از بستر مجازی کرد.

مسوول کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم به روند صعودی قرار گرفتن دانشجویان و دانشگاه ها بر بستر آموزش های الکترونیکی اشاره کرد و گفت: یک هفته قبل از آغاز سال نو ۳۰ درصد به استفاده از آموزش های الکترونیکی افزوده شد و بعضی از دانشگاه های جدید با وجود مشکلات از خدمات این آموزش ها بهره مند شده و به سایر دانشگاه ها پیوستند.

وی افزود: تعطیلات نوروز تا حدی موجب کندی این حرکت شد ولی براساس آخرین آمارها همه دانشگاه ها در راستای ایجاد کامل شرایط برای برگزاری کلاس های الکترونیکی اقدام کرده اند.

مسوول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم همچنین گفت: نتیجه اقدامات دانشگاه ها در پایان تعطیلات نوروز مشخص می شود.

صفوی درباره برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه و رساله ها به صورت اینترنتی تاکید کرد: سیاست های مربوط به پایان نامه ها، نحوه ادامه فعالیت دانشجویان، برگزاری امتحانات پایان ترم، حضور کارکنان در دانشگاه ها و چگونگی خدمت رسانی دانشگاه ها توسط وزارت علوم تا بعد از پایان تعطیلات سال نو اعلام می شود اما آنچه از نظر کارگروه آموزش های الکترونیکی می توان گفت، خوشبختانه فناوری های موجود اجازه می دهد بخش قابل توجهی از خدمات به دانشجویان به صورت دورکاری انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین امکان برگزاری جلسات شوراها، کمیته ها و گروه های آموزشی دانشگاه ها به صورت ویدیو کنفرانس و از راه دور وجود دارد.

اظهار داشت: به نظر می رسد مشابه بسیاری از بخش های دنیا شاهد ادامه فعالیت دانشگاه ها به صورت مجازی و از راه دور باشیم و کارکنان هم با تقلیل تعداد و از طریق راه دور فعال خواهند ماند.

مسوول کارگروه آموزش های الکترونیکی وزارت علوم درباره برگزاری واحد های عملی، آزمایشگاهی، کارورزی و کارگاهی دانشجویان با توجه به تعطیلی دانشگاه ها، اظهار داشت: به احتمال زیاد، سیاست های مربوطه در این موارد و در خصوص حذف ترم یا برگزاری بخشی از کلاس های آزمایشگاهی در انتهای ترم در راستای کاهش نگرانی دانشجویان و استادان ابلاغ می شود.

با شیوع ویروس کرونا در کشور در اوایل اسفندماه تمامی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور و خوابگاه های دانشجویی تعطیل شدند و  بسیاری از دانشگاه ها آموزش مجازی را آغاز کردند.

درباره شروع حضوری کلاس های دانشگاه هفته آینده تصمیم گیری می شود
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: قرار است هفته آینده در ستاد ملی کرونا درباره شروع کلاس های حضوری دانشگاه ها بعد از تعطیلات عید تصمیم گیری شود.

علی خاکی صدیق در گفتگو با مهر درباره شروع حضوری کلاس‌های دانشگاه‌ها بعد از تعطیلات گفت: تصمیم نهایی شروع کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها بر عهده ستاد ملی کرونا است و هر زمانی اعلام شود، وزارت علوم موظف به اجرای آن زمان است.

وی ادامه داد: هر زمان برای شروع حضوری کلاس‌ها تصمیم گیری شود که قطعاً براساس شواهد علمی مطالعات میدانی و بین المللی توسط این ستاد است، آن زمان کلاس حضوری دانشگاه‌ها شروع می‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: اما اگر تصمیم این ستاد بر این باشد که دانشگاه‌ها و مدارس فعلاً کلاس حضوری نداشته باشند، در این صورت معاونت آموزشی وزارت علوم باید برای برخورد با این شرایط آمادگی داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر بنا باشد آموزش حضوری در دانشگاه‌ها به تعویق بیفتد، معاونت آموزشی وزارت علوم باید برنامه‌هایی جایگزین داشته باشد که دانشجویان حداقل ضرر را از این تاخیر داشته باشند، یکی از کارهایی که معاونت آموزشی در دستور کار خود قرار داده است، ایجاد کارگروه الکترونیکی برای مواجه با این مساله است و این کارگروه درحال کار کارشناسی است.

معاون آموزشی وزیر علوم اعلام کرد: در حال حاضر گزینه جدی تمام دانشگاه‌های دنیا که درگیر مساله کرونا، هستند ایجاد آموزش‌های الکترونیکی است. وزارت علوم نیز همان مسیر را پیش می‌برد، و متولی این کار برای کمک به دانشگاه‌ها و سیاست گذاری در این زمینه و ایجاد تسهیلات و مشاوره این کارگروه آموزش الکترونیک وزارت علوم است.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش